Author Topic: Xубава работа, ама българска !  (Read 79495 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Re: Срам за България - Shame for Bulgaria !
« Reply #60 on: May 24, 2011, 21:55 »
Ами, то като гльодаме, нема начин, в "Срамната тема" да не си покажем "Болгарския срам" !  :o  ???
Помака, таман още токущо прекрачил с адната ногьа прага на един виртуален Помашки дом, и Непомаците, на юрушь, аха, бежишком да го гонят човека още  не влезнал в одаята.  ???
И понеже, за все още неразбралите мусафирье, барем едно да е ясно, че в сойья сайять на Помаците - наричан нейде по баиритье - "Помакия" ли, "Тракия" ли, кой, как и що си го знай, така да си го аресва, в повечето случаи истинските Помаци могат да влазять даже и без да потропват на портите (така пишеше нейде в по старите кетапьи) , щото си са намират у тех си, а и могат да влазят и излазят кога си искат и както си искат.  ::) 8)
Та, затуй, ако ще е "Срам за Болгарията", поне да не е и срам за "Помакията" ли, "Тракията" ли, който и както, там нейде си го зовешье туй нящьу, та да кажем най сетнье - дур на гоненията на Помаците !  :) ;)

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #61 on: May 24, 2011, 23:33 »
 Намесен съм в спора и искам-не искам,трябва да реагирам.

"Ако зависеше само от mustafa_b,сайта щеше да се нарича TALIBAN.EU"

Когато написах това,бях съвсем нов във форума и не познавах участниците.Преценявах ги по отделни коментари.Е,ясно е,че преценката,така направена,няма да е обективна.

Ако сега трябва да напиша този коментар-няма да го направя.Защото знам доста повече за Мустафа.

Hashashin,не ти прави чест да посрещаш по този начин човека,дал на този форум повече от нас двамата,взети заедно.Не съм го очаквал от теб точно.
 А ако имаш подозрения,че е свързано с политиката-би могъл поне да изчакаш малко,да провериш дали те са основателни.Защото поставяш Мустафа в позицията на човека,опитващ се да докаже,че няма сестра.Непочтено е.

Мустафа,отдавна съм съжалил за думите ,които написах тогава.Сега го правя тук,публично.Знам,че не съм бил прав,моля за прошка.

И добре дошъл отново!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #62 on: May 25, 2011, 00:35 »
Изчаках да видя дали някои хора ще се осъзнаят и спрат да спамят.  Уви....!!!?

Като гледам и тази тема натам върви.!Няма как да стане,излишния спам ще бъде премахнат,оттук нататък Модераторите ще трият без предупреждение което е нарушение на правилата на Форума ни.!

Не разбирам,защо някои хора така с недоброжелание посрещнаха съфорумника ни Мустафа_b,
 та той е един от нас помаците,един от хората допринесли най-много за развитието и рейтинга на pomak.eu.

Той,заедно с Метката винаги са добре дошли,никога не са били гонени оттук,сайта е наш общ дом за всички помаци и непомаци които имат уважение в дома ни.

В тази насока винаги съм изразявал лично моето и на Ръководството на сайта уважение към хора като Мустафа,Метка....и всички които тук спомагаме за развитие и опазване на помашкото по света,за нашите традиции,запазена религия,уважение на дедите ни.!

От Ръководството на сайта.!

П.С:- Темата ще бъде заключена временно докато се изчисти спама.!!!
         Обръщам най-сериозно внимание и предупреждение на Балканджията/ Hashashin/ и всеки който спами ще бъде санкциониран съгласно правилата на Форума ни.!!!

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Ynt: Срам за България - Shame for Bulgaria !
« Reply #63 on: May 25, 2011, 08:59 »
Темата е отново отворена.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #64 on: May 25, 2011, 13:15 »
Атака(лесно манипулируема пасмина) разиграва долен  мерзски театър за пред  оредяващите си  избиратели . Едва ли  има нормален човек, който да  се връзва на идиотизмите на  Волен.Каква жалка картинка  са само,някои политици, за да са във властта  са способни на всичко. Нека се позамислим над това, защо живеем така и дали друг е виновен за това,защото сме свикнали да обвиняваме други, но не и самите нас.Онзи, който говори(хули,не понася другомислещия)  той самия е слаб и слабомислещ,недаващ сметка за нивото на културата си.Партия Атака(хора които  не уважават българското,а се стремят да потъпчат ,,чуждестранното” и това наричат патриотизъм и национализъм) е зловредна  за България!Май ще гледаме Шенген през крив макарон!!!

Колкото до Mustafa_b искам да го поздравя с „Добре дошъл”-сайта е неговото място и да не се връзва на разни жълтогащници! ;D

Offline IvayloIvanov

• Member
  • **
« Reply #65 on: May 25, 2011, 14:21 »
Госпожи и господа и другарчета разбирасе обичам математиката да решим една задача заедно ако обичате   КОМОНИСТИ+АТАКАДЖИ+ВМРО+НФСБ нещо такова една нова от какво ще спасяват как ще я спасяват не се разбира а има още РУМЕН ВОДИНИЧАРОВ+ПЕТЪР БЕРОН + ОЩЕ+ОЩЕ+ОЩЕ=НА КОЛКО ами то какво остава само ДПС да госпожа MARIANA и господин IVAYLO какво остава .
Да ти отговоря...
Ами остава положението без партии. Никакви. Нито една партия не е в състояние да осъществи национално единство - не само у нас. Траен ред в държавата може да се наложи и поддържа само и единствено от институция, която знае какво значи понятието "ред" - и е основана на реда, служи на реда и съществува, благодарение на установения в самата нея ред. Във всяка държава има такава институция - това е нейната армия.
Убежденията ми са, че армията трябва да държи властта, армията да налага реда, армията да определя и армията да разполага. Между другото - освен Хосе Антонио Примо де Ривера и Франциско Франко, чиито идеи изповядвам, подобни виждания е имал и Ататюрк. И до ден днешен крепител на модерната светска турска държава е именно армията. Преди тридесетина години даже обеси министър-председателя, в компанията на трима министри. Ами ашколсун, йолдашлар - така се прави! Защото гражднските правителства или го избиват на религиозен екстремизъм (Турция), или на идеологически екстремизъм (Испания), или на най-обикновена некадърност (Чили, Гърция).
Или пък се отдават на тотално раграбване на държавата, рекетирайки данъчно и монополно собствения си народ, изоставяйки всяка грижа за проблемите му (България).
Моля се у нас да се намери един свестен генерал!

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #66 on: May 25, 2011, 15:35 »
Атака(лесно манипулируема пасмина) разиграва долен  мерзски театър за пред  оредяващите си  избиратели . Едва ли  има нормален човек, който да  се връзва на идиотизмите на  Волен.Каква жалка картинка  са само,някои политици, за да са във властта  са способни на всичко. Нека се позамислим над това, защо живеем така и дали друг е виновен за това,защото сме свикнали да обвиняваме други, но не и самите нас.Онзи, който говори(хули,не понася другомислещия)  той самия е слаб и слабомислещ,недаващ сметка за нивото на културата си.Партия Атака(хора които  не уважават българското,а се стремят да потъпчат ,,чуждестранното” и това наричат патриотизъм и национализъм) е зловредна  за България!Май ще гледаме Шенген през крив макарон!!!

Колкото до Mustafa_b искам да го поздравя с „Добре дошъл”-сайта е неговото място и да не се връзва на разни жълтогащници! ;D

Атакистите нито са патриоти,нито националисти-те са прости Шовинисти.

Национализъм-тълковен речник:
1. Идеология и политика на поставяне на една нация в привилегировано положение, чрез което се потискат едни народи и се поражда национална вражда.
2. Движение на зависимите страни към свобода и независимост.
Т.е. национализмът предполага силна идентификация на група хора с политически субект, определен в национално отношение, т. е. с нацията. Често това се свързва с убеждението, че дадена етническа група има право на държавност,или гражданство на държава, следва да се ограничава до една етническа група, или че мулти-националността в една държава трябва непременно да включва правото да изрази и да упражняват националните идентичности дори от малцинствата
Национализмът може да включва и убеждението, че държавата е от първостепенно значение, или убеждението, че една държава е естествено превъзхожда всички други държави.
В случая с термина държава се има предвид родината-територията,народът,а не институцията

Национализмът подчертава колективната идентичност - един "народ" трябва да бъде независим, обединен, и да може да изявява единна национална култура.

Шовинизъм-тълковен речник:
Шовинизмът е крайно и сляпо поддържане на собствената група, съчетано със злонамереност и омраза към съперничеща или други различни от твоята групи.

Т.е. национализма и шовинизма не са тъждествени наименования.Шовинизма може да се определи като краен и враждебен ултра-национализъм.
Всеки който обича родината си и народа си и ги предпочита пред всички останали народи и страни е националист-в това число съм и аз-обичам всички аспекти на българският народ,обичам родината си,макар,че не навиждам сегашната държава,като институция.

Offline Stanislav Stoianov

• Senior member
« Reply #67 on: May 25, 2011, 17:56 »
Здравейте.
   Ани Цолова тази сутрин ме изкара от кожата ми. Ей, журналистиката наистина манипулира общественото мнение. Започна да променя моето. Такава изродщина като тази сутрин не бях гледал. Всичко нападнаха брутално откачения Стоянов. Но хайде гостите са политици. Но Цолова трябва да е безпристрастен журналист! А тя беше по нахъсана от депесара, който беше срещу нея! Ужасна жена! Отвратен съм. И да - трябва да се намалят децибелите на високоговорителите и да - не трябва да се молят хората на главната улица с килимчетата. Не желая демонстративна религиозност! Каквато и да е тя.
Защо никой не каза нищо за онзи с ножа, който направи опит за убийство? Този замах беше за разпаряне!!! Има умисъл за убйство! Въобще не е сплашване! За мен това е по страшно от всичко останало! Това е прекрачване на границата. Ами ако беше убил този срещу когото замахна???? Тогава незнам какво щеше да стане...
Егати манипулациите, егати сценариите, егати чудото....
За мен вече всички са виновни. Не само атакистите!
Хората казаха. И в Турция няма такъва демонстративна религиозност. За мен вече провокациите са от двете страни. Едните отиват да правят расистки митнг. Другите напук вадят килимите и започват да ги дразнят! Дори отиват с ножове в джамията и правят опити за убийство! Това е пълна талибанщина! Срам голям наистина за всички в България. По добре малоумните журналистии да спрат да чепкат темата , че само се дразнят хората....
И какъв е този аргумент , че 600 години оттам се чувало викането на мюезина. Да не забравяме, че живеем в хилядолетна християнска държава. Дори и в конституцията е записано.  Уважаваме хората и религиите им, но не искаме да ни се натрапва! Точка! Такова нещо в западна Европа и един ден няма да се търпи. Забраниха дори минаретата. Ние сме достатъчно толерантни и обичаме събратята си мусюлмани. Не са проблем ни храмове, ни минарета. Проблем са високоговорителите и демонстративността. Аз като отида на църква, влизам тихо, паля свещи, прекръствам се и излизам. Никой нищо не чува и не разбира. Естествено на големи празници има литийни шествия и тем подобни. там има демонстрация. Но всички други религии също си отбелязват празниците подобаващо. Рамазан байрям и т.н. Слава богу , че не живея близо до джамия. Ужасява ме това виене. Все едно ще има въздушна атака. Веднага правя асоциации с Авганистан, тероризъм, талибани и т.н. И честно казано осъзнах това, слушайки по цял ден упражненията на политици и журналисти по темата. Изпитвал съм неприятно чувство попадайки до джамия докато са пуснати високоговорителите, но сега осъзнавам , че не правилно и че притеснява хората. Трябва да се намалят в нормата и на места дори да се спрат. Извинявайте, но джамията в Търново е между Царевец и Софийския университет. Дори на 3 март не спряха вискоговорителите. Както се говореше за страшните кланета през 1393 година при превземането на крепостта, така писна това минаре че огласи областта. Горе в ректората затварят всички прозорци при 40 градуса, защото не се чува преподавателя от ВОЙ! Съобразете се братя малко с нещата.....
А, и откъде накъде ИРАН ще ни прави забележка за човешки права! Паднах да се смея:))))  Там където убиват жените си с камъни за един неправилен поглед или редица други малоумщини...
Съжалявам ако съм по остър , но тази Цолова ми напълни главата с кръв....!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #68 on: May 25, 2011, 18:18 »
Станиславе, яваш бе серт. Кво толкова ти пречи джамията и езана, не мога да разбера. Аз пък живея до джамия от която звучи езан път пъти на ден и не ме дразни, въпреки че не съм мюсюлманин. И на тебе и на всички като тебе трябва да им е ясно, че джамиите са част от културното наследство ан България, ислямът също е част от него. И те не са по маловажни от църквите, тракийските гробници и римските пътища. Всичко това трябва да се пази. В западна Европа езан няма (въпреки че мисля, че във Франция има), тъй като там исляма не е част от културното наследство. Но тук той е част от него и присътва на нашите земи вече 600 години. Освен това многократно съм бил в Турция и съм чувал звъна на камбаните който се носи от 150-те църкви в Истанбул всеки ден. Участвал съм и в християнска служба и шествие в града. Там някой дръзва ли да оспори правото на християните да изповядват вярата си както намерят за добре? Не, не го прави защото християнството и църквите са част от културното наследство на Турция, както и ислямът и джамиите са част от културното наследство на България.

• Senior member
« Reply #69 on: May 25, 2011, 18:40 »
Незнам защо , но ми е неприятно. Не съм свикнал ли, що ли...  Аз не смятам исляма за българско културно налседство, при условие , че е натрапен с ордите на османците при разоряването на Второто Българско Царство. Ако не бяха дошли турците, нямаше да има ислям. Точно както казваш за западна Европа. Щяхме да имаме и ренесанс и аристокрация и монументална архитектура и всичко.... 
От друга страна донякъде си прав - има доста заемки от ислямския свят които са се смесвали  страдиционната култура и така до възраждането. Но България е в основата си православна и християнска. Културата и е българска и е различна от ориенталската. 
В никакъв случай не казвам, че българите католици или българите мусюлмани са по малко българи от християните. Напротив. Така се е стекла историята, че еднита са станали едни, а другите други. Но всички са един народ.
Моето скромно мнение е, че езанът е доста силен и трябва да влезе в нормите предписани в нормативните уредби. А на някой места заради все още силната чувствителност на по голямата част на българското общество, не е и много удачно да се пуска.
Изказвам мнение просто. Нито е расистко нито антиислямско.... 
И наистина ( пак лично мнение) против съм религиозната показност - независимо от религията.
За Истанбул.... остава там да забранят шествия и църковни камбани:)))) В бившата столица на световното християнство...

Исках да споделя тук раздразнението си от Ани Цолова, защото защитаваме братята си мусюлмани, но провокациите за мен вече са от две страни. Али Юзеиров там, талиабни някакви с ножове там.... Боя започна от тях....   
Но не мога да си изкривя душата , че основния проблем е във общината , че е разрешила този митинг на това място. Ако беше на друго място - нямаше да се стигне до такива ексцесии....

Казах си мнението, едва ли ще сте съгласни - така че,  оплюйте ме за да ви мине и всеки да си гледа живота:)

• Senior member
« Reply #70 on: May 25, 2011, 18:48 »
Хашишин, не ти отговорих и на друго. Никъде не съм казал, че не трябва да се пазят джамиите и исляма. Напротив. Така сме по богати и културно и духовно. както се вижда - пазят се - реставрират се. Дарявал съм средства и за джамия.
Говорим за елементарно битов проблем..... нарушаване на общественото спокойствие с религиозна демоснтративност. Това е неправилно. Религията е нещо много лично. Не трябва да се демострира.
Дано пак не ме разберта погрешно....  Голяма част от приятелите ми са мусюлмани и много се обичаме и забавляваме.

Поздрав.

• Senior member
« Reply #71 on: May 25, 2011, 19:15 »
Хммм, всъщност Хашишин, поправям си мнението.  Исляма наистина е част от българското културно наследство. Християнството е масовата религия, но и тя е наложена насила на голяма част от българската нация през 9 век. Просто така се е случило и тази религия е била влиятелна в региона. Можеше исляма да стане официална религия тогава и сега да пиша против камбаните....
Без значение кой какжа религия изповядва - важното е да няма разделение на народа. Защото упорито се оптват да набият клина....

Offline IvayloIvanov

• Member
  • **
« Reply #72 on: May 25, 2011, 21:06 »
Там някой дръзва ли да оспори правото на християните да изповядват вярата си както намерят за добре?
А-а-а-а, дръзва, дръзва! И не само в Истанбул.
На 05.02.2006 г. в Трабзон  с викове "Аллах е велик" 16-годишният ученик Огюзан Акдън застреля католическия свещеник Андреа Санторо.
На 19 януари 2007 в Истанбул журналистът Хрант Динк е застрелян от 17-годишния турски ултранационалист Огюн Самаст.
На 18 Април 2007г. в Малатия бяха заклани немският протестантски пастор и мисионер Тилман Геске, турският протестантски пастор Неджати Айдън и протестантът Угур Юксел от 10 ислямисти - на възраст от 16 до 19 години.

Т. е. - там също си имат побъркани. И то - много по-озверели от нашите. Но не това е проблемът.

От декември 2005, след дълга среща, посветена на „християнската заплаха”, съпругата на бившия министър-председател Еджевит, историчката Илбер Ортайлъ, професор Хасан Юнсал, политикът Ахмет Тан и писателят-пропагандист Айтундж Алтъндал, всеки в своята област, започват кампания за привличане на общественото внимание към надвисналата заплаха от християните, които искали „да купят душите на децата”.
Нещо повече -  след обществени протести срещу убийствата в защита на свободата на религията и мисълта, медиите и официалните коментатори излезли с посланието: “Надяваме се, че сте си научили урока. Ние не искаме християни тук.”
Но даже и това не е проблемът.

Проблемът е, че Огюзан Акдън е осъден едва на 18 месеца лишаване от свобода, Огюн Самаст - също. Нито един от убийците на протестантите не е получил присъда, по-тежка от 2 години лишаване от свобода, да не говорим, че някои дори бяха осъдени условно.
Съзаклятниците от "Ергенекон" можеха да спрат този кървав спектакъл. Но се надявам, че след двата осуетени опита за преврат, кемалистите в Турция не са се свършили.

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Срам за България - Shame for Bulgaria !
« Reply #73 on: May 25, 2011, 21:51 »
Здравейте, IVAYLO ама са си искипрял с този пушка ,какво искаш да кажиш с това немога да разбера, ама неисе.Гледам че си запознат донякаде с положението в Турция, но до някаде, или не казваш всичко или не ти отърва.За тези убиства които споменаваш са истина, но испълнителите са малолетни, и както в сяка и една държава и в Турция си има закони, но по важното е защо са извършени тези убиства, от което лично аз силно се ограничавам, ами тези хора са мисионери брат, и вдиствително си са привишили правата мога да ви да и още подробности ако искаш.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #74 on: May 25, 2011, 21:52 »

За Истанбул.... остава там да забранят шествия и църковни камбани:)))) В бившата столица на световното християнство...

Не мериш ли с двоен аршин,Станиславе?