Ибрахиме доста по-млад съм от теб, но това не означава, че трябва да мълча, трябва да кажа това, което си мисля. Вие сте били в едно поколение дето сте пострадали от възродителния процес и ви разбирам, а ние сме в един друг период и истината, че не трябва да се избягваме, опознаването е това, което ще разруши прегради. Част от този сайт ( не говоря за теб) насаждат негативизъм към българите и аз просто трябва да се защита. Това какво направили атака пред Баня Башъ например е недопустимо да се преписва на всички българи християни, ако беше нещо друго атака щяха да увеличат подкрепата си, а в случая тя спадна и то много. А както някой каза, че никой не се е намесил да защити мюсюлмните, еми то и християните не се защитават взаимно, когато трябва. А това дали се българеят, турчеят или нещо друго помаците няма значение, това не е било тема и лично за мен това няма значение. Дори по едно време съм имал за началник турчин и след няколко години от както не работя при него не мога да кажа лоши думи, не съм расист. На мен ме е дразнело винаги пропагандата, а не , че някой е турчин или така нататък. Относно помаците факт е, че някои се чувстват турци, едни българи, а трети различни от българи или турци. Но това няма значение за мен, само да няма пропаганда и да се натрапва на хората, че са такива или други. И да завършва за спора българи-турци, тук няма расизъм, защото и двата народа са доста близки като цяло.Може да сме били от Османска власт, но също така сме преживявали и общи падения, например след първата световна война. Когато съдбата на България и Турция е била подобнa.