От година все се каня да я кача,понеже истинският автор на песента е тук моя дайчо Мехмед Касапов,който е неизменно още от създаването на стария и сега този сайт.По обективни причини не иска да участва активно.За песента" Песен за помашкото племе" идеята възниква през 1991 година когато Хасан Бялков от Корница- един от основателите на Независимото дружество за защита правата на човека е принуден да напусне семейно България.Така става,че роднина на дайчо ми от с.Долно Изворово-Казанлъшко моли да посрещне семейството в САЩ.Това е на 15 март два дни преди това на 13 март имаше сюнет,нещо като митинг в с.Корница където много хора събираха и дариха пари дарение за някаква кауза в Румъния. Хасан Бялков има големи заслуги за връщането на имената на помаците ,беше в затвора,и след като излезе през 1989 година има голям принос за връщането на имената.Помагаха му много,знам че има амижа Рамадан Рунтов известен в Корница,сега мисля е в Турция..След като го посреща дайчо ми Касапов и му дава подслон,храна,работа идва идеята от двамата да се рег тук в САЩ" Мюсюлманска лига за защита на мюсюлманите на Балканите".Устава се пише 6 месеца в Kasas pizza-East Stroudsburg в офиса ,аз също помагах понеже по това време бях семейно тук.Дайчо ми предложи наред с тази нова Лига която ще се ръководи от тук за защита мюсюлманите на Балканите да се роди песен,която да те грабне с текста и хората да си повярват.Така че Автора на песента" Песен за помаците е дайчо ми и Х. Бялков-разбирай за Авторството дайчо ми се захвана,а Бялков за целите на лигата,които със песента ще са сила! Трябваше да се работи.Написа се устава,направи се запис на касета мп 3 и на 26 декември 1991 година аз се прибрах в БГ със идейте от тук. за мен бе ясно че ме чака много работа.На 28 декември или след 2 дни гостувах на един човек от Корница- Байрам Гетов,на когото предадох устава и записа за целите на Лигата ,а аз се заех с песента/Продължение..