Author Topic: Смесените бракове  (Read 278294 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ммммммм

• Member
  • **
Ynt: Смесените бракове
« Reply #360 on: January 10, 2010, 20:01 »
за това че родителите винаги излизат прави спор няма,за това,че любовта е сляпа също....
много е важно как се възприемат нещата от самите хора.....

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #361 on: January 10, 2010, 20:04 »
Чела съм романа.Но и го преживявам вече близо 2 години.Религията е нещо което обединява хората но никъде,нито в корана нито в библията,пише че неможе или е забранено такава любов с друговерец.Нужно е само малко разбиране и компромис и от двете страни.Нищо повече повярвай.А може би ти също си със смесен брак и говориш от опит?Или си имал такава връзка,интересно ми е от гледна точка на човек който го е преживял ли говориш,или само претполагаш?Много бих искала да ми отговориш ако нете затруднявам.

За да говоря така, значи имам нещо предвид. Не съм го преживял лично, но имам позната християнка, която го преживя с арабин. Всеки дърпаше чергата към себе си и никой не отстъпваше. Това, което й остана от него бе разтрогнат брак и 2 годишна дъщеря.

Изводът е, че тези, които се решават на брак с партньор от различна и непозната култура, поемат риск. Риск, който ако не бъде оценен своевременно, се стига до печално известната ни драматична развръзка.

Offline bir turk

• Candidate member
  • *
« Reply #362 on: January 10, 2010, 20:04 »
за това че родителите винаги излизат прави спор няма,за това,че любовта е сляпа също....
много е важно как се възприемат нещата от самите хора.....
Писах по-горе,кое как е,но всеки е свободен в избора си.
Аллах ни е дал сърце,но и акъл,брака не е игра...

Offline ммммммм

• Member
  • **
« Reply #363 on: January 10, 2010, 20:08 »
Имам един въпрос.Според вас брака между помак/помакиня и турчин/туркиня води ли се за смесен?
от етническа гледна точка според мен да,от религиозна -не и все пак какво мислите може ли да се нерече смесен ???или не ???

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #364 on: January 10, 2010, 20:12 »
Имам един въпрос.Според вас брака между помак/помакиня и турчин/туркиня води ли се за смесен?
от етническа гледна точка според мен да,от религиозна -не и все пак какво мислите може ли да се нерече смесен ???или не ???

Да. И то по-смесен от бг православен и "помак". Това религиозно доуточняване малко ме дразни вече, защото разбираме, че това не са вярващи хора.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #365 on: January 10, 2010, 20:18 »
Винаги и вьв всичко има изключения.Доколкото разбирам Меденка темата те е заинтригувала предполагам нещо те мьчи.Тук в сайта има толкова различни мнения,че може само да те обьркат.Слушай сьрцето си но не режи корените си бих казал аз.

Offline ммммммм

• Member
  • **
« Reply #366 on: January 10, 2010, 20:19 »
Да. И то по-смесен от бг православен и "помак". Това религиозно доуточняване малко ме дразни вече, защото разбираме, че това не са вярващи хора.
а ти какво развираш под "вярващи",защото ако всички сме стриктно спазващи и вярващи в религиите си(независимо от религията),то тогава няма да има хора за ада :) Ако мислиш да се заяждаш по-добре не ми отговаряй

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #367 on: January 10, 2010, 20:23 »
 Всеки дърпаше чергата към себе си и никой не отстъпваше. Ей за това ти говоря никой не е отстапил няма компромиси.А и когато неси преживял нещо неможе да си адекватен в това което говориш,като го преживееш пак ще си поговорим.Знам че е трудно,че има проблеми ама я ми кажете каде ги няма?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #368 on: January 10, 2010, 20:24 »

Голяма част от съселяните ми се изжениха за турци, след преселението в Турция през 1992г. Доколкото знам, засега нямат никакви проблеми. Явно това се дължи на факта, че религията им е обща.

Offline ммммммм

• Member
  • **
« Reply #369 on: January 10, 2010, 20:26 »
Винаги и вьв всичко има изключения.Доколкото разбирам Меденка темата те е заинтригувала предполагам нещо те мьчи.Тук в сайта има толкова различни мнения,че може само да те обьркат.Слушай сьрцето си но не режи корените си бих казал аз.
:) ами честно казано интересно ми е,защото имам много такива приятели,а и моят случай е леко по-различен,но не ,аз за щастие нямам проблеми с родителите си на подобна тема и само мога да съм благодарна,че имам най-прекрасните родители на света,но понеже знам,че има много тежки случаи,та ми беше интересно да разбера до каква степен хората са склонни на компромиси...Явно има още много да се учим,докато надживеем предразсъдъците..... :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #370 on: January 10, 2010, 20:26 »
Знам че е трудно,че има проблеми ама я ми кажете каде ги няма?

Нали това казвам и аз, доста по-трудно отколкото при несмесените бракове.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #371 on: January 10, 2010, 20:28 »
Явно има още много да се учим,докато надживеем предразсъдъците..... :)

Ако за теб са предразсъдъци, за други това са "правилата на живота". Лошото е, когато се решиш да завържеш живот с такива.

ПС- Ха, това било 2000-ят ми пост :o Cheers  8)

Offline ммммммм

• Member
  • **
« Reply #372 on: January 10, 2010, 20:29 »
Голяма част от съселяните ми се изжениха за турци, след преселението в Турция през 1992г. Доколкото знам, засега нямат никакви проблеми. Явно това се дължи на факта, че религията им е обща.
да и моите наблюдения са същите,даже и тук за БГ

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #373 on: January 10, 2010, 20:29 »
Да,трудно но не и невазможно.Трябва само малко разбиране и компромиси.

Offline ммммммм

• Member
  • **
« Reply #374 on: January 10, 2010, 20:34 »
Ако за теб са предразсъдъци, за други това са "правилата на живота". Лошото е, когато се решиш да завържеш живот с такива.
Прав си за много хора това просто са си "Правилата на живота"...:) и какъв е извода? Всяка жаба да си знае гьола и в гьола мястото!" :)