Author Topic: ДАНСуващи по поръчка  (Read 81288 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Силвия

• Advanced member
Ynt: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #165 on: November 05, 2010, 16:31 »

не , не помня. Цитат, моля? Кога и колко пъти съм ви нарекла "глупак"?

Милата Силвия. 
[...]
Защото - я си прочетете отново изписаните тук глупости под формата на категорични твърдения и се замислете над това, което приказвате - и вие, и други невежи като вас...

Силвия,
 Както виждате, аз не съм седнала да се жалвам от агресивния Ви език, оплаквам се само от глупостта Ви.

Скъпа Силвия, Вие помните ли за какво спорим изобщо?
Навремето имах един учител по литература, който ни съветваше като пишем по дадена тема, на всеки 3-4 изречения да поглеждаме заглавието на темата и да си задаваме въпроса: абе аз по темата ли пиша или съм се отнесъл да разказвам за Трифон Зарезан в тема за папуасите.:)

Ама не била чула Силвия и не била разбрала. Ами да  прочете и ще научи.

Вижте какво, Силвия, човек има глава на раменете си не за да си отваря устата и да дрънка глупости, а да мисли с нея.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #166 on: November 05, 2010, 17:19 »

Горката Силвия. Търси под вола теле за несъществуващи, подадени от Дилмана "лоши тонове", а  пропуска многократно позволилите си "невъзпитан език" спрямо Дилмана нейни съмишленици.
Пък и тя самата забравя своя "невъзпитан език" към други участници в този форум, заради което е получавала предупреждение .
Но нищо ново под слънцето. Крадецът вика "дръжте крадеца" .

Ако към когото и да било в този форум съм си позволила невъзпитан език, да се обади тук да напише, че е било така. Няма обаче такъв случай. И не за друго, а защото просто не съм изпитвала и не изпитвам никаква нужда да го правя. 

Колкото до това, че някои не издържаха и ви отговаряха понякога в същия стил, подобен на вашия, то, вярвате ли или не, заслугата си е ваша, ничия друга. Не е задължително впрочем, всички онези, с които сте се отнесли подигвавателно или високомерно, да са съмишленици. За едно може да са съмишленици, за друго не. Ако се отнасяхте подигравателно и високомерно, да кажем, само към мен, нямаше въобще да има "съмишленици", в смисъла, в който го употребявате. По-лошото е обаче, че както виждам пак сте решили, че подигравките и инсинуациите са добър начин.

Впрочем, докато, както вече написах тук (и два пъти го изтриха), администрацията не започне най-накрая да се държи към вас не като с "икона", на която й е позволено повече, отколкото на другите (не искам да пиша примерно "свещена крава", защото пак ще го изтрият, и макар че вие може да не подкрепяте цензурата, тя се случва тук понякога именно заради вас), нищо няма да се промени. Крадецът ще вика "Дръжте крадеца" и кой точно е крадецът и кой не не винаги ще е ясно или поне няма да се признава.

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #167 on: November 05, 2010, 17:23 »
М-м-м-да.Жалко- С.

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #168 on: November 05, 2010, 17:26 »
Много ви моля да престанете с личните си нападки един срещу друг,нарушавате правилата на форума.Силвия, Дилмана е нещо като талисман на този сайт но не и привилигирована. Много те моля да спреш .

Offline abc

• Forum fan
« Reply #169 on: November 05, 2010, 18:27 »
А Дилмана да спре ли или може спокойно да си продължи да обижда?

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #170 on: November 05, 2010, 19:14 »

Много ви моля да престанете с личните си нападки един срещу друг,нарушавате правилата на форума.Силвия, Дилмана е нещо като талисман на този сайт но не и привилигирована. Много те моля да спреш .

Ех, Sevim,

Аз само се защитавам.
Реагирам според начина, по който реагират към мен.

Върни се ако искаш назад в тази дискусия и виж дали когато и да било не съм оценила която и да било положителна нотка и дали това е проличало в начина, по който реагирам.

Аз вече веднъж написах на Горчева, ако иска да пише нападките си към мен на ЛС. Не знам дали тя би предпочела подобен "диалог", аз нямам нищо против, но това не зависи само от мен. Ако някой си мисли, впрочем, че ми е особено приятно да си губя времето да опровергавам твърдения от рода на тези, че съм обиждала другите, че съм имала невъзпитан език, че съм "крадецът", който вика "дръжте крадеца" и не знам какво още, не, не ми е. Но какво трябва да направя, как мислиш? Трябва ли да напиша примерно: "Извинявам се много, тука съм характерна с невъзпитания си език". Или примерно: "Извинявайте, че сте била нападателна към други хора и те са ви отговорили със същото". Или пък примерно: "Извинявайте, "излъгах", че сте ме наричала с обидни определения"? Или просто да си замълча в знак на "потвърждение" на това, което се твърди за мен?

И аз искам всичко това да спре, изобщо не ми е нужно.
Но ако начинът за това е да предстана да уважавам себе си понеже някой е решил, че е полезно може би да продава "краставици" на "краставичар"; някой, към когото се отнасях с достатъчно уважение, преди самият той да ме откаже в някакъв смисъл от това, то така няма как да стане.

Аз не съм ничий талисман, но винаги съм била, сменя да кажа, честен човек.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #171 on: November 05, 2010, 19:30 »
Даниела Горчева я познаваме,а кой стои зад ник silvia, че не съм в час?

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #172 on: November 05, 2010, 19:51 »

Даниела Горчева я познаваме,а кой стои зад ник silvia, че не съм в час?

Ще напиша името си и друга информация за мен в ЛС.

Всеки, който се интересува от същото, може да поиска и ще напиша и на него.

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #173 on: November 05, 2010, 20:58 »

Ех, Sevim,
...Аз само се защитавам.
...Но какво трябва да направя, как мислиш?

...И аз искам всичко това да спре, изобщо не ми е нужно.

Предлгам да си подадете ръце и да станете приятели.Сайта ни има нужда от умни и интелигентни хора, като Дилмана и като теб.Верно е че в спора се ражда истината но не чрез нападки  обиди и конфронтации, а с взаимоуважение и разбирането че "може пък друтият да има право" Направило ми е впечатление от дуги сайтове че има такъв диалог,и темите само се обогатяват с информация а не само да се спори.Тук все се намира някои които тотално отрича мнението на другия.Един от членовете на сйта ни , и мой приятел напусна с мненето си че тук повече се натоварва и уморява отколкото да се разтоварва, даите да го опровергаем за да се върне.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #174 on: November 05, 2010, 22:04 »
  Понякога споровете  наистина стават доста остри.Но,имайки предвид факта,че и Дилмана,и Силвия са журналистки-езикът е тяхно основно оръжие и добре си служат с него-предлагам да не се намесваме с административни мерки и предложения.На мен лично този спор ми прилича на дуел с шпаги,при който дуелиращите се си разменят по някой и друг шамар отвреме-навреме :D.
   И ако и двете влагат малко повече емоции в думите си ,това според мен не е обида към останалите.
  И не виждам остри персонални нападки.Всичко е в рамките на един нормален спор.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #175 on: November 05, 2010, 23:41 »
На мен този спор ми прилича на женска кавга, препълнена с клетви, врясъци, обстоятелственост и обиди. Ако на езика изпълнен с обиди, лични нападки и усещане за логорея се казва остър език на журналисти значи журналистиката ни много се е извратила, а критериите ни за добро и лошо останали някъде в мъглата.

Караибрахим, ако не виждаш остри персонални нападки значи или не си чел внимателно или не си искрен. Все пак администрацията удали едно рамо забърсвайки част от глупостите, но дали глупостта не трябва да стои закачена на пирона? За да се вижда!

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #176 on: November 06, 2010, 17:10 »

На мен този спор ми прилича на женска кавга, препълнена с клетви, врясъци, обстоятелственост и обиди. Ако на езика изпълнен с обиди, лични нападки и усещане за логорея се казва остър език на журналисти значи журналистиката ни много се е извратила, а критериите ни за добро и лошо останали някъде в мъглата.

Караибрахим, ако не виждаш остри персонални нападки значи или не си чел внимателно или не си искрен. Все пак администрацията удали едно рамо забърсвайки част от глупостите, но дали глупостта не трябва да стои закачена на пирона? За да се вижда!

Това не е, не беше женски спор, abc.
Защото не е спор нито за козметика примерно, нито за маникюр, нито за това какво ново има на пазара, къде чушките и доматите примерно са по-евтини, нито примерно за това какво се случило със съдбите на героите от еди кой си сериал, кой прав, кой крив от тях; нито за това на коя, да кажем, сладкишите й са по хубави и пр. и пр.

Ако така ти е изглеждал, това може би се дължи на едно изначално мъжко предубеждение към другия пол, че щом който и да било човек е жена, тя не може да има интелектуален потенциал, колкото може да има един мъж. Т.нар. слаб пол е разбира се по-слаб физически, това е част от едни естествени природни закони. Но първо, нито за жените, нито за мъжете, трябва да съди общо за техния, на всеки един/една индивидуален интелект, знания, потенциал. И второ, също съществено, ако който и да било мъж не може достатъчно добре да различи какви точно са интелектът, знанията, начинът на мислене на която и да било жена; ако съди за всички жени по някои особено бъбриви и досадни представителки на нежния пол; ако не знае кога за плетки примерно или за клюки става дума, кога за съвсем други неща; то този мъж рискува да не намери или да се размине с някоя жена, която точно за него би била добър партньор не само за интимни отношения примерно или за семейство, не само за битовите си нужди или комфорт и т.н., но и партньор на неговия вътрешен свят. На неговите мисли, съмнения, въпроси, търсения и пр.; партньор, който би знаел, колкото и относително да е това, за какво да го подкрепи и за какво не.

Разбира се личните отношения са съвсем друга "бира", но който смята, че на този свят се срещат само етнически или верски предразсъдъци, не и предразсъдъци за това кой пол бил задължително умен, кой не, то това също е един общ "етикет", заличаващ разликите. Всички жени са примерно еди какви си, всички мъже са еди какви си, всички турци или българи или роми и т.н. са еди какви си. Мъжете и жените впрочем, не винаги се разбират достатъчно, защото не винаги са в състояние да видят достатъчно добре това, което е общо между тях, и това, което ги различава.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #177 on: November 06, 2010, 17:52 »

Понякога споровете  наистина стават доста остри.Но,имайки предвид факта,че и Дилмана,и Силвия са журналистки-езикът е тяхно основно оръжие и добре си служат с него-предлагам да не се намесваме с административни мерки и предложения.На мен лично този спор ми прилича на дуел с шпаги,при който дуелиращите се си разменят по някой и друг шамар отвреме-навреме :D.
   И ако и двете влагат малко повече емоции в думите си ,това според мен не е обида към останалите.
  И не виждам остри персонални нападки.Всичко е в рамките на един нормален спор.

Благодаря за предложението, Караибрахим. Не е нужно разбира се, впрочем, човек да се е занивал с журналистика, за да мисли със собствената си глава, нито за това да бъде гражданин, нито за това да може да отсява важно от маловажно. Естествено има значение дали човек владее професианолно едно "оръжие" или не, но езикът е "оръжие", което малко или повече всеки трябва да може да владее. (Защото няма и не би трябвало да има някой друг, освен той самият, който да изрази онази част от своите нагласи, мисли, мнения и пр.; онези, които реши да извади, да направи видими.)

Разбира се като всяко средство, и езикът може да се използва по най-различни начини. Така или иначе обаче, когато пише или говори, човек показва не само и точно това, което той самият иска, показва и неща, които не иска. А начинът, по който го разбират или не го разбират, може да е толкова различен, колкото различни са хората, които го четат или чуват.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #178 on: November 06, 2010, 18:20 »
Силвия, при първия ти пост съдържащ не повече от 3 изречения ще почерпя

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #179 on: November 06, 2010, 19:09 »
Off...

С много думи да не кажеш нищо си е изкуство...