Author Topic: Дружба "Родина" - национализъм в действие !  (Read 128787 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Re: "Родина" - национализъм в действие
« Reply #75 on: September 16, 2009, 11:10 »
Подобни дружества, огранизации и читалища възникват и в другите части на Родопите, но повечето остават изолирани едно от друго и не постигат голяма популярност. В този перид българите мюсюлмани взимат участие и в борбите за национално освобождение и обединение. В редовете на освободителната ВМОРО се създават цели чети от българи мюсюлмани, които се бият не по-малко храбро от другите участници в борбата, а по-късно участват и в редовете на Македоно-одринското опълчение. Същевременно българите мюсюлмани продължават да са една изолирана общност, а в по-високо образование получава една незначителна част от тях. Това до голяма степен е в резултат на грешната държавна политика спрямо тях в началото и първите десетилетия на века, която ги поставя под общ знаменател с другите мюсюлманки общности. Всички мюсюлмани в Царство България по това време са под ведомството на едно общо мюфтийство, а образованието им се извършва в училища към джамиите, които са на изключително ниско ниво. В тях се изучава предимно „Свещеният Коран” и то на арабски и турски, езици непонятни за учениците."

От всичкото което си писал само това може да се коментира. Причната поради която не коментирвам другата част е споменал и Шабан.

За другите организации по родопите писах и аз. Дори и ги споменах в Чепино (дн. Велинград), Неврокоп и пр. и ти си обяснил поради каква причина не били известни.

Тука забелязвам един парадокс и една безкрайна непрезнателност от българска старана, от една страна помаците участвали активно в четите за освобождение и в ВМРО, като българите им се реванширали първоначално, като са ги държали в продължтелна изолираност. В това долавям неверни данни. Между другото, аз много преди това съм иследвал ролята на помаците по време на Освободителните войни и отношението им към ВМРО. Тазо освободителна война в Плевен, Шипка и Стара загора, далеч от териториите на Родопите. По късно там ще оглави въстание Сенклер, по знамето на който ще съберат много помаци, между които ще е и Ахмед ага Тъмръшлията и Ахмед ага Барутенлията, които ще са в основата на подписването на Берлинския договор. От българска страна Петко войвода изиграл активна роля за да не попаднат, някой помашки села в териториите на Османската империя, тъй като преди тях било българското село Гела Чепеларско, което Петко войвода бил нает да защитава. Следователно помаците участвали във войната но на старната на кого? Да не говорим за таборите от помашките доброволци, които са отпатували за Плевен, за Стара загора и Шипка, докато един от турските генерали по това време ходел на лов с соколи в Лудогорието и не взел на сериозно войната. При подписването на Берлинския договор, в границите на Бългаия попаднали помаците от Северна Българи и само няколко села от Смолянско и Бабечанско, което е на север от Велинград, както и помаците от Велинградско. Още по време на войната голямата част от помаците в Северна България се изселват за Османскате предели или са били избити. Изелването на помаците продължило и от споменатите територии и след подписването на Берлинския договор. Много помаци се изселват по това време от Чепинско, Широка лъка, Чепеларско и пр. За избиването вя Серена България голяма роля изиграва тетевенеца Баньо Маринов, първостепенно като разознавач, но после и като пълководец, прочиства помаците в териториите на Свищов, Ловеч, Севлиево и се насочва, към Тетевен, като го и превзима. По късно същия този човек ще стане областен управител на Орхание, но няма да се примири с това и ще оглави чета в Разлошко, по време на Кресненско-разлошкото въстание и там отново ще воюва срещу помаците, като и ще намери смърта си. Интересното при него е, че той умира бавно и мъчително от смъртоносните си рани едва в Сфийската болница св. Екатерина.

Колкото до споменатите четнически формации от Фотакиев. Трябва да се посочи на първо място, кога се е свормирало ВМРО в тази част от Смолянско, която е била в пределите на Источна Румелия и слещу кого са воювали тези четници. Колкото и оскъдни да са сведенията на Николай Хайтов, те до голяма степен дават и яснота на въпроса. Комитета е създаден през 1896 г. и първоначална цел била завоюването на останалата част от Родопите попаднала под османска власт. Хайтов посочва, че зада се освободи тази част от Смолянско, на комитите им трябвало пари за боеприпаси. Първоначално комитета разполагал с 4324 златни лири. Хайтов твърди, че парите били дарявани по доброволен път от чорбаджии и разни други дарители. Колко е вярно това ще разберем в последством, но първо да видим какво става с тези пари.
Независимо, че комитета е създаден пред 1893 г., революционната му дейност се активизирала през септември 1899 г., когато са и събрани парите. Ахъ-Челебийският район преминал директно към Върховния комитет, създаден на 23.10.1893 г. в София. За седалище на комитета в Родопите било обявено Чепеларе, а за началник бил избран Вълчо Сарафов. Но какво става буквално с този Вълчо? Той не намерил смъртта си в сражение, а от ръката на своя най-добър приятел и най-доверено лице – кахведжията Георги Марков. Той го убил заради комитското злато. Но след убийството на Вълчо Сарафов бил екзекутиран и неговият палач Георги Марков. Следователно парите се върнали там кадето са били, но дали е така ще видим по-нататък.
На мястото на Вълчо Сарафов застанал Константин Антонов от Стара Загора, който решил да приеме името на предшественика си и се преименувал на Вълчо Антонов. Може да му е харесало дова име Вълчо или да се е смятал за Кумчо Вълчо знай ли човек, но тетористичните нападения, които извършва в османската територията на Ахъ Челеби не са били никак малко. Тук Хайтов не описва голяма, част от тях. Не се споменава и каква сума спечелва след тези нападения на конаци и влиятелни помашки личности. Единственото което ни посочва автора, че комитите не смятали помаците за българи. Той дава и примет, как един помак, който привел четниците до границата, Вълчо Антонов вместо да му благодари, че ги е извел, наредил да го убият. Като на българска територия комитите се натъкнали и на други двама кираджии помаци, които по заповед на Вълчо Антонов също били убити. По късно командването на комитета преминало в ръцете на Пейо Шишков. Той продължил политиката на предишните двама предводители. Шишков не взел участие в Илинденско-Преображенското въстание през 1903 г. поради липса на оръжие т.е. на пари. То комитски пари имало, ама те не били за оръжие, а за лично облагодетелстване. Хайдука давали пари за щяло и нещяло.
Като стана ясно, че те не имали желание да участват във споменатото възтание, дейноста им продължила в обири, като според Хайтов те на два пъти през 1905 г. се опитали да оберат известния със своето богатство буховски феодал хаджи Хасан. Акциите им продължили и по време на Балканската война (1912-1913 г.)  С тези си действия те принудили голяма част от помашкото населението на Ахъ-Челебийския район да се изсели на юг в Гърция и на територията на днешна Турция. Както виждатве тук на територията на Смолянско липсват такива чети от помаци дето участват в освободителната война и в ВМРО. Сега да погледнем другите два района тази част от бабечанските колиби с цетър Флорово или Цветено и Чепенското корито.

В действителност има публикуваните като “Известия на държавните архиви в София”, брой (85-86), чийто текст е на османотурски език и оригиналът му се пази в ODA в Истанбул, и са свързани със телеграми, отнасящи се за участието на населението от Чепинския край във Илинденско-преображенското възтание през 1903 г. От телеграма, изпратена на 23.08.1903 г., се разбира, че около българското село Демирджилер (Ковачево) се струпали въстаници, към които  се присъединили и размирници от Лъжене и Чепино. Но тъй като в тези села сега част от Велинград живеели и българи, няма логика, към тези размирници да са се вклювали и помаци. Също така там е отбелязано, че в помашкото с. Корова на кмета му било разпоредено да осигури при първа необходимост тридесет броя товарен добитък и два впряга волски каруци. Колкото до района на Флорово, единствено се споменава помашкото село Аврамово, в което село населението било заставено да копае окопи.
Като заключение помаците не участвали във възтанията на българите, дори и по единично, а камули със цели чети. З това и по-долу Фотакиев ще се поправи, като заяви, че "в същото време българските военни власти започват да взимат българи мюсюлмани на редовно военна служба, а не в трудовашките групи, както е било дотогава."

Представеният труд е едно от малкото по-пълни изследвания, отразяващи дейността на дружба "Родина".

ПРЕДИ НАЧАЛОТО
- продължение...

"Голяма грешка в държавната политика е опитът за покръстване на българите мюсюлмани по време на Първата Балканска Война, което после бива осъдено от цялото българско общество, включително и от Светия Синод. Подобни действия, лишени от здрав политически разум и поглед в бъдещето, подпомагат капсулирането на българите мюсюлмани и пречат на тяхното интегриране в съвременното общество.

Държавната политика започва да се променя през 30-те години на века. 1932 година Министерството на просветата започва да заменя дотогавашните назаднали методи на обучение със съвременно светско образование, създават се множество училища, където се преподават история, география, хигиена и пр., предмети, нужни за културното издигане на Родопския край. В същото време българските военни власти започват да взимат българи мюсюлмани на редовно военна служба, а не в трудовашките групи, както е било дотогава. Тези контакти между българи от различните религиозни групи – православни, мюсюлмани, протестанти и католици, се оказват много полезни за националното осъзнаване на множество българи мюсюлмани. Тук е мястото да се отебележи, че сред българите католици също е имало тенденции за странене от българската нация, като са се наричали „павликени”, „католици”, „латини”, което също е било резултат от погрешното и остаряло средновековно схващане, че българин е равнозначно на православен. "

Голямата грешка била големия провал, който бил организиран от някой държавни дейци и Св. Синод, после бил осъден от държавните дейци и от Св, Синод. Парадоксална лъжа.
Предметите история, география и хигиена са се изучавали и в медресетата още от времето на аббасидите в Арабския халифат. Между другото по това време и възникнали тези предмети. Най-видните астрономи по това време били ел-Баттани (850-929) и ел-Фарази (ум. 790 г.). Също така по това време били изградени и метеорологични станции. От епохата на аббасидите бил и Джебир ибн Хайан живял през VІІІ в., който бил химик и анализатор. Неговите емпирични методи били използвани на всякъде в продължение на столетия. В областта на географията от това време е ел-Якуби (ум. 897). От този период са и историците Хишами (ум. 939 г.), Табари (838–923) и Масуди (ум. 956 г.).  В сверата на медицината начело стояло името на ел-Рази (864-925). Неговите книги до XVII в. били задължителна учебна литература. В областта на математиката до следващите седем века най-известен бил ел-Хуарезми (ум. 997 г.). Той изготвил първия астрономически списък, до усъвършенствал алгебрата като наука и дал на света т. нар. арабски цифри, които били заимствани от Индия. Мюсюлманите били водещи и в областта на астрономията.    
Няма нищо реално на този свят.
Dünyada her şey gerçek değildir.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #76 on: September 16, 2009, 13:06 »
pomak bg, очевидно някой от нас чете историята като дявола евангелието ама нейсе.
Само за твоя информация, тези научни дисциплини не са възникнали там където ти сочиш това просто не е вярно, направо ме учудваш с тези твърдения.
По горе твърдиш че нито групово нито поеденично помаци не са участвали в борбите на македонските българи, също невярно твърдение - аз съм наясно как тълкуваш сабития и факти та няма да се спирам на историческите доказателства, само ще ти спомена че пр.Г-н Мендерес Кунгюн в едно свое интервю истъкна ролята на неговият дядо в борбите а и аз имах познат един Кунгьов, та имам информация не само от историческата литература.
По горните писания ми звучат като приказка за деца, история примесена със субективни нагласи, виждания и неверни твърдени.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #77 on: September 16, 2009, 14:14 »
ves.K  за Мендерес Конгюн си прав.Неговия прадядо се е подвизавал сред младотурците во главе с Яне Сандански които също е бил съюзник на младотирците.Аз тука някъде бях публикувал неговия манифест, пройзнесен в град Солун към населението на  автономната област на тогавашната Османска империя.
Но има и друго за което загатва помак.бг.
Това са тъй наречените "Помашки батальони" към ВМРО след Първата Световна Война.
Знаеме всички че по време на тази война България и Турция са били съюзници заедно с Германия и Австроунгария срещу Англия, Франция, Русия и националноосвободителните движения на арабите -номади, предвождани от приелия Исляма английски агент - Лорънс Арабски.
Само от селата Брезница, Лъжница и Корница е имало около 150- 200 шахиди, от които след войната са се върнали само педесетина.

Но след тази война ВМРО в Югозападна България сформира бандитски чети които са били
употребявани със съществуващият им боен опит да правят терористични набези в съседна Гърция и Македония, може би ВМРО това го е правило целенасочено за отмъщение и реваншизъм за това че от тези държави преди това са били изгонени българите -християни.
Та тези помашки чети са изваршвали палежи, грабежи и изнасилвания.
такъв Помашки батальон е имало от село Плетена и района.
Крали са крави, добитък..
После за награда на "послушните" помаци в село Плетена с пари от ВМРО е направена местната джамия.
От село Брезница помня наколко такива четници .
Единия е Аго Шабан с прякор "Арапа" , неговият брат Аго Сайт с прякор "Жилата" и имаше
един възрастен човек от Аджийвият род  които пък имаше прякор - "Комисаря Аджийв"
Освен тях помня бегло и един друг комита помак с прякор - "Уруч Капитан", или - "Капитана Дългъчев".

Но това не са само тези хора, имало е още за които тепърва ще издирвам информация.
Затова Веско е добре да се съгласиш с помак.бг.Ти не си виновен за това че си чел само казионна българска история.Просто имаш избор да не си чак толкова ограничен.
И затова не знаеш от кои храст ще искочи заек.
И когато бързаш да "стреляш" заекът просто избягва, изчезва..

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #78 on: September 16, 2009, 14:35 »
Tam sym posochil ce Babecansko e na sever ot Velingrad, koeto e greshno, to e na yug.

vesko ako zabelqzvash az sim pisal do kraya na Ilindenskoto-preobrajensko vistanie, po nataik kakvo e stanalo ti go spomenava Metkata. Priznavam si, ce za spomenatoto lice nishto neznam, no tova ne e moya otricatelna strana ili nedostatik, a e poradi lipsata mi na svedenie. Shte se radvam ako mi razkajete neshto za coveka, za da naucha i az neshto ot vas.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #79 on: September 16, 2009, 15:17 »
МЕТКА ,просто се стремя да съм обективен, затова няма как да се съглася с неверни твърдения.
POMAK BG, въпроса не е в това лице, което е от големият род Кунгьови -бабечанско въпроса е принципен.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #80 on: September 16, 2009, 15:24 »
pomak bg, очевидно някой от нас чете историята като дявола евангелието ама нейсе.
Само за твоя информация, тези научни дисциплини не са възникнали там където ти сочиш това просто не е вярно, направо ме учудваш с тези твърдения.
По горе твърдиш че нито групово нито поеденично помаци не са участвали в борбите на македонските българи, също невярно твърдение - аз съм наясно как тълкуваш сабития и факти та няма да се спирам на историческите доказателства, само ще ти спомена че пр.Г-н Мендерес Кунгюн в едно свое интервю истъкна ролята на неговият дядо в борбите а и аз имах познат един Кунгьов, та имам информация не само от историческата литература.
По горните писания ми звучат като приказка за деца, история примесена със субективни нагласи, виждания и неверни твърдени.

Историите написани или описани от Николай Хайтов и такива като Божидар Димитров,дали са верни?Аз мисля че, трябва да благодарим на ПомакБГ ,че се стреми да ни даде и оная част от историята която не е била под прожекторите.Преди една година бях по мек и никога не исках да атакувам ....но, виждам че, тук има съзнателно хора които продължават действията на ВМРО.Като казвам ВМРО ИСТРЪПВАМ.Някога ги приемах(като малък) за честни революционери....но, слава богу знаем няколко езика и човек като се вгледа в написаното в другите истории разбира че,тези "революционери" са един дол дренки и в повечето са в смисъл крадци и разбойници,които нападали мирното мюслюманско население.Защо ги казвам?Казвам ги защото сме част от населението на България и ние също имаме място в историята на България.Нямам никакви намерения да пострекавам към етнически сблъсък или тем подобни  акции.Но понеже такива като Фотакиев ,които испълняват "свещен дълг " в "облагородяването"  на останалата част на наслението на България че, нищо друго не ми остава да кажа и аз своето мнение.Питам ви каква "освободителна" война( по точно действията на ВМРО са били в насока да тероризират населението и по тоя начин да ги принудят насила да се махнат от тези земи)  се води в Родопите и в днескашна Одринска Тракия когато тези земи никога не са били Български?Дължа да отбележа че, земите около Одрин и и Истанбул са дадени на предприемчиви българи ..освободени от данък за да могат да произвеждат селскостопанска продукция за големия  Метропол- Истанбул.Днес такива като Божидар Димитров оглавявайки Дружествата  на Тракийските Българи искат 10 милиарда долара от Турция ....а се забравя и не се споменава за действията на ВМРО и четата на Домузчиев ,които масово убивали по жесток начин.И то  няколко години преди 1913г.Каква освободителна война водиж в чужди земи и то където българското население е заможно?Едно от начините е бил да се събира населението на селото в една сламена плевня и живи изгаряни.Ами съдбата на Родопско-Неврокопския край през 1912г и масовите убийства и изнасилвания от тези "велики "разбойници?Защо ние никога не говорим за тези неща със цената на мъст и ненавист?Ние отдавна сме заровили "томаховките" на враждата и омразата.Но защо това съзнателно се подържа от Българска страна...и такива "активни" дейци ни убеждават в правотата на Организация Родина и в действията на ВМРО.тРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ САМАТА ИСТИНА ....именно това е историята.Аз съм благодарен на такива като ПомакБг които отделят от ценното си време за да ни просветлят в някои неща които никога не сме знаели...."опиянени" от "великите " успехи  на ВМРО.Поуката от историята е преди да лъжеш за "правотата си" трябва да вземеш добра поука от направените си грешки преди това.Значи всяко действие си има причини.Искате пари за Тракийските Българи а забравяте за действията на ВМРО в Родопите и Неврокопския край и масовите трагедии и насилствени и принудителни действия с цел да се емигрират.Ако тези близо 400 000 души поискат пари за обезщетение...коЛко трябва да плати България?Можете ли да върнете земите на тези хора които са били прокудени и  сега имат наследници в Турция....и всеки знае землището си?Но ние никога не сме слизали до това ниво!
ЖИВЕЛА ЕДНА ПОМАШКА ПЕСНА....
              В СТО ГАЙДЕ И СТО ГЛАСА....
ЖИВЕЛА ПОМАШКИ НАРОДЕ
          ВЕЧЕ ХИЛАДО  КУСУР ГОДИНЕ .....

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #81 on: September 16, 2009, 15:24 »

Яне Сандански на млади години

Четата на Яне Сандански в Пирин планина.Едно от любимите им места за сбор е било
средното Брезнишко езеро, от където са планирали нападенията си.

Воеводата Христо Чернопеев - осъществил "Кръстилката"
на помаците в Западните Родопи и Пирин през 1912 година

Яне Сандански и водачът на Кръстоносния поход срещу помаците в
Неврокопско  през 1912 година - Христо Чернопеев.
Старите хора които ги помня са ми разказвали за идването
на воеводата Христо Чернопеев в Брезница след тези събития.

Яне Сандански в авангарда на българската Седма Пехотна Рилска Дивизия
Зад тях е имало хубави села,преди да преминат през тях.

Яне Сандански със новите си съюзници - младотурците.
През този период му бе дадена и титлата - Паша,поради
заслугите му в избиването на "старотурците" в което е участвала цялата му чета.
Известен е бил с името - Сандан Паша

Манифеста на Яне Сандански от 1908 в град Солун към всички
народности и религий в
автониомната област Македония която
е била в рамките на Османската Империя,
за което пиша по горе

Яне Сандански и Нуратин Бег

Offline teo

• Advanced member
« Reply #82 on: September 16, 2009, 15:33 »
Браво Метка,
Наистина форума се превръща в едно блестящо място за да изградим новата ни история!
ЖИВЕЛА ПОМАШКИ НАРОДЕ

white_eagle

• Guest
« Reply #83 on: September 16, 2009, 15:47 »
Що за държава е тогава нашата родина България, след като дестетки поколения нейни граждани са били лъгани от учебниците си по история? Нима това не е най-долна форма на промиване на мозъци и превръщането ни в зомбита. Наистина, да благодарим на pomak BG, teo и Mетка, които обективно ни разкриват истинската истина. Благодарим ви

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #84 on: September 16, 2009, 15:49 »
Браво Метка,
Наистина форума се превръща в едно блестящо място за да изградим новата ни история!

Ми тя тази история не се ли е случила вече  ???, та трябв наново да се гради...

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #85 on: September 16, 2009, 18:38 »
Ima oshte pri kumonistite izdadena kniga za zhivota na JANE Sandanski,nishto novo.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #86 on: September 16, 2009, 18:55 »
Внимание!

Тъй като темата е за дружба "Родина", аз искам да споделя и следните факти:
 Но вижте първо това издание които струва -15.00 лв а с отстъпка от  5% струва  - 14.25 лв.
Но това издание е от издателство -
      "  Тангра ТанНакРа "
Та тази много скъпа и пропагадна  книга е за наша сметка и се казва -"Дружба "Родина". Спомени за бъдещето...".!!!
А ето къде пък се прави реклама на тази книга , в която според мене има материал свързан с това което го пишем в наша сайт - http://rodinec.blogspot.com/
Познайте брата и сестри кой тука копира и кой печели от нашите коментари и есета които с големи мъки и труд ги споделяме.
Наглеците хем ни провокират в собствения ни сайт хем ни плагиатсват.

За сравненаие бих дал за пример най уважаваният ни историк вув форума - @pomak_bg, които продава книгата си за нищожните 5 лева!
И оставете това ами го хулят наляво и надясно , обвиняват го че е "радикален ислямски фундаменталист" и го заливат денонощно с клеветнически нападки.Разбира се допускам че в едно демократично общество трябва да има баланс и равонопоставеност на всеки но подобна наглост в такова общество не определя демократичноста му.

Човекът освен това дава и безплатен достъп до линк със цялата му книга - "Помаците и Торбешите в Мизия,Тракия и Македония", ето тук:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1659.0.html
и тук:
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,731.0.html

И още нещо - познайте кой ще спечели повече?

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #87 on: September 16, 2009, 19:17 »
Неможе да не се взима участие Метка иначе този ще копирва и ще слага и ще мъти мозаците на хората. Целта на мене, а вярвам, че и на тебе, Шабан и пр. ще ни е да покажем другата страна на историята. Тази дето се прекрива и много от населението не я знае. Независимо от каква народност е. Нека той да знае, че през един период от време помаците били лоши, през друг период от веме българите били лоши, през трети период от време помаците помагали на българите, през друг период от време българите помагали на помаците. Да се изобличават виновните и всички тези дето са имали уш патриотични цели. Нека да сме обективни и хората да имат полза от нас, а дали после ще съм фондаменталис или радикалис, това не е в значение за обикновения човек.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #88 on: September 16, 2009, 21:01 »
Внимание!

[
Фотакиев. Нали.Познах ли от първия път.
Разглеждал съм тази книга на Тангра Танакра . Мога да кажа че е абсолютно вкисната боза и не става въбще за консумация.Аз я изсипах в мивката и и пуснах вода да изтече по лекичко през сифона.
Между другото който иска да види какво означава ТанграТанакра нека да го пусне на търсене в нета. Нека сам се убеди че тази Тангра Танакра е една най обикновенна бозаджийница.
Немам нищо против бозата ,ама много ми е неприятно некви националисти- бозаджии да ни сипват вкисната боза и да ни убеждават, че пием  родна  боза . Преди известно време някъв бозаджия се опита да се подиграе с едни много точни думи на Метка -" Устна традиция или предания" мисля че бяха.Та в тая връзка ще кажа ,че съм говорил със  съвременици на Дружбата и техните устни свидетелства коренно се различават от книгите издавани със спомоществувателството на  националистически организации ,партии и фондации.

Ето за това е нужна тук в нашия сайт една тема за "РОДИНА" ,защото неизживения български национализъм все повече и повече залива медиите със боза и дава  публикува книги  с фалшификации за лицаи събития. Или както Фотакиев ги нарича "общонародни веселия".

Offline teo

• Advanced member
« Reply #89 on: September 16, 2009, 22:47 »
Най  ми е болно в Това че в началото на 21 век все още продължават реваншиските желания ня някои....и то пак в името на "облгородяването" на  малцинствата.Хей лицемери,не ме карайте да говоря със езика на истината.Все още съм благ към вас и не правете грешките на другите отминали насилници и да водите България към по гибелни цели.Нищо не можете да спечелите....ама повярвайте ми силни сме във всяко отношение и днес не се страхуваме от никакви полицейски произволи.Слава богу сме в ЕС.Колкото повече искате да ни шантажирате толкова ще сме по силни.История пълни със лъжи и предатели ...нека да остане за вас....а ние ще изградим новата история на България на всяка цена.
ЖИВЕЛА ПОМАШКИ НАРОДЕ