Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1063253 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1365 on: June 08, 2012, 20:35 »
При тоя "Шибан народ"и "лош матряль" е имало вампири и даже Дракула е българи според Божитар Димитров-историчара надминал македонците по художествени измислици в историята.Та сабален ранко ни сподели,че няма часовник самата майка на Исуус го е будила в 6.20часа.Гледайте видиото и се забавлявайте.   ;D ;D
http://bnt.bg/bg/news/view/77730/bojidar_dimitrov_s_programa_via_pontika_sozopol_stava_centyr_na_turizma
Ами те всички историци сътрудници на ДС са били поръчкови ::)
Та кой какво мисли не давам данък обществено мнение.Да си мисли всеки всеки има право на мнение. Аз пък се смея на българските историчари подминали македонските. ;D ;D

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1366 on: June 08, 2012, 20:36 »
http://www.dnes.bg/balkani/2012/06/08/ankara-niamame-teritorialni-pretencii-kym-bylgariia.160812
Анкара: Нямаме териториални претенции към България!

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1367 on: June 08, 2012, 20:37 »

вие  цялата   шайка сте все с   скрити  измислени имена    ;D

Тази моя снимка, дето се вижда тук, се записа автоматично преди време след като  влязох през профила си във Фейсбук в този форум. Не виждах защо трябва да си крия името или лицето.

Разбира се всеки е свободен да си измисля каквито си иска никове в подобни виртуали форуми и дискусии. Ясно е, че нито Султан Селим се казва Султан Селим, нито Хавайка се казва Хавайка и пр. Но аз попитах участника с ник "Хавайка" защо е нужно да се прави човек на нещо, което не е, дори във виртуални свят. Да се прави примерно на жена, ако е мъж, или на каквото и да било друго, което не е, да се прави. Може би това е игра на сомоличности, игра на проверка на реакции; може да е, за някого, и вид забавление.

Но то е и вид лъжа. Вярно, невинна и не толкова важна в крайна сметка, но лъжа. Освен това дори само през постингите на един или друг човек може да се усети по някакъв начин, че не е това, за което се представя.

Важното е според мен да не страхува да бъде човек това, което е, да знае какво е и какво не е, и да не се прави на някой друг поне в реалния свят.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1368 on: June 08, 2012, 20:41 »
Тази моя снимка, дето се вижда тук, се записа автоматично преди време след като  влязох през профила си във Фейсбук в този форум. Не виждах защо трябва да си крия името или лицето.

Разбира се всеки е свободен да си измисля каквито си иска никове в подобни виртуали форуми и дискусии. Ясно е, че нито Султан Селим се казва Султан Селим, нито Хавайка се казва Хавайка и пр. Но аз попитах участника с ник "Хавайка" защо е нужно да се прави човек на нещо, което не е, дори във виртуални свят. Да се прави примерно на жена, ако е мъж, или на каквото и да било друго, което не е, да се прави. Може би това е игра на сомоличности, игра на проверка на реакции; може да е, за някого, и вид забавление.

Но то е и вид лъжа. Вярно, невинна и не толкова важна в крайна сметка, но лъжа. Освен това дори само през постингите на един или друг човек може да се усети по някакъв начин, че не е това, за което се представя.

Какво да ви кажа, не е голяма работа, по-скоро е детска, не голяма.
Важното е поне в реалния свят да не се прави човек на нещо, което не е.

Ще се изповядам като ни прекръстите отново  ;) ;D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1369 on: June 08, 2012, 20:46 »

Стига си спекулирал, Хавайка.

Само, за да не си признаеш, че си се направил на жена,
може всякакви глупости и спекулации да напишеш.
Всякакви "ДС"-та и "постръствания".

Лека вечер.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1370 on: June 08, 2012, 20:51 »
Разбра са на някой хора им е нужно МЪЖ, а не дискусии.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1371 on: June 08, 2012, 20:58 »
http://www.razkritia.com/111310/%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2/
Кръвта на Дракула тече във вените на свищовлии ;D ;D
Развитието на културно-историческия туризъм в балканските страни възроди яростни спорове за етническата принадлежност на някои велики исторически личности. Българи и гърци се счепкаха за родопския Херой и певец Орфей - според едните той е елин, според другите - тракиец. Точка на спора тури американският режисьор на филма за аргонавтите, който го представи като... чернокож! Предложението за общо честване на Илинденското въстание скара македонски лидери. Президентът на републиката щедро се съгласи, че Кирил и Методий са на "вси славяни", т.е. че могат да бъдат и българи, но решително не ще да дава Гоце Делчев, Даме Груев, Гьорче Петров, тъй като те стоели в основата на македонската идентичност. Нищо че неведнъж са изразявали принадлежността си към българската нация. Румънски историци и общественици пък открай време водят яростна битка против фалшификациите около личността на Влад III Цепеш, войвода на Влашко (1468-1476). Въпросният войвода е широко известен по света не с победите си над турците, а с името Дракула, което заслужено предизвиква гнева и опроверженията на румънците. И въпреки това легендарните вампирски истории за княза вече водят стотици хиляди туристи в замъка му Бран, Трансилвания (в който той всъщност никога не е стъпвал).
Гневът на румънските историци и общественици този път обаче е предизвикан от книгата на нашумялата американска романистка Елизабет Костова "Историкът". В тази книга Влад III Цепеш Дракула е представен като човек, който говори и пише на български език. Но румънските историци направиха фаталната грешка да признаят, че Влад Цепеш Дракула е говорил на "църковнославянски", а не на български език.
Съгласни сме напълно с това определение. Понятието "църковнославянски език" е рожба на руския панславизъм от ХIХ век. И с него се означава просто старобългарския език - езика на св. св. Кирил и Методий, Климент и Наум. На този език в княжествата Влашко и Молдова се пишат всички административни и църковни документи до началото ХIХ век. Влашките и молдовските войводи са знаели и говорили добре този език, който, ако се съди и по имената им - Влад, Влайко, Дан, Богдан, Мирчо и т.н. - им е бил и майчин, и бащин.
Как става всичко това? България владее Влашко и Молдова от 640-645 г. Тогава хан Кубрат ги отнема от Аварския хаганат. По това време те са населени със славяни. Романизираното тракийско население е изтеглено в днешна Северна България още през 275 г. от Римската империя, която вече няма сили да защитава отвъддунавските си владения. На територията на Влашко и Молдова и на по-голямата част от Украйна е разположена и България до 680 г. Тогава хан Аспарух започва война с Византия, завършила в 681 г. със завладяването на Мизия и с установяването на българската столица в Плиска. Това обаче не означава, че са изоставени Влашко и Молдова. Напротив, територията на Отвъддунавска България се увеличава с областта Трансилвания и с днешна Словакия през 799-805 г. след победите на хан Кардам и хан Крум над аварите.
Но по-интересно е какво става в последните два века (ХII-ХIV век). Освободителното въстание на Асен и Петър обхваща и отвъддунавските български земи. Още цар Калоян (1197-1207 г.) се титулува цар на България и Влахия. В 1203 г. унгарският крал Емерих се оплаква на папа Инокентий III, че българският цар му е отнел Трансилвания. Папата му отговорил, че това са земи от "патримониума" (буквално - бащиния) на България, така че да си трае. Особено показателно е, че навсякъде в морските карти на Генуа, Венеция и Каталуния като България се обозначават именно земите на север от Дунав, а за тези на юг се ползва названието Загора. През 1314 г. Генуа се оплаква, че в Белгород - Днестровски българските държавни пристанищни власти са ограбили генуезка галера. А цар Иван Шишман не случайно премества столицата си в Никопол, за да отстъпи - пак на своя територия - на север от Дунав в случай на турска победа.
Може ли изобщо да се вярва на историци :D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1372 on: June 08, 2012, 20:59 »

Разбра са на някой хора им е нужно МЪЖ, а не дискусии.

От тебе точно чак такава глупост не очаквах да напишеш.

Има обаче една стара поговорка: "Няма ненаказано добро".

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1373 on: June 08, 2012, 21:02 »
Марияна аз я познавам тази ЖЕНА престанете вече да .....

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1374 on: June 08, 2012, 21:04 »
А ти   несе ли криеш    та вие  цялата   шайка сте все с   скрити  измислени имена    ;D

Хах ха Ти не си, точно ти какъв измислен герой си.

Аз пък се смея на българските историчари подминали македонските. ;D ;D

Пък на мен ти си бил много смешен. Как беше, че забравих ? Владислав Ягело ли дава името на Варна, или града му слага прякора Варненчик ? Как беше последно. Стигнах до извод, че ти липсват много факти. И като няма какво да правиш, ще се смееш на глупости.

От тебе точно чак такава глупост не очаквах да напишеш.

Има обаче една стара поговорка: "Няма ненаказано добро".

Аз пък да кажа, кога не е писал глупост си е цяло събитие, като се започне, че дошли лошите аспаруховци и направили от траките-помаки. Също така и логичната връзка между траки и помаки, че и двете племена не са си записвали :D Не са си водили записки, е и аз като бях студент не съм си записвал много. Хайде да видим връзката.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1375 on: June 08, 2012, 21:07 »
Марияна аз я познавам тази ЖЕНА престанете вече да .....

Виж сега, драги ми Ибрахим,

Може и да познаваш този/тази Хавайка, не знам,
обаче в случая този глупав дебат тръгна от там, че Хавайка, пишейки за това колко неморални били християнките, "клецайки" се (изразът не е мой, съжалявам за него) за едната салатка, създаде съмнение за това, че една жена може да напише подобно нещо. Това е наистина е по-скоро мъжки жаргон.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1376 on: June 08, 2012, 21:13 »
Маярияна ,, извинявай'' но този skoti3 ще го изклецам и без салата.

Offline Mariana

• Forum fan
Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1377 on: June 08, 2012, 21:15 »

Ти мен ме обиди, драги ми, а това какво общо има с други хора не виждам.

Ако не можеш да се извиниш, не пиши тази дума, впрочем, защото когато една дума се слага в кавички, това значи в общия случай, че тя не означава това, което означава, а нещо друго.

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #1378 on: June 08, 2012, 21:18 »

Uzgünüm arkadaş.

Но не мисля да падам по надолу след твоите изказвания.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1379 on: June 08, 2012, 21:18 »
Марияна ти ме познаваш добре нали ако искам да ти кажа нещо ще го кажа като посоча име нали не се крия и съм ясен като бял ден.

Но този СКОТ ще го сваля от ,,високото'' и без салата.