Ама разбира се, че никой не ще да се гордее с тъмната част от историята си и пряко сили ще се напъне да я изчисти. Айде холан, нямало насилие, а децата дружно събрани в кръжочни програми са си мечтаели от малки да станат от християнчена мюсюлманчета. Майките тръпнели и чакали на портата да мине аскера, да харижат момчетата си, а момите обличали най-новите си премени и чакали да минат да ги опънат, да ме прощавате. Има няколко репера, които ке повтарят до припадък и знанията явно са очертани в тези рамки - попа, Саръев, Време разделно и възродителния процес. Ада, готова ли се да се закълнеш в близките си, че няма ислям наложен със сила? Малко страх от Бога и ДПС имай!
TUFCA35 да ме прощаваш, но от купчината на малката част от османската история която съм прочел ще ти кажа, че или малко си чел или си кривиш душата. Разбира се, че е имало държави искали помощ от османската империя, имало е и такива избрали исляма, но помощ са искали и втори от трети държави и не се опитвай да ми натякнеш, че войниците са били сите със средно специално и втора специалност психолотия и добри междуетнически отношения, а офицерите с елитно образование и почти не са ходили на тоалетна.
Оставям ви в политпропагандата, защото темата е Смолянски помаци.