Author Topic: Помаците - какви са били ?  (Read 582819 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Aslan Türk

• Member
  • **
Re: Помаците са били българи или не ?
« Reply #495 on: August 27, 2011, 00:45 »
И този поп кръщава Помаци, със активното съдействие на точно тези нацисти от ПП Атака.
И след това на това му се вика личен избор.
Стар милиционерски кадър в структурите на МВР. След 1990 г. става свещеник в БПЦ (Българската Православна Църква) и нека след това да ме убеждават, че Боян Саръев не е старият нов възродител, само че този път, не със палки и приклади, а със кръст и евангелие в синхрон с административно съдействие за принуждаване на хората да се отказват от собствената си Мюсюлманска вяра, явно поблазнени от една или друга превилегия или придобивка, и на това му се казва личен избор.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #496 on: August 27, 2011, 00:58 »
Мухаммед,

Защо се правиш, че не разбираш какво пиша и какво те питам  ???  ;)

По отношение на твоите коментари имай предвид следното:

1. Би ли ми отговорил с точност или приблизително колко джамии има построени в България след 1989 година? Посочи ми случаи, в които държавата да е пречила за построяването на джамии.  Как според теб държавата "пречи" на мюсюлманите да изповядват религията си?  Кое конкретно мое мнение е супер изкривено и субективно?

2.  Въпреки късния час, все още успявам да боравя с клавиатурата и със сигурност не си пишеш с някой бот  ;) Посочих какви конкретни доказателства са необходими за да защитиш тезата си.  Въпросните линкове се отнасят за мнението на един определен човек.  Това изобщо не са доказателства, че е налице насилие или принуда за "християнизиране" на помаците.  Очаквам да посочиш конкретни такива.

3.  Според написаното от теб по пътя на логиката излиза, че в момента е налице поредният възродителен процес с насилствена подмяна на етнос, вяра, бит, традиции и култура.  Няма смисъл да коментирам повече този въпрос, защото ще се наложи да се повтарям.

4.  Приемам забележката.  Щом си нов във форума, спокойно може да се запознаеш с всички дискусии до момента.  Това имах предвид като посочих, че не се налага да обсъждам отново въпросната тема за имената. 

5.  Не е нужно да ти посочвам подобна задължаваща норма, защото всичко, което не е забранено, е разрешено.  Кой твърди, че трябва да си задължително Иван или Петкан, за да си християнин? Хасан също може да е християнин.  Сега те моля да ми отговориш защо например лице с име Иван според теб не може да бъде мюсюлманин ??? 

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #497 on: August 27, 2011, 01:15 »
PNK2003 какво се правиш на охапан бе тъпаян изглежда че не следиш какво става в България или не ти изнася на виж тогава и ако искаш има още хаиде съз здраве.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3313391

Offline Aslan Türk

• Member
  • **
« Reply #498 on: August 27, 2011, 01:19 »
Мухаммед. Защо се правиш, че не разбираш какво пиша и какво те питам  ???  ;)

По отношение на твоите коментари имай предвид следното:

1. Би ли ми отговорил с точност или приблизително колко джамии има построени в България след 1989 година? Посочи ми случаи, в които държавата да е пречила за построяването на джамии.  Как според теб държавата "пречи" на мюсюлманите да изповядват религията си?  Кое конкретно мое мнение е супер изкривено и субективно?

Изграждането на втора джамия в София засега се отлага

Това би трябвало да ти осветли незнанието относно за построяването на втори Мюсюлмански храм в София, че се възприпятства активно, от точно тази партия спонсор на червеният поп.

2.  Въпреки късния час, все още успявам да боравя с клавиатурата и със сигурност не си пишеш с някой бот  ;) Посочих какви конкретни доказателства са необходими за да защитиш тезата си.  Въпросните линкове се отнасят за мнението на един определен човек.  Това изобщо не са доказателства, че е налице насилие или принуда за "християнизиране" на помаците.  Очаквам да посочиш конкретни такива.

Относно мненията на въпросният човек. Не е само индивидуално. А си е определено политическа програма на не една и две партии в България.
А точно въпросният червен поп. Си е проводника на цяла една държавна политика на асимилация на не славянското население в България, че да си говорим за това, колко видиш ли даденият поп е настрани от събитията, и че неговото лично дело не е принос на точно подобни шовинистични партии и организации.

3.  Според написаното от теб по пътя на логиката излиза, че в момента е налице поредният възродителен процес с насилствена подмяна на етнос, вяра, бит, традиции и култура.  Няма смисъл да коментирам повече този въпрос, защото ще се наложи да се повтарям.

Пак го казвам. Това че няма ясни и недвусмислени белези на възродителен процес, се дължи на факта че между народната общественост през 80 г. на 20 век. определено на жежиха тогава страстите, и комунистическото тогава ръководство, е сменило стратегията си за подмяна на етническата и верска идентичност, на Помашкото и Тюркско население в България, за да не предизвиква ответната реакция на съседни държави като Р. Турция, и да се осъществи втори Северно Кипърски сценарии.
Да не забравяме, че точно през тези години. Турция беше дислоцирала доста голяма 650 хилядна Армия в Одринска Тракия, готова да нахлуе и да защити Тюркското население, от безчинствата на комунистите, че комунистите да продължават с насилствените си методи и действия, върху това възродявано население от комунистическата партия.
А вместо това. Сега се действа, почти конспиративно, и както се вижда че дават резултати възродителните им действия, много по успешно от насилствената смяна на имената.
За това ДА в България продължава възродителният процес относно по смяна на имената, но сега се действа не със военна или полицейска сила, а се действа с административни мерки и изтънчени методи, за да не се предизвиква влошаване на между държавните отношения, по между двете държави. България и Турция.

4.  Приемам забележката.  Щом си нов във форума, спокойно може да се запознаеш с всички дискусии до момента.  Това имах предвид като посочих, че не се налага да обсъждам отново въпросната тема за имената.

Ще се постарая да го прочета ако не целият форум, то поне по важните теми, и да не оспамвам форума от незнание.

5.  Не е нужно да ти посочвам подобна задължаваща норма, защото всичко, което не е забранено, е разрешено.  Кой твърди, че трябва да си задължително Иван или Петкан, за да си християнин? Хасан също може да е християнин.  Сега те моля да ми отговориш защо например лице с име Иван според теб не може да бъде мюсюлманин???

Виж какво. Ако искаш отговори за това което го питаш като въпроси, ами ще е хубаво. Да се обърнеш към по запознат човек с Исляма, дали ще е Ислямски богослов и теолог, или някой Имам, аз не мога да ти дам завършващи отговори, на въпроси който определено не са ми от компетенцията.
В крайна сметка. Не е редно човек незапознат на 100% с Исляма, да дава авторитетни отговори за неща, който почти не ги познава като материя.
А и сега е свещен месец Рамазан, най-свещеният месец за всички Мюсюлмани, и е Харам да говоря по верски въпроси, че и отговори да давам.

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #499 on: August 27, 2011, 01:19 »
Мухаммед,

Сега видях другите ти постове по темата, но отново ти повтарям, че това не са доказателства за принудително или насилствено християнизиране, както ти твърдиш.  Започваме да ставаме банални в очите на останалите съфорумници с този спор.  Но за да ме разбереш точно и ясно, ще посоча следното:

За да докажеш тезата си, на първо място трябва да докажеш, че има християнизация.  След това трябва да докажеш, че тази християнизация, ако я има изобщо, е принудителна или насилствена.   

Ето това очаквах от теб... 

Offline Aslan Türk

• Member
  • **
« Reply #500 on: August 27, 2011, 01:35 »
Мухаммед. Сега видях другите ти постове по темата, но отново ти повтарям, че това не са доказателства за принудително или насилствено християнизиране, както ти твърдиш.  Започваме да ставаме банални в очите на останалите съфорумници с този спор.  Но за да ме разбереш точно и ясно, ще посоча следното: За да докажеш тезата си, на първо място трябва да докажеш, че има християнизация. След това трябва да докажеш, че тази християнизация, ако я има изобщо, е принудителна или насилствена. Ето това очаквах от теб...

Банален ставаш ти PNK! а не определено аз.
Давам ти доста добри доказателства, от медийното пространство, ти и въпреки всичко пак си държиш на ината, да ти давам доказателства.
Е сори бате.
Не съм детектив че да издирвам конкретни доказателства на личностно ниво, ходейки от човек на човек като следовател.
Защото уверявам те. Ако тръгна от човек на човек. Повярвай ми, доста ще ти се наложи по почетеш и ще трябва да си преосмисляш сегашните си напъни, да докажеш че не съществува насилствена смяна на имена и религия, но само че под съвършено други форми и методи.
Аз само ти доказвам. Че това съществува като политика на държавно ниво, а ти казваш не това не е вярно, това не са били доказателства.
Аз според теб не ти покривам критериите ти за доказателствена база.
Но и ти определено не покриваш моите критерии за доказателствена база.
А и Ибрахим ти даде отличен аргумент на това как ДАНС тормози местен Имам, само заради това че в него са намерени книги с Мюсюлманска тематика, и това го прави терорист.
Намерено ли е оръжие.
Намерени ли са експлозиви. Такова нещо има ли? аз доколкото знам че е нямало.
И Еvalla  на Помаците че са единни, и скочиха да си защитят Имама от наглостта на ДАНС вместо да преследват хора като Доган и Сидеров. А тормозят човек, който е проповядвал Исляма сред хората с мирни средства.
А нали казваш че нямаш лошо мнение за мисионерството. Тогава какво е това от теб.
Така че баналният определено пак се повтарям, ставаш ти, а не някой друг, най-малко пък аз.

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #501 on: August 27, 2011, 01:39 »
И този поп кръщава Помаци, със активното съдействие на точно тези нацисти от ПП Атака.
И след това на това му се вика личен избор.
Стар милиционерски кадър в структурите на МВР. След 1990 г. става свещеник в БПЦ (Българската Православна Църква) и нека след това да ме убеждават, че Боян Саръев не е старият нов възродител, само че този път, не със палки и приклади, а със кръст и евангелие в синхрон с административно съдействие за принуждаване на хората да се отказват от собствената си Мюсюлманска вяра, явно поблазнени от една или друга превилегия или придобивка, и на това му се казва личен избор.

Явно "нацистите" от ПП Атака насилствено събират, връзват и докарват помаци на "червения поп", който впоследствие ги християнизира...  Това са пълни измишльотини  :) Не съм симпатизант нито на въпросния поп, нито на визираната партия и ако прочетеш мои предишни публикации във форума ще разбереш какво ми е мнението, но да се твърдят подобни тези е абсурдно...

Ако изобщо има помаци, които са приели християнството, то това не е станало с насилствени и принудителни методи... 

Offline Aslan Türk

• Member
  • **
« Reply #502 on: August 27, 2011, 01:46 »
Какво се случи в село Лъжница

А това според теб какво може да бъде.
Защото за мен си е ясно напомняне, за стари възродителни времена.
Че когато и както си решат, могат да тормозят Помашкото население, не се ли подчинява на една или друга политическа сила, или партиен представител на парламентарно представени партии във районното Мюфтийство.
И хората за да избегнат въпросните административни преследвания и репресии, който споменах нееднократно, както тази с Лъжнишки Имам, е подложен на открити държавни репресии, в лицето на ДАНС. Предпочитат да приемат християнството, за да ги оставят само и само на мира, и да не ги унижават повече с подобни репресии.
Но вътре дълбоко в себе си. Тези хора, те си остават верни на старата си вяра, колкото и да се самозалъгват дори и пред себе си, но Исляма си живее в тях.
Може да се капсулира чрез християнството, но вярата им е там, дълбоко вътре в тях и нищо не може да я унищожи.

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #503 on: August 27, 2011, 01:53 »
PNK2003 какво се правиш на охапан бе тъпаян изглежда че не следиш какво става в България или не ти изнася на виж тогава и ако искаш има още хаиде съз здраве.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3313391

Това какво общо има с дискусията ??? Според теб акцията на МВР и ДАНС ли е причината или доказателството за твърдяната "насилствена и принудителна християнизация"?  В случая говорим за съвсем различни неща.  Според Мухаммед в момента е налице възродителен процес и насилствена християнизация, а аз твърдя, че това не е така.  Кой се прави на "охапан"  ??? 

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #504 on: August 27, 2011, 02:08 »
Какво се случи в село Лъжница

А това според теб какво може да бъде.
Защото за мен си е ясно напомняне, за стари възродителни времена.
Че когато и както си решат, могат да тормозят Помашкото население, не се ли подчинява на една или друга политическа сила, или партиен представител на парламентарно представени партии във районното Мюфтийство.
И хората за да избегнат въпросните административни преследвания и репресии, който споменах нееднократно, както тази с Лъжнишки Имам, е подложен на открити държавни репресии, в лицето на ДАНС. Предпочитат да приемат християнството, за да ги оставят само и само на мира, и да не ги унижават повече с подобни репресии.
Но вътре дълбоко в себе си. Тези хора, те си остават верни на старата си вяра, колкото и да се самозалъгват дори и пред себе си, но Исляма си живее в тях.
Може да се капсулира чрез християнството, но вярата им е там, дълбоко вътре в тях и нищо не може да я унищожи.

Хайде да отидем във визираното село Лъжница и да видим колко от помаците са се "християнизирали" след въпросната акция на МВР и ДАНС.  Посочи ми също така статистика колко такива акции са се извършвали през последните 20 години, за да говориш за процес, при това възродителен, насилствен и принудителен.  Пълни глупости са това.  Съвсем отделен въпрос е дали тази акция е била правилна и  законосъобразна. 

Защо е необходимо по този манипулативен начин да се внушава, че някой се опитва да накърни правото на свободно вероизповедание на мюсюлманите в България.  И всичко това става преди изборите.  Значи ние българите сме лошите, които "насилствено и принудително християнизираме" помаците, следователно е необходим някой, който да е гарант за техните права, които в действителност никой не накърнява...

Offline Aslan Türk

• Member
  • **
« Reply #505 on: August 27, 2011, 03:36 »
Не. Изцепката на Сидеров пред Джамията, не е накърняване на вярата на хората. Не бе, няма такова нещо.
Акцията на ДАНС няма сплашващ ефект. Като не целта на акцията е да принуждава явно хората да приемат друга религия, но принципа е следният.
Бия самара, за да се сеща магарето.
Кой по точно се опитва да манипулира събитията, потомците на онези който са възродявали насилствено преди това, и сега тече усилена подготовка макар и все още на идеологически етап.
Важно е да се спечели идеологическата война, за да се предприемат конкретните действия след това, оправдани идеологически.
Пакта за ненападение между Рибентроп - Молотов. Беше да внуши, че никой няма да напада съседа си, но стана факт нацисткото нападение над Сталиновите войски на 22.06.1941 г.
Просто не си мисли, че с отричанията си, и абсурдните ви искове, за даване на явни доказателства, който са на лице, е повече от показателно, че и в този момент си съществува възродителен процес, но във много по различна конспиративна форма. А вие колкото си искайте отричайте и заклеимяваите. 
И след като си направиш ДНК експертиза, е тогава говори Булгур ли си, или не си.

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #506 on: August 27, 2011, 10:09 »
Мухаммед,

От действията на група лумпени и криминализирани елементи не следва да се прави извод за отношението на цял един народ към мюсюлманите, в частност към помаците, а още по-малко в случая може да се говори за "насилствено и принудително християнизиране", каквото ти твърдиш, че имало.  Освен това от мненията ти лъха толкова омраза към българското и християнството по принцип.  Това ли е обективността ти?  И защо слагаш всички под общ знаменател?  Аз, както и голяма част от българския народ, нямаме проблем с мюсюлманите (турци, помаци и др.).  Половината ми приятели и познати са мюсюлмани и никога не сме имали подобен проблем във взаимоотношенията си.  И ощи по-важно е, че и от тяхна страна не съм виждал подобно негативно отношение, каквото ти демонстрираш.  Хубавото в случая е, че в действителност по-голямата част от мюсюлманите в България не се поддават на подобни манипулации и са трезвомислещи хора.

За какви ДНК експертизи и булгури ми говориш?  :) Защо трябва да си правя подобна експертиза?  Ако си прочел какво съм писал в тази тема, ще ти направи впечатление, че обръщам внимание на други неща, които считам за по-съществени.  А въпросът дали моите прадеди преди 15 века са били тюрки, иранци, славяни, траки или други съм го оставил на историците.  Ще приема, всяка научно доказана теза.  Естествено, нормално е да имам мнение по въпроса, но то не е определящо за доказване на някоя от тезите за произхода на българите.  Освен това аз съм се съсредоточил в настоящето и говоря за българския народ, формиран като такъв през вековете.   

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #507 on: August 27, 2011, 11:28 »
Освен това аз съм се съсредоточил в настоящето и говоря за българския народ, формиран като такъв през вековете.   

ti naistina o6te mnogo trqbva da se susredoto4i6 za da ti e qsno ,4e Bulgariq e suzdadena ot turki i turki sa osvobodili robite ot Vizantiq koito sega se nari4at" bAlgari"

Offline oxyuranus

• Senior member
« Reply #508 on: August 27, 2011, 11:56 »
Постоянно разводнявате дискусията със странични въпроси, а темата е-"Били ли са помаците българи или не?" .  Това какво правел Боян Саръев, колко джамии и колко църкви има построени след 1989г. какво отношение има към темата? Пишете по същество! За мен помаците са били българи и сега са такива. Част от пишещите тук твърдят , че помаците не са били българи. Обръщам се към тях-изложете тезата си-какви са били помаците, изложете я ясно и точно и дайте доказтелства за нея! Всичко друго е въпрос на друга тема-спазване на човешки права, право на самоопределение, натиск за смяна на религията. Тук очаквам вашите аргументи за това какви са били помаците, как са се появили, откъде са дошли, как са се обособили, кога са приели исляма и  от кого, къде е засвидетелствано всичко това?

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #509 on: August 27, 2011, 12:03 »
Освен това аз съм се съсредоточил в настоящето и говоря за българския народ, формиран като такъв през вековете.   

ti naistina o6te mnogo trqbva da se susredoto4i6 za da ti e qsno ,4e Bulgariq e suzdadena ot turki i turki sa osvobodili robite ot Vizantiq koito sega se nari4at" bAlgari"

Слушам и изпълнявам! Явно съм се заблудил. Аз си мислех, че България е създадена от ескимоси...   :) Някакви други наставления?