Здравейте на всички и от мен, знам че от одавна не съм писал в сайта, извинете ме, просто бях много зает с разни щуротии. Та сега да започна да пиша:
Празникът, осъществен на 4 юли от сем. Касапови по причината откриването на чешмата беше един от най-големите тържества в село Туховища/е беше дори и по-голям от "Предой".
Сем. Касапови пристигнаха в селото на 3 юли, докато с нетърпение ги очаквахме в къщата на брата на Мехмед Касапов, той пристигна там със съпруга си Тереса и двете си дъщери Ребека и Елизабет. Между гости и много роднини ги посрещнахме много топло и се надявам да им е харесало посрещането.
Следващият ден беше празникът, 4ти юли, които започна с футболен мач между отборите на селата Туховища и Копривлен, резултата на мача беше Туховища 3 - Копривлен 2, но мачът не се игра по заради победата а заради веселбата. След мача беше откриването на чешмата, което, ако не се бъркам, беше към 12:00 часът. Дъщерите на г. Касапов прочетоха реч на английски, а тя беше преведена и на български. Д-р Арбен Мименов, общинският кмет, заедно с г-н Касапов отрязаха лентата на откриването на чешмата. Ще ме извините ако бъркам, но на око мога да кажа че имаше над 1000 гости там. По-късно днеска, ще се опитам да сканирам програмата която бе закачена в кметството по повод празникът.
След откриването на чешмата, на площада на селото имаше музика на живо от оркестър. Интересен факт, е че цялото село остана приятно изненадано как дъщерите на г-н Касапов се хванаха на хорото и играха без да се изморят нито за секунда като това им беше първият път който са идвали в България и са били на такова мащабно селско събитие. Техният отговор беше "Ние от малки сме учили някои хора, не знаехме всичките хора които се играеха, но свикнехме с ритъма на музиката и гледайки хората как играят, бащани ни научи да играем някои народни хора още от малки"
Двете дъщери и съпругата на г-н Касапов останаха много доволни от селото като цяло и от дружелюбието на хората.
За празникът беше усъществен запис, които като излезе веднага ще го кача в сайта. За сега само мога да предоставя няколко снимки които след малко ще ги кача в сайта.