Author Topic: Тревожни неща се случват...  (Read 69556 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Re: Тревожни неща се случват...
« Reply #150 on: January 26, 2011, 15:03 »
Не мога да се сетя разясни ако обичаш на невежия.

Мисля ,че за приемането на дадената религия-За периода 14-18 век както ни говорят османските архиви,които за наше щастие са в България, приемането на исляма и заменянето на българските имена с арабски или тюркски са в основата си също по икономически причини. ;)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #151 on: April 02, 2011, 18:53 »
Изпратено жалеещо писание до сайятья от тайфа Помаци по повод техни убеждения от соаденьшньи солтански убождания!  8)  :) ;)

„По следите на преследваните и безследно изчезващите Помаци”

Относимо:
Изследстващо преждекадийско разследуващиьу дирене №358/1112г. при Ахъчелебийско-Пашмаклийска Забитско отделение
Повод на настоящата жалейка е  по едно образувано предкадийско дирене составлено в Ахъчелебийско-Пашмаклийскиет вилает и порукьването ни „свидетелсвуващи” по това дирене на всичките жалбоподатели в настоящата жалейване.
На 12.11.1010г. с призователни бележки връчени ни на всички, бяхме призовани в 11.00 часа да се явим в качеството си на свидетели по цитираното дирене във Вилаетският конак - Пашмакли. Всички се явихме навреме, като изчакахме да бъдем повикани за даване на свидетелски показания.  В 11.20 минути при нас дойде служител и извика четирима от нас  - Мехмеда, Здравенко, Метьо и Аделан. Останалите четирима изчакахме  на пропуска в конака. Даването на свидетелски показания /разпитуване/ продължи за първите четирима близо четири часа до 15.00 часа, а за останалите четирима от 15.00 до 18.40 часа. След като приключи разпита на първите четирима същото лице извика останалите четирима - Кадричето , Арифчето, Нуньо и Гего. Разпита протече по предварително подготвен сценарии, като всеки поотделно беше вкаран в отделна одая, като давахме писмени собственоръчни обяснения чрез натиск и в атмосфера на нечовешко и не толкоз цивилизовано отношение към всеки един от нас.
На първо место на никой от нас не ни беше обяснено срещу кого се води делото, а само ни се даде пояснение, че производството се води по повод на събрана информация за възникнала инициатива за учредяване на некоя си неизвестна тъй наречена Партия „Обединение за мир, автентичност и култура (ПОМАК)  и уж там проведената среща за учредяване на инициативен комитет на 19.12.1009 г. в Триградкьой, околия Пашмаклийска.
Според повиквателните бележки всички сме призовани в качеството на свидетели по предкадийско производство, но това от самото начало на снемането на показания не си пролича тъй ясно. Напротив пролича точно обратното, с проявеното отношение още при вземането на обяснения самостоятелно в отделни одаи пред изследовател, които с всеки един от назье се държеше арогантно, подигравателно, унизително и агресивно.
На всички беше оказан психически натиск за даване на показания които да наведат производството към посока желана от изследователите с цел да ни бъде вменено престъпление, което не сме извършили.
Всички  бяхме вкарани в отделни одаи сами, като при нас идваше изследовател, който се държеше крайно арогантно, брутално и нецивилизовано.
Крещеше на всеки един от нас и от една в друга одая минаваше да заплашва всеки и да ни отправя закани и да ни квалифицира с обидни думи като престъпници и вече с вменено престъпление като с осъдени хора и престъпно минало.
Язье, Мехмеда, в началото на даване на обяснения попитах за какво се води туй производството и имам ли право на адвукатин, за което ми беше изречено, че немам право на адвукатин и ми беше отказана информация срещу какво и срещу кого се води производството.
Съвсем арогантно следовател от изследствения отдел ми заяви да напиша всичко което знам, и ако не напиша всичко ще ми се случат много неща, защото с действията си на 19.12.1009г. съм извършил престъпление и в моя полза е да си призная, както и да призная какви са ми намеренията  за уж учредяването на тая неизвестна Партия „Обединение за мир, автентичност и култура” (ПОМАК), защо съм имал претенции да се определям за  „Помак” по етнос и защо съм написал нещо като писание „Историческо страдание на помаците”, и с това какво съм искал да докажа за произхода на помаците и какви са ми намеренията в бъдеще....и други секакви такива въпроси.
Язье, Арифчето, бях също вкаран сам в една одая , където присъствуваше и представител от нашенскиет градски околийски отред бей Тодью и друг вилаетски служител на бей Колью, като от мене се искаше да направем признания и напиша обяснения с натиск. Бех заплашван с цел да се подведе разследуването към умисъл за извършено от мен и останалите призовани „свидетели” престъпление спрямо нашата держава и султанат. Преди за започнат разпитването беше поискано от мен да изключа тилефоните с цел евентуално да не направя запис на това което се говореше с мен и с обидните квалификации и недоброто отношение което се проявяваше към мен, а наверно и към останалите людье.
Изследователеть бей Кольо през целото време от два часа излизаше и пак идваше в одаята като непрекъснато крещеше видимо изнервен и недоволен от сведенията които получава, отиваше и в другите одаи, от където се чуваше неговия глас и крещеше на останалите свидетели да пишат всичко и не крият нищо, защото вече всичко са знаели.... и так далее и так далее!
След това пак идваше в одаята ,където съм аз и през цялото време стоеше бей Тодью, и пак ме заплашваше да призная всичко и да напиша за моите намерения за учредяването на онуй несъществуващо нещо „ПОМАК”, а и за това що се самоопределям за помак по етнос, що искам помаците да бъдат признати като самостоятелен етнос, как познавам останалите свидетели, кои хора познавам в Туркията и в Гъркията, що съм ходил в тези страни, какви книги съм чел за помаците и много други въпроси.
Бех заплашен, че за мен изследователскиеть пашалък знае твърде много и затова немало смисъл да крия. Аз неведнъж попитах изследователя и му напомних, че съм призован в качеството си на свидетел по това предикадийско производство и да се държи подобаващо, а не да се държи с мен като престъпник, а той ми отговори, че първо трябва да си науча задълженията, а след това правата, който имам според Конституцията на Джумхуриета, че срещу мен стой държавата и може да ме смачка и, че едва сега за мен започва „Възродителскиет процес”.
Аз напомних на изследователя бей Кольо, че на срещата в Триградкьой, където уж се е образувал  тойья инциативен  таен комитет за учредяване на „ПОМАК”-а,  се е отбелязвало 20-годишнината от връщането на имената на мюсюлманите в Болгарията  и  10-годишнината от подписването на Рамковата конвенция за защита националните малцинства, която Болгарията е ратифицирала,  а ме обвиняваше, че лъжа, и требува да напиша всичко за да не стане още по-лошо, защото знае всичко за туй събитие.
След като това взимане на сведения и показания  в писмен саморъчен вид продължи повече от два часа под постоянното арогантно, нетолерантно и грубо отношение на споменатия изследовател ми беше казано, че ще бъда закаран в друга стая където да дам нови показания. След това минаха още 15-20 минути в изчакване и бях откаран в съседна одая при изследователя бей Васьо, който водил целото изследуване и тогава разбрах, че съм останал последен, като часа беше станал 17.30 саатья.
Даването на тези допълнителни показания продължи повече от час саатья и изследователя бей Васьо беше видимо изморен, но се държа коренно  различно от колегата  бей Кольо.  Беше тъй да се каже професионално отговорен, държеше се нормално и възпитано и ми задаваше въпроси отнасящи основно по учредяването на инициативен комитет за създаване на така наречената уж Партия „ОМАК” на 19.12.1009г. в Триградкьой.
След приключване на разпитването, запознах изследователя бей Васьо с поведението и държанието на служителя бей Кольо към мен, както и  отбелязах неговото добро държание и професионално поведение към мен по време на разпита.
Изследователя бей Васьо ми каза, че съм последния от осемте свидетели и, че ме чакат на портите при пропуска аркадаши, които питат по телефона за мен, като напуснах вилаетската сграда на изследуващият отдел в 18.45 мин., или цели 7.45 часа време, т.е. цел ден за призован свидетел по предкадийско изпроизводство без ясни правила, без да зная за какво и срещу кого най-вече се води туй изпроизводство с нечовешко отношение от посочения по-горе забитски изследовател. Както и даване на първични угоду тех показания в саморъчен вид и официални показания след това с неква друга процесуална стойност.
За потвърждаване написаното от мен мога да посоча като свидетели по-горните людье.
Язье, Кадриката, воден от принципите за справедливост и спазване на общочовешките права, мога да заява следното по онуй случей: - На 08.11.1010г. ми бе връчена повиквателна бележка от Неврокопска Забитска конакска служба, от където разбрах, че съм изпризован като „свидетел” по туй изпроизводство на Ахъчелебийско-Пашмаклийско Кадийство. Видно от номера на изпроизводството става ясно, че същото е образувано в началото на 1010 г. Питам се тогава, защо тогава бележката ми е била връчена едва три дена преди  датата за явяване в изследователската дата? Пътуването ми до там ми струваше бая пара около 150 нови гроша, които заех назаем, за да се явя навреме. Когато се появих на портите при изседствения каймакамин с учудване установих, че освен мен, там търсят още 7 чиляцьи и то некои от тех познати. Аь пък никой от нас не знаеше за какво става дума!?! Към 11.20 ч. слезе адинь служител на изследуването, чието име не знам и ни заяви, че ще бъдем привиквани на две групи по четири человека. Аз останах към втората група. Никой така и не ни обясни след колко време ще бъдем извикани, а почти никой от нас не беше закусвал, а и самото неведение, в което ни държаха не ни позволяваше да напуснем сградата на изследствения отдел. Започна едно мъчително чакане - час, два, три и чак малко след 14 часа започнаха да излизат хората от първата група. Тогава извикаха и нас, като ни казаха, че всеки ще бъде при отделен изследовател. Случайно или не, аз влезнах последен, но не при изследовател бей Васьо, както беше писано в призовката, а в друга стая при служител, чието име така и не разбрах. В кратко слово въпросното непознато по име лице ми заяви, че съм привикан във връзка с наше събиране на 19.12.1009 г. в Триградкьой. Извади някакъв въпросник, по който май всички бяхме разпитвани. Малко след като ме запозна с всички тия въпроси в стаята нахлу друг служител, с черен костюм и черна лентичка на ревера. Същият господин нито се представи, нито пожела да ми каже в ролята на какъв се явява в стаята. Той започна да се държи грубо с мен, започна да ми крещи: „Ти какво си мислиш, че не знаем къде живееш и с кого ли, че не знаем какво правиш ли ..., вие какво си мислите, че ще правите бе, тоя откъсне от Болгарията, оня откъсне от нея, какво ще остане от нея, бе ...? Какви Помаци сте вие бе, какви български мюсюлмани сте бе..? Пиши всичко тука,... защото другите преди вас си казаха всичко!”  Обърна се към другия служител в одаята и го попита как отговарям по въпросника, след което напусна одаята. Така правеше през 15-20 минути, като при едно от влизанията си позволи да ми рови в кореспонденцията в мобилните ми телефони, които през цялото време бяха на бюрото на служителя, на когото писах обясненията, воден от въпросника пред него. Позволи си даже да ме заплаши, че ще информира колегите му от ШС (шпионерската служба) - Горна Джумая, да ме наблюдавали отблизо и ми дишат във врата!?!  Писането на обяснения продължи до към 16.00 часа, когато ми казаха, че вече мога да влизам при изследователя бей Васьо, който се намираше на същия етаж през 2 врати. И така малко след 16.00 часа най-после се озовах при човека, при който бях призован с бележка, но за 11.00 ч., а не 16.00ч. три дни по-рано. За разлика от служителя с черен костюм, който се държа грубо и арогантно, изследователят бей Васьо ме посрещна по съвсем друг начин и си личеше, че господинът е културен и осъзнава, че работи с хора, а не с престъпници. Изследователят бей Васьо ми каза, че ще проведем разпитване, в което трябва да кажа нещата, които съм писал в другата стая, т.е.,  той знаеше, че минаваме през ада и дженнема, за да стигнем до неговата канцелария. На него също отговарях по почти същия въпросник, с разликата, че в предишната стая писах собственоръчно и обяснение, а тук се пишеше на компютър и беше разпит. Не знам дали Наказващият закон предвижда в един и същи момент да даваш и обяснения и да бъдеш разпитван, но с такива  уж „ПРЕСТЪПНИЦИ” като нас,  се процедираше така на 12.11.1010г., макар че сред нас имаше хора, които бяха претърпели инсулт, имаше и хора с други здравословни проблеми, а имаше и хора, които не бяха подготвени за този психологически натиск, на който бяхме подложени. В 17.00ч. напуснах сградата на конака и останах да чакам Арифчето, който ползваше нашата талига кола за предвижване и трябваше да се върне с нас до Девин. След кратко чакане,към 18.45 ч. Той най-после из го върнем с нас и слез туй веднага си тръгнахме, тъй като ни чакаше бая път. В движение от съпътника разбрах, че бейят  с черния костюм се казвал бей Кольо. А аз се прибрах благополучно в 23.00ч., психически и физически съсипан, и то само заради това, че гордо съм се наричал и определял като ПОМАК, а на някои това съвсем не им харесвало, но какво да се прави, нейсе, нали уже всеки има право на свободно самоопределение, поне по Конституция е така...!?! И би трябвало да е така!!!
 Уважаеми наблюдаващи каймакамине, людье и наблюдаващие народе, молимь да вземете некво отношение по изложеното в тази жалейка, като отправите въпроса до съответните институции, имащи отношение по подобни въпроси на преследвания и тормоз на назье като болгарски граждане и селяньи  и да ни помогнете да защитим и опазим нарушените права на всички всички български поданници, чувствувайки се и наричащи се като адньи обикновени людье - Помаци!
12 .декемивре. зиме. 1010г.
Пашмакли мегдань  до Чинарья                     
С почит и уважение :
Долуподписаните жалещи се людье, селяни и граждани: Арифчето, Мехмедаа, ........

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #153 on: April 14, 2011, 22:05 »
Тревожни неща се случват и във нашия форум. Постоянно виждам как броят на потингите ми намалява, което значи само едно- Някой трие стари постинги незабелязано за да подменя мненията на хората. Тва ако не е тревожно за и без това зациклилия ни форум здраве му кажи...

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #154 on: April 20, 2011, 23:20 »
http://www.youtube.com/watch?v=aTpGR2BtHwM&feature=player_embedded#at=189

В момента тече  "Шоуто на Иван и Андрей" и темата е свързана с побоя на  "Свидетели на Йехова".Шоуто си струва,поканени са мастити шоумени,като Павел Чернев например.Слушайки го,както и съучастникът му от ВМРО,неволно направих паралел със събитията през 1912 година,когато същото това ВМРО е "разгромявало" едни други религиозни храмове,а именно джамиите в Родопите.Очевидно за едни 100 години нещата в България не са се променили нито на крачка,поне в главите на членовете на МВРО.Две неща ми направиха особено впечатление.Първото е,че "неприятелите" на активистите са наречени "помаци",което автоматично ме води до извода,че при една евентуална възможност тази организация няма да се притесни да издевателства над нашия народ.Такава възможност е едно спечелване на мнозинство в парламента и съставяне на правителство,което в наши дни не е изключено.Тогава няма да е изключено да сме свидетели на нов процес със срамното име "възродителен".
  Второто нещо,което ми направи впечатление-това са мелодиите в края на клипа,които пък ме отпратиха във времето на комунистическите манифестации и дори още по-назад-във времето,когато по улиците на Третия райх са изгаряни книги и други произведения на изкуството,противоречащи на идеята за "арийския" произход на германския народ.Очаквам при една следваща "акция" на въпросната "политическа",а според мен-терористична организация да станем свидетели на изгаряне на книги.Напълно в стила на незабравени комунистически и фашстки партии от близкото минало.Въпросът ми е:Трябва ли да сме в ролята на свидетели(засега,а после-на потърпевши),или е време да изразим гражданска позиция,осъждаща такива прояви на терор към инакомислещите?!

Следва продължение,а именно-клип от текущото предаване от "Шоуто на Иван и Андрей",където ще станем свидетели на изразните средства на едни от инициаторите на терористичните атаки-лозунги и клишета без доказателства и без смисъл и отчаяни опити за изместване на фокуса в друга посока,от типа "А вие защо биете негрите?"     

Offline Stanislav Stoianov

• Senior member
« Reply #155 on: April 20, 2011, 23:53 »
Караибрахим, а ти подкрепяш ли подривната дейност на сектите? Със сигурност не е това начина да се изрази несъгласие с престъпната дейност на сектата, но наистина защо държавата спи? Първо прочети и събери повече информация за тази секта и тогава формирай мнението си...
Сектите са опасни за децата ни и трябва да бъдат забранени. И не можеш да упрекваш на религиозна основа. Колко са опасни християнските , толкова са опасни и мусюлманските секти. А доколкото знам доста наобикалят по родопите.
Абе не е шега работа бе хора. Колко им трябва да промият мозъците на хората и да разпалят религиозни или етнически конфликти. Само това ни липсва, на всичката друга мизерия!

За ВМРО - да противоречива организация са. Имали са и велики и срамни моменти в историята си. Но в тези брутални времена, след всичките кланета се трупа злобата и ненавистта сред хората. Мусюлмани са клали християни. След това обратното. Надявам се , че всичко това е зад гърба ни и с поколенията всичко това се е изчистило. Не забравяй , че ВМРО се е борило за свобода, за обединение. Изиграло е ключова роля за укрепването и обединението на държавата ни и народа ни. Макар и в изключително непълна степен. В доста случаи заради безсилието и мъката се е стигало и до чисто терористични актове. ВМРО се е борило за македонските и одринските българи. Тази толкова изстрадал част на народа ни. Незнам как възприемаш тези неща, дали ги приемаш за част от наследството ни. Независимо , че сте пострадали в миналото от тях. Имало е и обратното. Християни са страдали от помашки чети. Нещата не са черно и бяло.
Незнам... Днес ВМРО не мога да разбера какво лице има и за какво се бори. Всъщност те си държат на тезите хората... Демографския проблем; ромската интеграция, в частност ромския проблем със безнаказаността и пълния отказ да спазват държавните и обществени норми, образованието, борбата срещу сектите и фундамендалистите. Смятам , че това са важни проблеми за решаване. Но трябва да се разграничат от ултраси, скинове и тем подобни.

Междудругото къде са казали , че неприятели са помаците. Защото е много тъпа изцепка....

Раздвоен съм за позицията си по случая. От една страна случилото се е недопустимо. Но от друга - при абдикирала държава, кой да дава отпор. Я си представете да сте на мястото на родител, загубил детето си заради секта?  Или как ще се опавим с циганите , които избиват старите хора по изоставените села за 2 лева?!  Къде е държавата?

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
« Reply #156 on: April 21, 2011, 02:35 »

Те се интересуват от теб

Кои са те?
Свидетелите на Йехова имат желание да се запознаеш по–добре с тях. Може би си ги срещал като свои съседи или колеги, или някъде другаде в ежедневието си. Може би си ги виждал на улицата да предлагат списания на минувачите. А може би си разговарял накратко с тях на вратата на своето жилище.

Всъщност Свидетелите на Йехова са заинтересувани от теб и от твоето добруване. Те искат да бъдат твои приятели и да ти разкажат повече за себе си, за своите вярвания, за своята организация и за чувствата, които изпитват към хората и към света, в който всички ние живеем. За да постигнат това, те подготвиха тази брошура за теб.

В много отношения Свидетелите на Йехова са като всички останали хора. Те се сблъскват с обикновените проблеми — икономически, здравословни, емоционални. Понякога правят грешки, защото не са съвършени, боговдъхновени или непогрешими. Но се опитват да се учат от преживяното и усърдно изучават Библията, за да направят необходимите промени. Те са се отдали на Бога, за да вършат неговата воля, и полагат максимални усилия да изпълнят това отдаване. Във всичко, което правят, те търсят ръководство от божието Слово и от божия свети дух.

Те са отдадени на Бога да вършат неговата воля 
За тях е изключително важно вярванията им да са основани на Библията, а не на чисто човешки твърдения или религиозни доктрини. Те мислят същото, което мислел и апостол Павел, когато казал под божествено вдъхновение: „Нека Бог се окаже истинен, дори и всеки човек да се окаже лъжец.“ (Римляни 3:4, NW)* Когато става дума за учения, предлагани като библейски, Свидетелите приемат изцяло линията на поведение, която избрали беряните, след като чули проповядването на апостол Павел: „[Те] приеха учението без всякакъв предразсъдък, и всеки ден изследваха писанията да видят дали това е вярно.“ (Деяния 17:11) Свидетелите на Йехова смятат, че всички религиозни учения трябва да бъдат подложени на такава проверка относно съгласието им с вдъхновените Писания, независимо дали ученията се предлагат от тях самите, или от някой друг. Те те канят — и дори те подканят настоятелно — да направиш това в разговорите си с тях.

Те вярват, че Библията е божието Слово 
От това личи, че Свидетелите на Йехова вярват в Библията като божие Слово. Те смятат нейните 66 книги за боговдъхновени и точни в историческо отношение. Те говорят за тази част, която често бива наричана Нов завет, като за Християнските гръцки писания, а Стария завет наричат Еврейските писания. Те се облягат и на Гръцките, и на Еврейските писания и ги приемат буквално, с изключение на онези изрази или контекст, които ясно показват, че са символични или фигуративни. Те разбират, че много от пророчествата на Библията вече са изпълнени, други се изпълняват в момента, а трети ще бъдат изпълнени в бъдеще.

ТЯХНОТО ИМЕ

Свидетели на Йехова ли? Да, те наричат себе си така. Това е описателно име, което показва, че те свидетелствуват относно Йехова, относно това, че той е Бог, и относно неговите цели. „Бог“, „господар“ и „създател“ — подобно на „президент“, „цар“ и „генерал“ — са титли и могат да се отнасят за много различни личности. Но „Йехова“ е лично име и се отнася единствено до всемогъщия Бог и Създател на вселената. Това се вижда от Псалм 83:18: „За да познаят [човеците], че Ти, Чието име е Йехова, един си Всевишен над цялата земя.“

Личното име на Бога, изписано с древноеврейски букви 
Името Йехова (или Яхве, както предпочитат да го употребяват католическата Jerusalem Bible [„Йерусалимска Библия“] и някои библейски учени) се появява почти 7 000 пъти в оригинала на Еврейските писания. Повечето Библии не го съдържат в тази форма, но го заместват с „Бог“ или „Господар“. Редица преводи използуват името Йехова или името Яхве. В „Български превод на Библията“, 1938 г. се казва в Исаия 43:3: „Аз съм Йехова, твоят Бог.“

Името им, свързано с един съдебен процес 
Библейското повествование, на което се позовават Свидетелите на Йехова относно своето име, се намира в 43 глава на Исаия. Там състоянието на света е представено като една драма, протичаща в съдебна зала — боговете на народите са поканени да представят своите свидетели, които да докажат твърденията им за праведност или да изслушат свидетелите от страната на Йехова, и да признаят истината. Там Йехова казва на своя народ: „Вие сте Мои свидетели, казва Йехова, и Моят роб, когото Аз избрах, за да Ме познавате и да Ми вярвате, и да разберете, че Аз съм това. Преди Мен не е съществувал Бог, и след Мен няма да съществува такъв. Аз, Аз съм Йехова, и няма друг Спасител освен мен.“ — Исаия 43:10, 11, „Библия на Макарий“.

Йехова Бог имал свои свидетели на земята през хилядолетията преди Исус да бъде роден. След като някои от тези хора на вярата са изброени в Евреи, 11 глава, в Евреи 12:1 се казва: ‘Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни оплита, и с търпение нека тичаме на предлежащото пред нас поприще.’ Исус казал пред Пилат Понтийски: „Аз за това се родих, и за това дойдох на света, да свидетелствувам за истината.“ Той е наречен „верният и истински свидетел“. (Йоан 18:37; Откровение 3:14) Исус казал на своите ученици: „Ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух, и ще бъдете свидетели за Мене както в Йерусалим, тъй и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята.“ — Деяния 1:8.

Така че днес окойло 6 000 000 души, които известяват в над 230 страни добрата новина за Царството на Йехова под управлението на Христос Исус, смятат, че с основание наричат себе си Свидетели на Йехова.

Около 6 000 000 Свидетели в над 230 страни   
 ...
Станиславе защо в началото на клипа се споменават помаци,турци и т.н.Или не ти се слуша това.Незнам дали вие знаете кой са Свидетели на Йехова.Прочети  горния материал и виж кои са хората в какво вярват и надявам се и момчетата с дебели вратлета да разберат, че помаците нямат нищо общо с тях.Няма нужда за щяло и нещяло все помаците да обират пешкира.Защото ако не ти е ясно помаците са мюсюулмани и техния бог е с.а.т.АЛЛАХ и техния пророк е с.а.с Мухамед.Така,че не е приятно за истинските вярващи,когато се поставят под един знаменател и са наричани сектанти.За това ,че,, държавата спи'' и дава възможност да се роят такива ,,секти''сме виновни и ние.С тези препирни м/у християни и мюсюулмани се дава възможност те да намират ,,благоприятна почва за развитие.''

• Senior member
« Reply #157 on: April 21, 2011, 08:22 »
Не мога да го чуя наистина. В кой момент се казва това? Превъртах 5 пъти. Усилвах, слушалки слагах. Стори ми се в началото , че чувам думата турци. Но помаци не чух. Иначе ако са казали турци... няма да се учудя, защото нали ги видя. Измет. Те бяха с качулки и шалове и бяха отишли с една единствена цел. Да се бият. Скин хеди и какво ли не. За тях няма значение кой е там. Турчин, англичанин, помак, каракачанин или китаец....
Иначе прекрасно знам , че сте мусюлмани. Освен препирните, има значение и ниския социален статус и тежкия живот , който води до отчаяние.
Иначе хубаво и захаросано звучи посланието на свидетелите.... но е далеч от реалността. Нали ги виждам тук при мен. Пасторите за няколко години си построиха 5 етажни къщи и си купиха мерцедеси. А стадото им, има няма внася десятъци и имущество всеки месец!
И е крайно време препирните между християни и мусюлмани да спрат. Отдавам всичко това на невежество най-вече. И то от страна на християните в повече. Много пъти съм казвал, че по БНТ трябва да има образователно преаване за различните етноси, етнографски и религиозни общности. Това е нещо като "Опознай Родината за да я обикнеш". Може да се перифразира в " Опознай сънародника си , за да го обикнеш"!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #158 on: April 21, 2011, 10:22 »
  Станиславе,не се интересувам от сектата  "Свидетели на  Йехова",нито от каквито и да било други алтернативни религиозни формирования.Не ме интересува и  как са си натрупали богатствата.Към дейността им вероятно  трябва да се интересува съдебната система.Ако тя не го прави,проблемът е общ.Впрочем,съдебната ни система е по-заинтересована да открие ислямски тероризъм там,където никога не е имало,вместо да се занимава с явни закононарушения.Просто е-борбата срещу ислямизма носи дивиденти,борбата срещу йеховистите-не.Това показва,че Уорлик е прав,нищо,че друг пример посочи-при нас съдебната система мери с двоен аршин.
  Притеснява ме не само това.Притеснява ме повече фактът,че някой,който не е оторизиран,си присвоява правата на българския съд!И то в 21-ви век.Това не трябва да се допуска.Съдейки по горния ти постинг,виждам,че и ти вече си ги осъдил "Свидетелите на Йехова".По същия начин,по който бяха осъдени "разпространителите на фундаментална ислямистка литература в Родопите"!Без следствие,без съд,без право на защита!Питам се-кое дава право на разни лумпенизирани организации да извършват този произвол?Кой ги подкрепя,на чие рамо са се облегнали?И защо по този йезуитски начин си измиват ръцете със скинарите?Не е ли тяхно задължение след като организират подобна проява да осигурят и спазването на реда?И къде бяха полицаите?Защо при протеста на тютюнопроизводителите се стигна до смъртен случай,а тук имаме само измиване на ръцете?Схващаш ли двете разлики?Ще ти ги обясня-при първото събитие имаше ,от една страна,засилено полицейско присъствие,а от друга-човек с чувство на отговорност,който в крайна сметка стана курбан.А тук няма нито едното-не се виждат полицаи,идват с такова закъснение,колкото да бъде осигурен погромът над сектантите.За отговорни хора няма и да споменавам,виждат се едни плъшоци,които си мият ръцете.

И сега един основен въпрос:Какво би станало,ако всеки започне да се чувства овластен да раздава правосъдие?Давате ли си сметка докъде може да доведе това?И питате ли се какво ще ни бъде правосъдието при едно евентуално идване на власт на водачите на тази организация?

Тревожно,изключително тревожно...

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #159 on: April 21, 2011, 10:31 »
Не мога да го чуя наистина. В кой момент се казва това? Превъртах 5 пъти. Усилвах, слушалки слагах. Стори ми се в началото , че чувам думата турци. Но помаци не чух. Иначе ако са казали турци... няма да се учудя, защото нали ги видя. 

Думата,която е произнесена преди ясно изговореното "турци" е "помаци".Дали не е добре да посетиш УНГ-кабинета?  ;)

• Senior member
« Reply #160 on: April 21, 2011, 11:16 »
Ще те заинтересува, ако недай си боже на твоето дете промият мозъка и го зомбират.
За всичко което си написал си прав. Но цитираните от теб държавни органи не им пука и не искат да се занимават, а проблемите се задълбочават. Всички са афектирани , защото с очите си виждат насилие, снимано в този клип. А в страната се случват безброй много актове на насилие , които ако се заснемат и излъчат, тогава може да светнат червената лампичка в обществото. Въобще не ми пука, че са разбили носа на някакъв сектант, който допреди няколко часа примерно е зарибявал дечица до входа на някое училище. По ми пука за закланите дядо или баба от безнаказани и нагли роми , заради 2 или 3 лева. Я да видим това ако се заснеме и излъчи, какви ще са коментарите....   Или за побоите нанасяни от ромски банди по по изостаналите райони. В Павликенско всички са пропищяли. Хората се изнасят и масово разпорадват къщите си, защото ги бият и обират през ден!! Къде е този господинчо от Хелзинския комитет!!!!!?   
И кой  е виновен? Тези неща не предраполагат ли към етнически размирици. Че българите по селата ще започнат да се групират в чети за да дадат отпор. Няма кой да ги защити! Кой е виновен, че им плащаме тока, водата , всичко! Никой от тях не плаща и си мисли , че може завинаги така да кара. Това не е ли дискриминация спрямо българите? Къде е цървулкото от Хелзинския комитет? Хрантутници. Иначе са много отворени. Ще сезират наляво и надясно....
Крайно време е нещата да бъдат поставени на местата си и проблемите да започнат да се решават. Не може вечно да си забиваме главите в пясъка.
А ако не св вземат в ръце, ще се случват още повече такива неща като това което ви е възмутило от записа. На хората им писва вече от всякакви изроди и психопати които ходят и мътят водите навсякъде.
Незнам дали органите на реда търсят радикален ислям там където го няма, но съм сигурен , че има. Закономерно е. Щом има радикални християнски секти, значи има и радикален ислям. При държава като разграден двор - няма начин! Който мисли противното , значи е наивник.
Утре записвам час в поликлиниката, защото не мога да различа думата "помак" във тези нечленоразделни крясъци. Чувам нещо като "турци". Но не виждам логика да им викат така, при суловие , че знаят , че са хриситянска секта и нямат нищо общо с помаците , турците и исляма...:)

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #161 on: April 21, 2011, 11:31 »
"Най-добрата защита е нападението". Т.е. за да защитиш тези действия,веднага нападаш ромите.
Не оправдаваме насилието, под каквато и да е форма,и от когото и да е . Има си законни начини за решаване на проблемите. Защо с този хъс не отидоха пред парламента да протестират, че не се вземат адекватни решения? Разбира се ,че не защитаваме сектите! Просто това не е начина за разрешаване на проблемите. Ами ако утре всички тръгнат така да реагират,мислейки че са прави? до къде ще я докараме?

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #162 on: April 21, 2011, 13:56 »
Нормалните изцепки-Хулиганите ги има навсякъде-по стадионите,по кръчмите и т.н.
Това се случва навсякъде и в България,и в Сърбия и в Англия-просто тук е украсено от някаква организация-подобно нещо се случи с мирните симпатизанти от "РАДКО" и ВМРО  на паметника на  Мара Бунева в Скопие преди години-атакуваха ги скопските хулигани-"Войводите".

Инцидент С Паметника На Мара Бунева Скопие

• Senior member
Ynt: Тревожни неща се случват...
« Reply #163 on: April 21, 2011, 15:05 »
А ти защо оправдаваш ромите? Защо се напада ВМРО?  Ти виждала ли си българи на тумби по 30 човека да сеят терор? Да бият наред, да крадат? Защо трябва да се напада само определена група хора, при условие, че има много по фрапиращи случаи?
Говоря за ромите в по голямата им част. Защото има много светсни и отговорни сред тях.
Но ми писна да слушам нападки срещу българите отвсякъде, дори и от самите българи. Когато някое малцинство прави поразии и насилие, всички мълчат. Когато го направи българин - вой до небето. Айде без такива дискриминации...
Разбунили са се духовете, да се хващат компетентните органи и да окошарват престъпниците и от двете страни. Който е нанасял побой - в пандиза. Който подвежда и ограбва хората ,чрез религията или каквото и да е - пак в пандиза. Сега е момента да се разнищи въпроса.

Расате е прав. Хулигани има навсякъде. Явлението не е само в България. Защо въобще коментираме. Вие го казахте. Компетентните органи да се заемат и това е...

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #164 on: April 21, 2011, 15:21 »
Я прочети пак ,какво съм написала. Май освен ,че не чуваш ,не разбираш и написаното. Къде видя,че ги оправдавам?