Тъй като изобщо не ме вълнуват джамийските проблеми, ще преразкажа това което ми е казано.
Минарето там дето го виждате е изградено след демократичните промени, сами виждате, че е съвсем незабележимо. Вътре специално никога не съм влизал, но преполагам, че освен с някое покривало и дребна мебел не е правено повече в последните години. Не съм чувал и за акции за събиране на пари. Религията в селото като цяло не е застъпена. Не сме толкова религиозни, ако трябва да се сравняваме с Маданско. Зад самата джамия има стар гробищен парк, който има в момента предназначението на ливада, а преди като деца играхме на фунийки. С една дума се поругава, но на никой не прави впечатление. Ние поругаваме и антично гробище, на около 30 мин от селото, където играем футбол. Често има иманярски набези на въпросното място. Дори и сега с просто око могат да се видят характерните камъни по стар мюсюлмански обичай слагани на гробовете.
Би могло да се даде максимално коректна и актуална информация от нашия ходжа, който е регистиран член в помак.еу.