0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Всеки, който се е отрекъл от помашкото и от исляма е станал обект на подигравка и недоверие както от нас, така и от другите. Ние сме помаци и религията ни е ислям. И не бива да си мислим, че ако се обявим за българи или турци, българите или турците ще ни приемат. Знам ги аз, казват: "Мани го тоя бе, до вчера беше помак, предаде рода си и религията си, за да ни се подмазва. Ще е с нас докато му е изгодно, а после ще ни забие нож в гърба." Ние трябва да държим на нашето си, да се гордеем с това, което сме и да се опитваме да го предадем на другите.
Не видях младежа Боян да се срамува от собственото. Напротив, има си изградена ценностна система и държи на нея.Видях обаче някакъв ProudPomak дето иска да наложи своята ценостна система на младежа Боян.
Аз също не видях младежа да се срамува от нещо, нито пък баба му.
Един мой много добър познат и приятел писа веднъж следното:И тук се поражда смисъла да напомним за родоотстъпниците, за хората предпочели да угаждат на чуждото и да се срамуват от собственото. Първите минути на това клипче (част от поредицата "Емигранти" с Мартин Карбовски) засяга едно подобно Помашко явление (за радост характерно за малко от "нашите") с майката на Боян, отрекла се от рода и религията:
Един мой много добър познат и приятел писа веднъж следното:И тук се поражда смисъла да напомним за родоотстъпниците, за хората предпочели да угаждат на чуждото и да се срамуват от собственото. Първите минути на това клипче (част от поредицата "Емигранти" с Мартин Карбовски) засяга едно подобно Помашко явление (за радост характерно за малко от "нашите") с майката на Боян, отрекла се от рода и религията:"ЕМИГРАНТИ" В АНГЛИЯ (2)
Младежа си беше много шен, както и бабката. Без притеснение си говореше жената. А това за предателите вече е банално и изтъркано. Като не можете да смените песента, барем рефрена сменете малко, че става смешно.
Не аз, вие давате на другите наклон
Ние сме помаци и си гледаме наща черга и щесе защитаваме а такива като теб се са на всяка манджа меродия магаретата си мерят бастуните ти там заставаш в партер
. И искате да пишат тук? Ами как да пишат като веднага започва за да се бълва огън, жупел и отрова бе джанъм. Спрете да обиждате и да противоречите на инат ами се зачетете в тва дето ви пишат хората.
Мислиш ли че не се зачитаме в това,което ни пишете.Зачитаме се и се замисляме дьлбоко и винаги лично аз сьм стигал до извода,че все правоучители се явявате все ни напьтствате и всичко,което ние знаем от дедите си за вас е измислено и невярно и когато започнем да се защитаваме на вас все "огьн, жупел и отрова" ви се струва.Помията с която ни заливате ежедневно,как да я изчистим от умовете и сьрцата си помислихте ли някога или само на приказка го карате,джумбюш си правите.Никога не си давате сметка,че се накарняват чувствата и достойнството на дадени хора.
Хат аз въобще не говоря за себе си и за своите писания. Аз ти говоря за смолянските помаци, които не мислят като вас и открито го заявяват. И ето как биват наричани- "родоотстъпници", "предатели", "ренегати", "антипомаци". Вие не си ли давате сметка, че накърнявате техните чувства и достойнство? Или щом се имат за други- огън да ги гори
Че кой те е нападнал, та се защитаваш? Или те тресе мания нещо? Всеки знае себе си и ти нямаш право да наричаш предатели хората избрали да се наричат по някакъв начин, който на теб не ти харесва. И искате да пишат тук? Ами как да пишат като веднага започва за да се бълва огън, жупел и отрова бе джанъм. Спрете да обиждате и да противоречите на инат ами се зачетете в тва дето ви пишат хората.