Благодаря Назми, мисля да пополяризирам текста. Вярвам че няма да имаш нищо против.
Нищо против Хюсеин Мехмед/ помак.бг/ Историята на песента е описана в предната страница тук постинг 2 и 3 което е абсолютната истина да се създаде тази песен-химн на помаците свързани с Балканската ни история и един помак емигрант в Америка дето бе в основата за това,знае се много добре от изпълнителя на песента Р.Родопски,както и от хората около него.Беше замислена друга идея да се даде гласност на текста на песента помаците на Балканите разделени в съседни държави с други имена помакос,бошнаци,горанци,торбеши.... да си помагаме, един народ разделен от граници ,да си подадем ръка заедно.Мисля песента има ефект нищо че е създадена преди 15 години април 1994 .Автора и идеята за това е на помак Мехмед Касапов,който през целия си живот е отдаден на помашката кауза,история,дал е на десетки стотици помашки семейства работа в началото тук тези пристигнали със Зелени карти в щата, Пенсилвания,и не на последно място благотворителноста свързана с роден край,за разлика от други без трупане на дивиденти или политическа цел.Това е нещото което го отличава от политици с цел и хора като него да прави неща заради поколения да останат.без политика,а сърце за помашкия ни народ,това е ,мотото на такива хора,доказателства са фактите на дела! Освен химна на помаците ще припомня как народа го прие сега на 4 юли когато хиляди наши братя помаци си повярваха,че има такива хора. The site
www.pomak.eu it is home pomaks in world. Emigrants pomaks help for that,see..
Много емоции-радост,сълзи,надежди за живота,прегръдки и спомени... Това е част от делото на Мехмед Касапов. Част3 03
P.S:- И чакам книгата ,дето си написал за помаците да ми изпратиш.Питах днес Фицинка за това.Поздрави!