Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 854165 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1275 on: February 17, 2012, 14:45 »
Господ-ин Сергей що си такъв роп бе, не чети Петър Яхов, а академик Петър Япов.  ???
Със гостите не съм збъркал, защото говоря за сайта а не за България, или села, ама ще се научиш да четеш. ;D
Господ-ин Сергей, каква длъжност заимаш в Дружба "Родина" работите ли заедно с Отец Боян Саръев.
Когато доиде на Юндола за учредяване на партията със тебе беше ли брата на отец Боян Саръев.
Ще продължи.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #1276 on: February 17, 2012, 16:22 »
Ако може някой от съфорумците, накратко да ми разкаже за историята на този сайт. Кой го поддържа? И  има ли ръководство? Към което мога да се обръщам при нужда?

Странни въпроси задаваш,Сергей!Сайтът си има администратор и модератори,както всички други  форуми.А ако нуждата ти е спешна,можеш направо тема да отвориш,хората тук сме отзивчиви  ;D

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1277 on: February 17, 2012, 16:56 »
Това е текста на Митхат паша въз френското списание от 8 юни 1878 г.

"И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. В това число няма нито татари нито кавказци. Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите, приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало. Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон. И те говорят само на български..."
----------

-1 И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани.
Това преведено означава че измежду българите има повече от един милион мюсюлмани които са ПОМАЦИ.

-2 В това число няма нито татари нито кавказци.
Това преведено означава че, става въпрос за цисти ПОМАЦИ които си нямат нищо общо с българи, татари, кавказци, или турци.

-3 Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите.
Това преведено означава че,  или по точно, наследници на БЪЛГАРИЯ, е казал защото те не са дошли от някаде а са местни хора наследници на тези земи за българите се знае че са преселници.

-3 Приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало.
Това преведено означава че,приели исляма в епохата на завладяването в коя епоха не е оточнено, и във времето, което го е последвало, възможно е и да е имало и по времето на османско време.

-4 Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон.
Това преведено означава че,сме собственици на тази страна, но от коя раса и клон сме не оточнява.

-5 И те говорят само на български. За българският език се исписа тук доста много затова аз няма да коментирам.

Сега в заключение аз мога да кажа това че Митхат паша е казал това което е знаел за нас ПОМАЦИТЕ. Но можел да го каже и така съвсем ясно,това са си чисти българи които са приели исляма какво му е пречело и ако е било така защо не гу е казал значи ..........

Пречело му е, за да не ги отдели пък толкова много от самите Турци, а в същото време е искал да ги разграничи от самите Турци, че не става въпрос за един народ като произход.
По точка 4 собственици на тази земя каквито са и християните. Това, че са приели Исляма не прави другите чужди. Егати логиката.
По точка 3 по времето на Османското завоевание продължило до края на 15 век и след това. Какви други завоевания те гонят не знам, може да е някое от преди христа :D
По точка 2 определено тук не се говори, че помаците са отделни от българите, дори напротив. Били едно е цяло преди Османското завоевание и по произход, и по гражданство и по права. Каквито са християните такива са били и мюсюлманите с майчин език български, всичко останало е спекулация. Обичаш да четеш от тук и от там и да слагаш някоя своя дума.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1278 on: February 17, 2012, 17:13 »
Ние сме просто - Помаци!

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1279 on: February 17, 2012, 17:46 »
Господ-ин Сергей що си такъв роп бе, не чети Петър Яхов, а академик Петър Япов. 
Със гостите не съм збъркал, защото говоря за сайта а не за България, или села, ама ще се научиш да четеш.
Господ-ин Сергей, каква длъжност заимаш в Дружба "Родина" работите ли заедно с Отец Боян Саръев.
Когато доиде на Юндола за учредяване на партията със тебе беше ли брата на отец Боян Саръев.
Ще продължи.

Браимчо, Чоджум,  не разбра ли, че аз тебе съм те отписал, но понеже засягаш въпроси, които са свързани с обществено-политическия живот на нас помаците ще отговоря не на теб, а на хората, които не са с глави запълнени с гипс "Алчъ" или "Сатен", а със сиво вещество. Не случайно цитирам думата гипс, защото знам, че поне този път ще се сетиш за какво иде реч.
Аз като човек си признавам грешките и ще ти кажа, че за буквата "х" на  Петър Япов си прав, но какво да се прави допустимо е да се получи техническа грешка, но е грешка и си я признавам. Грешка е и, че не съм посочил и титлата на Академик Япов за което му се извинявам, защото човека е защитавал тази титла и никой няма право да я пренебрегва.
А сега по същество. 
+ В комплекс "Юндола" се проведе работна среща на всички формални и неформални сдружения на помаците в България. Подчертавам проведе се работна среща, а не Учредително събрание за създаване на помашка партия.
Учредителното събрание се проведе в залата на театъра в гр. Пловдив на което се прие Протокол на общото събрание. За пореден път пиша, че на тази среща присъстваха 600 представители от цяла България. Срещата беше отразена от всички централни медии. За това може да потвърди тогава избрания ръководител на партията професор Палов и юриста на партията г-н Трендафилов, който разполага с Протокола от Учредителното събрание.
Господа съфорумци ето виждате, че за пореден път Господина се изказва неподготвен. Той не е виновен, виновни са неговите информатори. Защото той чрез тях се опитва да докаже, че има нещо общо в създаването на помашката партия.
Що се отнася до Дружба "Родина" , господа историци много Ви моля произнесете се за това дали тя съществува още. Мисля, че е глупаво да се пита каква длъжност заемам в нея. Моля Ви отговорете на господина.
Нямам никакви контакти с Боян Съръев, защото аз съм мюсюлманин и посещавам джамии, а не църкви.
Брата на въпросния поп се казва адвокат Филип Съръев. Той е против това, което прави брат му и е привърженик на нашите идеи за единение на помаците независимо от имената.Това беше и основната идея за създаване на помашка партия. Тази идея беше и фундамента върху, който се градеше помашката партия. Това може да го потвърди всеки който е участвал в работата по създаване на такава партия.
На срещата в Юндола адвокат Филип Съръев присъстваше в качеството си на представител на Крумовградските помаци от област Кърджали.
Това не значи, че като  Боян Съръев е заел такава позиция в живота си,  брат му трябва да е отговорен за това.Човек не може да избира роднините си. Това са лични неща.
Мисля, че бях изчерпателен и, ако нещо съм пропуснал, моля да ме извините ще отговоря, ако някой  е забелязал пропуски.
Ще се радвам да коментираме изложеното по горе от мен.
Въпроса ми с "Гостите" на България исках да коментирам с историци, не с гипсаджии. И когато двама си мерят оная работа не бива да заставаш между тях защото може да се получи така, че третия  да го отнесе. Това не беше много подходящо да го пиша, за което се извинявам, но съм длъжен да предупредя третия за такава опасност.
Необходимо е човек някой път да слезе и на това ниво.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1280 on: February 17, 2012, 17:59 »
Серейчо вземи да ми видиш работата щом толкова  плямпаш.

http://www.ucgenyapi.com/urunler.asp?islem=alcibeton

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1281 on: February 17, 2012, 18:59 »
Сергей, това за разпространението на Исляма в Родопите е много спорна хипотеза. И да е имало мюсюлмани са били  малцинство.Християнската църква е била изключително нетолерантна към другите религии, особенно срещу мюсюлманската едва ли са имали възможност да строят джамии.Просто местните власти било то български или византийски не биха им позволили .Освен това Османските хронографи не дават сведения за свои единоверци при завладяването на Родопите.
Едва ли биха пропуснали този факт.

Сега чета един много интересен труд базиран на основата на новоплучени документи от Турските държавни архиви,- ДЕМОГРАФСКИ и ЕТНОРЕЛИГИОЗНИ ПРОЦЕСИ В ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ ПРЕЗ 15 - 18 В. По - късно ще ви  пусна обобщена информация.

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1282 on: February 17, 2012, 19:54 »
Ако може някой от съфорумците, накратко да ми разкаже за историята на този сайт. Кой го поддържа? И  има ли ръководство? Към което мога да се обръщам при нужда?
сер   гей    данеси    разузнавач     ;D

Offline Marlboro

• Forum fan
Ynt: Ние сме просто - Помаци!
« Reply #1283 on: February 18, 2012, 01:38 »
Серейчо вземи да ми видиш работата щом толкова  плямпаш.

http://www.ucgenyapi.com/urunler.asp?islem=alcibeton

ibrahim65 ,haresah mnogo rabotata ti   :o syper profesionalno izbarano

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1284 on: February 18, 2012, 18:45 »
Мебелите са добри, но другото е кич. Това вече и в Горна чобанка не го ползват. А съм строителен инженер с втора специалност вътрешен дизаини . Не можеш да ме впечетлиш.
Следващия път изпрати снимки и на бельото си.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1285 on: February 18, 2012, 19:15 »
POMAK KÜLTÜR DERNEĞİ ve DEMOKRAT POMAKLAR PLATFORMU'nun yarınki UNESCO Anadiller Günü için olan basın açıklamasında saat 14:00 de taksim meydanı heykel önündeki tramvay durağında buluşuyoruz, tüm POMAKLARI ve POMAK dostlarını kendi pankartlarımızın arkasında yürümeye davet ediyoruz.POMAKCA ölmesin şiarıyla hepinizi bekliyoruz sevgi ve saygılarımızla...

Offline BG POMAK

• Senior member
« Reply #1286 on: February 18, 2012, 22:46 »
   Към Караибрахим. Интересува ме историята по създаването на сайта.Как е възникнала идеята по създаване на сайта? Каква е организационната структура на сайта?

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1287 on: February 19, 2012, 13:41 »
Ние сме просто - Помаци!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #1288 on: February 19, 2012, 16:18 »
   Към Караибрахим. Интересува ме историята по създаването на сайта.Как е възникнала идеята по създаване на сайта? Каква е организационната структура на сайта?

Имало едно време едни помачета,които си общували отдалеч в голямата глобална мрежа.От дума на дума решили да си направят сайт,в който да пише за помаците - да се описва кулурата и бита им и да се съхрани в него помашкото.Имали са сериозно основание да го направят,защото помаците започнали да се разпиляват по целия свят и имало риск да се претопят и да се глобализират.А глобалният човек не е индивид,той даже не е част от общност,той просто е едно дребно винтче в голямата световна машина.Заменимо с друго винтче.А идеята на приятелите е била да не се превърнем в дребни заменими винтчета,а да си останем такива,каквито сме- помаци.
 А що се отнася до структурата - тя е такава,каквато е структурата и на другите сайтове.Имаме си администратор,модератори,едитори,историци и всякакви участници - едни по-активни,други не чак толкова.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1289 on: February 19, 2012, 23:20 »
Вадене на очи с помашко- македонски език

В Израел и САЩ има научни институти, изследващи антисемитизма, но явно се налага по аналогия да се учреди и институт по антибългаризъм. Направо е задължаващо, след като този проблем се интернационализира на ниво Обединени нации. Експертът към ООН Рита Исак съветва у нас да се въведат часове по македонски и помашки.
Мама мия!

Вече е спешно чрез строго научен подход да почнат да се изследват смайващите посевки на денационализаторски идеи в родното пространство. Почвам да се замислям за популярната конспиративна теория, че глутница от световната криптокрация иска да обезбългари България, за да обсеби територията. Стъпка №1 е засилване на центробежните сили в обществото- разделяй и владей. Насъскване на отделни групи, унищожаване на авторитети, които сплотяват и доморализиране на нацията чрез медии, масова култура и лишаване на хората от позитивни права, като здравеопазване, сигурност, традиционни ценности...
Ако послушаме тази одиозна персона Рита Исак, означава да учим българи как не са българи. Защото т. нар. македонци и помаци са си българи, някои от тях живеещи в Македония или в Гърция, или в Албания, че и в Босна, ала малко или повече са асимилирани от други културни влияния. Обикновено стечение на исторически обстоятелства. Все едно да въведем изучаване на шопски език.

Какво като помаците са мюсюлмани? През 15 и 16 век са били ПОмъчени да станат такива. И чии вежди ще изпишем като зорлем ги отделяме от нацията? Това води до напрежения и сепаратизъм. Все едно в Израел арабите да почнат да изучават специфичния палестински говор на Хизбула с неговите конспиративни кодове и подтекст.

Т. нар. македонци и помаци са многовековна част от българската нация и който иска да ги отчуждава, сее антибългаризъм. Сиреч разновидност на расизма и ксенофобията.

Да споменавам ли сайта на Партиятана свободата в Холандия, насаждащ антиБългарски настроения в ЕС?
Не са за забравяне и неоосманските блянове на турския външен министър Давутоглу, формулирани в книгата му "Стратегическа дълбочина"?

Наскоро държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън дойде у нас и пред нея се фръцнаха някакви млади цигани, които излъгаха външния министър на една световна сила, че нямат права. При положение, че именно тази общност се ползва с всички възможни права, произтичащи от всички европейски закони. Само че по отношение на задълженията към обществото, като плащане на данъци, спазване на ред и полагане на общественополезен труд ромите от гетата имат някакво ку-клукс-клановско предубеждение.

Ако приемем, че това последното е класическа цигания- маскирано просене на пари, направо шокираща беше статията на Леа Коен, експосланика на България в Белгия, Люксембург, Швейцария и Лихтенщайн- "Апокриф за цар Борис 3". Пълен шокинг- цар Борис 3 Обединител и Спасител на българските евреи беше обявен за нещо като военопрестъпник, щастливо умрял от инфаркт, защото в противен случай щял да бъде осъден от т. нар. народен съд на смърт. Леа Коен като дъщеря на съдия от този съд вероятно знае как са екзекутирани по заповед на Москва 2618 души от цвета на българския елит. Но в случая не този геноцид е най-важното. Експосланикът на България громи всички държавници от Стамболов, Фердинанд, та до късния Тато с неговия погрешно отстояван национализъм, за това, че са се опитвали да градят силна държава с патриотично мотивирана нация, способна да настоява за своите интереси и в Одринска Тракия, Беломорието, Добруджа, Македония... Все едно да се подиграваме на Бен Гурион, на Голда Майерсън и останалите 22 души, подписали на 14 май 1948 г. Декларацията за създаване на Държавата Израел в Британска Палестина, за това че са налагали със сила държавостроителната си мисия.
Сила означава кръв, смърт и разруха за антиизраелците. Та до днес.

Корените на антибългаризма са в процес на вегетация още от края на 10 век от времето на император Василий Българоубиец, зовян още Багренородни. Както и децата знаят, той е ослепил 14 000 пленени самуилови войници през 1014 г. Малко по-късно византийците ни крадат царството. Тогава това е било обичайна борба за територии. 11 века по-късно борбата за територии не спира.

Явно българоубийците метоморфозират, но не се отказват да ослепяват де що има читава личност пръкнала се по нашите земи. Могъща българска държава, основана на могъща българска нация, спойка от християни, мюсюлмани, евреи и прочие продължава да е трън в очите на...
На кого всъщност?

Милен МИЛУШЕВ
http://www.blitz.bg/news/article/130993