Author Topic: Детски ансамбъл от ОУ Плъстина в Зараево  (Read 9474 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline isuf

• Advanced member
МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ

Offline Hat

• Moderator
За информация на сьфорумниците ни с.Пльстина е разположено в полите на Стара Планина община Омуртаг област Тьрговище.Населението на селото наброява около 500-600 човека,като близо половината от тях са помаци преселени в по голямата си част от Велинградско и по малко от другите райони Белица,Краище,Бабяк,Рибново и др.Запазени са много традиции и обичаи,кьм селото има мьжка и женска певчески групи носители на национална награда за автентичен фолклор.Основното препитание на хората е растениевьдството и все по малко животновьдство.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Може ли някой да ми даде информация за жителите и наименованието на селата с помаци преселили се от Западните Родопи в Лудогорието. Само знам, че те се намират в Омурташко, Търговишко, Поповско, Разградско и Преславско и наименованието на накой от селата, но мен ме интересува по-конкретни сведения.

Offline Hat

• Moderator
Какви по конкретни сведения те интересуват.Ще се опитам да ти отговоря.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Вече ми отговори Isuf, но тъй като капацитета на лични му е запълнен, не можах да му испратя лично съобщение. Интересува ме каква е наличността и по кое време са се изселили там.

Offline abc

• Forum fan
Може би е добре да участвате тук. Колкото повече гласували - по-голям шанс. Успех!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Може ли някой да ми даде информация за жителите и наименованието на селата с помаци преселили се от Западните Родопи в Лудогорието. Само знам, че те се намират в Омурташко, Търговишко, Поповско, Разградско и Преславско и наименованието на накой от селата, но мен ме интересува по-конкретни сведения.

http://www.youtube.com/watch?v=VLC0esDMGp4#

Поздравление за ОУ с.Плъстина за спечеления проект за децата,както и желанието им да покажат как децата с различен произход- турчета,цигани,българи,помачета могат да живеят заедно.Подкрепа за начинанието им тук в сайта ни да покажат това!

Offline Hat

• Moderator
Вече ми отговори Isuf, но тъй като капацитета на лични му е запълнен, не можах да му испратя лично съобщение. Интересува ме каква е наличността и по кое време са се изселили там.
Смятам,че отговорат трябваше да бьде поместен тук за да може всеки от сьфорумниците ни  да разбере нещо повече за хората и поминака им в този регион.

Offline musa7_lovsko

• Member
  • **
bravo  na u4itelite  dobre svar6ena rabota  prodaljete  na pred

Offline liuti

• Member
  • **
Budete zdravi vsi4ki i da ni radvate vse taka s hubavite pesni