Другите просто не ти обръщат внимание. Аз обаче съм хуманист. Това едно. Второто е, ка четеш какво ти пиша, че не става въпрос за Турция, а за твоето бутане и слагане по повод и без повод във всяка тема. За "Ну погоди!" ако се пусне тема, ще доприпкаш и ще обясниш, че ако е в Турция никога няма да се допусне заяка да бъте така малтретиран от вълка, защото Ататюрк го е казал в някоя своя реч.
Айде стига. Разбрах, че си стиснат. И мечка няма да ти търся. А географа и атеиста си имат никове. Не е като имената, но все пак от уважение би могъл да го отбележиш.
Мусов. Сериозното отношение изисква безпристрастност. Тенденцията обаче е всеки, написал, казал или коментирал нещо неугодно и неудобно да бъде окичен с епитети като абсурден, псевдо, самоук, шувенист и тн. Батак е бил. Имало е зверства, те са били извършени от помаци. Имало е раздуване и то е било извършено от непомаци, но истината е по средата. Защото е цинично да се заяви, че Батак е измислица и християните са крали труповете на мюсюлмани за да ги представят като свои жертви. Какво са правили батачани преди Баташкото клане аз не знам. Ако знаеш - кажи. Аз знам какво се е случило по късно и го знам от разкази, преразкази, Османската империя е водила добра статистика, от там също. А за Османската империя и нейните регистри ще ти обясни Субиги.