Author Topic: Уважаеми съфорумници  (Read 5206 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Уважаеми съфорумници
« on: November 12, 2009, 12:23 »
Уважаеми съфорумници,

Ние като управление досега се сртемяхме да дадем възможност и право,на всички наши членове да се изказват. Даже и на най-големите расисти.  Отсега нататък, за да остане сайта ни www.pomak.eu чист, ще вземем строги мерки и при това със ваша помощ, за да се проявява повече! Призоваваме всички братя и сестри помаци и българи от форума, заедно да се борим срещу краиният национализъм във нашият общ форум тук.

EVROPOMAK

• Guest
Re: Уважаеми съфорумници
« Reply #1 on: November 12, 2009, 22:28 »
Ами, от една страна това е добре, но от друга страна, смятам това, че не е толкоз добре да ги ограничавате в коментарите, ей онея разни нацисти, шовинисти и тук-таме разни хомобоклуци и душмани на Помаците!  8)
Според мене, по-добре да се оставят тези индивиди да си плямпат по адрес на Помаците, дори и понякога изречени простотии, за да ги видим що за стока са като народ, иначе нема да можем да ги разберем, а и рискуваме да не знаем какво мислят за Помаците!  8)
Сега, ако некой се дразни от това, че ний Помаците сме си, почти: най-добрите, най-хубавите, най-мирните, най-работните, най-грамотните, най-умните, най-обичащите и най-любещите и най-красиви, това си е един плюс за самите нас, а не за онези дето се дразнят и ядосват от това, което си е за техена сметка!  8)
Какво да правим, не сме ние виновни за това, като Всевишния Аллах ни е създал такива от много-много времена, каквито сме си и сега!  ::)
Та, затова, не им доглеждайте толкоз на тези другите подобие ора, и те нявга могат да се очовечат и вразумят!  :o
Оставете ги да си философстват, тъй като с това ни правят по-добри и по-близко до истината, още повече, че с техните простотии, понявгаш ни спомагат да се коригираме, ако има защо!
Ако, няма, пратете им по-един голем Помашки поздрав и ги оставете на произвола да си злобеят и да си се радват на техното голо, самодоволно и нагло възвишено шопарско нациодостойнство!  :o
 ;)

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #2 on: November 12, 2009, 23:25 »
... за да ги видим що за стока са като народ, иначе нема да можем да ги разберем, а и рискуваме да не знаем какво мислят за Помаците!  8)

Чак пък такива генерални изводи едва ли е правдиво да се вадят на подобна база.
Друг въпрос е, че лица с изложената от Вас характеристика са и потребители, които се представят като помаци, турци и т.н. Така че правилата са правила за всички.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #3 on: November 13, 2009, 05:19 »
 Самата тема отворена от нас Администрацията на сайта подсказва нашето желание и занапред да опазим форума ни чист,в смисъл няма както и досега да се допусне тук да се настанят провокатори,расисти,псевдонационалисти ,атакисти...! ТУК е дома на помаците по целия свят разпръснати сме. Като казвам това и досега сме изхождали от принципа на демократичност на сайта www.pomak.eu Така или иначе вече свикнахме с много- хубаво и лошо.Екипа на сайта в по голямата част сме заедно повече от година и половина- .дето се вика се знаем,както плюс новите ни Модератори мога смело да твърдя,че сме готови и правим възможно с цената на доброволно време да сме в полза.Тук е момента,да изразя благодарноста от името на Екипа към онези наши съфорумници  които ако има проблем,предложение,спам,друго.. се обръщат към нас и ни пишат на лични.В това отношение наистина са в полза понеже не винаги можем на часа да реагираме,все пак сме на доброволни начала и всеки един от нас е свързан с работа,отговорност. Нека онези дето си мислят,че могат да попречат на идеологията на сайта на помаците тук да се замислят малко.Тук в този форум има достатъчно умни и начетени хора какви ли не- историци,журналисти,адвокати,..хора които ценят сайта. От името на Ръководството на сайта приемете нашата подкрепа заедно,ние ценим това!

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #4 on: November 14, 2009, 09:03 »
Ами, от една страна това е добре, но от друга страна, смятам това, че не е толкоз добре да ги ограничавате в коментарите, ей онея разни нацисти, шовинисти и тук-таме разни хомобоклуци и душмани на Помаците!  8)
Според мене, по-добре да се оставят тези индивиди да си плямпат по адрес на Помаците, дори и понякога изречени простотии, за да ги видим що за стока са като народ, иначе нема да можем да ги разберем, а и рискуваме да не знаем какво мислят за Помаците!  8)
Сега, ако некой се дразни от това, че ний Помаците сме си, почти: най-добрите, най-хубавите, най-мирните, най-работните, най-грамотните, най-умните, най-обичащите и най-любещите и най-красиви, това си е един плюс за самите нас, а не за онези дето се дразнят и ядосват от това, което си е за техена сметка!  8)
Какво да правим, не сме ние виновни за това, като Всевишния Аллах ни е създал такива от много-много времена, каквито сме си и сега!  ::)
Та, затова, не им доглеждайте толкоз на тези другите подобие ора, и те нявга могат да се очовечат и вразумят!  :o
Оставете ги да си философстват, тъй като с това ни правят по-добри и по-близко до истината, още повече, че с техните простотии, понявгаш ни спомагат да се коригираме, ако има защо!
Ако, няма, пратете им по-един голем Помашки поздрав и ги оставете на произвола да си злобеят и да си се радват на техното голо, самодоволно и нагло възвишено шопарско нациодостойнство!  :o
 ;)

Абсолютно съм съгласен с горното изложение!

Спазват ли се Правилата на Форума и общочовешките морални норми, нека всеки си пише що душа му сака!

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #5 on: November 14, 2009, 15:43 »
Aз също подкрепям мнението на EVROPOMAK и на nezir_9.

Offline delormanli

• Candidate member
  • *
« Reply #6 on: November 15, 2009, 15:35 »
Уважаеми админи,
Аз съм Тео.Може би след реконструкциите в форума стана нещо и сега не мога да влизам със този ник....затова само опитах със Делорманлъ да видя дали със друг ник ще мога ...и видях че може.Ако не съм "в изгнание" ще помоля да ми помогнете да вляза в ника си Тео....а този може да бъде заличен.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #7 on: November 20, 2009, 15:07 »
Уважаеми съфорумци!

В един не малък период от време, и напоследък получавам странни писма в личните ми съобщения.
Знаете че съм максимално открит и прозрачен.
Знаете че в сайта се регистрират непрекъснато шовинисти които проповядват расизъм и краен национализъм.
Една част от тях се е обособила като клика , която генерира блъфове, подигравки и пречи всячески на опитите ни за междукултурен диалог и се опитва да пречи на опитите ни да опазим фолклора, историческо и културно наследство , под формата на устната традиция.
Писмата които ги получавам са под формата на вопли, прелъстявания или пък покани да участвам в дискусий в чужди форуми.
Някой от авторите на тези писма , толко са отчаяни че дори ми преписват участие в определена политическа партия.
АЗ съм декларирал неведнъж че не упражнявам никаква политическа активност и считам себе си за агент на Гражданското общество.
Кликата която ме е нарочила и ме клевети , предполагам разпраща писма и на други съфорумци дори и админи.
Мога да ви уверя че между нас няма раздори или напрежение.
Но ако проследиме историята на сайта ще се види че опитите на тази клика за разединение понякога са успявали.
Личните съобщения са нещо много лично и интимно и именно поради този факт те са  любимият обект за прилагане на тактиката - "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ".
Някой съфорумци се хващат на тази въдица и после стават лесна плячка в ръцете на шовинистите.
По този начин се цели всяване на ужас и страх в съответната жертва , така че жертвата да "изпява" всичко свързано с онези форумци които са техни идеологически противници на шовинистичната им доктрина.
И така между нас се появява раздор.
Гражданската ми позиция, предполага да ви призная че аз познавам мой съфорумци които са били обект на такава психоатака и в момента изпитват срам.
Срам, защото замисъла на кликата е успял и това кара жертвата да "мрази" помаците а със "тях" да е в добри , приятелски отношения.
Може да се уверите в това ако проследите и прочетете съответните теми във форума.
Именно тука и това е трибуната, където аз казвам че не отговарям на онези който ми пращат писмо след писмо
на лични събщения  за да им "обърна" внимание.
Аз считам себе си за свободен човек и нямам намерение да злоупотребявам с моите братя и сестри тука, и затова пиша тези редове във форума.
А на онези които упорито продължават да прилагат неуспешно засега тактиката - "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ",
бих им казал следното :

Разединението (Splitting) е начин да поддържаш положителен АЗ, не като облагородяваш територията му , а като прокарваш границите му по такъв начин, че оставaш след негативните му части.

Проекцията (projection) е механизъм чрез които тези негативни части се вменяват на другите.

Тоест , тези които ни атакуват , било с агресията си, било със психоатаки или "прелъстителни" писма на лични събщения целят освен "Разделяй и владей", но и проектиране на техният проблем върху нас.
Ако сайта не се развива, аз считам че това е една основна причина за това.
Помислете например,  защо само няколко човека пишат за родствената си устна традиция?
Страхуват ли се?
От кой?
Затова се замислете и се освободете от страховете си и травмите.
Иначе онези ще си имат работа с нас - админите...

Offline Hat

• Moderator
« Reply #8 on: November 20, 2009, 16:37 »
 И най дьлгият пьт започва с пьрвата крачка. Този сайт е направил вече много крачки,нещо повече той се е превьрнал в дом за помаците.Кьм всеки новорегистрирал се  по опитните сьфорумници трябва да се отнасят по толерантно,защото стечение на времето шошлопа и плявата се отсяват и остава зьрното. Лично аз смятам,че не трябва да има никакви  крайни ограничения, напротив нужно е да се даде воля на вьображението  и дьлаг полет на мисалта.Всеки новопоявил се та дори и краен е богатство за сайта.Всичко,което не ни убива ни прави по силни.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #9 on: November 20, 2009, 17:50 »
Mnogo dobre.Mezhdu drugoto,Evropomak imash bogat ezik s epiteti.Fashistite na tova ne biha si pozvolili.