Author Topic: Хюсеин Мехмед  (Read 51675 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Ynt: Хюсеин Мехмед
« Reply #90 on: May 10, 2009, 11:21 »
Метка има много да се пише по тази точка, но за да бъдем и малко скромнни, ще ти разкажа на кратко с няколко думи за това. Живота е като децка игра, ако нне гониш, те тебе гонят. Други хора пък си играят на мижинка. Единия търси другите или обратното другите търсят единия. Разликата меджу детската игра и реалния живот е в това, че при второто положение нещата загрубяват, но и да са прекалено груби ние от този живот не оч1акваме кой знае колко. Факта че всеки умира си е факт и да си с кариера и да не си това е то. Утреденото е от Аллах, той е този който дава и който взима. И не напразно пише своето име на облак, тъй че всеки да знае че той е присъстващ. 

Offline ali m

• Senior member
Re: Хюсеин Мехмед
« Reply #91 on: July 08, 2009, 00:52 »
V MADAN JAMIYATA!BESHE POSTROENA LICNO OT JITELITE NA GRADA!KOITO RABOTEHA PO SASTAVEN GRAFIK!VSYAKA OT TRIDESETTE MAHALI OKOLO GRADA RABOTESHE PO EDIN DEN V MESECA A PARITE SE SABIRAHA OT JITELITE NA GRADA V KRAYA NA VSEKI MESEC A EDIN COVEK AGO SAID OT MAHALATA DO STADIONA DAVASHE CYALATA SI PENSIYA I JIVEESHE S PENSIYATA NA JENA SI!A AZ PREDLAGAM VMESTO NYAKOI HORA DA PITAT KOI GI E POSTROIL PO-DOBRE DA PITAT KOI PREDI TOVA GII RAZRUSHI ZASHTOTO V RAZRUSHENIYATA I UBIISTVATA PO VREME NA VAZRODITELNIYA PROCES NAISTINA STAVA VAPROS ZA PRESTAPLENIYA SRESHTU POMACITE ZA KOITO NIKOI NE BESHE OSADEN ILI NAKAZAN!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #92 on: July 08, 2009, 04:14 »
 ali m,- Една молба-може ли да пишеш с нормални букви и на нормален език,така както си пуснал 3 постинги никой няма да ги прочете или пък разбере. В правилата на Форума погледни т.5 за използването само на главни букви.. е вид нарушение...

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #93 on: July 15, 2009, 00:49 »
Аз също искам да се извиня.
Приятели извинявайте за това че темата се отклони заради мойта особа.

Темата е Хюсеин Мехмед.
Реагирах така с този клип по горе поради факта че някои искат да ме изкарат че мразя христаянството.
А аз ясно и точно писах още по горе че радикализъм има във всички религий.

Но за Хусен Мехмед ще кажа следното - тои е единствениа деистващ имам който пише ценни неща за нас! Именно тука във форума.

Той е единствения имам които се занимава с фолклор,и по този начин си спечелва омразата на ислямските радикалисти, някои от които казват че музиката е харам!

Хусеин Мехмед е между чука и наковалнята, както казва Мустафа.
За това ние трабва да го приемем такъв каквто е -  просто човек който обича историята ни, фолклора.
За мене той е непризнат обединител и консолидатор.Радетел на създаването на културни мостове между балканските общности.
Имайте  напредвид че заради книгите му той освен тука е атакуван и в публичното пространство и в реалния му живот.
Аз го призовавам, нека тука ако пожелае да разкаже за  тези неща.

Напоследък някои хора се опитват да дескриминират делото и ролята на Хюсеин Мехмед,което значи,че човека си върши работата от сърце в полза на помаклъка.Видно е обаче атаката и опита за омаловажаване на делото което прави.Пожеланието ми е-да имаше повече хора като него да се ровят в историята и да са полезни за всички нас.Хюсеин Мехмед има подкрепата ни!

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #94 on: July 15, 2009, 18:07 »
Благодаря ти Назми, аз съм изключително щастлив да видя плодовете от моя труд в лицето на голямата част от вас в този форум. Много от видните хора биват уценявани след смърта си, и преди това умират разочаровани от този свят. Аз във ваше лице съм спокоен и това ми дава стимул за бъдещи прояви. За това тук съм решил да ви разкрия една бъдеща моя проява. Съгласих се да участвам на един научно делови форум свързан с историята на помаците. В него ще бъдат поканени всички страни. И моето мото ще е дабъдем по обективни в иследванията си и да не полититзирваме нещата, тъй като по този начин ние променяме нещо което вече се е случило. За подробности по-нататък.
Вярно, че понякога съм малко избухлив, но ми правете хелял. По принцип, аз не обиждам хората, аз ги провокирвам. Искам да събудя у тях доброто, което ще ги накара да убият лошото в себеси. Такава е моята психика и начин на работа с хората. Практиката ме е научила в това. Със сигурност мога да заявя едно, че когато работиш с хора от другите нации е лесно. Тъй като повечето от тях живеят цивилизован живот. И дори да не е съгласен с теб, той ще ти го кажат по един деликатен начин. Колото до нашите високопланинци нещата стоят по различно. В практиката си съм се обедил в това. Спечелиш ли го той става всеодаен, но докато го спечелиш може да видиш доста зор, тъй като твърдуглавието у нас е голямо. За това се държъ така и се опитвам по такъв начин да съм им полезен. По някога ми е мъчно когато някой нашите хора упрекват религията ни, културата ни и пр. Не ми е мъчно за това, че са станали такива, колкото че несъзнайно са застанали против дедите си. Дядовците си, прадядовците си, а може би и против родителите си. За това аз понякога изпозвам термина "промит мозък". Но пак поватарям с това не убиждам, а провокирам. Искам и имам желяние тези хора да се замислят. Никой няма да ги кара насила да стават мюсюлмани, тъй като този акт е бил и е немислим. Но тези хора в знак на уважение към дедите си, поне малко да станат по толерантни. Нека Аллах помага на мен в моите дела и на всички вас. Амин.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #95 on: August 25, 2009, 23:24 »
Няма как да стане с мюсюлманството, понеже когато стане нещо лошо  или някой е тежко болен, хората отиват на църква, молят се и в молитвите си се обръщат към Исус а не към Алах.

İzvinyavayte ama tolkoz gluposti v edno izreçenie trudno se sreşta. Skıpa Elenari, zaşto ne çeteş poveçe predi da pişeş ta ni razsmivaş s bezhaberieto ti. :o

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #96 on: August 25, 2009, 23:33 »
Виж сега аз наистина не съм галатенин и нямам претенции че съм от Галата. Но уважавам много от жителите на селото, поради простата причина, че и те ме уважават. В същото време част от тези многоуважавани хора от мен са идвали и в селото ми лично по моя покана и те са видяли какъв съм по народнос.
Второ между другото аз никаде не съм твърдял, че съм българин, турчин или никакъв. Между впрочен аз не съм знаял някога, че съществува такава етническа група "никакъв', научих я в този район, кадето в момента живея.
Две години подред аз се старах да въведа не турски език, а СИП Религия изучава се както сред християните, така и след мюсюлманите. Бях събрал за две години общо 86 заявления. Получих удобрение в Ловеч от инспектората. Там ми дадоха закона побликуван в Държавен вестник. Замалко щех да получа удобрението и от Тетевен, ако агитирвах след това за Цеца Димитрова, не го получих от нея защото директора Стоян Кючюков и казал, че зад мен стояли само двама старци. После и той разбра че не е така ама беше късно за мен. 
Ако беше от споменатите села щеше да знаеш, че аз всичко което четях на "незнамси какъв език" го превеждах и на български, докато не се появи един като тебе да пише, че аз съм използвал мъката на хората за да проповядвам исляма.
От Галата има много хора които знаят какво пише в Корана, защото на много хора аз раздавах мюсюлманска литература на български. Включително и преведени Корани, които ги е превел българин, казва се проф. Цветан Теофанов. Преподавал ми е по арабски език и е доста по интелигентен и морален от теб и от много други като теб. Забелижи човека е българин, не е турчин или помак и след като преведи Корана стана мюсюлманин.

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #97 on: August 26, 2009, 00:07 »
Eve posle mesec dena otsustvo se vkluciv nakratko samo da vi upatam selam na site braka,
a posebno da qa iskazham moqta neizmerna poddrshka do m.r. Husein Mehmed!.
Selam i samo napred.. :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #98 on: August 26, 2009, 00:25 »
Eve posle mesec dena otsustvo se vkluciv nakratko samo da vi upatam selam na site braka,
a posebno da qa iskazham moqta neizmerna poddrshka do m.r. Husein Mehmed!.
Selam i samo napred.. :)
Blagodarq bratko Torbesh za podkrepata kym  Husein Mehmed,otdavna ne beshe vlizal vyv Foruma, cenim tvoi postingi tuka. .Pozdrav na nashi bratq Torbeshi. :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #99 on: August 26, 2009, 02:30 »
Искам специално да искажа благодарност на Ficinka, за това че  с нейна подкрепа последния брой от книгата на Хюсеин Мехмед за помаците ще ми бъде изпратена в САЩ.Обещавам след като я прочета да запозная доста хора тук, и разпространение !Благодаря още веднъж Ficinka i Husein Mehmed. ALLAH zdrave da vi dava che shte me zaradvate v Ramazana  men i drugi pomaci po sveta!

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #100 on: August 26, 2009, 10:46 »
Аллах да е доволен и от двамата и от всички други нашенци, които не са забравили корените си, религията си и всички тези морални и нравственни ценности които лежат в обичаите ни. На всички ви (говоря за истенските нашенци) Аллах да даде това от което се нуждаете.

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #101 on: August 26, 2009, 14:43 »
Аллах да е доволен и от двамата и от всички други нашенци, които не са забравили корените си, 
За какви корени говориш?Тези за които се бириш в книгите си ли?

На всички ви (говоря за истенските нашенци) 
Другите които не са съгласни с Теб, фалшиви нашенци ли са?

Имам Хюавин Мехмед,така ли говориш в джамията на хората?

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #102 on: August 26, 2009, 15:24 »
Ами ако беше прочел изтрития по-горе постинг щеше да видиш разлика между помаците които държат да са помаци и тези които се подават на пропаганди, с което след това се срамуват от религията си и от наименованието помак. Корините ни са свързани с историята, тази която е била факт някога. Имам Хюсеин (а не Хюавин) Мехмед не говори в джамията за история. Ние мюсюлманите си имаме изградена догмати. Дори в джамията почти не се говори и за Сийер (в случея тук става въпрос за житието на пророка Мухаммед), което е равносилно на Евангелията.

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #103 on: August 26, 2009, 16:50 »
Ами ако беше прочел изтрития по-горе постинг щеше да видиш разлика между помаците които държат да са помаци и тези които се подават на пропаганди, с което след това се срамуват от религията си и от наименованието помак.

А онези, които се поддават на арабската пропаганда и сменят носиите на жените си от традиционно помашки с арабски, тях към коя група ги причисляваш? Най-чистите и истински помаци ли?
Помисли дали много хора не се срамуват именно от арабизацията, която налагате и затова да избягват да си признават, че са помаци.

Eто как светът отразява ставащото в България в последните години:

• Tradition European Muslim dress now being actively discouraged - and replaced with the all black or black and white Arab style Islamic attire.
    Kristen Ghodsee has extensively studied Middle Eastern Islamic influence and Arabization of Bulgaria's indigenous Muslim population
    Традиционното облекло на европейските мюсюлмани активно се отхвърля и се заменя с изцяло черно или бяло облекло в арабски ислямски стил.
    Кристен Гходсее (професор в Баудоин Колидж, Мейн, САЩ )изследва обстойно близкоизточното ислямско влияние и арабизацията на местното мюсюлманско население в България.

• The Regional Prosecution in the Bulgarian district of Pazardzhik has started pre-court proceedings against eight men from the village of Kovachevo who had married girls aged 11 to 14, Darik reports Friday.
    The prosecutors had used the records of the village’s mosque as grounds for the charges. All the marriages were carried out according to the Sharia, the Islamic religious law.
    The village’s mayor, Mahmud Salim, admitted that marrying under-aged girls had become a trend with the village’s residents, 1,600 of whom follow Islam, while only 900 are Christian Bulgarians.
    Регионалния прокурор в Пазарджик е повдигнал досъдебно производство срещу 8 мъже от село Ковачево, които са се оженили за момичета между 11 и 14 години, предаде Дарик.
    Прокурорът е използвал регистрите на селската джамия, като основания за производството. Всички бракове са сключени според Шериата, ислямският религиозен закон. Селският кмет, Махмуд Салим, призна че жененето с непълнолетни момичета се е засилило сред съселяните му, 1600 от които са последователи на Исламя и само 900 са християни.
  • Once acceptable Islamic dress for the native Bulgarian Muslim women - is no longer seen as 'modest' enough - or is that Arab enough?
    Pictured is a Bulgarian teacher in the 'new' Islamic dress - having travelled to the Middle East. All Muslim girls and women are now being pressured to don the same wear - as the only acceptable clothing in the face of God.
    Утвърденото ислямско облекло за местните български мюсюлмански жени се разглежда като "недостатъчно прилично" - или недостатъчно арабско?
    На снимката се вижда българска учителка в "ново" ислямско облекло след пътуването й до Близкия Изток. Над всички мюсюлмански момичета и жени в момента се оказва натиск да обличат еднакви дрехи, под предлог че са единствените приемливи дрехи за пред Бог

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #104 on: August 26, 2009, 17:50 »
Ами аз специално не налагам на никому нищо. Ако беше така онази с оня постинг щеше да го каже, а тя тъй като твърди че живее в Галата вижда сигурно мойта жена с какви дрехи ходи. Освен това традиционото помашко облекло се отменяше до края на Възродителния процес. Първите опити бяха още с Родина. На едно място четъх как една двойка родинци се облякли с "налаганите" облекла и излезли на мегдана за да ги видят всички как трябва да се обличат. Не мисли че всички са като тези дето наистина налагаха.   

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42