Author Topic: Общини , в която управиляват/... ДПС  (Read 60622 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline BG muslim

• Member
  • **
Ynt: Община , в която управилява/... ДПС
« Reply #60 on: October 15, 2010, 10:49 »
Хора, много от рано започнахте политически напъни - да не го родите зелено  ;D. След като сте толкова против ДПС - покажете някаква алтернатива. Защото и ГЕРБ дойдоха с такива претенции, ама ги видяхме какво представляват. Толкова откровено лобистка и корумпирана партия никога не е имало в България. Да не споменаваме некомпетентността на управленските и кадри, която в нередки случаи граничи с идиотизъм. Така, че ако ДПС са лоши за тия нямам точна дума в речника - моля някой да ми подскаже. Нали разбирате, че плюенето само по себе си не носи нищо добро - дори и за плюещия. Покажете алтернатива или създайте такава и агитирайте с позитивизъм. Не казвайте "Другите са маскари", а покажете вие или вашата алтернатива с какво е по-добра, по-прогресивна. Защото рефрена "Предишните са ми виновни" леко взе да се изтърква, а като слушам Бойко не спира да го използва и до изборите съвсем няма да хваща дикиш. И един съвет: хора мислете сериозно преди избори, не гласувайте подтиквани от емоции, защото е възможно и вашите деца не могат да заличат последиците от вашите грешни решения.

Offline PETER

• Forum fan
Re: Община , в която управилява/... ДПС
« Reply #61 on: October 15, 2010, 11:54 »
Политиката е противопоставяне.
Атернативата е мюсюлманите да не се капсулират в тази етническа мюсюлманска партия, а да се пръснат по останалите партии, независимо къде.
По този начин противопоставянето между хората ще бъде само на икономическа, но не и на религиозна и етническа основа.
В противен случай, като се капсулирате, ще бъдете изолирани и никога повече няма да стигнете до управление.
Гарантирам го.

Offline deniz7

• Senior member
« Reply #62 on: October 15, 2010, 12:56 »
Атернативата е мюсюлманите да не се капсулират в тази етническа мюсюлманска партия, а да се пръснат по останалите партии, независимо къде.
По този начин противопоставянето между хората ще бъде само на икономическа, но не и на религиозна и етническа основа.
В противен случай, като се капсулирате, ще бъдете изолирани и никога повече няма да стигнете до управление.
Гарантирам го.
Peter ти мюсюлманин ли си? ако не защо тогава ръсиш мозъци на теб така ли ти се иска да се разпръснат? не бива да са заедно нали, а като са отделно ще ги направите водачи на партиите  така ли? или ще бъдат лепачи на плакати ?

Offline Hat

• Moderator
« Reply #63 on: October 15, 2010, 14:25 »
Гарантирам го.
Велика глупост.Напротив само обединението може да ни доведе до управление т.е постигане на онова за което отдавна мечтаем.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #64 on: October 15, 2010, 15:06 »
Много си прав,ама депресиращо си много  прав ,където и да е, само не и в ДПС.И къде е това ,където и да е. - Мнооого си тъп, Саше ! - Комиците

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #65 on: October 15, 2010, 16:07 »
Велика глупост.Напротив само обединението може да ни доведе до управление т.е постигане на онова за което отдавна мечтаем.

И за какво мечтаеш Хат? За помашка нация и помашка държава?
Топки трябват за това, а не мечти. :)
Най-много да се опитате да я добутате до косовския вариянт, което всъщност не е лошо.

Другата алтернатива е взаимна интеграция, но това с капсулиране не става.

Offline BG muslim

• Member
  • **
« Reply #66 on: October 15, 2010, 16:35 »
Петре, проблемът на българите е, че често бъркат (съзнателно или не) интеграцията с асимилацията. За тях представата им за интегрирани помаци е такива, които не ходят на джамия, или евентуално ходят само на байрам, а иначе всяка вечер си пийват ракийката, замезвайки със шопска салата и сивнски суджук. Това, драги ми Петре, не е интеграция. Това е ДЕГРАДАЦИЯ, АСИМИЛАЦИЯ и какво ли още не, но не е интеграция. Интеграция е тогава, когато работодателят ти разбере, че си мюсюлманин и прави всичко възможно (според технологичния процес във фирмата) да ти осигури възможност за петкратния намаз и никой не те гледа странно, ако си пуснеш малко по-дълга брада и никой не се подиграва на жена ти, защото е забрадена. Това са част от показателите за интеграция, а според тях България е много назад и встрани от нея. Казвам го със съжаление, но на този етап единственото правилно решение за мюсюлманската общност е обединението. Като обединението не значи задължително и капсулиране. Но обединение трябва да има. Жалкото, обаче е, че има доста помаци на които сегашното положение им харесва и искат да се правят на по-българи и от шопите.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #67 on: October 15, 2010, 19:48 »
Че ти не бъркаш ли интеграцията с асимилацията бе чожум? Я си виж писането за някаква ДЕГРАДАЦИЯ щото хората си пийвали и хапвали каквото си искат. Това да е само на твоето няма как да стане.
Ако искаш аз да ти слушам намаза и да ти осиуря място и да ти търпя капризите, трябва компромиси и от теб - да изоставиш тезата че само твоето е ПРАВОверно, а другото е ДЕГРАДАЦИЯ, и че щом ти искаш да имаш право да почиташ твоя си бог, то аз трябва да имам право да ти се подигравам за това така както ти току що се подигра с ракията и суджука, обявявайки ги за деградация.

Но, всичко това около твоята религия няма нищо общо с политиката и се ползва само за да държи разделени хората за да може по-лесно да ни доят. До там сте стигнали в тази религиозне самозаблуда че всъщност вече гласувате за вчерашните си възродители.

Та щом мюсюлманската общност се обединявате срещу останалите, то останалите ще се контраобединяват срещу мюсюлманската общност. И един ден няма да има значение кой и защо е почнал първи.
Казвам го със съжаление.

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #68 on: October 16, 2010, 18:27 »
Че ти не бъркаш ли интеграцията с асимилацията бе чожум? Я си виж писането за някаква ДЕГРАДАЦИЯ щото хората си пийвали и хапвали каквото си искат. Това да е само на твоето няма как да стане.
Ако искаш аз да ти слушам намаза и да ти осиуря място и да ти търпя капризите, трябва компромиси и от теб - да изоставиш тезата че само твоето е ПРАВОверно, а другото е ДЕГРАДАЦИЯ, и че щом ти искаш да имаш право да почиташ твоя си бог, то аз трябва да имам право да ти се подигравам за това така както ти току що се подигра с ракията и суджука, обявявайки ги за деградация.

Но, всичко това около твоята религия няма нищо общо с политиката и се ползва само за да държи разделени хората за да може по-лесно да ни доят. До там сте стигнали в тази религиозне самозаблуда че всъщност вече гласувате за вчерашните си възродители.

Та щом мюсюлманската общност се обединявате срещу останалите, то останалите ще се контраобединяват срещу мюсюлманската общност. И един ден няма да има значение кой и защо е почнал първи.
Казвам го със съжаление.

"Алкохолът причинява на човечеството много повече мъка, отколкото радост, въпреки, че се употребява именно заради веселието."
Иван Петрович Павлов

Изглежда, не само BG muslim мисли, че алкохола е деградация  ???

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #69 on: November 03, 2010, 12:54 »
Управляващите не искат да се месят на мюсюлманите
Депутатите отхвърлиха поправка в Закона за вероизповеданията, предложена от народни представители от ДПС, която целеше да улесни свикването на национална мюсюлманска конференция, на която да се избере нов главен мюфтия.

От Движението за права и свободи са на мнение, че в момента свикването на такава конференция е невъзможно.

След като съдът възстанови някогашния главен мюфтия Недим Генджев и Висшия мюсюлмански духовен съвет от негово време, избран преди 14 години, се оказа, че повече от половината от членовете му са починали.

ДПС предлагаше при извънредни обстоятелства, които водят до невъзможност свикването на висшия орган да става по правилата на устава на вероизповеданието, насрочването на заседанието да е с решение на съда.

Депутатът Лютви Местан призова за повече политическо ангажиране към проблема.

„Няма приложима законова процедура за нормален изход от ситуацията, пред която сме изправени. Ситуацията, в която сме изправени, се дължи именно на факта, че едно съдебно решение излиза след 14 години и прави легитимни резултатите от един форум, членовете на който не са сред живите. Не може едно решение на съда да върне колелото на историята с 14 години, за това време религиозната общност има своя вътрешен живот”, аргументира се Лютви Местан.

ПГ на „Атака” остро се противопостави на предложенията на ДПС.

Според депутатите на Сидеров основната идея на народните представители от ДПС с внесеното предложение е да пренебрегнат влезли в сила съдебни решения чрез законодателни промени.„Вътрешните спорове в което и да е било вероизповедание не би трябвало да са работа на държавата“, заяви депутатът от „Атака“ Борислав Стоянов.

Народните представители от управляващата партия Красимир Велчев и Искра Фидосова се опитаха да се разграничат от проблема с тезата за ненамеса на държавата в работите на определено вероизповедание.

http://www.dnes.bg/politika/2010/11/03/upravliavashtite-ne-iskat-da-se-mesiat-na-miusiulmanite.102818

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #70 on: November 03, 2010, 13:04 »
Къде видя да съм писал, че симпатизирам на БСП? Комунистите не мога да ги дишам! Аз съм мюсюлманин и подкрепям ДПС-това е една либерална партия и отворена към всички и наистина защитава турците и помаците. Иначе БСП грам не ги харесвам ама предпочитам комунист да ме управлява отколкото човек болен от омраза срещу мюсюлманите какъвто си ти и каквито са твойте кумири Бойко и Волен!
А  за Възродителния процес както казва и д-р Доган не е виновна БСП а е виновно държавата и по-точно българите-християни като тебе които ни биеха и преименуваха. Такива като идола ти Бойко участваха в този геноцид и са биели мюсюлманите в Дулово-и деца и старци.
Сигурен ли си Исянкаре, че баща ти не е бил участник в този процес и от него не си наследил омразата си към нас?
А догодина да знаеш- БСП подкрепено от ДПС ще спечели президентските избори а не твоята ГЕРБ..пукни се от яд ;D ;D ;D  а на местните избори ГЕРБ нищо няма да направят. И да лишите изселницити- които такива като тебе прогониха през 1989г- ние мюсюлманите от България по-активно ще гласуваме- за за може отново ДПС и БСП да имат мнозинство от общински кметове и съветници и такива като тебе-деца на комунистическата номенклатура ще умрат от яд! :-* но какво ли ти обяснявам, вие комунистите знаете едно и също 
:D :D :D :D :D
ДПС-либерална партия по голяма смехория не бях чувал-ДПС СИ Е ЧИСТА АБСОЛЮТИСКА ПАРТИЯ-имат си един цар(султан) Ахмед Доган-и няколко тартора-които разпределят баницата.Ако не им играеш по свирката или те трепат-и го изкарват самоубийство,или си вън от партията.
Самия Ахмед Доган си го каза-"Властта е в моите ръце, аз разпределям парите в държавата"

http://www.youtube.com/watch?v=s9yFOGsdXnY

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #71 on: November 03, 2010, 13:28 »
В моите вени, г-н Исянкар, тюркска кръв не тече, което ясно си личи по антропологичния ми тип. Ако у вас тече тюркска кръв наистина трябва да се гордеете, защото тюрките са били велика народностна група.  И да, противоставям помашката и турската кръв, защото двете немат нищо общо. Но ако обичаш на не определяй на кой каква кръв тече във вените? Анадън му?

С името Тюрки се заиграва от 14-15 година.Тюрк означава войн,силен човек.
Не аз, генетиците определят. Ти, ако си мислиш, че си някакво изключение на този полуостров - жестоко се лъжеш. :) Ама няма да споря, че явно си си наумил, че си някакъв моногенетичен тип.
Първо дайте дефиниция за тюрки и след това спорете-пример в Киргизстан живеят две народности,които се определят за тюрки-Киркизи и узбеки-киркизите са със засилени монголоидни черти,а узбеките са европоиди,т.е. като генетичен профил сегашните тюрки няма как да се определят,техното обединение е върху основата на език-всички,които говорят тюркски езици са тюрки.

Формирането на тюркската група народи е продължителен процес продължил векове- с придвижването на монголите от Алтай и постепенното им смесване със ирански субстрат формира тюркската група народности-докато по времето на Ибн Фатлан все още са били със засилени Монголоидни черти и не толкова многобройни,след Чингиз Хан това се променя поради завладяването на огромна територия с преобладаващо Европоидно население.

http://seesbg.com/?b=art&art=231

Offline kos1965

• Member
  • **
« Reply #72 on: December 29, 2010, 14:14 »
   Здравейте на всички участници в този интересен форум.
Днес си направих регистрация и си направих труда да прочета правилата на този иначе доста интересен форум.Направи ми впечатление че тука има толкова много омраза че по едно време сякаш съжалих за моите добри намерения спрямо всички участници.
  Но нека всеки сам за себе си прецени дали трябва да се отдава на злобата,в крайна сметка това е от първите седем години-съгласни сте с това надявам се.
  Ще започна с това че моето мнение за помаците които за мен са 100 процента потомци на българите (не поставям това мое мнение под никакво съмнение)са не по малко българи от мен самия.Вече повече от 15 години посещавам мои приятели от Родопите помаци и след всяко гостуване под техния покрив се завръщам в Варна с нови впечатления и забележете все по хубави и добри от предния път.
   Ходил съм в тая планина толкова километри пеш и само сред помаци и нито веднъж не усетих дори и най-малка враждебност спрямо мен и моето семейство,друг е въпроса че почти всеки път водя с мен и мои семейни приятели които само са чували думата помак но никога дори не са виждали жив такъв.Но в крайна сметка всеки път напускахме планината с голямо възхищение от хората които живеят там.
   Не мога обаче да не споделя едно мое мнение или по точно едно изречение което го чувам постоянно когато се зададат избори,а то е следното:виж какво сега моят глас е 50 лева а ние сме 4 човека в нас нали знаеш какво значат тези пари за нас.
Аз например никога няма да си продам правото на гласуване на никаква цена но говоря така защото имам заплата имам и работа но при положение че в моите приятели влизат 2 мизерни пенсии ги разбирам напълно,ами ако и аз един ден остана без средства сигурно ще се замисля дали и аз няма да направя една такава търговска сделка.А що се отнася за за ДПС направо не искам да правя коментар.Не искам да давам повод на някой от този форум да си хаби времето колко е велик техния лидер и колко е набожен ходжата,но само искам да вметна че и двамата претенденти са агенти на комунистите и не би било лошо ако самите те се откажат за този пост а самите мюсюлмани изберат наистина достоен човек за който се знае че наистина иска да служи на религията а не на политическата мафия.
Не мога да разбера защо бедния народ гласува за тях след като толкова години мизерията не ги е напуснала и виждам как се борят за едното парче хляб.Същото важи и за избирателите на БСП например.Едно е ясно обаче а то е: че гладен и беден човек се управлява най-лесно.Аз наистина се старая да не използвам обидни думи и изрази съгласно правилата на форума но сигурно ще се намери някой който да ме апострофира и ще ми е безкрайно неприятно ако това е някой помак.
Виж например няма начин някой който се чувства като слуга на ДПС да не вземе отношение по въпроса за ДПС но за мен ще е някой които взема пари за тази работа а няма да е един от хората които са будили само уважение до сега.
   Четох например за крамолите по въпроса за водачите на исляма в България и ми направи впечатление че разните му там депутати като Касим Дал и  Юнал Лютви били там,а не мога да не се запитам например с какво право тези двамата хубавци са там??? да не би религията да е на Доган? или на К.Дал?не е ли това знак за всички които изповядват исляма че са манипулирани от една политическа шайка престъпници???Да не би техни величества да са дали лично свои пари за бедните хора от ДПС напълно се съмнявам за това.Вярно е че има стройна система по време на избори и че има хора на голяма надница които се занимават с купуването на гласове,а бедните и обикновенни хора пак си остават бедни и така до следващите избори.А техни величества стават все по богати след всеки вот.
Но да не се впускам в такива съждения защото може да се обиди някои а не това е целта ми.Иска ми се пак да посетя тази планина с тези свестни българи и знам че ще го направя но чак догодина а дотогава ще си говоря през ден през два с моите приятели и пак ще дойде денят в които ще седнем да бистрим политиката и пак ще теглим по една майна на нашите ВЕЛИЧЕСТВА 

Offline tersid

• Adviser
« Reply #73 on: December 29, 2010, 14:39 »
Явно и на теб единствения проблем е ДПСи главния Мюфтия .Съдейки по подписа ти - "никой на този свят не си отива девствен,живота го слага на всеки!!!!!!!!!!!!!" всичко друго си сложил на място.

Между другото харесва ми ,че ни определяш като свестни българи, но и свестни или несвестни турци да ни наречеш няма да ти се ръзсърдя,за мен не е проблем да бъда българин,турчин или какъвто и ще да е, в крайна сметка ние сме  началото на всички балкански нации, от нас произхождате всички,така ,че е норамално да искате да бъдем от вас.

Offline kos1965

• Member
  • **
« Reply #74 on: December 30, 2010, 17:55 »
Здравей,терsid
  Няма да споря с теб че вие сте началото на света а и ти едва ли би ме убедил че произхождаме от вас,Но ти погрешно си ме разбрал че ДПС ми е проблема просто е факт че и едните и другите са боклуци-разбирай всички политици които ни яхват като народ.Забележи че никъде не споменавам на коя партия симпатизирам  и избягвам да влизам в политическо пристрастие.Знам само че има честни българи които нямат никакъв шанс да влязат в парламента и това ме изпълва с ненавист особенно към агенти,доностници и всякаква такава зган която бъка в нашия народен парламент.
   А колкото до ходжата наистина не ми е проблем нито пък Максим може да ми е проблем исках и изказах мнението си че ако все пак и двамата ви ходжи имат малко ум и двамата трябва да се откажат от претенциите си за този пост,но и двамата са агенти на една и съща гадна структора и двамата са зависими от някои и се досещаш че не те а друг им дърпа конците.
   Ако вие мюсулманите започнете да разисквате тези теми помежду си пак сте обречени на провал защото структорите им са железни и знаеш как са организирани.
Ако трябва да съм честен към себе си и при нас е така,обикновенния човек сам нищо не може да направи и затова сме обречени да търпим ярема които комунистите са ни сложили.Искам да ти кажа и нещо което сигурно ще те накара да преосмислиш целия си живот: Навремето когато бях дете моят дядо е казвал на баща ми следната приказка,е синко сега живеем трудно но ти ще се оправиш и децата ти ще живеят по добре от колкото сега.Баща ми казваше същите приказки на мен и сестра ми че ще дойде време когата ние ще живеем по добре.А сега чуй ме аз какво ще ти кажа,аз например не искам да казвам същите думи на моите деца защото не виждам светлина в тунела.
 А сега ти оставям тема за разговор и запомни една работа от мен,не търси под вола теле разбирай следното не търси конфронтация на тема религия защото това води до разделение между хората.Всеки един от нас си има своя бог и нито в нашите книги нито в нашите пише че омразата е хубаво нещо.
   И не забравяй че съм изцяло изпълнен с добронамереност към всички помаци защото знам че сте българи точно толкова колкото сме и ние.
Ако искаш да водим повече такива разговори ето това е за теб:kos1965@abv.bg