Нито са българи,нито са мохамедани.Ама как да им каже човек?
Как го каза и то категорично. Първо защо да не са българи, голяма част от хората, които познавам се самоопределят като българи като етнос, а и друго най-малкото са български граждани. Всеки нека се самоопределя как си иска, това няма как да промени отношението към хората. Дори се радвам да е така, но например като не искате да ви самоопределят като българи, защо пък самоопределяте тези, които се самоопределят като българи ? А колкото до произхода, оня ден един ми казва, че сме били чисти българи- е не сме. Никой не може да знае какъв е дали е славянин, тракиец, прабългари, нещо друго и т.н. Факт е, че всички сме мелеси. Иначе според мен християните не са по различни от мюсюлманите, това кой какви гени носи повече или по малко е различна тема. Не съм съгласен, че християните и мюсюлманите, които майчин език е български изглеждат различно. Всеки може да си говори какво си иска, но всички са еднакви. А колкото до "мохамедани"- от религиозна гледна точка този термин може да не е правилен, но по принцип не е много голяма грешка. Видя се и от човека от Рибново, който използва термина.