Author Topic: Зерфе изгоря за България!  (Read 9079 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Radoslav

• Avarage member
Re: Зерфе изгоря за България!
« Reply #15 on: August 26, 2011, 00:09 »
Караибрахиме много добре я разбирам разликата между етност и гражданство. Аз съм помак и се чуствам българин по етност и не само аз. Много са като мене. Но не ви се бъркам на вас дето не се чуствате такива. Всеки знае себе си и си има правото да се самоопредели. А не някакъв тука да ми казва кви сме ние без даже да е помак.

Offline Radoslav

• Avarage member
« Reply #16 on: August 26, 2011, 00:15 »
Radoslavе не те познавам но деиствително мие интересно твоите мнения за ПОМАЦИТЕ
Радослав, това име няма нищо помашко. Защото помаците вярваме че когато умре човек, ние като вярващи м
мюсюлмани знаем
че нашият пророк Мохамед.а.с.
извиква всеки със собственото му малко име .
Затова когато възродителите са ни сменяли имената, сме се съпротивлявали.
А в Дружба "Родина" политиката е именно за заличаване на тези традиционни помашки имена
Това за нас е път към мрака и омразата. А що се отнася до турците, те са наши братя.
Ибрахиме какво толкова ти е интерсно. По нашия край повечето помаци сме с български имена. Аз доколкото знам не ни вика пророка ами мелекетата ама както и да е. А за имената съм говорил с един стар ходжа по напреди и той каза че в хадисите пишело че веднъж попитали пророка какви имена требва да имаме ние мюсюлманите и той казал че най хубаво е името Абдуллах но може и друго име да има човек. Ама не е каза че ако не си с арабско име не си мюсюлманин. А турците не са ни никакви братя. Нито са ни от джинса нито от езика че да са ни братя.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #17 on: August 26, 2011, 00:56 »
Radoslavе чакай малко доста неща ти са избягнали но какво да се прави първо да се разберем какво е това ПОМАК кой каквото му падне това говори това твойто е пък много интересно.
Първо когато човек се роди тогава бащата му слага името и в три дена време трябва ходжата да му изучи името с няколко дуви и цял живот от всички хора трябва така да се нарича докато умре а когато се закопава тогава пак ходжата излиза на сцената за да го предаде имено тогава се учи САЛКЪМ това значи съвкупност от дуви и учи името на починалия и ти ако си Radoslav няма как да се получи предаваш християнин на АЛЛАХА той като си го помисли човек му става смешно.
А пророка МОХАМЕТ а. с.е казал че е хубаво да се наричаме с имената на АЛЛАХА а те са сто.
 Гледай Radoslavе сега е добре малко ракийка малко дрога и т.н. ама човек трябва да помисли малко с мозака си моят дядо ми казваше че АЛЛАХ акъла го е дал най отгоре защото е най важен трябва да помислим малко и за другият свят айде това го остави г
но нещо за нащо поколение ако ти по такъв начин ще възпитаваш децата си казвам ти ще ги осакатиш.
Ти и друк път си казвал че си мюсюлманин но това изисква някакви обреди направил ли си някой от тях деиствително чустваш ли се такъв или говориш на инат ако е вярно това което говориш то тогава си доста объркан и трябва да си направиш една хубава ревизия.

Offline Aslan Türk

• Member
  • **
« Reply #18 on: August 26, 2011, 02:37 »
Ибрахиме не може един чужденец турчин да ме определя мене какъв съм и то в помашкия форум. НИКОЙ нема право да го прави. Единствено аз мога да се самооппределя и аз се самоопределям като българин с мюсюлманска вяра. Това е положението.Тебе ще ли ти е приятено ако дойде някакъв си и те самоопредели като такъв какъвто не се чустваш? А? Всеки знае себе си. Турците да спрат да ни се месят. Нямат право.

Радославе. Чужденеца в случая си ти. Че гониш един гражданин на тази земя. Значи не си достоен да се наречеш Помак и Мюсюлманин. Защото народностното взема връх над вярата ти, и добрите взаимоотношения по между събратя Мюсюлмани.
Запомни го. Това е Харам, което го вършиш.
А относно за Мюсюлманската вяра.
Един Мюсюлманин няма да седне и да гони друг Мюсюлманин, само заради етническият му произход.
Защото това в Исляма е Харам.
Да мразиш хората на отделящи народностни признаци.
Личиш си че не си истински Мюсюлманин. За да обиждаш твой събрат, в услуга на една възродителна кауза в която явно силно вярваш.
А нали знаеш в Исляма че идолите не са позволени.
А в случаят ти изместваш вярата си с нещо чуждо и погрешно.
А на това му се казва идолопоклонение
И това твоето, си е чисто и просто шовинизъм.
Значи имаме си Помак, велико български шовинист за огромно твое съжаление.

Offline Aslan Türk

• Member
  • **
« Reply #19 on: August 26, 2011, 02:40 »
Radoslavе мисля че и ти не си знаеш мястото и недей се ръпчи на всеки тук е всеки добре дошъл и не забравяй свободно пространство мери си думите знам че не ти харесва, но тук е така а ти Muhammed  ДОБРЕ ДОШЪЛ.

Teshekurler Abi. И на теб ти пожелавам Seliam Aleikum и ти благодаря за добре дошъл.