Selam braka Pomaci! Jas mislam deka ovaa pesna e samo provokacija i nema nikakva kulturoloska vrednost. Frazite izreceni vo ovie nekolku stiha ne soodejstvuvaat voopsto so realnosta i zatoa ne bi tr...lo nitu da se komentira. A za tvrdenjeto od nekoj si tuka oti Turcite vo Turcija sprema Pomacite (Torbesite) upotrebuvale navredlivi izrazi,od tipot "gjauri" toa se samo ludi izmislotini od nasite dusmani. Jas imam povece rodnini Pomaci sto ziveat vo R. Turcija nego vo mojot roden kraj vo Drimkolsko-Makedonija,i nikogas ne sum slusnal takvo nesto od niv. Naprotiv tie tamu se naj ceneti od site drugi i mislam deka se i naj uspesni i se vkluceni vo site sferi na turskoto opstestvo,od biznis do politika. Moj rodnina e gradonacalnik na Adapazari,a drugi rodnini se policajci,doktori,advokati i oficeri na armijata. Ova go davam samo kako primer za tie sto iznesuvaat lagi i izmislici. A normalno eve jas ce gi narecam GJAURI onie sto se privrzanici na iblisot Bojan Sarev, taka da za takvite ima i logika!!!. Selam od Italia!
Labunishta_Torbesh, ако се имате за добър мюсюлманин, трябва да знаете едно: че гяур, неверник, е този, който не вярва в Единният Бог! А всички християни (с изключение на търговските секти) вярват именно в него. То ест, наричайки християните гяури, вие нанасяте оскърбление и взимате на душата си грях.
Предвид на това, че тези "гяурските" ги пишете баш посред Рамазана, си давам сметка, че
назованите за мюсюлмани може и да са много, но
призваните за такива (истинските мюсюлмани) са много малко, и за мен поне вие не сте от тях.
Защото, казано е:
Сура Трапезата, 82:
Най-близки в обичта си към вярващите [в Аллах] са онези, които казват: "Ние сме християни"Като биете тъпана за единението на всички помаци и за различността им от българите, можете ли поне вие да докажете: какъв, аджеба, е произхода на помаците, ако не български?
Кой и къде е писал за помаци, торбеши, горанци или каквито се сетиш преди 14-15 век, а ако предпочитате, и преди 16-17 век?
Къде има такива данни и източници, които указват на такива НАРОДИ, а не на такива територии?