Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1056514 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline Dilmana

• Editor
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #150 on: October 29, 2010, 12:45 »
А ти, г-жо Горчева, каква си по народност, ако не е тайна? Помакиня каза, че не си. От написаното личи, че не си и българка. Единственото най-логично, което ми идва на ум, е да си туркиня с БЪЛГАРСКО име. Прав ли съм или греша? И ако е второто, кажи каква си.
г-н Сирио, дали съм българка или не, не влиза в работата на всеки форумен фатмак.
  Забележка: не може да казвате едновременно "госпожо" и да говорите на "ти".
Тия работи във великата Симеоновска фатмашка школа нямаше ли кой да ви ги каже? Или то от милицонери култура да чакаш?:)

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #151 on: October 29, 2010, 12:51 »
А ти, г-жо Горчева, каква си по народност, ако не е тайна? Помакиня каза, че не си. От написаното личи, че не си и българка. Единственото най-логично, което ми идва на ум, е да си туркиня с БЪЛГАРСКО име. Прав ли съм или греша? И ако е второто, кажи каква си.
а ако г-н Сирио не е разбрал защо бе определен като милиционер и фатмак, да вдигне ръка, ще му обясня като за ...милиционер. :)
Милиционерите по принцип трудно загряват, но ще му дам жокер: да си прочете няколко пъти горния постинг, ама бавно, да се почеше по кратуната и да се попита: "абе аз що се държа сякаш съм седнал в кабинета си в Народната милиция, като отдавна вече ме пенсионираха оттам?" ::)
Може и някой друг въпрос да си зададе, но като му гледам капацитета, не вярвам да му стигнат силите за толкова мисловна дейност.
Поздрави и хубав ден на всички  в този форум.  :)

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #152 on: October 29, 2010, 14:28 »
Силвия, няма ярост, а констатация, която не намирам за обидна. Не всеки е правно грамотен, а и този, който е  правно грамотен, също има граници на своята компетентност.
Обясних, че се спекулира с липсата на елементарна демократична култура в голяма част от бг общество. Именно защото не ви смятам за злонамерена и предубедена, затова и дадох пример с вас- ето, резултатът от подобни акции - дори на хора като вас да се насажда страх срещу мюсюлманите по принцип. 
Що се отнася до липсата на правна и демократична култура у нас, тя  е обяснима и не се наваксва за няколко години след половинвековен комунистически режим.
Не само вие, дори много  български юристи демонстрират липса на правна култура.

„Акция на ДАНС се проведе днес в гоцеделчевското село Лъжница. Обект на проверката е ходжата на селото Мехмед Камбер. Акцията е започнала рано тази сутрин. Служители на ДАНС нахлули в дома на ходжата с прокурорска заповед за обиск, заради получен сигнал, че духовният водач проповядва радикален ислямизъм. От дома му са иззети книги с религиозна тематика, дискове и компютър. Мехмед Камбер бе подкрепен от всички жители на селото, които повече от 4 часа стояха пред дома му и скандираха, че обвиненията са безпочвени.”

http://radioblg.bnr.bg/News/Pages/061010-Lyjnica.aspx

Ако смятате, че прокурорската заповед е била необоснова, обърнете се към прокура/прокурорите, които са издали подобна заповед.  Може би тяхната правна или друга грамотност е била недостатъчна, не знам.

Погрешно е обаче да смятате, че на мен акциите на ДАНС примерно ми определят мислите или нагласите, или страховете. (И не смятайте, все пак, че всички онези обидни думи, защото такива примери за съжаление могат да дадени не един и два, които си позволявахте, могат да минат за констатации, както ги наричате.) Допуснете, впрочем, ако искате, че хора като мен имат собствени филтри, когато си съставят мнение за каквото и да било.

Аз вече написах някъде в този форум, че само мога да се радвам, ако тук, в България, никакви основания за притеснения няма. А лично моите не страхове, а съмнения се пораждат най-вече от това, че тази страна не е някакъв изолиран остров от всичко, което се случва. И от новини като следната:

„България е законна цел на “Ал Кайда” и муджахидините, след като изпрати свои войници в подкрепа на американските окупатори в Ирак и Афганистан.
Това заяви в интервю за “24 часа” говорителят на джихадистката групировка “Асбат ал Ансар” шейх Абу Шариф. Той направи изявлението в лагера “Айн ал Хелуе” в Южен Ливан в присъствието на военния ръководител на групировката Абу Тарик.„
http://dnes.dir.bg/news/afganistan-al-kaida-kircho-kirov-7307861?nt=12

Или дори като следната:

„Отвличането на петима френски граждани в Нигер миналия месец е било провокирано от несправедливото отношение на Франция към мюсюлманите.
Това е заявил днес в обръщение към френския народ Осама бин Ладен, цитиран от телевизия Ал Джазира, предаде БТА.
"Не е редно да окупирате нашите държави, да убивате нашите жени и деца и да очаквате да живеете в мир и сигурност," заявил в посланието си лидерът на Ал Кайда, предаде Ройтерс.

Осама бин Ладен заяви, че мюсюлманите са „в правото си” да отговорят с насилие на забраната за носене на бурка на обществени места, която Франция наложи със закон тази година, предаде АФП, цитирана от "Фокус".”

http://dnes.dir.bg/news/frantzia-osama-bin-laden-7338449?nt=4

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #153 on: October 29, 2010, 14:29 »

Имаше, впрочем, едни български шофьори на ТИР-ове, които бяха обезглавени в Ирак. Тяхната „вина” беше, че са искали да изкарат някой друг лев за семействата си, и че по същото време България имаше свой военен контингент в тази страна. Лесно е да отвлечеш обикновени хора, били те служители на френска компания в Нигер или български шофьори на ТИР-ове; в подобна „асиметрична война”, както някои я наричат, много обикновени граждани на не една и две страни се оказват лесни, потенциални жертви. Много случайни, невинни хора загубиха живота си, сред тях имаше и доста мюсюлмани, впрочем. 

Това обаче, което също ме притеснява, е тази безумна риторика, която се опитва да направи света фундаментално невеж като себе си. Какви свободни жени са онези, които в Иран или в Саудитска Арабия могат да влязат в затвора, ако не са облечени според правилата на „религиозни” полиции? Колко свободни са, също така, европейките примерно, да не си слагат задължително покривала на главите, когато влязат в някоя теогратична монархия, в която светска и „религиозна” власт не са разделени? Това, което правят маниакално „осенени” лидери като Осама бин Ладен или искащи да управляват живота и свободата на съвестта на гражданите в собствената си страна аятоласи, хвърля сянка върху едно от световните вероизповедания. Не може с насилие върху когото и да било, още повече върху който е по-удобен за отвличане или убиване, да се прокарват идеи, каквито и да било идеи, от когото и да било. С насилие, освен това, никой не става по-вярващ, нито по-приближен на Бога, тъкмо обратното става всъщност. Друго, което също ми се струва важно – защото разбира се не само за насилие става дума, а и за война за умовете, съзнанието, представите на хората - всички онези мюсюлмани по света, които се чувстват отвратени от тълкуването и използването на исляма по този начин, не трябва да си мълчат.

Имало е времена, когато чрез мюсюлмански автори и учени са били съхранявани включително някои от културните, философски и пр. достижения на света. Някои идеи, трудове и пр. на антични философи са стигали в средновековна Европа през арабски източници. Християнска Европа е била заета тогава да прави кръстоносни походи, да търси „вещици” също на някои места; духовници, облечени в светска власт са се опитвали с насилие и репресии да вкарат „в правия път”, в собствените си елементарни разбирания всеки, който не е влизал в собствените ми разбирания или представи. Тези средни векове, в които християнството е било използвано, изопачавано, изкривявано за всякакви не само политически, но и мракобесни даже цели, са обаче са отдавна изживяно минало. Самите християни са намерили в себе си достатъчно сили, за да излязат, да надживеят всичко това.  Днес обаче се случва нещо подобно не с християнството като цяло, а с исляма. И ако достатъчно мюсюлмани в достатъчно страни не намерят сили да се опълчат, да спрат всякакво насилие или невежество, извършвано „в името на Бога”, това няма да е добре не само за тях, но и за света като цяло.

sirrio

• Guest
« Reply #154 on: October 29, 2010, 14:54 »
а ако г-н Сирио не е разбрал защо бе определен като милиционер и фатмак, да вдигне ръка, ще му обясня като за ...милиционер. :)
Милиционерите по принцип трудно загряват, но ще му дам жокер: да си прочете няколко пъти горния постинг, ама бавно, да се почеше по кратуната и да се попита: "абе аз що се държа сякаш съм седнал в кабинета си в Народната милиция, като отдавна вече ме пенсионираха оттам?" ::)
Може и някой друг въпрос да си зададе, но като му гледам капацитета, не вярвам да му стигнат силите за толкова мисловна дейност.
Поздрави и хубав ден на всички  в този форум.

Dilmana, мислех че твоят „капацитет” е малко по-голям, та да се досетиш за някои неща, но нейсе – излъгал съм се. Явно ще ми се наложи да обяснявам като на бавноразвиваща се. Първо, (за което се надявах, че ще се досетиш) не ти говоря на “Вие”, защото не считам, че заслужаваш такова уважение с меко казано просташките си изказвания и поведение по отношение на инако-мислещите във този форум. Няколко пъти ти го подсказах, но ти явно не поемаш и не подлежиш на превъзпитание (личи си школовката ти, но това е друга бира). Иначе правописът и граматиката ми по български език (и не само) са перфектни. Второ, аз ти зададох обикновен въпрос каква е националността ти, но ти със своя „огромен капацитет” или нещо не разбра какво те питам, или явно те е срам да кажеш каква си, та се отплесна да ме обиждаш, че съм бил фатмак, милиционер и не знам си какъв. Трето, аз мога да си задам още много други въпроси, но за разлика от теб мога и да си отговоря на тях. И четвърто, не мисля че някаква си треторазрядна „журналистка” дето списва някакво никому неизвестно списанийце в не знам си коя държава (дето на всичкото отгоре се самозаблуждава, че е най-всезнаещата и информираната на света), ми е на нивото,за  да ми държи менторски тон и да се опитва да ме ограмотява. Не си ти тази, която ще ми оценява или преценява умствения багаж. Аз повече от десет години работя за най-големите световни ядрени и енергийни компании, моето момиче, докато ти си драскаш измисленото списанийце и си мислиш колко си велика. Ако беше толкова добра щеше да работиш в някоя световна медия, а не да списваш надомни вестници. Или може би имаш спечелен някой Пулицър, за който ние не знаем, а ти си траеш от скромност, а?

sirrio

• Guest
« Reply #155 on: October 29, 2010, 15:35 »
Така ли? А какво изразиха? Превантивно правели обиски?  8)
Нямало данни за терористична дейност, ама те така за всеки случай тръгнали по къщите на хората да търсят престъпници без да има извършено престъпление?  ::)
След като службите нямаха НИКАКВИ законни основания да нарушават гарантираната от  Конституцията на България неприкосновеност на жилището  на българските граждани, след като нямаха законни основания  да правят обиски, да изземват частна собственост (при положение, че сами признаха че НЯМА наличие на престъпление, а това били ПРЕВАНТИВНИ  ::) ??? действия), ясно е, че целта на такива акции е да заблудят обществото и най-вече правно неграмотни като Силвия и да им се внушат предразсъдъци спрямо мюсюлманите в България - видите ли, ние не че  имаме сведения за тероризъм, но ей така да ги обискираме превантивно, щото ходжи, знаеш ли?

В Австралия бе публикувано постановление прието на 20 септември, в което се посочва, че мюсюлманите, които искат да живеят в Австралия съгласно законодателството на шериата, трябва да напуснат страната, защото правителството чувства тази категория граждани заплаха за националната сигурност. Постановлението е адресирано до арабско-мюсюлманскит имигранти. На следващия ден, след като група умерени мюсюлмани на специална среща с австралийският премиер Джон Хауърд се закле във вярност към Австралия и кралицата, Хауърд и министрите му направиха недвусмислено изявление в смисъл, че към екстремистите ще бъде приложена цялата тежест на закона. Финансовият министър Питър Костело, считан за наследник на Хауърд като премиер намекна, че някои радикални духовници може да бъдат помолени да напуснат страната, ако те не приемат факта, че Австралия е светска държава, в която законите са приети от парламента. Ако нашите национални ценности не са ваши, ако искате да живеете в страна, в която се управлява според шериата, то Австралия не е за вас каза Костело по държавната телевизия. Бих казал на духовниците, които твърдят, че в Австралия има две правни системи на Австралия и на исляма, че това е лъжа. Ако не могат да се съгласят с парламентарното законодателство, независимите съдилища, демокрацията, и предпочитат Шариата, те могат да отидат в друга страна , това е най-добрият вариант . Костело обяви още, че притежателите на двойно гражданство може да бъдат помолени да напуснат и да идат в страната на другото си гражданство. От своя страна, министърът на отбраната Брендън Нелсън заяви пред репортери, че мюсюлманите, които не искат да приемат местните ценности трябва да си вървят. В действителност хората, които не искат да бъдат австралийците, и които не искат да живеят в съответствие с австралийските ценности е необходимо да разберат, че трябва да се махнат . Хауърд вбеси местните мюсюлмани, когато каза, че подкрепя наблюдението на джамиите на Австралия от службите за сигурност. Имигрантите, а не австралийците, трябва да се адаптират. Приемайте или се махайте. Уморен съм, че страната ни трябва постоянно да се тревожи за това, дали обижда някои хора и тяхната култура - заяви Брендън Нелсън. Ние говорим главно на английски, а не на испански, арабски, китайски, японски, руски или друг език. Ето защо, ако искате да сте част от нашето общество, трябва да научите езика ни! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някаква християнска политическа доктрина, но е факт, защото християните- мъже и жени са построили тази страна на християнски принципи, като това е ясно документирано. Със сигурност е подходящо да го покажем на стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда ви предлагам да помислите за преместване в друга част на света, защото Бог е част от нашата култура , подчерта той.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #156 on: October 29, 2010, 15:58 »
В Австралия бе публикувано постановление прието на 20 септември, в което се посочва, че мюсюлманите, които искат да живеят в Австралия съгласно законодателството на шериата, трябва да напуснат страната, защото правителството чувства тази категория граждани заплаха за националната сигурност. Постановлението е адресирано до арабско-мюсюлманскит имигранти. На следващия ден, след като група умерени мюсюлмани на специална среща с австралийският премиер Джон Хауърд се закле във вярност към Австралия и кралицата, Хауърд и министрите му направиха недвусмислено изявление в смисъл, че към екстремистите ще бъде приложена цялата тежест на закона. Финансовият министър Питър Костело, считан за наследник на Хауърд като премиер намекна, че някои радикални духовници може да бъдат помолени да напуснат страната, ако те не приемат факта, че Австралия е светска държава, в която законите са приети от парламента. Ако нашите национални ценности не са ваши, ако искате да живеете в страна, в която се управлява според шериата, то Австралия не е за вас каза Костело по държавната телевизия. Бих казал на духовниците, които твърдят, че в Австралия има две правни системи на Австралия и на исляма, че това е лъжа. Ако не могат да се съгласят с парламентарното законодателство, независимите съдилища, демокрацията, и предпочитат Шариата, те могат да отидат в друга страна , това е най-добрият вариант . Костело обяви още, че притежателите на двойно гражданство може да бъдат помолени да напуснат и да идат в страната на другото си гражданство. От своя страна, министърът на отбраната Брендън Нелсън заяви пред репортери, че мюсюлманите, които не искат да приемат местните ценности трябва да си вървят. В действителност хората, които не искат да бъдат австралийците, и които не искат да живеят в съответствие с австралийските ценности е необходимо да разберат, че трябва да се махнат . Хауърд вбеси местните мюсюлмани, когато каза, че подкрепя наблюдението на джамиите на Австралия от службите за сигурност. Имигрантите, а не австралийците, трябва да се адаптират. Приемайте или се махайте. Уморен съм, че страната ни трябва постоянно да се тревожи за това, дали обижда някои хора и тяхната култура - заяви Брендън Нелсън. Ние говорим главно на английски, а не на испански, арабски, китайски, японски, руски или друг език. Ето защо, ако искате да сте част от нашето общество, трябва да научите езика ни! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някаква християнска политическа доктрина, но е факт, защото християните- мъже и жени са построили тази страна на християнски принципи, като това е ясно документирано. Със сигурност е подходящо да го покажем на стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда ви предлагам да помислите за преместване в друга част на света, защото Бог е част от нашата култура , подчерта той.
В какво се изненадвате-та те са наследници на Великобритания,къде ти там Демокрация-в повечето случай са полицейски държави-Като САЩ-как щатите се справиха с комунистите след 50 година и за набедените за такива-и това ми било демокрация-не се ли занимаваш с политика или си с подобно на "ТЯХ" мислене си угоден-противоречиш ли си опасен и заклеймен и в повечето случай мъртъв загинал при злополука.
Отцѣпленията и разцѣпленията никак да не ни плашат.
Действително жалко е, но що можемъ да правимъ, когато синца сме българи и всички страдаме отъ една обща болѣсть!
<<Гоце Делчев>>

sirrio

• Guest
« Reply #157 on: October 29, 2010, 16:36 »
В какво се изненадвате-та те са наследници на Великобритания,къде ти там Демокрация-в повечето случай са полицейски държави-Като САЩ-как щатите се справиха с комунистите след 50 година и за набедените за такива-и това ми било демокрация-не се ли занимаваш с политика или си с подобно на "ТЯХ" мислене си угоден-противоречиш ли си опасен и заклеймен и в повечето случай мъртъв загинал при злополука.

Когато в Иран, примерно, можеш свободно да отвориш магазин за свинско месо и алкохол, тогава можем да говорим за върховна демокрация  ;D

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #158 on: October 29, 2010, 18:29 »
Имаше, впрочем, едни български шофьори на ТИР-ове, които бяха обезглавени в Ирак.

и каква е връзката според вас между извършеното престъпление в Ирак и ходжата в Лъжница, Рудозем или Сърница?

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #159 on: October 29, 2010, 20:04 »

Ако смятате, че прокурорската заповед е била необоснована, обърнете се към прокура/прокурорите, които са издали подобна заповед.  Може би тяхната правна или друга грамотност е била недостатъчна, не знам.

Прокурор не може да издава заповед за обиск. Заповед за обиск се издава само от съда. После пак ще ми се разсърдите като ви кажа, че сте правно неграмотна.
Освен това вече  ви написах, че за да е законна една заповед за обиск, тя трябва да отговаря на изискванията на закона.
Най-малкото в тази заповед трябва задължително да бъде посочено, че има данни за извършено КОНКРЕТНО престъпление.
В противен случай  заповедта е престъпна и ако служителите било на ДАНС , било на МВР извършват обиск въз основа на заповед,  която е престъпна, тъй като в нея не е посочено извършено конкретно престъпление, то те самите са извършили престъпления. 

"Може би тяхната правна или друга грамотност е била недостатъчна"....-
не само, че са неграмотни, не само че са престъпници, но са нагли до безобразие.
И знаете ли защо?
Защото знаят, че номерът ще мине, благодарение на лиспата на правна култура в българското общество.
Номерът им минава и защото мнозинството от българските граждани, Силвия, продължава да разсъждава според мирогледа си, изграден на комунистическите представи: щом нещо се извършва от органите на реда, то .... е  в реда на нещата.
 В  демократичните страни хората знаят, че органите на реда са ДЛЪЖНИ да спазват законите, както всеки друг гражданин. Пак ли не ви стана ясно?
Пак ме попитайте, че да ви го обясня за 10-и  път.

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #160 on: October 29, 2010, 20:09 »
Какви свободни жени са онези, които в Иран или в Саудитска Арабия могат да влязат в затвора, ако не са облечени според правилата на „религиозни” полиции?

какво общо има това с извършените от ДАНС обиски в Родопите?

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #161 on: October 29, 2010, 20:55 »
. Не може с насилие върху когото и да било, още повече върху който е по-удобен за отвличане или убиване, да се прокарват идеи, каквито и да било идеи, от когото и да било.

Именно.
Не може с престъпни действия да се прокарват идеи в България, че мюсюлманите са потенциални терористи и затова  ще ги обискираме (Лъжница, Сърница и Рудозем) , ще им разбиваме вратите (Рибново), ще ги задържаме под стража (Али Хайредин).
За Рибново и за Али Хайредин се доказа, че службите са извършили неправомерни, тоест евфемизъм за престъпни действия.
Някой да е научил нещо в България?
Не.
Не може службите да изпълняват политически поръчки на сульо и пульо, нито да престъпват законите.
Защото утре Силвия, Сирио и Петър ще плащат от джоба си зулумите им, когато България за пореден път бъде осъдена в Страсбург, както вече бе осъдена да  заплати 50 хиляди евро за прокурорско-полицейския произвол , извършен спрямо т.нар. алтернативен синод.
 Между другото, тогава мюсюлманите в България  подкрепиха християните от синода на Инокентий.
Бях на конференцията и знам. И кои бяха там? Двама души от нашия Комитет за българо-европейско сътрудничество, представители на омразния БХК и други неправителствени органзиации, Иван Иванов от ДСБ, Лъчезар Тошев от СДС, представители на мюсюлманите и горе-долу това беше.
На митинга дойдоха хора от Чепеларе, повечето бяха от София, общо към двеста души. Месеци наред продължаваха бденията на 50-на граждани и ...толкова.
А ако бяха дошли и безчетните силвии, петровци и сириовци... може би днес щяхме да си спестим 50 хиляди евро? Нали?
Но да им е честито на подкрепящите държавния произвол - 50 бона евро, извадени от джобовете им. А и както се казва:  днес мечката ще играе у Хасан, утре у Иван.
Току -виж и у Силвето утре довтасали закачулени дансаджии да търсят забранена литература .
Дали в този случай някоя форумна Петра пък не трябва да извади статистика, че има поне стотина престъпнички, носещи името Силвия и щом от ДАНС са имали заповед за обиск, то значи са били в правото си?

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #162 on: October 29, 2010, 21:03 »
В Австралия бе публикувано

а кам източника на това писанийце? Ами ...хм, авторските права? Нещо за това чул ли е Сирио?

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #163 on: October 29, 2010, 21:18 »
Dilmana,  Явно ще ми се наложи да обяснявам като на бавноразвиваща се.
Първо, (за което се надявах, че ще се досетиш) не ти говоря на “Вие”, защото не считам, че заслужаваш такова уважение с меко казано просташките си изказвания и поведение по отношение на инако-мислещите във този форум.
 не мисля че някаква си треторазрядна „журналистка” дето списва някакво никому неизвестно списанийце в не знам си коя държава (дето на всичкото отгоре се самозаблуждава, че е най-всезнаещата и информираната на света), ми е на нивото,за  да ми държи менторски тон и да се опитва да ме ограмотява.  Аз повече от десет години работя за най-големите световни ядрени и енергийни компании, моето момиче, докато ти си драскаш измисленото списанийце и си мислиш колко си велика. Ако беше толкова добра щеше да работиш в някоя световна медия, а не да списваш надомни вестници. Или може би имаш спечелен някой Пулицър, за който ние не знаем, а ти си траеш от скромност, а?

"Аз повече от десет години работя за най-големите световни ядрени и енергийни компании, моето момиче,  ....ама манталитетът ми -  досущ селска махленка. И речникът ми и той такъв."  ::)
Полека, Сирио, полека. Да не падне стоборът.  ::)

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #164 on: October 29, 2010, 21:31 »
Dilmana,ти явно  не подлежиш на превъзпитание . Второ, аз ти зададох обикновен въпрос каква е националността ти.Трето, аз мога да си задам още много други въпроси, но за разлика от теб мога и да си отговоря на тях.

да, г-н Сирио, попитайте се, например  защо смятате,  че имате право да задавате милицонерски въпроси?
Ако си отговорите, задайте си и този въпрос: защо риете с копита, че вече не може да изпращате хора на "превъзпитание"?  Рефлекс от времето, прекарано в служба на Народната милиция? ???