Author Topic: Речта на помака Митхад Паша !  (Read 159523 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline tersid

• Adviser
Ами да, защото иначе трябва да признаеш, че си българин или че имаш български произход :D
Да бе. Ти за себе си попитай дали си българин и дали имаш български произход, тогава се опитвай да искаш признания от други.Относно това какви сме и какъв произход имаме едно е сигурно, че нашите деди никога не са се имали за българи и със сигурност не са имали прабългарски произход , а и  мисля че все още се намираме в Помак . ЕУ.

Offline tersid

• Adviser
ПРевода на изказването може да е точен, но на вас ви отърва да го тълкувате както ви харесва,тоест за Вас смисъла е неясен.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
ПРевода на изказването може да е точен, но на вас ви отърва да го тълкувате както ви харесва,тоест за Вас смисъла е неясен.
Няма какво да тълкуваш, няколко ясни прости думи. По никакъв начин не можеш да им намериш друго тълкувание освен букваланото, колкото и да ровиш и да се мъчиш.

Offline tersid

• Adviser
Така е ,щото на елементарния български национализъм винаги му  се иска да търси оправдание за гнусната си политика в думите на едни лаик.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Така е ,щото на елементария български национализъм винаги му  ме се иска да търси оправдание за гнусната си политика в думите на едни лаик.
Съгласен съм с теб, че тези думи са използвани за Възродителните процеси, които аз лично осъждам. Но много думи на свестни хора са били използвани не по своето предназначение и със съвсем друга цел, за кофти мероприятия. Най добър пример мога да ти дам с Коран и Керим. Нали джихад първоначално значи война с неверието вътре в душата на човека, война която той води със самия себе си. А в една по-късна епоха джихад се води срещу "неверниците", като в тяхното число са сложени и християните, което пък само по себе си също е изопачаване и преиначаване на Коран и Керим.

Offline tersid

• Adviser
Вашата осъдителна присъда е неискрена ,щом си позволявате да приемате думите на Митхад за историческа истина. И точно за това на възродените не им пука за вашето отношение  и за думите на Митхад паша , защото знаят че не са честни и че са преднамерени.
И не си позволявай да правиш сравнение с Корана или ако искаш си позволявай всичко ,то е типично за Балканджийската  ви природа.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Вашата осъдителна присъда е неискрена ,щом си позволявате да приемате думите на Митхад за историческа истина. И точно за това на възродените не им пука за вашето отношение  и за думите на Митхад паша , защото знаят че не са честни и че са преднамерени.
Терсид препоръчвам ти да идеш по турските села в Делиормана. Особено ти препоръчвам Езерче, и поговри с така наречените ерлии.
А Възродителния процес е срамен акт- никой не може да ти определя как ще се казваш и каква вяра ще изповядваш. Това е груба намеса във душевността и е недопустима!
А ти не можеш да кажеш честни ли са или ен думита на Митхад паша, щото нито си самия Митхад паша, нито си дететктор на лъжата. А това са думите на един висш Османски управник и бъдещ везир. Имат тежест!

Offline tersid

• Adviser
Балканджи ,впечатленията от твоите пътешествия из всички помашки и турски райони си ги запази за себе си , защото не си видял нищо повече от онова което ти се е искало да видиш.Нямаш никаква вина ,че не можеш да четеш табелите правилно.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Балканджи ,впечатленията от твоите пътешествия из всички помашки и турски райони си ги запази за себе си , защото не си видял нищо повече от онова което ти се е искало да видиш.Нямаш никаква вина ,че не можеш да четеш табелите правилно.
За разлика от теб не съм кон с капаци. Гледам, уча се и говоря с народа. Няма нещо което да не искам да видя или чуя, защото всичко е важно. А народа знае 2 и 200.  Табелите ги чета и както са се чели преди 1934 и след това, бъди спокоен.

Offline Hat

• Moderator
Ами да, защото иначе трябва да признаеш, че си българин или че имаш български произход :D
Нищо подобно това е плод на развинтената ти фантазия.Ако искаш това би трябвало да ме заколиш или аз тебе.Квото сабя покаже.

Offline Hat

• Moderator
За разлика от теб не съм кон с капаци. Гледам, уча се и говоря с народа. Няма нещо което да не искам да видя или чуя, защото всичко е важно. А народа знае 2 и 200.  Табелите ги чета и както са се чели преди 1934 и след това, бъди спокоен.
Аз немога да намеря точни думи за да те охарактеризирам.Спри и се опомни момче.Ти си като гьската,която може да лети но не го прави,като лястовицата може да плува но не го прави,като рибата може да ходи но не го прави като ягуара.Наистина се поопомни.Приятелски сьвет нищо друго.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Нищо подобно това е плод на развинтената ти фантазия.Ако искаш това би трябвало да ме заколиш или аз тебе.Квото сабя покаже.
Немойте са кла бре! Айтува сме сме са сбрали на мохабет а не да са колим.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Аз немога да намеря точни думи за да те охарактеризирам.Спри и се опомни момче.Ти си като гьската,която може да лети но не го прави,като лястовицата може да плува но не го прави,като рибата може да ходи но не го прави като ягуара.Наистина се поопомни.Приятелски сьвет нищо друго.
Ами като не можеш да намериш думи, прочети малко книги барем ти се обогати речника. А с това че лястовицата може да плува, а рибите да ходят просто изби щъркелите. Заслужаваш нобелова награда за биология и собствена рубрика в Animal Planet след тези си епохални открития :)))

sirrio

• Guest

Айде сега пък ще се колиме! Що така бе hat? Как ти дойде това на акъла?!:D

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Ей, людье, от тие големи Огньове детьу си подхварльяте насам-натамь, да ни земете да възпламените сойья саять, че требва да рукамье, най-добрия пожарникар в света да го гаси!  :o
Ама той, чилякьа, май си има други по-гульеми дертьове сигья и докать сьа усетимь, сме пламнальи и сме изгорели всичкиьть миллеть садевьа!  ;D  ;)