До сега не съм чела някой ислямски сайт да осъжда облеклото на монахините
Ти сам се цитираш и сам си отговаряш...
Пък и не е вярно това, което казваш.
Лично аз съм чела текст, в който един професор по ислямско богословие се опитваше да сравни облеклото на монахините с това на мюсюлманките. Но той не знаеше разликите или поне не беше показал в текста си, че ги знае.
Защото монашеството, първо, далеч не е само за жени.
И мъже, и жени, стават монаси.
Те се обличат аскетично, отричат се от света, не се женят, не правят деца и пр.
Отричат се от материалните неща или поне такива са обетите, които дават.
Монахини и монаси има, впрочем, не само в християнсвото.
Има и в будизма.
(Разликата между християнските и будистките монаси е, че едните обричат обикновено завинаги на такъв начин на живот, а вторите могат да се откажат от него. И облеклата им се различни. Както и духовните практики разбира се.)
Но това така или иначе са хора, които избират да се отрекат напълно от материалния, от семейния, от светския живот.
Затова сравнение с мюсюлманките, които са хора и жени като всички други, които правят семейства, раждат им се деца, не живеят в монашески общежития в манастири и пр., не е удачно.
Може би само с дервишите може да се направи някакво сравнение, от някаква гледна точка.
Или с мюсюлманските отшелници, някои от които са започнали да се почитат по-късно като светци - от алианите например.
(Тук можем да се сетим за Демир баба, който има теке близо до Свещари. И където всяка година и дейците на ДПС ходят, но това е друга тема.)
Като заключение мога да кажа, че намесата ти в опит Мутиш да не отговори ако може на въпроса, който му зададох, или този въпрос да се забрави и затлачи в дискусията, беше - което хич не е нетипично за тебе - доста некоректна.