Author Topic: Подкрепа за Юсеин Мехмед (pomak bg)  (Read 14060 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Петя

• Senior member
Re: Подкрепа за Юсеин Мехмед (pomak bg)
« Reply #15 on: July 06, 2010, 15:25 »
Цецо не  е способен да си избърше гъза,камо ли донос да напише.
Тогава защо го споменава,а?Какъв му е проблема с Цецо?Пък и помаците се мият,не се бършат. ;D

Offline tersid

• Adviser
« Reply #16 on: July 06, 2010, 15:30 »
Ами постой известно време в близост с някой който "вони"в преносен смисъл  и ще резбереш.

Offline tersid

• Adviser

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #18 on: July 06, 2010, 16:22 »
 :) Бреей, виртуални плъхове ли станахме? Не си ли задавате въпроса, защо не пишат и то отдавна ? Ами да ви светна по въпроса:  Защото не ни се общува с хора ,като Петя, Неру и Фотакиев.
А pomak.bg го подкрепяме изцяло. Нас всеки ни знае ,кои сме и от къде сме, плъховете се оказвате вие,защото никой не ви познава.  ;)

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #19 on: July 06, 2010, 16:35 »
Мутиш,
Явно има много неща които искаш да кажеш,но нямат конкретика, а само  ведитация около конкретното.

Конкретното са въпросите и липсата на обяснения и отговорите естествено ги няма.

Нека ти припомня този пост:
До колкото ми е извстно и жените-християнки трябва да слагат забрадка-покривало когато влизат в църква за молитва!!!За това сте на този хал,защото изопачихте и вашата религия.Сега си берете плодовете.Да ви е сладко!!!
Та би ли бил така добър да разясниш казаното най-накрая?Защото тук в този ти пост се вижда посочване с пръст и поредно обвинение в изопачаване на православието от християните.... ,а след това се измъкваш както казах лукаво и се направи на приятно разсеян, като не отговори на нито един въпрос.

Сега ще бъда ясен.Определям се като мюсюлманин,Елхамдулилях и казаното от мен за модата на забрадката е просто шега, всяла объркването в теб.
По нищо не личи да беше шега.Или защото наистина е очеизвадно, че си противоречиш и удобно се измъкваш.Явно ни се размиват определенията и за лукавост..защото твоето невиждам какво друго е освен писане според интереса,

Наистна сме говорили,останах с добри впечатления,но впоследствие започваш да ме изненадваш с доста крайни мнения относно исляма и нормите му,което не е присъщо за вярващ християнин
Даже и сегашният ти пост показва характерът ти.Бъди честен или поне мъж и къжи къде съм излъгал когато съм говорил нещо за исляма или нормите му!Това,че нещо ти се струва крайно не търси вината у мен,а другаде..
Споменавайки вярващ християнин и присъщото му поведение на приемащ всичко от исляма,би било редно да добавиш,че така е според Корана,но не и в действителност според християнството.Християните имат други норми и естествено следователно и друго мнение.
Да уважаваш някоя религия какво е според теб?Според мен това означава да уважавам хората с различно мислене и да им дам правото да го мислят,но не и да признавам религията на другият.Вземи прочети повече и ще видиш че най-големите светила в православието имат мнение по абсолютно всички въпроси включително и за исляма и тогава ми давай примери, като горният.

Това,че аз не приемам за нормално и даже за човешко една жена да и се втълпява от мъжете,че като и се виждат ушите и вече е разпусната или е разголена, е факт.Смятам,че това е фанатизъм и излишна религиозност, което не носи никакви ползи, а само вреди.Та...с това ми мнение ставам ли с доста крайно мнение относно исляма и нормите му?Особено при положение,че и в Корана има само думи за покриване на жената и нищо повече....Ако не съм прав не излиза ли,че исляма е основно крайни забрани и стриктното им  и безкомпромисното спазване?

Също мога да поставя съмнение към вярата ти,нали.
Да разбира се!Но ако го направиш рискуваш да получиш отговори,които след това те задължават да тестваш съвестта си.което всъщност е най-хубавото на дискусиите,нали?

Да кажем, учуден съм! Малко или много вярващите, независимо от религията си, са братя.
Да така е и аз смятам,че всички хора са братя.
Нека пак да те попитам нещо,ако решиш да ми отговориш...
Мюсюлманските братя по-скъпи ли са за мюсюлманите от всички останали?Защото ако е така излиза,че някои са по-братя от други братя,нали?

А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му. (1 Йоан 2:11)
А има ли нещо в Корана за любовта?

Но от подтекста на думите ти лъха враждебност, което е зле за теб.В тези ти разсъждения  е интригата наистина.   

Ако си ми следил постовете винаги съм бил темпераментен и съм се стремял да няма лиговщини и лицемерие.Ако си усетил враждебност се чувствам виновен,но според мен си усетил друго.Усетил си директно несъгласие и неприемане,което за съжаление от векове за исляма се приема за враждебност.
Интригата наистина я има.И тя е в това,доколко ще излязат наяве крайните ти(ви) възгледи и доколко,ще приемат поредните провокации остатъкът от обществото всичко това.Защото наистина неслучайно всичко това започна от Смолян,където повечето имами и проповедници са завършили ислямско образование с помощта на  забранената в повечето държави на ЕС и много от арабските държави движението организация "Мюсюлмански братя",не е ли така?

Дай на думите  си повече любов и едно знай, че какво изпратиш, това ще получиш..Лек ден!!!
В Библията има книга наречена Притчи Соломонови,където на едно място казва:
25. Който жали пръчката си, мрази сина си; а който го обича, наказва го от детинство.

Та по същият пример и аз ще взема вече пръчката .....

Offline tersid

• Adviser
« Reply #20 on: July 06, 2010, 16:44 »
В Библията има книга наречена Притчи Соломонови,където на едно място казва:
25. Който жали пръчката си, мрази сина си; а който го обича, наказва го от детинство.

Та по същият пример и аз ще взема вече пръчката .....
26.Шейтанинат не е имал работа ,та зел да си бара дечинките.

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #21 on: July 06, 2010, 16:54 »
:) Бреей, виртуални плъхове ли станахме? Не си ли задавате въпроса, защо не пишат и то отдавна ? Ами да ви светна по въпроса:  Защото не ни се общува с хора ,като Петя, Неру и Фотакиев.
А pomak.bg го подкрепяме изцяло. Нас всеки ни знае ,кои сме и от къде сме, плъховете се оказвате вие,защото никой не ви познава.  ;)
Гелина,
Нали си имате форум ,където се възхвалява геройството на Юсеин Мехмед с всички останали не пишещти вече тук?
...само пропускаш, че от правова гледна точка,когато някои извършва престъпление и не се разграничи от него става или се смята за съучастник.Така,че е добре да се знае,че който не спазва закона и не по законов ред си плете кошницата, ще върви против закона и държавата следователно и ще бъде наказван, за което...

А Юсеин Мехмед(pomak BG),си го просеше!
Макар да смятам,че просто е бил жертва на това, в което са го превърнали...

Offline tersid

• Adviser
« Reply #22 on: July 06, 2010, 17:09 »
...само пропускаш, че от правова гледна точка,когато някои извършва престъпление и не се разграничи от него става или се смята за съучастник.Така,че е добре да се знае,че който не спазва закона и не по законов ред си плете кошницата, ще върви против закона и държавата следователно и ще бъде наказван, за което...

А Юсеин Мехмед(pomak BG),си го просеше!
Макар да смятам,че просто е бил жертва на това, в което са го превърнали...

Отче,като оставим настрани факта ,че пишеш неграмотно ,бива ли да изсипваш в две изречения ,четири безсмислици.А,ако мое те разберем.

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #23 on: July 06, 2010, 18:24 »
Отче,като оставим настрани факта ,че пишеш неграмотно ,бива ли да изсипваш в две изречения ,четири безсмислици.А,ако мое те разберем.
Нищо ново под това небе Шабан(tersid),нали?
Как беше..когато аргументите свършат започват обидите....та така и при теб винаги досега...

П.П.Не съм Отче!

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #24 on: July 06, 2010, 19:32 »
Отче, това че изопачавахте думите на Хюсеин даде резултат. "Евалла ви"! И ако не знаеш, този форум се казва "pomak.eu", така че аз имам повече право да пиша тук отколкото ти. Никой не е действал против закона или срещу държавата, колкото и да сплетничите и доносничите ние знаем истината. Жалко,че има такива дето ви се връзват. И не ми казвай втори път, къде да пиша и къде не! Ясно ли ти е?  Ако искам във всички форуми ще пиша,не си ти човека,който да определя. Това можеш да го  казваш на жена ти, която между другото не беше ли помакиня,и как се отнасяш към нея по същия начин ли? Не искаш лични конфронтации,но вие започнахте с доносите.  Какви бяха вашите доводи,за да посочвате даден човек, дали е "талибанини" или "ислямист". Мишки, скрили сте се по чужбина и се мислите за велики, дори от там ви е страх да си кажете имената. Айде ,моля ви се не ме занимавайте с вашите глупости.

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #25 on: July 06, 2010, 19:44 »
отец Фотакиев ,много ниско паднахте.

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #26 on: July 06, 2010, 21:12 »
Razdelih temata НОВИНИ, molya prodaljete tuk za Husein Mehmed...

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #27 on: July 06, 2010, 23:13 »
Така сега за неосведомените като мен какви доноси,какви престъпления -това се превърна в латиносериал направо.

Все пак помак бг жестоко ме обиди,като ме нарече хитлеронацист.

Вие обаче строго бъдете бдителни към изявленията на съфорумците Пламен Пасков, Расате и пр., които искат да ни наложат хитлеристката теория за арийския произход на нацията, като се базират на близостта на наименованието България с Балх, град в Афганистан.  (pomak bg)
Първо не съм нито фашист,нито нацист-а немските глупости какви са били ариите са ми доста добре известни-но заблуди колкото щеш.

Тази теза за произход на българите е защитена със достатъчно доказателства-въз основа на средновековни гръко-римски,арменски,арабски,старо-френски и пр. хроники и публикации на различни западноевропейски,руски и български академици.

А и езикът ни е добър показател от лингвистично естество какви сме-на немски хора е мenschen,английски-people,руски-люди и т.н. Само с български език АРИ -ОРА- ХОРА,се обяснява.Само на български език ар(човек) се е превърнало в суфикс в края на професия-Златар,Говедар,Баничар и т.н. наред с навлазлото от кавказките Нахчийските езици "ЧИ" в българския език от което произлиза и думата човек-ЧИИ-ЧИЛЯК-ЧОВЕК, Гурбетчия,бачия,калайджия,кормчия и пр.
Само в нашия език съществуват наравно двете форми за човек-"АР И ЧИИ"  като суфикс в края на думата,хем овчар хем бачия-т.е. в превод Човек пасящ овце.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #28 on: July 06, 2010, 23:39 »
Опитвам се и мъча се да си спомня една от десетките и стотици поучителни приказки и стари песни, които старитье баби и майки някъде около преди 30 - 35 лета сьа разправеьли така сладкодумно под тютюневите сушилни на хлапетиите и слушащьи в захласьа и гледайкьи от борзьане да не си избодат пръстите от тютюневите игли, но все убягващьо онуьй основно темельополагащьо действие, макар и поуката да е почти ясна като "подривната консипаративна" дейноста на "Хюсеин Мехмеда" и все людье около него, саль погледнато през очьитье на далколедитьи и ритмитье на Дансовите валсови стъпки и ръченицата около него!  ::)
Дали тези приказки са билье подобие на големият стар архивен сборник "Съкровщница" оставена от старите даскали и то все в стил и духа на арабската разказвателна приказна съкровищница преведена на новобългарски язикь или взаимствана от старите льюде и събрана в такава огромна ограмотителна разказвателна приказна съкровищница, но все спомени от рода на "Хиляда и една нощ", "Али Баба с разбойниците", и много, много други поучителни сказания,  които изчезнаха като стари алтънье сменени с новить Денковски проунфлационни Хамерикански мерки, но останали само поучителните откъси от сладконапевното повторение на издумьанотьо от "Дюлльа Рьукьешь", ли беше, иди да сьа сетишь, поклащайки съветнически съжалително напомнително изреченото съветническо към слугите на султанката:
"Ех, глупаци, глупаци, ья що вьи думахь и велехь, нье моешь затрийтье оньуй щьо на дьюнятьа и ньа миньлетья е драгьо и мильо! Сьоодень гьо стапьтахтье, утресабахлемь тьо е изрьасльо ощье адинь боьй пьуо-гульемьо и пьо-едрьо!"  ???
На другия и по-другия ден, пьа същото "Ехь, глупаци, глупаци ...." , "Ех, глупаци, глупаци ....", ама иди да сьа съсетишь какофь бьеше хубавият завършек на приказката! Тя и малко напомняща за част от преследванията и заканителното размахване на показалеца към "Хюсеина"!  :-X
Или, подобие на  " ... не се гаси туй, що не гасне ...", беше казал некой болгарски, поет ли, писател ли !?  :-\
Напротив, секьо гонение може да сгоди и направи чилекьа по-силен и по-якь, а оттам и общността му! А, и "насила, гиздость не става", го има и на болгарски и на туркски и на поматски и секавь друг балкански език и дайлекьть!  :(
То, току прилича малко и на тихата студена война и мурабья срещу "Ген.Мюфтютьо"! Аман, народа шье си каже от агенти, та агенти!  :o
Агенти отвън, агенти отвътре, едни с форми, други с униформи, трети без, четвърти безформени, агенти в партиите кърмилници, агенти в партиите закрилници и всеки си следи некой друг агент любимь, който е агент на ония, минали или бъдещи нови агенти, какво толкоз има да се агентува с мирногражданствените имами или дори и отчетьа, даже, от друг пенджерь погледнато ....!  8)
Студената и тиха война срещу "Хюсеина", като без-партиен доколкото със сигурност е знайно, може най-много само да го направи наинат, "партийно завързан" или "партийно развързан" за подходящата или неподходящата към сьоденьшньо време "демонична" партийья.  :(
Даже и студената война може да има същият ефект и после пьа болгарският народь да сьа чудьи ьи майье, "отдье ни дойдье, сьая мутренско-милиционерска-мафиотска -мултикрадция", та и тя е кать въртележкьата на помашкия саборь и повторението на част от напътствията към слугите на Султаншата с думите "ех, глупаци, глупаци, ний вчера, що ви думахьме, та днес пьа грешитье и го повтаряте, бешь-юсь-онкишьи" патьи!  ???
Ама, кой да чете и да помни старите приказки от "Съкровщницата", която със сигурност нема пръст в една от многото теории за произхода на Помаците, защото както и е казано "пръст при пръстта - пепел при пепелта"!  :-\
Ако, е намери некой тая книга, нека я предостави за поука и на "преследвачите" на "Хюсеина", който от доброзорно принуждьение вечь не требва и да пише, (зерь, дьа не зьоме да стане некоьй новь Пайсий), а ониья които май-погрешно изпълневать днешната поръчка, оти след ден-два-три години, да нема па още по-зловредна поръчка на другите властелини, които редом да са още по-вредни за общоболгарското, помашкото, туркското, циганското и сиромашко народонаселение на тайя убава територия изоставена на произвола на съдбата на временноинтересчийското демутрокрадсконациоаналистическо обновено примерно евробско общество!   ;D  ;)
Никой, не е постигнал нищо хубаво с насилие, със злоба и с омраза!   :(
Турки - вижте полутриковете на Болгарийята !   8)
Болгари - вижте политриковете на Туркийята !   8)
Помаци - Вижте  !  :)

neru

• Guest
« Reply #29 on: July 07, 2010, 00:32 »
Помаци - Вижте  !  -Вижте се сами!