Прав си Хадж, отскоро следя форума(всъщност само тази тема) и наистина има странни мнения, но аз не виждам нищо лошо в това. В смъсъл, аз съм убеден в добрите намерения на участниците и мисля, че някой са прекалено мнителни. Разбира се, това е само мнението ми на "новопристигнал" във форума, може и да греша. Но няма особена логика, понеже въпросните хора нямат никаква изгода от целенасочена конфронтация. Ето защо си мисля, че това е просто сблъсък на мнения, от което умния човек може да извлече само ползи. В интерес на истината не съм присъствал на дженеза в Девинско и хората може и да са прави. Веднъж бях на дженезе и в Пловдив и се учудих искрено на мюсюлманския гробищен парк на Рогозко шосе. Той по нищо не се отличаваше от християнския - на гробовете имаше снимки на меитите, имаше цитати от песни и дори оставени храни и напитки. Абе, луда работа ви казвам. Та не знам как е по Девин, но ходжата там ми обясни, че в Пловдив това си е нормална практика и никой не мисли, че е погрешно. А ходжите явно са сколнни да правят каквото им рекът близките на починалия стига да си платят - Аллах да пази от такива неща. Имам в предвид, че не би ме изненадало нищо.