Author Topic: Помаци от Смолянско и Девинско !  (Read 421042 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
Re: Помаци от Смолянско и Девинско !
« Reply #1065 on: February 02, 2011, 20:15 »
  Цитат от Станислав Стоянов
 То аман от етноси, аман от специални хора. Комплекси ли се избиват не мога да разбера. Онзи който ме руга и после ми предлагаше да пием кафе, направо ме разби. Оркъде ги извади тези статистики, не разбрах.
Айде със здраве.....

Привет г-н Стоянов,
   Пише Ви Онзи "Помак",който Ви  "руга",после Ви се извини,даже Ви покани на кафе и направо Ви разби със статистиките,които така и на разбрахте от къде и как са извадени.
   Радвам се,че се възстановихте след голямото разбиване.
   За да сте наясно и да не си тормозите мозъка ще Ви помогна.Онзи е живял доста,патил е много от това,че е помак С научна степен -магистър.Изучавал е два семестъра История на БКП,Два семестъра Диалектически материализъм ,три семестъра Политикономия ,два семестъра Научен комунизъм и пр.Преди дипломирането си е поканен в две катедри за асистент,но отказани от него поради  несъгласие на Първия секретар на Партията в Селищната система откъдето отива да учи.Говорим за периода 1976-1980 година.Вие къде сте били тогава?Бях много добър в дисциплината Обща теория на статистиката и отчасти Икономическа статистика.Та не се чуди толкоз.Мога да Ви извадя от девет кладенеца вода.В изказването Ви прочетох много неверни неща.За корупцията,за комунизма,за езика на който се е служело в църквите.Знаем за борбите на БПЦ срещу служенето в църквите на гръцки език.И какво е туй -Айде със здраве.Знаеш ли какво значи туй произнесено пренебрежително? Та затова,ако искаш да си посрещнат добре,трябва да знаеш как да почукаш на входната врата.Ние помаците сме добронамерени и добри хорица,не искаме на никого да пречим,но има една поговорка-Каквото повикало такова се обадило.Ние сме част от българската нация,гордеем се,че сме помаци и живеем в България,теглили сме много повече отколкото другите,но не се оплакваме.Искаме само равнопоставеност и уважение.Нищо друго.
  Айде със здраве.........

• Senior member
Ynt: Помаци от Смолянско и Девинско !
« Reply #1066 on: February 20, 2011, 15:59 »
Рекордна цена от 1 лв. за кило родопски картофи, няма внос

Изкупвачи обикалят родопските села в търсене на картофи. Заради липсата на продукция, цената се е вдигнала рекордно до 1 лв., съобщи вчера кметът на смолянското село Виево Венко Палчев.

Изкупвачите обикаляли подред селата и предлагали все по-големи изкупни цени. Според Палчев, такава цена не е достигана за картофа в последните 20 години.

Предишни години изкупвачите предлагаха по 35- 40 ст. на килограм и хората масово се отказаха от картофопроизводство. Сега 3/4 от земите на селото, на които се отглеждаха картофи са пустеещи, казва Палчев. Високите цени обаче нямало да върнат хората към картофопроизводство, тъй като смятат, че са временно явление.
http://smolyanpress.net/?p=7018

Мазилка пада върху деца в родопско школо

Село Касъка започна акция за събиране на  помощи за спасяването на училището си. Над 70 деца в учебното заведение са принудени да учат под рушащи се тавани.

Притеснени за безопасността на децата учители и родители търсят начини да съберат средства за спешен ремонт на учебното заведение.
Основното училище „Христо Ботев “ в доспатското село Касъка е построено през 70 -те години на миналия век. От тогава в него основен ремонт не е правен. До миналата учебна година част от децата учили в бараки. През есента от РИОКОЗ ги запечатали, тъй като сметнали, че те са опасни.
http://smolyanpress.net/?p=6980

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #1067 on: February 20, 2011, 22:11 »
Нещо от Пашмаклийско-Дьовленският предизборен пехливанлъкь!  ;) :) ;)

БСП-Девин се мести в гаража на общинския лидер
20.02.2011 16:5134
В града нямало подходящи сгради за партиен клуб

Общинският председател на БСП в Девин Иван Ангелов ще преустройва гаража си за клуб и общински офис на партията, след като общината остави левицата без партиен офис.

Ангелов обясни пред „Фокус”, че изтича едномесечният срок, който община Девин е дала на БСП да се изнесе от сградата на улица „Цветан Зангов” в града.

Въпреки уверенията, че ще се направи всичко възможно да се намери нов офис, това не е направено и през тази седмица левицата ще се премести в гаража на Ангелов, тъй като новите собственици на сградата ще встъпят във владение.

Общинската организация на БСП в Девин остана без помещение на 20 януари, след като общината продаде сградата, в която социалистите се помещаваха в последните 20 години.

Съгласно Закона за политическите партии Ангелов е депозирал молба пред кмета на Девин инж. Здравко Василев да се осигури ново помещение за офис на партията, в подходяща постройка.

Има предложение БСП да се нанесе в бившето военно поделение край града. Ангелов посочи, че ако се предостави стая там, ще са нужни доста средства за ремонт.

Общинският лидер е категоричен, че целта е да се пречи на партията предвид предстоящите местни избори.

http://www.dnes.bg/politika/2011/02/20/bsp-devin-se-mesti-v-garaja-na-obshtinskiia-lider.111699#comment-newest#comment-newest

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #1068 on: February 21, 2011, 09:57 »
Нещо от Пашмаклийско-Дьовленският предизборен пехливанлъкь!  ;) :) ;)

БСП-Девин се мести в гаража на общинския лидер
20.02.2011 16:5134

Дали няма да доживеем времето,когато комунистите отново ще се крият по мазетата? ;D

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
« Reply #1069 on: February 21, 2011, 21:30 »
       Няма,Караибрахиме,няма да е по наше време.Ще трябва да минат доста години и няколко поколения да се борят с това червено зло.Като гледам колко млади хора приемат социалистическата идея и се борят за нея,тъй като кокала се държи още от тях.Но какво да се прави," Всяко стадо заслужава пастира си".

Offline tersid

• Adviser
« Reply #1070 on: February 22, 2011, 11:09 »
Аз съм на мнение пък, че в България в периода 44-89 година ,истинските комунисти които са разбирали идеята правилно и не са я изопачавали ,са се побирали в една УАЗ-ка .Така ,че нема смисъл да се обвиняват комунистите ,след като те въобще не са били комунисти.Например комунистическите приниципи не биха позволили да има "Възродителен процес", а в България почти цялото БКП се впрегна..
Мога да дам още примери , ама отивам да рина сняг.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #1071 on: February 22, 2011, 13:00 »
"От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"-това беше разбирането и пътят към комунизма,но си остана мираж.Постигането на комунистическата цел минава през съвеста и съзнанието на хората,но за съжаление както казваш Терсид",с една УАЗ-ка хора нищо не става.Комунизмът си остана само идея и само на книга.Не се косете другари,днес е още по лошо!!!За наше съжаление "простодушието" е завладяло душите на хората.Липсата на вяра,морал и етика доведоха до падение обществото ни.
Надявам се за вбъдеще ценностната система на хората да се подобри,иначе.....

• Senior member
« Reply #1072 on: February 22, 2011, 13:33 »
Дано Мутиш,иначе ето до къде ни докараха безумието на БСП,и ДПС,и на висичките в управлението на държавата.
НЕМОТИЯ ДО ШИЯ!!!

Радвам се че БСП са в гараж,в Девин,и на др. партии им е там мястото.

• Senior member
« Reply #1073 on: February 22, 2011, 13:35 »
Метеорит от създаването на Слънчевата система откриха в Девин
http://smolyanpress.net/?p=7084

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
« Reply #1074 on: February 22, 2011, 14:06 »
    Цитат от Петя: Радвам се че БСП са в гараж,в Девин,и на др. партии им е там мястото.

То , че е така,така е. Но къде е алтернативата? Има ли такава партия,която може да изведе страната ни от глада,беднотията и мизерията? И ако има- коя е тя? Труден въпрос нали? Ленин отдавна умря и няма кой да отговори.Бих коригирал цитата така:,на всички партии им е там мястото.

• Senior member
« Reply #1075 on: February 22, 2011, 14:33 »
Немога да се сетя за такава партия ,според мен в политиката трябва да влезнат по-млади хора.Необременени с някакво "черно" минало,способни и отговорни.Иначе няма оправия....

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
« Reply #1076 on: February 22, 2011, 14:46 »
          Ам тува дет  го казуваш дал ша стане? Как трябва да влезнат тези млади отговорни хора в политиката? Чрез партия или нещо друго-не се сещам.Ако може нещо да се направи да почне да се прави.Няма време.

• Senior member
« Reply #1077 on: February 22, 2011, 15:02 »
Да се надяваме,че ще е скоро и освен чрез партия друг начин не виждам да има.
Спирам,че оспамихме темата. :)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #1078 on: February 27, 2011, 12:59 »
Събора в град Доспат, 2010

Събор на град Доспат

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!