Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872691 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто Помаци!
« Reply #225 on: November 26, 2008, 11:38 »
Няма и не може да има свобода в самоопределението.
Освен ако не сте подхвърлено дете, което не си знае родителите и произхода.
Защото човек е такъв, каквито са дедите му, а не каквото му е хрумнало между две ракии.
Прочее, понеже нямате свободата да си избирате родителите и дедите, няма и не може да има свобода и в самоопределението, защото то е функция на произхода.
Много красиво, лирично и патетично.
А сега дайте да слезем на земята.
Зададох ви няколко конкретни въпроса, на които, по стара традиция тук, не получих от вас нито един отговор.
Добавям още един въпрос: що е туй свобода, според вас, и с какви мерки и теглилки го определяте и измервате този свободен дух и неговия триумф, ако такъв има?
Всяка държава, всяко общество, даже и малкото село, даже и семейството, контролира и налага норми на поведение против желанието на индивида от най-ранно детство.
Вашите родители или вашите съселяни злоупотребили ли са с вас?

Така че, ако свършихте с лириката и смятате да погледнете истината в очите и правилата на живота такъв, какъвто е, а не какъвто е в във вашите поеми, какво следва?
Че изборът ви е: да приемете философски родното си място такова, каквото е, или да смените мястото на живеене, ако толкова силно не ви устройва родното, то ест, да се присъедините към милионите икономически и други емигранти, гонещи свободата си, заробвайки се при това все по-силно и по-дълбоко, в преследване на тази илюзия.
Ако трябва да цитирам един сатирик: Егор Кротки:
"той пътуваше много, за да изучи живота. А изучи само разписанието на влаковете"
Дано и вашата работа да не стане същата.
Ot dumite na gn Paskov razbiram che sled kato ES vze politicheskoto reshenie za (gratis) priemaneto na BG v Evropeyskiya dom, balgarski grajdani kato Gn Paskov ne mojaha dobre da shvanat normite za vlizaneto tam.
Pred vratata na tozi dom ima okachen list ot normativi koito iziskvat da si sybuesh obuvkite, da bydesh kypan, da si s kostyum i t.n. Ako ne iskate da vlizate tova si e vashe pravo no listovkata na vratata si e tam.
V tazi listovka yasno pishe za pravoto na evropeycite da se samoopredelyat

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #226 on: November 26, 2008, 12:01 »
До Subigi kurt. Европейците могат да се самоопределят, но не и в Кипър. Там 40.000 турска войска и вълните от пришълци анадолци те самоопределят. Наскоро арестуваха 4 ученика турски кипърчета за това, че написали турските войски вън от Кипър.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #227 on: November 26, 2008, 12:17 »
Ot dumite na gn Paskov razbiram che sled kato ES vze politicheskoto reshenie za (gratis) priemaneto na BG v Evropeyskiya dom, balgarski grajdani kato Gn Paskov ne mojaha dobre da shvanat normite za vlizaneto tam.
Първо, входният билет на България в Евросъюза изобщо не е безплатен. България заплати и плаща огромна, непомерна, несправедлива и неадекватна цена, на която се съгласиха безгръбначните и безпринципни европреговарящи комисионери от правителството на мадридския шмекер и агент Сава.
Ако трябва да цитирам бившият унгарски премиер Виктор Орбан: "Европейският съюз не решава икономическите проблеми на държави с такива. Той само ги увеличава"

Второ - България трябваше на Европа много повече, отколкото Европа (още повече, на тази цена) на България. Евросъюза в този му сценарий е олицетворение на двойните стандарти и измами за България, той е едно допълнително огромно зло за нас.
Най-малкото което е, в древността понятиято Европа е било идентично на това, което днес наричаме Балкански полуостров. То ест, ние сме си в Европа преди европейците, и сме я създали тази Европа много преди тях. За съжаление, османидите са спрели часовника на развитието ни за 486 години поради куп причини, главно свои, вътрешни.

Трето: за какви норми в Евросъюза (освен пропагандните манипулационни клишета с рекламно-дезинформационен характер) да си говорим, когато Евросъюза не можа на първо и второ четене да приеме Конституцията си, основният си закон, и то от структруроопределящите страни и народи, и референдумите там биха един силен шут на евробюрократите, които работят за мултинационалните компании, а не за страните, народите и държавите, които би трябвало да представляват и с чиито заплати се хранят.
Кои точно публикувани и цитируеми норми имате предвид, да ви кажа веднага как се нарушават и как се прилагат единственно и само по правилото на двойните стандарти?

Pred vratata na tozi dom ima okachen list ot normativi koito iziskvat da si sybuesh obuvkite, da bydesh kypan, da si s kostyum i t.n. Ako ne iskate da vlizate tova si e vashe pravo no listovkata na vratata si e tam.
Де го този лист, който иска да си събуя обувките, да се изкъпя, и после бос и мокър да надявам костюм?
Казах ви, че те основното домашно още не са си приготвили: Конституцията, вие листовки ми размахвате!

V tazi listovka yasno pishe za pravoto na evropeycite da se samoopredelyat
Още веднъж: къде е тази листовка? дайте линк или копие на някой от разбираемите европейски езици, за предпочитане: български, руски, френски или английски, може и италиански, да видим, аджеба, правилата в този измислен дом, Европата...

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #228 on: November 26, 2008, 13:30 »
До Subigi kurt. Европейците могат да се самоопределят, но не и в Кипър. Там 40.000 турска войска и вълните от пришълци анадолци те самоопределят. Наскоро арестуваха 4 ученика турски кипърчета за това, че написали турските войски вън от Кипър.
BG ne e li v Evropa ta lepite etiketi ostanali ot soc.fashizma. Opravihte BG  ta doyde vreme i za Kipar. Tezi voynici tam otidoha bazirayki se na mejdunaroden dogovor s koyto TR beshe sys ststut na darjava garatyor i otidoha tam za da gi spasyat ot zapochnalite klaneta kakto beshe i v Bosna. A chetirimata uchenika sa zadyrjani sigurno za da im se napomnyat zverstvata koito sa stanali oshte predi te da sa bili rodeni.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #229 on: November 26, 2008, 13:46 »
Децата какво са виновни за това какво е станало в миналото?

halikan

• Guest
« Reply #230 on: November 26, 2008, 13:57 »
Gospodin Paskov men sa6to moje dame nari4ate kakto si iskate,kakto na vas vie kef taka,az znam dyadosi allahrahmetele koito po4ina na 100g. az negovoto ime nosya,a toy znae6e dyadomu toy negovoto ime nose6e vra6tamte mnogo,mnogo godini nazad,znam te kakvi sa bili i az sam takav,a tova 4e  prez vazr.proces mi byaha turili pryakor Malin nego nikoga nesamgo vazpriemal za ime

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #231 on: November 26, 2008, 14:55 »
Децата какво са виновни за това какво е станало в миналото?
koy e kazal che sa vinovni. nima nyakoy gi obicha poveche ot nas !!!

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #232 on: November 26, 2008, 15:22 »
Рахмие, мисля, че предложението ти е много хубаво и за мен е продължение на мисъл, която скоро прочетох, че мракът може да се изгони не като се гони, а като се пусне светлина. Това лято видях светъл пример от помак, който за мен изглежда голямо постижение в днешния материален свят. На стария път между Сърница и Доспат (неасфалтираната част) това лято ми направи впечатление, че възрастен човек и жена строят сами нещо като чешма, но и нещо около нея. Попитах ги и хората ми казаха, че правят чешма с навес и сервизни помещения за преминаващите пътници. Оказа се, че това си е напълно тяхна идея и я правят с пенсията на дядото, която е около 200 лева. А водата щеше да се прокарва на повече от километър, по тръби които също трябваше да се купуват. Той се казваше Ибрахим Мусов, но за съжаление не си спомням вече името на жена му, но тя също дейно участваше в проекта. Възхитих се на тези хора и честно казано когато се сетя за тях настроението ми веднага се подобрява. По това време имаше депресиращи футболни мачове, но след тази случка забравих напълно за тях.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #233 on: November 26, 2008, 15:52 »

... Asno veche razbrah che snaesh s tochnost koi sa pra dadovcite ti znachi sim i svetil.
Mangr, ако вие вярвате, че вашите деди са ваши само ако сте им светили, както отвратително се изразихте, аз от такива долнопробни проверки нямам нужда.
Изобщо, за вас граници в омерзителните подмятания май няма.
Аргументарната импотентност и дребната ви душа ви водат до публични низости, които са частично спасени само от привидната ви интернет анонимност, понеже мижитурки като вас никога нямат смелост да правят такива подмятания с името и лицето си.
Слава Богу, че помаците, които знам, и които се гордея, че са ми приятели, никога не биха паднали толкова низко и първи биха ви заплюли, ако си бяхте позволили такива изказвания в тяхно присъствие.
Но вие никога няма да имате смелостта за това, нали...

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #234 on: November 26, 2008, 15:59 »
Mangr твоето си е наистина заяждане! Айде престани и ти вече, аман от глупости. Напоследък само това има във форума,нищо друго! Ако имаш нещо лично срещу Пасков не му е тук мястото. А относно прадедите ни,оставете ги! Не ровете там ,където не ви е работа!
Както казва Рахмие, да напишем нещо свястно, а не да ръсим обиди!

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #235 on: November 26, 2008, 16:03 »
Ami na atakisti kakvo teb kakvo moje da se kaje.Te mrazqt Evropa-zashtoto znaqt ,4e lidva red tehnite luji da izleznat na svetlo.Za teb Paskov nai-dobre e da se preselish v Sibir,tam sred mujicite shre ti e dobre.Ti nesi za Evropa.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #236 on: November 26, 2008, 16:25 »

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #237 on: November 26, 2008, 17:05 »
Ami na atakisti kakvo teb kakvo moje da se kaje.Te mrazqt Evropa-zashtoto znaqt ,4e lidva red tehnite luji da izleznat na svetlo.Za teb Paskov nai-dobre e da se preselish v Sibir,tam sred mujicite shre ti e dobre.Ti nesi za Evropa.
Snake, вие наистина си нямате работа и се чудите какво да измислите: сега ме изкарвате атакист, въпреки, че във форума на Атака още се стряскат, като чуят за мене.
Вчера и днес Mangr ми устройва Възродителен процес, вие ми слагахте ченгета за конвой, а днес вече ми организирате Екскурзия в Сибир и ме гоните от България!
Пък после Snake и Mangr все жертвите, все те настъпаните, българите като Пасков кучета ги яли, така ли стана?
Между другото, бъдете рахат: бях в Сибир, и то в самия център на Сибир, и то няколко пъти, последният път от 20.09.2008-20.10.2008. Съвсем нормално си е, даже си нямате на идея какво красиво място са го направили - направо си е Руска Канада - по стандарт и стил на живот, и по липса на престъпления.
И там, в центъра на Сибир, археолози ми показаха находките от Кинтусувското погребение на голям български владетел от Волжка България. Мюсюлманин, представете си. Там не се изкарват турци и араби, а си казват - българин-мюсюлманин.
А вие, Snake, където и да сте, все ще сте си със своята дребна злобна българомразка душичка, така че, сте си за съжаление...на вас злобата и зъбенето май ви е останало, докато я има анонимността в интернета поне...

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #238 on: November 26, 2008, 20:17 »
E,ako si stanal musulmanin moq pozdrav e i za teb vij go po gore,az ne znaeh ,4e si musulmanin-Selam aleikum brotherAako oshte v na4aloto beshe po4nal s tova ,4e si musulmanin,sigorno shteshe da izbegnem konflikta.Rabvam se ,4e si izbral religiqta na pradedite si-ISLAMA,ishalah v pravilna posoka si.

Offline Yovana

• Avarage member
« Reply #239 on: November 26, 2008, 20:35 »
Снейк,ето че сам издаде душата си. Значи ти съдиш за хората по религията им? Така ли Снейк? Колко малодушно,глупаво и недостойно. Аз съм християнка и регистрирайки се тук,се опитах да намеря добър тон и отношение от съфорумците-мюсолмани и го получавам,разбира се с изключение на теб предубедено и озлобено момче. Но запомни от мен-такива като теб,с души пълни с умраза,никога не са щастливи,те тровят себе си и нямат душевен мир,ти си един нещастен човек Снейк.