Author Topic: В памет на Баташките мюсюлмани !  (Read 122634 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
Re: В памет на Баташките мюсюлмани !
« Reply #90 on: June 29, 2012, 13:08 »
Статията е обективна интереса е бил взаимен.Както виждаш по написаното всички европейски държави са били съгласни България да се отдели от Османската империя.
Съгласни са били да бъдем или под Австрииско робство или под руско.Като България губи северна доброжа като винетна такса за преминаването на руснаците през Румъния. ;)
  Самото подстрекаване на Въстанието и в Батак си е било руска подготовка и са били сигорни че ще има жертви.(Тая тактика  ще е налюдаваме в Сирия).Русия винаги е имала мерак за пристанища на Бяло море и за петрола да има трасета през Балканите(тогава се изобретени ДВГ и е имало нужда от петрол за запада)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #91 on: June 29, 2012, 14:01 »
Нима е случайност че Захари Стоянов предвижда че Батачани ще батардисат ( избият, потопят) Помаците.
Проследете всички възрожденци и ще видите кой ги е финансирал и кои са им били идеолозите. Тъжното в случая е че тези възрожденци са били подлъгани че ще си имат чиста и свята република, но когато са разбрали истината е било вече много късно. Прави впечатление че след разгрома на Ботевата чета бунтовниците се разбягват но в никое село не получават прием; даже и вода за пиене не са им дали което показва че този бунт не е одобрен от българския народ като цяло. Така е и сега с кюрдите в ТР. Какъв е процента на тези които искат да се отделят, на тези които подкрепят въоръжена борба или терор. Отговорът е - нищожен.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #92 on: June 29, 2012, 21:45 »
Направете един референдум за независимост и ще разберете истината.Няма будали да искат да живеят в турска държава.Поне това сочи историята до днес. Колкото и да ти е неприятно това е истината само шепа ренегати и колоборационисти са останали от бившите подвластни на Турция народи.Както им викаме ние "турски мекерета".

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #93 on: June 29, 2012, 21:56 »
Вие сте много зле бе. Кви мюсюлмани в Батак  :D :D :D :D :D По голяма глупост не бях чувал скоро  ;D ;D ;D ;D

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #94 on: June 29, 2012, 23:24 »
През време оньо, когато в Батакчьъ Махале (Батак), сегашната църква дето са изложени във витрини на показ костите на незнайно кои загинали людье, точно преди преди 1934 г. когато изцело старата джамия се преобразува в черква, за да се направи таз изложба и то още по-напред когато сама черкова беше джамия, те новите преустроители хич не можаха да се сетят, че михрапа на старата джамия си остана в същият вид без да бъде променен нито по зидарство, а още повече от незнание, че той и сега остана да си стои по същият начин кагато беше джамия и остана сега когато вече е изложбена черква да си сочи в същата посока към "Каабле", като никой и досега не може да догледа, че като отиде да се моли там, тези неща са си същите и даже, ако зададе въпрос на по-грамотно черковни служители за тез неща, те недоумяващо ще подскочат като ужилени и да му отвърнат, ча как така не са могли да поправет този стар джамийски градеж, а, ако се отскочи още по надалеч до старите архивни снимки в Холандскиет музей и прашни шкафове, то нема как да не открие една стара снимка от септември 1877 г. на рускиет зет и журналист Дженуарис Алойшис Макгахан и негова група придружалци, точно пред таз Батакчъ Махалесьъ-енска джамия в същиет вид и описание, а пък, ако още по-натам се поразровим в старите тефтери на помака Джамал Джамал с променено име (Захари Стоенов) на която родна майка може да е родом от Тъмръш, задето после Ахмед Ага Тъмръшлията после нисой друг освен само него приема на специално кайвье, който пък иска да го измоли от името и думата на управлеващите на Кнежество Булгария - да се съгласи да не се пречи на Съединението с Източна Румелия и той е бил нагостен и посрещан като наш тъмръшки помак, ама и затуй на Ахмед Ага Тъмръшлията е Обединителет на България щото си е удържал на думата като помак и голем държавник, а пък на Ахмед Ага Барутнлията заради убийството на единият му син и една от двете му дъщери е бастила не толкоз хаймани от Батакчьъ махалесе които са направили тей зулуми, а и с туй е допринесъл като Освободител на нова Булгария за което и после след като не го убили за тез убити същото туй ново правителство пак е искал да повтори този капан и за освобождението на Македония, но след неква година е бил бая стар за таквиз младежки работи, пък и немало що да си жертва нечий други деца а и други такиве невинни набедени жертви като хайманите от Батакчьъ Махалесьто за да има нова кавга в което щеле да невинно пострадат и помаци и булгари и отреда от преселинете турки по Гьовренджикь и Еньи Махалье недалеч от Батакчьъ Махльесьи, където малко по-напред време некви хаймани са ограбили кервана с алтънето за направа на Гьовренльи джаами в помен на падналият там брат на султанката в некой поход през баиритье!  ::) ??? 8) ;D :) ;)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #95 on: June 30, 2012, 00:40 »

И какво са оказа сега българите са били на куката на въдицата  " червейчето " за да могат руснаците да ловят риба
Язък бе язък за тези жертви колени бясени пекани изнасилвани за едно нищо вала язък да уидисаш на акъла на руснак

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #96 on: June 30, 2012, 10:01 »
Оказа се , че помаците са се хванали на въдицата, според крайния резултат.Щото , ако не бяхте потушили въстанието по- този жесток начин и турците се бяха съгласили да третират християните еднакво с мюсюлманите Русия нямаше да има повод за война.Така, че тия приказки как руснаците подстрекавали кротките българи които си живеели щастливо под сянката на султана може само да ги разказвате в медресетата.Другаде могат да предизвикат само смях и подигравки.За ваше сведение не руснаците са ни бутали да се отделим от османците, а обратното ние тях сме ги ръчкали непрекъснато да воюват с турците.В Императорският двор непрекъснато са висели делгации с молба да се намеси Императора в защита на братския православен български народ, що писма и прошения са заливали канцелариите чет нямат.

Offline Николай

• Member
  • **
« Reply #97 on: June 30, 2012, 21:28 »
 :D Много тъпа тема. Тук се говори за всичко друго но не и за "Баташките мюсюлмани" защоо !?!?!
ЗАЩОТО НЯМА ТАКИВА !!!

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: В памет на Баташките мюсюлмани !
« Reply #98 on: June 30, 2012, 21:38 »
Спокойно де не се ПЯНИ,  и чети, чети.

Offline Николай

• Member
  • **
« Reply #99 on: June 30, 2012, 22:03 »
Спокойно де не се ПЯНИ,  и чети, чети.

Ами чета, чета, чета  ;D

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #100 on: June 30, 2012, 22:13 »
:D Много тъпа тема. Тук се говори за всичко друго но не и за "Баташките мюсюлмани" защоо !?!?!
ЗАЩОТО НЯМА ТАКИВА !!!

Николаичо в този сайт писането с главни букви е забранено, това е признак за високомерие и налагане на мнение.Вижда се колко четеш тук и колко се опитваш да провокираш.

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #101 on: June 30, 2012, 23:17 »
През време оньо, когато в Батакчьъ Махале (Батак), сегашната църква дето са изложени във витрини на показ костите на незнайно кои загинали людье, точно преди преди 1934 г. когато изцело старата джамия се преобразува в черква, за да се направи таз изложба и то още по-напред когато сама черкеве беше джамия, те новите преустроители хич не можаха да се сетят, че михрапа на старата джамия си остана в същият вид без да бъде променен нито по зидарство, а още повече от незнание, че той и сега остана да си стои по същият начин кагота беше джамия и остана сега когато вече е изложбена черква да си сочи в същата посока към "Каабле", като никой и досега не може да догледа, че като отиде да се моли там тези неща са си същите и, даже, ако зададе въпрос на по-грамотно черковни служители за тез неща, те недоумяващо ще му отвърнат, ча как така не са могли да поправят този стар джамийски градеж, а ако отскочи още по надалеч до старите архивни снимки в Холандскиет музей и прашни шкафове, то нема как да не открие една стара снимка от септември 1877 г. на рускиет зет и журналист Дженуарис Алойшис Макгахан и негова група, точно пред таз Батакчъ Махалесьъ-енска джамия в всъщиет вид и описание, а пак ако още по натам се поразровим в старите тефтери на помака Джамал Джамал с променено име (Захари Стоенов) на която родна майка е родом от Тъмръш, задето после Ахмед Ага Тъмръшлията после него приема който иска да го помоли от управляващите на Кнежество Булгария да не се пречи на Съединенинето с Източна Румелия и той е бил нагостен и посрещан като наш тъмръшки помак, ама и затуй на Ахмед Ага Тъмръшлията е Обадинителят на България щото си е удържал на думата като помак, а пък на Ахмед Ага Барутнилията заради убийството на единият му син и една от двете му дъщери е бастила не толкоз хаймани от Батакчьъ махалесе които за нправили тей зулуми, а и с туй е допринесъл като Освободител на нова Булгария за което и после след като не го убили за тез убити същото туй ново правителство пак е искал да повтори този капан и за освобождението на Македония, но след неква година е бли бая стар за такива работи, пък и немало що да си жертва нечий други деца а и други такиве невинни набедени жертви като хайманите от Батакчьъ Махалесьто за да има нова кавга в което щеле да невинно пострадат и помаци и булгари и отреда от преселинете турки по Гьовренджикь и Еньи Махалье недалеч от Батакчьъ Махльесьи!  ::) ??? 8) ;D :) ;)
Ваалла кви глупости говориш бе мой. Аз ли знам по добре или ти. Аз дето съм израснал в Барутин или ти бе? Може да не съм бил кой знае колко добър ученик ама дори и аз зная че Захари Стоянов е от Котленско. Къв Томраш те гони тебе бе човек? Не си наред просто. Джамия била баташката църква. Аллах да пази от такива като тебе.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #102 on: June 30, 2012, 23:27 »
Ваалла кви глупости говориш бе мой. Аз ли знам по добре или ти. Аз дето съм израснал в Барутин или ти бе? Може да не съм бил кой знае колко добър ученик ама дори и аз зная че Захари Стоянов е от Котленско. Къв Томраш те гони тебе бе човек? Не си наред просто. Джамия била баташката църква. Аллах да пази от такива като тебе.

Е ся оставаше да знаеш и Котленско къде е  ;D ;D ;D

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #103 on: June 30, 2012, 23:31 »
Знам в Стара Планина е!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #104 on: June 30, 2012, 23:38 »
Знам в Стара Планина е!

Браво!По география на България имаш шестица.Но по български си скъсан.Май наистина не си бил добър ученик  ;D

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42