Никој не ги негира Муслиманите, не си фантазирај и не изигрувај некој си голем верник.
Муслиманите се и ќе останат засекогаш дел од бугарскиот етнос, крвта не се пере со преминување во друга религија.
Продавање ефтини религиозни бљуветини за да верските пропагаторите си ја задржат работата и здобијат со појќе пари и позиција поминува во заостанатите општества со ограничен пристап до образование и литература, како во земјите од типот на Иран.
И тоа не е ништо поразлично од напорите на поповите да иделе појќе луѓе во црква... ниту нив приоритетни им се верските правила, туку парите, колко појќе луѓе идат в црква толко појќе пари оставаат.
А доколку заслепените Муслимани и закоравените Христијани како две религиозни групи на бугари, излезат малку од изопачената институционална верска пропаганда толко помалце власт ќе им остават на оџите и попојте да си играат бизнис
Това са погрешните представи породени от научни теории, а не от историческо познание.
Аз съм казал какво мисля.Кое е неясно?Ти даваш отговор според твоето православно разбиране .Именно през тази призма гледаш , затова не виждаш отговора.
Инак си много добър с определенията и квалификациите,но най добре ги насочи към самия Теб.Искам да знаеш само едно,че не се правя на"
[/size]некој си голем верник"и само Бог(Аллах) знае кой е такъв.Ако беше прочел и вникнал внимателно в съдържанието на написаното от мен, щеше непременно да забележиш ,че не това съм имал предвид.Най-общо в разговорния език под интелект се разбира способността на човек да мисли, да възприема и осъзнава дадена информация, както и да си служи с нея. Видимо е че не ти се отдава.
И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: “Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.”” (29:46)
Историята трябва наистина да се знае, но реваншизмът си е отвратителен отвсякъде. Дай да гледаме на нещата с малко повече трезвеност и реализъм и по-малко да хвърляме емоция.Имайте уважението на хората, за които пишете и първо мислете преди да сеете раздор и омраза. Всеки различен е красив по-своему и в това е красотата на природата! Нивото на дискусията падна доста ниско с последните два-три поста и няма какво да си кажем повече.