В навечерието на раждането на пророка Мухаммед едно от знаменията, които се случили, че е загаснал светия огън, който е горял в храма на зороастрийците. Те били считани по това време за огненопоклонници. Днес като такива може да се смятат и християните. Вярата им в кръщенето с огън от св. Дух дава повод да се смятат като такива. Ако погледнем в апокрифната литература и в Корана, та дори и в Библията ще видим, че чрез огъня ще бъдат наказвани неверниците в ада. Огъня бил и материала с който бил създаден Сатаната и неговото потомство джиновете. В Корана се казва:
15: 26. И сътворихме човека от изсъхнала глина, от менлива кал. 27. А джиновете сътворихме от пламъка на огъня преди.
Когато Аллах или Елоах се представя в 1 лц. мн.ч., както се представял и в Библията, казвайки “Битие: [1:26] След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие, …”, той нямал предвид троица или четворица, а под Ние имал предвид великолепие и могъщество. Дадох и двата примера за да отбележа, че семитите евреи, араби, арамейци, акадци, асирийци, вавилонци и пр. имали общо взето едни нрави и обичаи, тъй като всички те били семити.. Царете им по един и същ начин се обръщали към поданиците си, казвайки нахну, което в превод на български означава ние. Със същото обръщение се обръщали и някой крале на запад, а може би и в Източна Европа, което не ги прави двама или трима. Някой учени също го споменават в разработките си, в това число и аз понякога. Обръщението Вие е в същия смисъл, то е за уважение към събеседника. Но с това не може да се каже че ти разговаряш с трима или четирима.
Ако се върнем на гореспоменатото в Корана, ще видим че джиновете са сътворени от огън. Следователно ако не е някаква шашма, тъй като свещеника влиза сам в божия гроб, то ще се окаже, че това е дело на джиновете, за тях се споменава пак в Корана, че те ще бъдат дървата в ада.
Колкото до плащаницата, с нея се увивало мъртвото тяло, след като му се направи тахара, която според иудейството означавало цялостно изкъпване, друг и е смисъла в исляма, но тъй като това не е темата за обсъждане няма и да го споменавам. След това изкъпване според Библията с елей, тялото било обвито с плащаницата, която представлявала парче плат, дълъг колкото да се увие тялото. Според християните на нея се появил образа на Исус, доколкото ми е ясно. За мен това не е толкова важно, колкото образа по иконите на Иисус. Често той се представя като един европеец, с дълга руса коса, бял със сини очи. Знаем че семитите по цвят наподобяват на нашите цигани, като са малко по светли. И между тях няма хора с сини очи и руси коси, освен ако не са от някакви смесени бракове, което при евреите е било почти невъзможно, тъй като при тях женитбата на иудеин със езичника е бил строго забранено, както това е характерно и за мюсюлманската религия. Такъв образ ни се предлага и за Дева Мария и пр. Доколкото ми е известно художниците са използвали различни образи за да обрисуват дадени икони, което излиза че са взимали образа ми и са го представяли за Иисус. Сякаш да се вземе снимката ми и да се каже че това е Петър, което си е чиста измама.