Здравейте.
Ани Цолова тази сутрин ме изкара от кожата ми. Ей, журналистиката наистина манипулира общественото мнение. Започна да променя моето. Такава изродщина като тази сутрин не бях гледал. Всичко нападнаха брутално откачения Стоянов. Но хайде гостите са политици. Но Цолова трябва да е безпристрастен журналист! А тя беше по нахъсана от депесара, който беше срещу нея! Ужасна жена! Отвратен съм. И да - трябва да се намалят децибелите на високоговорителите и да - не трябва да се молят хората на главната улица с килимчетата. Не желая демонстративна религиозност! Каквато и да е тя.
Защо никой не каза нищо за онзи с ножа, който направи опит за убийство? Този замах беше за разпаряне!!! Има умисъл за убйство! Въобще не е сплашване! За мен това е по страшно от всичко останало! Това е прекрачване на границата. Ами ако беше убил този срещу когото замахна?
Тогава незнам какво щеше да стане...
Егати манипулациите, егати сценариите, егати чудото....
За мен вече всички са виновни. Не само атакистите!
Хората казаха. И в Турция няма такъва демонстративна религиозност. За мен вече провокациите са от двете страни. Едните отиват да правят расистки митнг. Другите напук вадят килимите и започват да ги дразнят! Дори отиват с ножове в джамията и правят опити за убийство! Това е пълна талибанщина! Срам голям наистина за всички в България. По добре малоумните журналистии да спрат да чепкат темата , че само се дразнят хората....
И какъв е този аргумент , че 600 години оттам се чувало викането на мюезина. Да не забравяме, че живеем в хилядолетна християнска държава. Дори и в конституцията е записано. Уважаваме хората и религиите им, но не искаме да ни се натрапва! Точка! Такова нещо в западна Европа и един ден няма да се търпи. Забраниха дори минаретата. Ние сме достатъчно толерантни и обичаме събратята си мусюлмани. Не са проблем ни храмове, ни минарета. Проблем са високоговорителите и демонстративността. Аз като отида на църква, влизам тихо, паля свещи, прекръствам се и излизам. Никой нищо не чува и не разбира. Естествено на големи празници има литийни шествия и тем подобни. там има демонстрация. Но всички други религии също си отбелязват празниците подобаващо. Рамазан байрям и т.н. Слава богу , че не живея близо до джамия. Ужасява ме това виене. Все едно ще има въздушна атака. Веднага правя асоциации с Авганистан, тероризъм, талибани и т.н. И честно казано осъзнах това, слушайки по цял ден упражненията на политици и журналисти по темата. Изпитвал съм неприятно чувство попадайки до джамия докато са пуснати високоговорителите, но сега осъзнавам , че не правилно и че притеснява хората. Трябва да се намалят в нормата и на места дори да се спрат. Извинявайте, но джамията в Търново е между Царевец и Софийския университет. Дори на 3 март не спряха вискоговорителите. Както се говореше за страшните кланета през 1393 година при превземането на крепостта, така писна това минаре че огласи областта. Горе в ректората затварят всички прозорци при 40 градуса, защото не се чува преподавателя от ВОЙ! Съобразете се братя малко с нещата.....
А, и откъде накъде ИРАН ще ни прави забележка за човешки права! Паднах да се смея:)))) Там където убиват жените си с камъни за един неправилен поглед или редица други малоумщини...
Съжалявам ако съм по остър , но тази Цолова ми напълни главата с кръв....!