От доста време не ви бях поглеждал, не съм изтървал особено много.
Все същите хора поддържате едни и същи безсмислени спорове.
1. Заглавието на "анкетата" ви е подвеждащо - не се задава смислен въпрос, а съчинителят му директно дава предписание със заявлението
"та ние нито сме турци нито сме българи ".
От тук и всякакви претенции за обективност на "допитването" и съответно искания да ви вземат насериозно отпадат.
2. Модераторите доказвате за хиляден път, че не се толерират хора, които заявават че са българи, даже заплашвате да ги гоните.
3. Преди време се беше включило едно момче, помак, социолог от Брезница,
дето ви каза че няма никаква основа за обявяване на помаците за отделен етнос и съответно му забранихте да пише повече в сайта. Защо?
4. Тези дето искате отделен етнос залагате единствено на "чувство за принадлежност и право на самоидентификация". Етнос не се ражда единствено въз основа на "чувство за различност от останалата група". Шопите също се чувстват различни от капанците, те пък се чувстват различни от рупците, които пък се чувстват различни от ваяците... Да сте видели искания за отделяне на етнос шопи, ваяци, капанци, рупци, балканджии или пък странджанци? Когато в преброителните графи въведат
етнографски групи, тогава може да имаме легитимна претенция за отделна графа,
етносът е съвсем различно нещо.
5. Караибрахим, отговорът на въпроса ти
"А ако се легализира помашкият етнос,какви ще са последствията от това за Република България,за нейните граждани?"
го знаеш много добре.
Единственото което ще постигнете е да настроите българите християни към нас. Кой и каква изгода има от враждата помежду ни? Виждаме вече години наред как една група хора подклаждат именно такава вражда по интернет форумите, включително и този тук. Това ли е целта - да се настроят съседи един срещу друг?
6. ЕvroPOMAK,
графата "Помаци" сигурно ще я има, ако не ти се верва, питай братята хамериканци или дори и евреи, и това ще стане в близките до 8 години
Знаем, че явно имаш вътрешна информация. Ние другите люде можем само да гадаем.
За уточнение, преброяването в САЩ мина преди няколко месеца и тук няма подобни въпроси, които внасят раздор. Раздорът си е балканска черта. Само си търсим поводи да изтъкваме различията си.
Въпросите в американското преброяване са: колко души живеят в тази къща към момента на преброяване; има ли гости към датата на преброяване, които живеят постоянно другаде; притежавате ли апартамент или живеете под наем; телефонен номер; информация за лицето - пол, рождена дата, раса.
http://2010.census.gov/2010census/text/text-form.php7. Интересно колко графи има за циганите? При тях също има цигани християни и цигани мюсюлмани. Не съм чул досега двете групи да искат да се отделят в различни етноси.
8. И като завършек: Отговорът, който аз ще дам по време на преброяването, ако съм в България:
Етнос - Българин, Вероизповедание - Мюсюлманин.