Author Topic: ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО  (Read 32760 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline tersid

• Adviser
Ynt: ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО
« Reply #45 on: March 02, 2010, 15:24 »
Оставете го Виктор Юго ,освен ако искате да спрем да  говорим  за "Време разделно". Виктор Юго е свързан с Априлското въстание което е факт,което е историческа истина,и тази истина дори и аз не мога да отрека ,а и не искам.
Кажи ,каквото друго имаш да кажеш по настоящата тема, като напр. да дадеш документи които потвърждават истинноста на историческите събития описани във книгата и филма и спрете да се мятате като риби на песак.

sirrio

• Guest
« Reply #46 on: March 02, 2010, 15:36 »
Оставете го Виктор Юго ,освен ако искате да спрем да  говорим  за "Време разделно". Виктор Юго е свързан с Априлското въстание което е факт,което е историческа истина,и тази истина дори и аз не мога да отрека ,а и не искам.
Кажи ,каквото друго имаш да кажеш по настоящата тема, като напр. да дадеш документи които потвърждават истинноста на историческите събития описани във книгата и филма и спрете да се мятате като риби на песак.

Ха-ха-ха, нямам какво друго да кажа :D ;D :D Направо ме разби с тия риби :D

Offline tersid

• Adviser
« Reply #47 on: March 02, 2010, 15:50 »
Ха-ха-ха, нямам какво друго да кажа :D ;D :D Направо ме разби с тия риби :D
Ами ,тогава кажи ,че "Време разделно" е една антибългарска и античовешка пропаганда  и спираме.

sirrio

• Guest
« Reply #48 on: March 02, 2010, 16:17 »
Не знам дали е анти-българска пропаганда, но като човек мога да кажа, че за никого не е от полза да се рови в стари рани и да се вадят призраци от килера. Историята си е история и тя е само миналото, от което трябва да се поучим, а животът продължава и трябва да се стремим да го направим по-хубав. Това е моето мнение.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #49 on: March 03, 2010, 05:36 »
Добре.
Обаче , нека да приемем за достоверно или условно следното.
1. че ,филма е създаден върху недействителни исторически събития.
2. че не е имало насилствено ислямизиране.
3.че книгата и филма са със ниска художествена стойност.
4. че филма създава негативни настроения и отношения.

и оттам нека си зададем въпроса ,кой е потърпевш от всичко това.
Моя отговор е ,че е потърпевш българския народ , защото филма му създава психологически дискомфорт и необосновано враждебно отношение към помаците като "предатели" и към турците като "насилници". Тоест филма насажда нелогична омраза ,която затормозява психически цял един народ и създава разделителни линии между етносите.
Точно затова този филм е подчертано антибългарски и античовешки,защото само нечовек би приел тези реки от кървища за нещо достоверно и би съумял да изгледа тези сцени.

Много добър отзим от страна на Tersid.Но съжалявам и пак искам да питам защо Тоска който е един помак и живее в Турция,в страната която е спасила рода му, иска да публикува нещо което е лъжовно и се отрича от всички.Нима ние мюслюманите нямаме други проблеми и решихме да четем "ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО".Този филм и роман са именно за това за да забива клин между нас. Тогава на мен не ми даваха постинг да пиша.Какво целите?Защо не давате на истинските помаци които знаят истината за Батак да пишат а ми пълните форума със срама и лъжата "Време Разделно".Вижте и не ми казвайте че, другите които напуснаха този форум не бяха прави.Погледнете  СИРИО как добре е подготвен и в даден момент изкарва всички световни отзиви!Този филм е позор за нас и наистина целящ да ни върне  във време разделно.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #50 on: March 03, 2010, 09:22 »
Невярвам ,Турция или България да са  спасили някого ,особено онзи който сам се спасява. Но дори и да са спасили някого ,то е много грозно да се разглежда това "спасение " като дълг и по този начин да се държат всички преселници като заложници. Защото най малкото,такова отношение не е мюсюлманско , а и тези хора са данъкоплатци.
Аз лично смятам ,че не преселниците - тракийските българи и мюсюлманите са длъжни на държавите в които са се преселили , а държавите конкретно България и Турция ,са длъжни на тях и имам много сериозни доводи за това.
Аз също бях против да се публикуват тази книга  и този  филм ,но сега съм на мнение,че това е правилно ,защото само тук може да се направи критика на всичко това и да се изобличи като лъжа която има за цел да сее омраза.
Просто в интернет няма друго такова място ,където публично да се разобличат и развенчаят романът и филма  "Време разделно" и да се обявят като престъпление срещу човечеството .