Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 631589 times)

0 Members and 35 Guests are viewing this topic.

Offline fotakiev

• Forum fan
   За българската история. Божидар Димитров 2/2
7 мин
www.youtube.com

Божидар Димитрив изръси поредната лъжа по  БТВ тази сутрин:
"Целият род Дуло са християни"

Цитат:
Волжка България или като Волжко-Камска България е средновековна държава, обхващаща територията около сливането на реките Волга и Кама. Смята се, че Волжка България е основана около 660 г. от хан Котраг, един от синовете на хан Кубрат, който основава според „Джагфар Тарихи“ т.нар. Сакланска династия - разклонение на династията Дуло. Страната обаче става независима едва след като отхвърля хазарския сюзеренитет в края на 9 или началото на 10 век. През 922 г. държавата приема за официална религия "Исляма"и постепенно създава висококултурна цивилизация.
Знам , че тамата не е такава, но немога да не ти кажа, че не си прав.Археологиата 100% доказа, че кан Кубрат е бил християнин...и т.н....съветвам те, преди да почнем да спамим пак, както аз сега, да прочетеш повече за рода Дуло.Поздрави и продължаваите все така с добър тон.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Искам да благодаря на всички за дискусията и огромния интерес  да се дискутират важни неща за помаците! Дилмана ми обеща съдействие с нейни колеги журналисти от БНР и Телевизии за истинското представяне на сайта и живота на помаците,благодаря на Дилмана за което,и друго..освен тази тема,друга за политика или политици НЯМА да има!
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline Gelina

• Forum fan
На мен лично не ми хареса системата за мажоритарни кандидати. Не може един човек събрал 17 000 гласа да бъде в парламента, а друг с 32 000 да не може.
Ако ГЕРБ предложи коалиция на РЗС и Атака,това ще бъде най-голямата грешка. Защото РЗС само плюят и нямат никакви идеи. Доколкото чувам Яне Янев е бил маша в ръцете на американски служби и хора на МОСАД. Искането им да бъде забранено двойното гражданство също е абсурдно, тогава ще трябва да се забрани и на тези от другите страни. За гласуването от чужбина също. По теливизиите излъчваха ,че има туризъм от Турция, а за туризма от Македония, които гласуваха в с.Бяло поле и околностите на гр.Благоевград  дадоха само кратък репортаж. Затова нямам никаква вяра и на медиите.
А относно снимката,която Петер е побликувал от Рибново, ще му кажа,че единствено той ни посети и единствено той се грижи за населението в района. ГЕРБ също са правили предизборна кампания в Рибново, но дали знае в колко часа - 24.00 в едно заведение.
После хората били виновни. Пожелавам успех на ГЕРБ, дано пък направят нещо за всички, не само да правят копки и магистрали в големите градове.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Снощи в предаването "Референдум" на БНТ Яне Янев отново демонстрира пренебрежението и неприязънта си към помаците. Без изобщо да му мигне окото каза, че на изборите бил изправен срещу "радикалния ислямист" Ахмед Башев. И никой в предаването не се възмути от това изказване.

Докато има политици, които необезпокоявани продължават да си служат с подобно заиграване с религията (етноса) на българските граждани, нищо добро не я очаква държавата ни.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Gelina

• Forum fan
Яне е един болен мозък. Всъщност той колко гласа събра в област Благоевград?
Ами ще говори с този език, езика на омразата, защото няма достатъчно умствен потенциал да говори за икономика, политика и т.н. Този човек вече се износи и то доста бързо. Пък като знам и кои го подкрепяха при нас! :D Ужас!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Гелина, да наречеш някого в ефир, пред милиони зрители, "радикален ислямист" при положение, че ДАНС не откриха нищо нередно след спецоперацията си и прокуратурата не повдигна обвинение срещу Башев, е чиста клевета. Проблемът е, че когато такива като Янето говорят с езика на омразата, службите за сигурност и прокуратуратурата спят. Може би ги е страх от вербовчиците на Янев - Мосад.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Gelina

• Forum fan
Гелина, да наречеш някого в ефир, пред милиони зрители, "радикален ислямист" при положение, че ДАНС не откриха нищо нередно след спецоперацията си и прокуратурата не повдигна обвинение срещу Башев, е чиста клевета. Проблемът е, че когато такива като Янето говорят с езика на омразата, службите за сигурност и прокуратуратурата спят. Може би ги е страх от вербовчиците на Янев - Мосад.

Жалко,че получава имунитет. Веднага щях да го съдя,ако бях на мястото на обвинените.
Разбрах,че от Турция имало няколко автобуса за Вежди Рашидов! :) И после "купуването и продаването на гласове е престъпление" ! :)Глупости на таркалета. Излиза,че всички партии са го правили! Що ли не се наредих на опашка? В тази криза щеше да ми дойдат добре! ;)

Offline Metka

• Forum fan
Gelina, за мене Рибново не е само атрактивно място за посещение на етнотуристи и журналисти като онзи очилатия Карбовски/разбира се не крия че го мразя/.
За мене Рибново е твърдината, една от столиците на Помашката култура запазена и развита.

В Рибново живеят хора които са страдали много.
Страданието е цената която сте заплатили за да се съхраните такива каквито сте днес - усмихнати,отворени към целия свят до безкрайност, любознателни.
Тоест вашите предци и вие самите сте достойни хора, дали своя дан за това да се чувстваме свободни всички.
 Прав е Мирвам, които каза че спасението за нас е само в образованието,
 незвисимо , далие в България,Западна Европа, Изтока..

Видимо е че в Рибново има читави хора които работят и са работили в тази насока.
Например учредяването на Гимназия.
Определена заслуга за това има разбира се - Ахмед Башев и хората около него.
Ахмед Башев успя да създаде в период на голяма криза след промените - двустранна връзка с неправителствени Организаций в София като - "МЦПМКВ" и "Отворено Общество".

Помня че в Рибново за откриването на Гимнзията дойде  специално външният министър на република България  господин Станчев .
Това бе много добър пример за интеграция на изкуствено изолирана общност, като нашата.

Макар че тука на няколко места Фотакиев & компания , на няколко пъти в темата за масоните се опитва да ни въвлича в нещо което не ни засяга/имам предвид за предполагаема връзка на масоните с грепосочените организаций/.

Тогава по медийте които проповядваха великбългарски шовинизъм, беше пълно с клеветнически статий срещу достйните хора от Рибново и инициативата за Гимназия, която бе подпомогната от тези Организаций.
Аз питам:
 - Ами каде бяха "патриотите" които сега плюят кво бивало и кво не бивало?
Защо те не направиха тогава Гимназия в Рибново ами "МЦПМКВ" и "Отворено общество"?
Аз си спомням че тогава Ахмед Башев беше член на Обществениа съвет на "Отворено Общество".

Поради факта че Рибново изпревари Брезница с регистрация на Гимназия, е показателно
че тези организаций са си свършили добре работата си.
Независимо дали са били"масони" или не.

Изобщо не ме интересува това.
 Ние в Брезница се борихме 8 години след вашата гимназия за да си направим и при нас такава.
Макар че Брезница е много по голяма от Рибново , оказа се че тогава не можахме навреме да се пребориме с шовинистите от Неврокоп за да стане бързо.
Но и при нас това се случи въпреки отпора на шовинистите в общинският парламент.
Просто се научихме от вас -рибновалий как стават нещата... ;D
Ама загубихме цели - 8 години Гелина!

Та тогава националистите просто вменяваха на цялата българска общественост че в Родопите се настаняват масонски организаций.

Днес същите "партиоти", са се трансформирали в "антиислямисти" и
безспирно се мушкат под помашкият юрган за да търсят бомби, террористи, ислямисти.
Наглеци които бъркат в чужди "гащи"без да знаят какво ще намерят там..
Тука визирам дори и сайта помак.еу, защото и тука не е по различно...

Вземи например един хардлайнер, страдащия от старческа немощ - националиста  Живко Сахатчиев от Якоруда.
Ами той не е спрял да плюе!
Той преди вменяваше на хората че масонски фондаций наливат средва сред помаците , а напоследък казва че пък Илслямски фондаций наливат милиони!
Та вие при това положение би трябвало да сте позлатени Гелина! ;D
Клевети,клевти, сичко на гърба на помака..

Такъв е и Яне Янев, които е боболечка в сравнение с Ахмед Башев.
Защото Яне Янев не е е направил гимназия ама Ахмед е направил.

Но Гелина знаеш ли кое ще ни спаси срещу тези атаки?
Чакам идей именно от тебе като потърпевша, нека и други да кажат какво мислят за бъдещето ни..

halikan

• Guest
Izvinete az mnogo mnogo ot politika nerazbiram, no si mislya neostapihali tvarde lesno BSP?Neeli tova nyakakav zau4en hod,o4ertavase golyama kriza a da upravlyva6 darjavata v takav period e mnogo trudno

Offline Metka

• Forum fan
Gelina  за Фотакиев къдатo съм писал тука като одговор номер  73  - http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2219.60.html

виж това:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1574.15.html

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Моля ви,
Дискусията не е място за лични спорове и нападки.
Si vis pacem, para bellum !

Offline Gelina

• Forum fan
Gelina, за мене Рибново не е само атрактивно място за посещение на етнотуристи и журналисти като онзи очилатия Карбовски/разбира се не крия че го мразя/.
За мене Рибново е твърдината, една от столиците на Помашката култура запазена и развита.

В Рибново живеят хора които са страдали много.
Страданието е цената която сте заплатили за да се съхраните такива каквито сте днес - усмихнати,отворени към целия свят до безкрайност, любознателни.
Тоест вашите предци и вие самите сте достойни хора, дали своя дан за това да се чувстваме свободни всички.
 Прав е Мирвам, които каза че спасението за нас е само в образованието,
 незвисимо , далие в България,Западна Европа, Изтока..

Видимо е че в Рибново има читави хора които работят и са работили в тази насока.
Например учредяването на Гимназия.
Определена заслуга за това има разбира се - Ахмед Башев и хората около него.
Ахмед Башев успя да създаде в период на голяма криза след промените - двустранна връзка с неправителствени Организаций в София като - "МЦПМКВ" и "Отворено Общество".

Помня че в Рибново за откриването на Гимнзията дойде  специално външният министър на република България  господин Станчев .
Това бе много добър пример за интеграция на изкуствено изолирана общност, като нашата.

Макар че тука на няколко места Фотакиев & компания , на няколко пъти в темата за масоните се опитва да ни въвлича в нещо което не ни засяга/имам предвид за предполагаема връзка на масоните с грепосочените организаций/.

Тогава по медийте които проповядваха великбългарски шовинизъм, беше пълно с клеветнически статий срещу достйните хора от Рибново и инициативата за Гимназия, която бе подпомогната от тези Организаций.
Аз питам:
 - Ами каде бяха "патриотите" които сега плюят кво бивало и кво не бивало?
Защо те не направиха тогава Гимназия в Рибново ами "МЦПМКВ" и "Отворено общество"?
Аз си спомням че тогава Ахмед Башев беше член на Обществениа съвет на "Отворено Общество".

Поради факта че Рибново изпревари Брезница с регистрация на Гимназия, е показателно
че тези организаций са си свършили добре работата си.
Независимо дали са били"масони" или не.

Изобщо не ме интересува това.
 Ние в Брезница се борихме 8 години след вашата гимназия за да си направим и при нас такава.
Макар че Брезница е много по голяма от Рибново , оказа се че тогава не можахме навреме да се пребориме с шовинистите от Неврокоп за да стане бързо.
Но и при нас това се случи въпреки отпора на шовинистите в общинският парламент.
Просто се научихме от вас -рибновалий как стават нещата... ;D
Ама загубихме цели - 8 години Гелина!

Та тогава националистите просто вменяваха на цялата българска общественост че в Родопите се настаняват масонски организаций.

Днес същите "партиоти", са се трансформирали в "антиислямисти" и
безспирно се мушкат под помашкият юрган за да търсят бомби, террористи, ислямисти.
Наглеци които бъркат в чужди "гащи"без да знаят какво ще намерят там..
Тука визирам дори и сайта помак.еу, защото и тука не е по различно...

Вземи например един хардлайнер, страдащия от старческа немощ - националиста  Живко Сахатчиев от Якоруда.
Ами той не е спрял да плюе!
Той преди вменяваше на хората че масонски фондаций наливат средва сред помаците , а напоследък казва че пък Илслямски фондаций наливат милиони!
Та вие при това положение би трябвало да сте позлатени Гелина! ;D
Клевети,клевти, сичко на гърба на помака..

Такъв е и Яне Янев, които е боболечка в сравнение с Ахмед Башев.
Защото Яне Янев не е е направил гимназия ама Ахмед е направил.

Но Гелина знаеш ли кое ще ни спаси срещу тези атаки?
Чакам идей именно от тебе като потърпевша, нека и други да кажат какво мислят за бъдещето ни..

Рибново си е Рибново. Жалко,че има хора и органи на властта, които се връзват на луди политици.

EVROPOMAK

• Guest
"Политиката - Къде е бъдещето на Българи?"  ???

Ейи-и-и, пайе вье, на сольку прость вапрось, дай ньи можьте дъ отдуматье правильну!  :D

Амь, бадьищету на Балгариятьа иье вавь  Политьичанетьо на Помацитье!  :o
Демекь нахь чисть болгарскьи йязьик да ви сдумамь, дъ пооставтье малкьу и на намь Помакитье дь въ поуправльевамье и водимье въ порньументьа, понье адниь мандать от 4 годинкьи, най млогьу до 4 вьекьа!  ;D
Зарь, чьи немьа дьа вьа "заробвамье", катьу туркьету!  >:(
Шьа, сьи жьувейтьи, аль самьу сась песньи, хорцьа, сь чивьорметьа,  и лежьане ньах неквьа дьебьольа сьонкья пьо барчинкьитье , катьу некьвъ длегьогодишнья Поматскьа почивкья!  ;D  ;)

Offline Gelina

• Forum fan
Европомак, ти никоя тема не вземаш на сериозно! :-\

Offline Беглик

• Advanced member
Гелина, по въпроса с бубите и аз съм готов да почерпя, но през м. Август. По вашия край има ли оше буби? При нас ги спряха отдавна, а с това спряха и караниците за черници.