Author Topic: Pomaklar üzerine farklı bir tarih okuması - Recep MEMİŞ  (Read 106026 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline daylek

• Adviser
  • pomakinka gorda sam jena... SorguluYorum
Ynt: Pomaklar üzerine farklı bir tarih okuması - Recep MEMİŞ
« Reply #75 on: January 15, 2011, 18:39 »
Böyle demekle tarihte sadece tıkırtısın, oysa ki benim söylediklerim içinde yer alanlar tarihte birer gümbürtü o yüzden bu ülkede bir pomak sorunu yok yani aslında aramızda olmayan sen ve senin gibi bir kaç kişi.

bir hatırlatma : dün akşam akp diyarbakır milletvekili aynen şunları söyledi :  türklerle kürtler arasında bir sorun yok  kürtler bu ülkenin sorunu değil asıl sorun balkan göçmenleridir :)

Düşünebiliyor musunuz işte ülkemizin artık resmi ideolojisi budur  ve geçenki yazımda buna değinmiştim üzerine bu haber iyi geldi

umarım beni daha iyi anlamışsınızdır

:) haklısınız... Tıkırtıdır bu söylenenler tarih sahnesinde, o yüzden bu kadar korkar SEN VE SENİN GİBİ BİR KAÇ KİŞİ tıkırtıların ne olduğunu ve nerden geldiğini bilmediği için. Sizin tarihle ilgili söylediklerinizin gümbürtü olduğunada katılıyorum aynen ve hatırlatıyorum İÇİ BOŞ KAZAN da yuvarlanırken aynı gürültüyü çıkartır. Şimdi siz yine kızıp ben ve benim gibi bir kaç kişiyi sürmeye kalkarsınız e ne yapalım alışacaz artık... :) vatandaşın ! benim için başka sıfatı yoktur,  ne halt yediğide ne dediğide umurumda değil vız gelir tırıs gider. Ha evet şahsi düşüncem bencede evet kürt sorunu yada pomak sorunu diye bir sorun yoktur , siz bunu nerelerden çıkardınız bilmiyorum. Ayrıca velevki biri kalkıp balkan göçmenleri sorundur demiş ise pardon SİZ NESİNİZ ? balkan göçmeni değilseniz burda neyin hesabını yapıyorsunuz ? yok balkan göçmeniyseniz niye hala pek memnunsunuz ? sebebini kınanın yerinide söyleyiverin bizde olalım memnun yakalım beraberce kınamızı... 

Offline ancazin

• Member
  • **
« Reply #76 on: January 15, 2011, 22:47 »
ne yanıt vereceğimi şaşırdım  bir lazlar var idi temel fıkralarına konu bir de pomaklar varmış nasıl diyor siz pomak isek de değiliz ahmak :))  kusura bakmayın cok kalıtelı ahmaklar oldunuza ıkna oldum gelmem daha rahat olun :)

Offline recep memis

• Avarage member
Re: Pomaklar üzerine farklı bir tarih okuması - Recep MEMİŞ
« Reply #77 on: January 15, 2011, 23:09 »

sormamıştık adınızı biz ama?...

Offline iskeceli

• iskeceli
  • Adviser
« Reply #78 on: January 16, 2011, 00:51 »
ancazin sen yunanlilar gibi konusuyon .fikirlerin ayni onlar gibi. ben öyle algiliyorum cünki ben pomakim ama ahmak degilim ve de yunanistanda yasiyorum ve onlarin tutmunu bilirim ..

Offline daylek

• Adviser
  • pomakinka gorda sam jena... SorguluYorum
« Reply #79 on: January 16, 2011, 09:15 »
ohoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo bakalım daha nerelere varacak bu saçmalık koca sayfayı berbat ettik... :( Ya tamam kardeşim konuş hoş konuşma desekte konuşuyosun o ayrıda ya insan kalkıpta adında Pomak geçen Pomakların yazdığı bir sitede Pomaklara ahmak dermi ya :) bu nası bi terazi eksikliği :) ama en azından kalite belirtmişsiniz çok şükür diyorum. Ama farkındamısınız bitiş noktasıdır bu. En başta acaba dedim, fakat aynen recep memiş in dediği gibi hükümet kuşu öter kulvarında olduğunuzu basbas bağardınız... :) TEBRİKLER ... Benden bu kadar ister yazın ister yazmayın ... :)

Offline recep memis

• Avarage member
« Reply #80 on: January 16, 2011, 11:55 »

NEDEN HÜKÜMET KUŞU:

yanlış anlaşılmasın,

ille de herhangi bir hükümet adına hareket edenleri ifade etmiyor bu sözcük. öyle birileri var mı?..  bu sayfalara uğradı mı?... bilmiyorum. bu yönde bir saptama söz konusu olmadı en azından şimdiye kadar.

Bilinen bir durumdur ama; pomaklar konusunda çevredeki bütün hükümetlerin resmi yaklaşımları mevcut. bunların tek ve şaşmaz ortak yanları ise asimilasyon / kimliksizleştirme amacına yönelmiş olmalarıdır.  Ayrıldıkları yanlar ise bu kimliksizleştirmeyi  kendi arzuladıkları  farklı bir kimlik içinde yok ederek sağlama  arzularıdır.

pomaklar içinde de herhangi bir hükümet tercihi (resmi ideoloji) doğrultusunda kendi kimliğini inkar etmeyi  tercih edenler olmuştur ve olacaktır.  bu sitenin amaçları arasında bunlara dair şu ya da bu yönde söz söyleme arzusu da yer almamıştır.

pomaklar için burayı var eden asıl ihtiyaç; yaşadıkları ülke/çevre içinde baskın eğilim taşıyan resmi yaklaşımlardan tatmin olmayıp, bu ve buna benzer baskılanmalardan bağımsızlaşmış sorgularla kendi kültürel köklerini arama arzusudur.  resmi ideoloji baskılarından kurtulmuş bir tartışma ortamı koşulu, bu sitenin temel belirleyenidir kısacası...

bilerek ya da (terkedilmemiş ezberler nedeniyle) bilmeyerek şu veya bu toplumun resmi ideolojik yaklaşımlarının, tartışılmaz değerler formunda yüceltilerek tartşılmaya başlandığı nokta sitenin var oluş nedenlerine  esaslı bir saldırıdır aynı zamanda...

özgür bir söyleşi ortamında düşünce ve bilgi değiştirmek suretiyle, akademik ya da en basit düzeyde insani meraklarımızı giderme arzumuzun önünü tıkamaya meyilli bu türden yaklaşımları sergilemeye yönelenler işte;

onlar gerçekte farkında olmasalar bile; dillerinde gevelediği resmi ideloji dogmalarını kafamıza yağdırmayı ibadet sayan kuşbeyinlilerdir.  gönüllü hükümet kuşlarıdır onlar...  fütursuzluklarıyla yoluktur kanatları...hükümetlerin resmi görevlileri bile benzer amaçlı görev ifa ederken, onlardan  çok daha aklıbaşında davranış formları sergiler.

Offline ancazin

• Member
  • **
« Reply #81 on: January 16, 2011, 13:52 »
Sayın Memiş, national geographic tadında yazmış olduğunuz yazınızdan dolayı sizi kutlarım. Ancak ne kendi ülkemin resmi ülkülemlerini özümsetmeye çabalıyorum ne de sayın İskeçelinin sandığı üzere bir yunanlıyım, gerçi içine doğmuş olsa gerek evet  ben Türkiyede beşinci kuşağım önceki atalarım dramalı bu nedenle sayın İskeçeli ile özel bir tanışma yapmak isterim bölgeyle ilgili sormak istediklerim var.
sayın Daylek ise hala aynı felsefe çevresinde dolanıp duruyor ne benım dediklerimi anlıyor ne anlatmak istediğini anlatıyor benim tuzum kuru bre havalarında, lakin sizlerin de anlamanızı güçleştiriyor.
En azında anlayışlılık düzeyinin yüksekliği sevindirdi beni ne de olsa rumeli-balkan kültürü...

Bu siteye üye olduğumda tek amacım vardı. babannemin annesinin pomak olmasından dolayı pomaklığı tanımak istedim, pomakları değil, zaten yeterince hem sülalede hem de çevremizde var pomakım diye kişiler var.

ve anladım ki pomaklık diye bir şey yok, ne kökensel olarak ne tarihsel olarak ne de özgün bir kültür olarak yok.. yok kardeşim yok işte  daha da diyorsunuz ki kökenlerimizi araştırmak  yunan bulgar ve türk hükümetlerinin asimile sarmallarından kurtulmak falan filan....

yunanı bilmem ama türk de haklı bulgar da çünkü ikisine de aitsiniz

Offline recep memis

• Avarage member
« Reply #82 on: January 16, 2011, 21:47 »

bir de de angut kuşu vardır tabii... hişt'ten kışt'tan anlamaksızın,.. sinir bozan  kayıtsızlık içinde;  öyle yüze, kaşa, göze bön bön bakınıp duran.... 

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #83 on: January 17, 2011, 01:51 »

ve anladım ki pomaklık diye bir şey yok, ne kökensel olarak ne tarihsel olarak ne de özgün bir kültür olarak yok.. yok kardeşim yok işte  daha da diyorsunuz ki kökenlerimizi araştırmak  yunan bulgar ve türk hükümetlerinin asimile sarmallarından kurtulmak falan filan....

Merhaba,

aslında bu konuyu ve tartışmanızı dikkatlice takip ediyordum ama kişisel nedenlerden dolayı herhangi bir fikir beyan etmemekte kararlıydım. Ne yazık ki yukarıda alıntı yaptığım cümlenizden dolayı benim de bir kaç şey karalamam kaçınılmaz oldu. Bilmiyorum farkındamısınız ama Türk ulusal (sizin için doğru olan terim sanırım ''milli'') bilinci oluşma tarihi çok eskilere dayanmıyor yaklaşık 160 yıllık bir geçmişi var. Oysa ki Pomak etnisitesinin oluşma tarihi gene yaklaşık olarak 700 yıl kadar eskilere dayanıyor. Eğer tarihsel olarak, kökensel olarak ve özellikle kültürel olarak Pomaklık yok derseniz kusura bakmayın ama görme özürlüsünüz veya bilgisizsiniz (cahil demek istemiyorum). Şimdi dönelim Türkçülük-Turancılık ve Türk - İslam sentezine. Tahmin ediyorum biliyorsunuzdur ki Türk Milliyetçiliğinin iki ideologu da bu toprakların dışında doğmuş, yetişimiş ve bu toprakların dışında fikriyatları oluşmuştur. Biri Kırım Tatarı biri Kazan Tatarı. Tabi ki İsmail Gasparalı ve Yusuf Akçuradan bahsediyorum. Muhtemelen bu konularla yakından ilgilendiğinizden dolayı biliyorsunuzdur ki bunların takipçileri ve en net olarak H.N. Atsız Pomakların Türk olmadığını net bir şekilde belirtmiştir. (Bkz.H.N. Atsız '' Vasiyet'' 1941). Türk- İslam sentezine gelince yaratıcısı ve baş ideologu S.A. Arvasi çoğunluğu nakşibendi tarikatına mensup Ağrılı bir kürt aşiretinin (aslında kürt asimilasyonuna uğramış bir arap aşireti) üyesi ve öz çocuğudur. O zamanlarda Türkçü-Turancı çizgide olan ülkücü hareketinde  yer edinememe ve dışlanma olasılığının varlığından dolayı  dini nüveleri ağır basan yeni bir doktrin yaratmıştır. TÜRK-İSLAM SENTEZİ böyle doğmuştur. Bir yerde şöyle bir bilgi vermişsiniz:

''dün akşam akp diyarbakır milletvekili aynen şunları söyledi :  türklerle kürtler arasında bir sorun yok  kürtler bu ülkenin sorunu değil asıl sorun balkan göçmenleridir''

Bütün yukarıdaki yazdıklarımdan bu AKP milletvekilinin fikir babasının sizin taptığınız Türk İslam Sentezinin yaratıcısı  Seyyid Ahmet  Arvasi olduğunu anlamanız içindir. Lütfen S.A. Arvasinin Türk İslam Ülküsü (3 cilt) ve Kendini Arayan İnsan kitaplarını tekrar bir gözden geçirin.

Offline bogutevolu

• Charter member
« Reply #84 on: January 17, 2011, 10:24 »
pomaklık diye bir şey yok, ne kökensel olarak ne tarihsel olarak ne de özgün bir kültür olarak yok..

Pomaklık diye bir şey vardır efendim... Bunu da gerek kökensel yani genetik özgünlük bazında gerekse kültürel, dilsel, geleneksel bazda ortaya koyabiliriz ve koymuşuz efendim... Yeter ki sitemizde bol miktarda bulunan materyal aklı selim gözüyle incelensin.

Neticede Pomaklar hakkında gerek Türkler ve gerek Bulgarlar kendilerinden bir şeyler bulmada mahir, ancak nedense Pomakları pomak yapan saydığımız farklılıklara gözlerini kapıyorlar.

Biline ki Pomaklar da söz konusu gayet doğal olan benzerlikler yanında ne Türklere  ne de Bulgarlara benzemeyen bir çok özgün nitelikler vardır ki, bunlar da bizi biz yapıyor.

Bulgarlar dilimize bakıp bizim dilimizin Bulgarca olduğunu iddia etseler de bizim dilimiz güney slav dil grubuna giren ancak kesinlikle bulgarca ile özdeşleştirilmesine imkan olmayan bir slav kökenli dildir. Bu nedenle Rodoplarda yaşayan hristiyanlar bile bu dile Rodopça adı vermekteler. Pomakça ile ilgili çalışmalar bu sitede yayınlanmaktadır. Daha derli toplu çalışmalarımız yayınlandıkça aradaki farklar daha iyi görülebilecektir. Zira 19. yüzyılda yapılan ve giderek ruslaştırılan standart resmi bulgarcanın oluşumuna rodop slav şiveleri alınmadığı gibi, rodop slavcasının özgün seslerini ifade eden harflar da alfabeden çıkarılarak Rodop slavcası ile resmi bulgarca arasındaki dereler düzleştirilmeye çalışılmıştır.

Kökensel yönden işin daha başından itibaren Pomaklarda başat genetik formasyonu oluşturan slavların Bulgarları dönüştüren ve onları asimile eden slavlarla alakası olmadığını tarih sayfalarından okunsun.

Yunanlılık iddiasını zaten kimse öne sürmediği için onun hakkında laf etmeye değmez.

Konuyu daha serin kanlı tartışmak gereği hususunda naçizane dileklerimle...

Offline ancazin

• Member
  • **
« Reply #85 on: January 17, 2011, 20:30 »
Pomaklık diye bir şey vardır efendim... Bunu da gerek kökensel yani genetik özgünlük bazında gerekse kültürel, dilsel, geleneksel bazda ortaya koyabiliriz ve koymuşuz efendim... Yeter ki sitemizde bol miktarda bulunan materyal aklı selim gözüyle incelensin DEMİŞSİNİZ
-BAKINIZ BEN YERLİĞİNİZDEKİ ONLARCA EKLEMEYİ, GÖRÜŞLERİ OKUDUM VE BOLCA OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜĞÜNÜZ BULUNTULARDAN HİÇ BİRİNİN POMAKLIĞIN KÖKENSELLİK, DİLSELLİK, KÜLTÜRSELLİK, GELENEKSELLİK AÇISINDAN BİR ÖZGÜNLÜK OLDUĞU KANISINA VARAMADIM.  TÜRK GİBİ YAŞAYAN SLAV GİBİ KONUŞAN İSLAMİ DUYARLILIĞI ARAPTAN YA DA TÜRKTEN AYRIMLI OLMAYAN , OSMANLICIL ÖZELLİKLERİYLE RUMELİ TÜRK KÜLTÜRÜNDEN AYIRT EDİLMESİ ANCA KONUŞMASIYLA ANLAŞILABİLECEK OLAN BİR TOPLUMSAL YAPI KARŞIMIZA ÇIKIYOR. KALDI Kİ TOPLUMSAL YAPI DA DİYEMİYORUM ÇÜNKÜ TOPLUCA BELLİ BİR ÖRGÜTLENME VE BAĞSALLIK (DİSİPLİN-HİYERARŞİ) KAPSAMINDA OLUŞMUŞ BİR YAPI DA SÖZ KONUSU OLMADIĞINDA ÖLÜ BİR KÜN (HALK) VE ÖLÜ BİR DİL ADAY ADAYI BİR KİMLİKTEN SÖZ EDEBİLİYORUM. GEREK TOPLUMBİLİM GEREK KÖKENBİLİM GEREKSE DİLBİLİM ÜZGÜNÜM Kİ BİZİ BU SONUCA GÖTÜRÜYOR. BİR ULUSUN UYGARLIK İÇERİSİNDEKİ ÖZGÜN VARLIĞINI SÜRDÜREBİLMESİ HEM ÜREME ORANINA HEM DE BELLİ BİR EGEMENLİK ALANINA İYE (SAHİP) OLMASINA BAĞLIDIR. BUNUN ÖRNEĞİ TARİHSEL SÜREÇ İÇERİSİNDE ÖDÜZ (DEVLET) ÖRGÜTÜ OLUŞTURAMAMIŞ OLMASINA KARŞIN KÜRTLERİN DURUMUDUR. POMAKLAR BU TOPLUMSAL YAPIYLA KARŞILAŞTIRILAMAZ BİLE DOLAYISIYLA POMAKLIK YOK OLMAK ÜZEREDİR.  EN AZINDAN TÜRKİYEDE BUNUN SÜRESİNİN BİR YÜZ YILI AŞMASI PEK OLANAKLI GÖRÜNMÜYOR. NİTEKİM NE KENDİNİZ NE DE ÇOCUKLARINIZ İÇİN İLLE DE BİR POMAKLA EVLENİLECEK VE HER BİRİMİZ BEŞ ÇOCUK İYESİ OLACAK GİBİ BİR YÖNTEM DÜŞÜNMEMEKTESİNİZ ÇÜNKÜ VARLIĞINIZIN TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNA İLİŞKİN BİR KORKUNUZ TEDİRGİNLİĞİNİZ BULUNMAMAKTADIR BURADAKİ BİRKAÇ KİŞİ DIŞINDA DURUM BÖYLE.  RUMELİDEN GELMİŞ BİNLERCE TÜRKÜN İÇİNDE ANASI DEDESİ NİNESİ YA DA ŞİMDİ KARISI KOCASI ARASINDA DA BİNLERLE POMAK VARKEN ZATEN BU SÜREÇ OLABİLDİĞİNCE TAMAMLANMIŞ VE OSMANLI DÖNEMİNDE YEĞLENİLEN BAĞLILIK ARTIK TÜRK KİMLİĞİYLE ÖZDEŞLEŞMİŞ DURUMDADIR VE BU KANDAŞLIK BOYUTUYLA TAMAM OLMAK NOKTASINA GELMİŞTİR. UZATMAK İSTEMİYORUM BİLİMSEL TOPLUMSAL VE KİŞİSEL BAKIŞ AÇISIYLA DURUMUN ANLAŞILABİLDİĞİNİ YANİ EN AZINDAN KENDİMİ ANLATABİLDİĞİMİ SANIYORUM.
Neticede Pomaklar hakkında gerek Türkler ve gerek Bulgarlar kendilerinden bir şeyler bulmada mahir, ancak nedense Pomakları pomak yapan saydığımız farklılıklara gözlerini kapıyorlar. DEMİŞSİMİZ
-YUKARIDAKİ YAZDIKLARIM DA BU ÖNERMENİZE BİR YANIT OLABİLİR  ANCAK ŞUNU EKLEYEBİLİRİM Kİ BİZ BULGARLARDAN DAHA SLAVIZ GİBİ GERÇEKTEN ÇOK İLGİNÇ BİR YAKLAŞIMI DA BURADA GÖRDÜM BUNU YALANLAMAYA OSMANLI BELGELERİ BİLE YETERLİ ÇOK ESKİLERE GİTMEYE GEREK YOK. PEYDERPEY İSLAMLAŞMANIN YAŞANDIĞI BİR YÜZ YILDAN UZUN SÜREN DÖNEMDEKİ BİREYLERİN PEK ÇOĞU BULGAR NÜFUSU İÇİNDE YER ALAN BİR KİTLE POMAKLIĞI BULGAR ETNİSİTESİNDEN AYIRT ETMEK DE ÇOK GÜÇ DOLAYISIYLA BULGARLIK İÇİNDE VARLIĞINI SÜRDÜRMÜŞ OLAN ÖZGÜN AYRI BİR KİTLENİN OLUP OLMADIĞINA İLİŞKİN POMAK ADLANDIRMASINDAN SÖZ EDİLİNCEYE DEK HERHANGİ BİR BULGU YOK TEK BİLİNENLER  ULAHLAR TRAKLAR BULGARLAR AVARLAR UZLAR EKSLOVA,NLAR VE GERİYE KALAN BULGARLIK VE OSMANLI DÖNEMİNDE BELİRLENEN  POMAKLIK İLE RUS - HRİSTİYANLIK BİLEŞKESİNDE BİÇİMLENEN BULGARLIK. KISACASI TÜRK İSLAM BİLEŞKESİNE KENDİNCE KULPLAR TAKAN BAZI YORUMLARI TERS ÇEVİRİP KOYDUĞUNUZDA DA RUS - HRİSTİYANLIK BİLEŞKESİ ORTAÇIKIYOR

Biline ki Pomaklar da söz konusu gayet doğal olan benzerlikler yanında ne Türklere  ne de Bulgarlara benzemeyen bir çok özgün nitelikler vardır ki, bunlar da bizi biz yapıyor.

Bulgarlar dilimize bakıp bizim dilimizin Bulgarca olduğunu iddia etseler de bizim dilimiz güney slav dil grubuna giren ancak kesinlikle bulgarca ile özdeşleştirilmesine imkan olmayan bir slav kökenli dildir. Bu nedenle Rodoplarda yaşayan hristiyanlar bile bu dile Rodopça adı vermekteler. Pomakça ile ilgili çalışmalar bu sitede yayınlanmaktadır. Daha derli toplu çalışmalarımız yayınlandıkça aradaki farklar daha iyi görülebilecektir. Zira 19. yüzyılda yapılan ve giderek ruslaştırılan standart resmi bulgarcanın oluşumuna rodop slav şiveleri alınmadığı gibi, rodop slavcasının özgün seslerini ifade eden harflar da alfabeden çıkarılarak Rodop slavcası ile resmi bulgarca arasındaki dereler düzleştirilmeye çalışılmıştır.

Kökensel yönden işin daha başından itibaren Pomaklarda başat genetik formasyonu oluşturan slavların Bulgarları dönüştüren ve onları asimile eden slavlarla alakası olmadığını tarih sayfalarından okunsun.

Yunanlılık iddiasını zaten kimse öne sürmediği için onun hakkında laf etmeye değmez.

Konuyu daha serin kanlı tartışmak gereği hususunda naçizane dileklerimle...

[/quote]

Offline ancazin

• Member
  • **
« Reply #86 on: January 17, 2011, 20:32 »

Konuyu daha serin kanlı tartışmak gereği hususunda naçizane dileklerimle...DEMİŞSİNİZ

YUKARIDA YİNE EN BAŞTAKİ SÖZYLEDİKLERİNİZİ YİNELEMİŞSİNİZ
KISACASI DEDİKLERİMİZ YUKARIDA DEMİŞ OLDM

Offline ancazin

• Member
  • **
« Reply #87 on: January 17, 2011, 20:42 »
Merhaba,

aslında bu konuyu ve tartışmanızı dikkatlice takip ediyordum ama kişisel nedenlerden dolayı herhangi bir fikir beyan etmemekte kararlıydım. Ne yazık ki yukarıda alıntı yaptığım cümlenizden dolayı benim de bir kaç şey karalamam kaçınılmaz oldu. Bilmiyorum farkındamısınız ama Türk ulusal (sizin için doğru olan terim sanırım ''milli'') bilinci oluşma tarihi çok eskilere dayanmıyor yaklaşık 160 yıllık bir geçmişi var. Oysa ki Pomak etnisitesinin oluşma tarihi gene yaklaşık olarak 700 yıl kadar eskilere dayanıyor. Eğer tarihsel olarak, kökensel olarak ve özellikle kültürel olarak Pomaklık yok derseniz kusura bakmayın ama görme özürlüsünüz veya bilgisizsiniz (cahil demek istemiyorum). Şimdi dönelim Türkçülük-Turancılık ve Türk - İslam sentezine. Tahmin ediyorum biliyorsunuzdur ki Türk Milliyetçiliğinin iki ideologu da bu toprakların dışında doğmuş, yetişimiş ve bu toprakların dışında fikriyatları oluşmuştur. Biri Kırım Tatarı biri Kazan Tatarı. Tabi ki İsmail Gasparalı ve Yusuf Akçuradan bahsediyorum. Muhtemelen bu konularla yakından ilgilendiğinizden dolayı biliyorsunuzdur ki bunların takipçileri ve en net olarak H.N. Atsız Pomakların Türk olmadığını net bir şekilde belirtmiştir. (Bkz.H.N. Atsız '' Vasiyet'' 1941). Türk- İslam sentezine gelince yaratıcısı ve baş ideologu S.A. Arvasi çoğunluğu nakşibendi tarikatına mensup Ağrılı bir kürt aşiretinin (aslında kürt asimilasyonuna uğramış bir arap aşireti) üyesi ve öz çocuğudur. O zamanlarda Türkçü-Turancı çizgide olan ülkücü hareketinde  yer edinememe ve dışlanma olasılığının varlığından dolayı  dini nüveleri ağır basan yeni bir doktrin yaratmıştır. TÜRK-İSLAM SENTEZİ böyle doğmuştur. Bir yerde şöyle bir bilgi vermişsiniz:
-DEMİŞSİNİZ SAYIN KUMUK GERÇİ BU KUMUK ADI KUMUK OLDUĞUNUZDAN MIDIR BİLEMİYORUM ... NEYSE TÜRKÇÜLÜK TURANCILIK DÜŞÜNCESİ ÜLKÜLEMLERİ TÜRKİYEDE DE TÜRKİSTANDA DA YAKIN DÖNEMLERDE YEŞERMİŞ SAYILABİLİR ÇÜNKÜ HER İKİ TÜRK YURDU DA GÖRKEMLİ ÇAĞLARINI GERİDE BIRAKMIŞ VE BİR KURTULUŞ SAVAŞIMI VERMEKTEDİR BU SÜREÇTE ELBETTE ULUSALCILIK GÜÇLENMİŞ TÜRKLERİN BİRLİĞİNİN TÜRKLERİN DİRLİĞİ OLACAĞI DÜŞÜNCESİ DE GELİŞMİŞ OLMALIDIR. BU DA  SLAVLARIN BİRLEŞMESİ  DÜŞÜNCESİ NASIL Kİ RUSLARIN GÜÇLENMESİ VE SLAVLARIN OSMANLIDAN BAĞIMSIZLIKLARINI ELDE ETMELEİYLE BİRLİKTE ORTAYA ÇIKTIYSA BU DA TÜRKLER AÇISINDA DA SLAVLAR AÇISINDAN DA DOĞAL BİR DÜŞÜNCE OLARAK ALGILANMALIDIR TÜRKLER YAPTI MI ÖCÜDÜR  DEMEK ERMENİLER YUNANLILAR İÇİN MANTIKLI AMMA POMAKLAR AÇISINDA MANTIK BAĞI KURAMADIM. DOLAYISYLA  SEYYİT AHMET ARVASİYLE  KISTLAMAK VE YALNIZCA ONA ÖZGÜ BİR DÜŞÜNCE GİBİ ÖNE SÜRMEK BÜYÜK BİR EKSİKLİK OLUR  NECİP FAZIL ZİYA GÖKALP ATSIZ HATTA ATATÜRK ONDAN ÖNCESİNDEKİLER SONRASINDAKİLER  ONLARCA KİŞİ VAR BU GÖRÜŞÜN OLUŞMASINDA.  ÖRNEĞİN GÜN SAZAKIN TÜRK ULUSAL EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN DOKTİRİNİYLE İLGİLİ TÜRKLÜK TARİH VE KÜLTÜR BİLİNCİ İSLAM AHLAK VE ERDEMİNİ NESİLLERİMİZE VEREBİLMŞİYİZ DÜŞÜNCESİ  YANİ HER BİRİ BELLİ BİR DÜŞÜNCESİNİ BUNA KATMIŞTIR  ANCAK BU HİÇ BİR ZAMAN DEVLETİN RESMİ İDEOLOJİSİ OLMAMIŞTIR  VE BUGÜN YALNIZCA ÜLKÜCÜ HAREKET İÇİN GEEÇERLİ KALMIŞTIR
''dün akşam akp diyarbakır milletvekili aynen şunları söyledi :  türklerle kürtler arasında bir sorun yok  kürtler bu ülkenin sorunu değil asıl sorun balkan göçmenleridir''

Bütün yukarıdaki yazdıklarımdan bu AKP milletvekilinin fikir babasının sizin taptığınız Türk İslam Sentezinin yaratıcısı  Seyyid Ahmet  Arvasi olduğunu anlamanız içindir. Lütfen S.A. Arvasinin Türk İslam Ülküsü (3 cilt) ve Kendini Arayan İnsan kitaplarını tekrar bir gözden geçirin.
Moderatöre rapor et    Kayıtlı

Offline ancazin

• Member
  • **
« Reply #88 on: January 17, 2011, 20:49 »
Bir de sayın Kumuk  türk islam ülküsünün yaratıcısını anlamanız için deyip  diyarbakır milletvekili örneğimi örnek vermiş.  bakın seyit ahmet arvasinin görüşleriyle  verdiğiniz örnek örtüştürülemez. seyit ahmet arvasi içtimai ırk örneği verir.  balkan anadolu kafkas  türkistan sibirya ortadoğuda yaşayan milyonlarca türkün kan bağıyla karışarak tarih boyunca ulusal bütünlüğü için olumsuzluk nedeni olmuş boyculuğu yenip budunlaşmanın kesin olarak sağlanmasını önerir. yani bunu bir türk deseydi sanırım  en büyük ırkçı olurdu ama bunu diyen arap - türk karışımı bir kişidir  kendisine arap kökenli olmasına karşın neden türk milliyetçiliği yaptığını soranlara da yine betiklerinde yanıt veriyor - islama en büyük hizmeti Türkler vermiş görkemli zamanında da geri çekilirken de savunma amacıyla yine en çok kanı dökülen de türkler olmuştur türklük basit bir milliyetçiliğin adı değildir  diye açıklamiştır.

Offline ancazin

• Member
  • **
« Reply #89 on: January 17, 2011, 20:54 »
bir de de angut kuşu vardır tabii... hişt'ten kışt'tan anlamaksızın,.. sinir bozan  kayıtsızlık içinde;  öyle yüze, kaşa, göze bön bön bakınıp duran DEMİŞ olan sayın MEMİŞ bey sanırım verecek yanıt bulamadınız maharet hakarette değil onu etmek kolay ben de yapablirim ama bu ortamda konuşabilen kişilerin çoğunlukta olduğunu gördüüm için  'kötü söz sahibine aittir' denilen güzellemeyi hatırlayarak size iade ediyorum.....