Горепосочените джамии са в района ми. Двете Градежница и Галата са в чисто помашки села. За Градежница се отклонява от главния път София-Варна при боаза за Тетевен. Където на около 2-3 км има утбивка в ляво и на табела пише Градежница и Глогово. Тази джамия е за двете села, дори и за Бабинци, което село се пада на баира над Глогово. За да се изкара Нотариален акт на нея и на земята и която е около 15 дк. ни трябват около 1000 лв. А за реставрацията много повече.
Втората джамия е в Български извор на около 50 метра от главния път. Селото в по-голямата си част е помашко и се намира на главния път София - Варна. Парцелата е обявена като общинска публична, макар още да стоят стените на джамията. За да я узаконим трябва да мине през сесия и пр. Ишаллах да стане това. Там работата ще ни е повече от тази в Градежница.
Единствената действаща е тази в Галата, която е на два км. от пътя София-Варна и разклона и е в село Български извор. Нейната реставрация е свързана с построяване на минаре, сменяне на дограмата и дървенията от вътре. Колкото за документите те и са в ред. Има Натурален акт и е декларирана заедно с 15 дк гробищни паркове и 5 дк нива, намираща се някъде в балкана.
Ако някой иска да е съпричастен към делото ми аз съм си дал банковата сметка за бъдещата си книга.