Author Topic: Йоан Дамаскин и критиката му към Исляма  (Read 122649 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Шали

• Advanced member
Пепито не се учудвай има и умни глави сред помашките ходжи. Няма за какво да се засягаш. Това е дар Божи...

Има я и не само сред ходжите. Но ти недей се самовписва там :)

Висшето образование вече не е чуждо на масата. Това е лоша новина за евтините манипулатори от твоя ранг.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
За мен може да си даваш мнението кесимата, но мойте основания към теб имат по-голяма тежест. Ето например като напиша нещо по темата ти само сновеш нагоре надолу и плюеш като пръскачка, а по темата нищо. Само на едно място каза че иконите не били идоли, но защо не са не каза нищо по въпроса. От това мога да позная, че ти си брунетка хахаха.

Offline abc

• Forum fan
Някак се държиш не като ходжа, а като на приказки в кръчмата. Хахаха. В Библията възгордяването е описано като грях. Предполагам в корана е същото.

Offline Беглик

• Advanced member
Аbc, в Библията възгордяването/гордостта е най-големият грях. Всички други грехове са по-малки от него, защото следват от него.

Offline pomak BG

• Historian
С каквито човек се е събрал, такъв е станал. Тук сред вас освен хора които са тръгнали на лов за българомразци и фондаменталисти други хора не можех да срещна. И то като че ли човек е в кръчмата, като няма научна дискусия, ще има кръчмарска.

Offline pomak BG

• Historian
Аbc, в Библията възгордяването/гордостта е най-големият грях. Всички други грехове са по-малки от него, защото следват от него.

Така е дори и първата и втората божия заповед са по назад от невъзгордяването при християните. Но до едно време после като дойде онова свещенно питие виното и като се насвиркат онези попове и монаси и се оказва, че причастието излиза на преден план. Демек хапването и сръбването. Аз от един поп от Троян чух следните думи тук по една кабелна телевизия. За многая лета, със тлъсти мезета и питиета.

Offline abc

• Forum fan
помакбг няма как да скриеш омразата си към християнството. Всяко изречение за него ти е пропито от сарказъм и злост. Възгордяването беше в твоя двор, ако не си разбрал. Онова свещенно питие - виното има своята символика и надявам се го знаеш. То не е хапване и сръбване, но всеки разсъждава от неговите висоти, които понякога са си чисти низини. Попа от Троян го зарежи. Той не е православието, както и ти не си исляма. Другото си е чисто възгордяване. Не забравяй, че исляма доста е преписвал от другите религии и да скачаш злобно на всяка секунда срещу християнството отчасти е да скачаш срещу своята религия. А понеже трудно разбираш от дума, нали има дисбаланс между нивото ти и това на доста голяма останала част ти припомням пак какво е казано в твоята книга - не поругавай чуждата религия за да не поругаят твоята. Надявам се не ползваш исляма за собствени нужди, а му отдаваш нужното уважение.

Offline rado

• Senior member
До измисления....

Iztrito...

Offline pomak BG

• Historian
Радо ако премахнем личната обидата към съфорумец, за което би трябвало да те шътнат за някакъв период от време. Другото може да се приеме като дискусия по темата. Тук едно уточнение аз може и да съм попрекалявал, но не тая в мене никаква умраза към никого и нищо. И към нито един съфорумец не съм отправял лични убиди. Та онова отдолу дето е под стиховете от Библията го прочете май. Това не е само мое мнение. 

neru

• Guest
Ходжа,с долния линк поотпусни ранимата си нежна душа
Amazing choir (Perpetuum Jazzile) uses their hands to simulate storm

Offline tersid

• Adviser
Кой е неграмотен?
Оня който допуска граматически грешки.
Или оня който внимава да не допусне граматически грешки и постоянно прави логически в резултат на закостенялия си,или закърнялия си, или пияния си мозък.
Засега  сме се изправили онкиши ,а файда йок. Когато  ни се изчерпиха аргументите ,го ударихме на обвинения в сарказъм и злоба , образование ,граматика,геометрия и всичко друго ,но не по основната тема.Ако не можете да надделеете с аргументи в дискусията ,по добре спрете и мълчете ,защото човек който мълчи и слуша може да научи някаква истина  , приятна или неприятна.А ,ако трябва да се сърдите за нещо, сърдете се нааааааа : Фоотаааааакиееееееев.Същия който почна да се надсича.Така ,че оставете помак .бг и спрете да му натяквате :-оджа ходжа. Той тук не е в ролята си на духовник. Дано отбирате за какво става въпрос ,макар и да тая съмнения като знам в каква крива люлка са ви излюляли.

Offline pomak BG

• Historian
Благода ря ти neru, въпреки че ми се струваше, че се намирам в някаква евангелиска църква. Нещо по-убодряващо ако намериш ще съм ти по-благодарен.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
pomak BG,
ето ти и нещо по-ободряващо:

Goran Bregovic Underground Cocek

Offline tersid

• Adviser
Алилуя.

Offline pomak BG

• Historian
Балканските ритми звучат по ободряващо. Благодаря Ибрахим. Само немога да разбера защо отпред си сложил това кара (черно) за това че си се почернил като си приел християнството или ти си си българин? Нищо лично просто ме интересува за обща култура. Извинявай че така ти го задавам въпроса. Може и да си смоляв с тен демек. Направи ми впечетление като българин там в онази тема дето се поздравявахте послучай празника ви, въпреки че си се писал Караибрахим.