Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 640400 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan

Offline Gelina

• Forum fan
Не си ли ти?

Offline Gelina

• Forum fan
Няма и нужда! ;)

Offline Metka

• Forum fan
ааа, не обаждам...   :D
Ами убаво е да си попита човек.
С питане в край дюннята ша идеш.

непозната дума:
 Дюння - свят

и запомни ударението е на "Я"!

Offline Gelina

• Forum fan
Бойко ще вкара половината от министрите си в затвора и ще стане президент, Емилия Масларова влиза зад решетките, следваща килия е за Тотю Младенов

Днес, 10 декември 2009 

Л. Георгиев„Вуйчото“ на Ангел Димитров-Чората проф. Людмил Георгиев

Бойко Борисов страда от комплекс за малоценност и се страхува от красивите жени, твърди „дясната ръка на Доган“ - професор Людмил Георгиев, пред „Блиц“. Според него публикацията, твърдяща, че БСП е платила милиони за убийството на премиера, е поръчково изпълнение.

Проф. Людмил Георгиев е съоснователят на СДС в Благоевград. Покъсно обаче преминава в редиците на ДПС и днес е член на Централния съвет на движението. Докторът по психологически науки и социология, специалист по етническа и политическа психология е вуйчо на загиналия при полицейската акция „Респект“ ъндърграунд бос Ангел Димитров-Чората.

- Проф. Георгиев, защо ви наричат Сивият кардинал на ДПС и дясната ръка на Ахмед Доган?

- Сив кардинал?! Интересно! Чувам го за пръв път. Не се гордея с това определение, разбира се. Казвам ви директно - не съм такъв. Може би този мит е произлязъл от това, че от много години съм личен приятел с Ахмед Доган. Вероятно затова, друго обяснение нямам.

- Лидерът на ДПС Ахмед Доган вслушва ли се във Вас?

- Ами, говорим си. Доколко се вслушва, не знам. Към политиката той подхожда като държавник. Аз съм университетски преподавател, психолог.

- И не сте дясната ръка на Доган?!

- Най-вероятно не съм.

- А защо за всяко събитие, свързано с ДПС, журналистите се обръщат към Вас за коментар и анализ на случилото се?

- Е, сещам се, че преди години една Ваша колежка ме определи като личния говорител на Ахмед Доган. Но едва ли това е така.

- Доган знае ли за всяка Ваша медийна изява? Предупреждавате ли го преди Ваше интервю?

- Знае за медийните ми изяви, защото, когато нещо се публикува, той вероятно го чете. Но преди да давам интервюта, не се чувам с него. Вижте, в нашите отношения сме видели две и двеста. Били сме в тежка опозиция, били сме и на власт. Дори когато ДПС дойде на власт през 2001 г., аз малко се пооттеглих, защото имах промени в личния си живот. Така че първите години, когато бяхме на власт, не сме били заедно с Доган, как„Вуйчото“ на Ангел Димитров-Чората министрите си в затвора и ще стане президент, Емилия Масларова влиза зад решетките, следваща килия е за Тотю Младенов Назаем от „Блиц“ проф. Людмил Георгиев: Бойко ще вкара половината от то беше по времето на Костов, когато бяхме заедно всеки ден. Но след 2003 г. започнахме да се виждаме по-често. При всички положения той има безкрайно доверие в мен. А и аз не съм дал никакъв повод това доверие между нас да се наруши. Това е така, защото аз съм свободен човек. Независимо че съм член на ЦС на ДПС, аз съм си извоювал свободата да говоря това, което смятам за необходимо.

- Лично Доган Ви е поканил да работите за него. За Сокола е известно, че проучва предварително хората, които си е набелязал да работят за него. Смятате ли, че лидерът на ДПС Ви е проучвал, преди да Ви покани при него?

- Не, той е изключително доверчив човек. Но доверчив не означава наивен. И когато някой му направи впечатление, е съгласен да работи с него. А като стане приятел с него, то е до гроб. През тези години се нагледах на много предателства. Ако си мислите, че той ме е проучвал лъжете се. Впоследствие вероятно е имал хиляди възможности да ме провери“, но явно не е имал от какво да се разочарова! Ние станахме приятели почти от пръв поглед. Дори имаме много интересни преживявания. Аз живеех тогава в Студентски град /1997 г./ и си ходихме на гости като семейни приятели. Спомням си, веднъж беше ред на него и на съпругата му да ни гостуват. Взехме едно такси от дома на Доган. Качихме се в една оръфана жигула. Аз седнах отпред, той и Ширин - отзад. Таксиметровият шофьор пощръкля. Само гледаше Доган в огледалото.

Ахмед по едно време каза: „Винаги ме бъркат с оня.

Какво да правя, като много приличам на него“. Шофьорът се поуспокои, но след малко каза: „Ама вие лъжете. Вие сте Ахмед Доган!“. И започна да му обяснява колко много всъщност го уважава. Хиляди преживявания имаме с него. Той е с невероятно чувство за хумор. Това, което всъщност ни привлече да работим заедно, наред с всичко друго, е съвместната идея за разширяването на ДПС, декапсулирането на движението. Една от първите общински организации беше направена в Батак, през 1998 г. Забележете - от 13 човека 12 бяха дами - всички учители. Тогава го гледаха като извънземен. И след като направиха организация, и като започнаха едни танци. Тези жени реагираха: „Ама вие ли сте г-н Доган?!“. Беше невероятно - до дватри часа през нощта танци, песни. Много хубави преживявания.

- Преди да отиде на дебат със Станишев, Бойко Борисов беше казал, че ще влезе на дебат само с Доган, защото точно той е шефът на Станишев?!

- Е, Бойко Борисов много добре знае, че Доган няма да слезе на неговото ниво и да влезе с него в дебат. Защото Бойко няма да разбере какво му говори Доган. А иначе Борисов е дълбоко комплексиран човек. Разбира се, в основата е комплексът му за малоценност. И той се стреми чрез хиляди възможни начини да го компенсира. Когато човек тръгне да компенсира, отива в другата крайност. Понеже ме питате дали Доган е шеф на Станишев, ще Ви разкажа за едно друго събитие. За 50-годишния юбилей на Ахмед Доган Бойко Борисов щеше да се претрепе да целува ръката на Доган, донесе му едно куче от каракачанските овчарки. Тогава Доган в типично хумористичния си стил каза: „Абе, момче, пополека, не се притеснявай толкова“. Бойко и Цветан Цветанов се изпотиха тогава то не бяха чупки в кръста... Като наблюдава човек отстрани такива неща, се къса от смях.

Доган беше на запис при Слави Трифонов, спомняте си онова емблематично предаване, в което Ахмед обясни за онези прословути обръчи от фирми. След записа на предаването отидохме на рожден ден. Няма да казвам рожденика, защото той тогава беше приятел с Бойко. Доган дойде от телевизията и започнахме да гледаме излъчването на предаването. Бойко, който беше ял раци - и устата, и ръцете му бяха мазни. Аз също обичам да ям раци, но вкъщи, а не на публични места, защото не е красиво. И като излъчиха репликата на Доган за обръчите,

Бойко каза възторжено: „Браво, г-н Доган, добре им го казахте, много хубаво“!

Похвалата към Доган от страна на тогавашния главен секретар на МВР беше много искрена. Това е Бойко. Компенсаторни механизми го гонят него.

- Бойко Борисов се е стремял да спечели приятелството на Ахмед Доган, да влезе в неговото близко обкръжение?! Нали сега казва, че гони „кликата на Доган и Станишев?“

- О, разбира се. А Вие на кого, мислите, че се дължат генералските пагони на Бойко? Може някои приятели да ми се разсърдят, но ще Ви кажа и нещо друго. Когато през 2005 година след парламентарните избори Стефан Софиянски стана депутат, вeздесъщият Румен Петков изгони Борисов от министерството. Трябваше да има предсрочни кметски избори. Двамата (Бойко Борисов и Цветан Цветанов) не знаеха за какво става дума, горките. Тогава Касим Дал ни помоли, мен и колегата Веселин Пенев, двамата имиджмейкъри на ДПС, да им помагаме. Така всеки ден сме били с Веско в НДК да им помагаме и да обясняваме на Цветан Цветанов как се правят избори. След всяка проява на Борисов

Цветан ми се обаждаше по телефона и питаше: „Професоре, как беше?!“ Казвах: „Цецо, това е добре, другото не е“.

„Добре, ще си вземе поука“, отговаряше Цветан. Тогава си спомням, че беше много трудно да убедим Цветанов да накара Бойко да махне кожената тужурка. Ако си спомняте, той ходеше непрекъснато с нея, въобразявайки си, че е шеф на ЧК, Феликс Дзержински или нещо такова. Но в крайна сметка успяхме, сложихме му дори вратовръзка. Защото за него вратовръзката беше равно на бесило. Дисертацията му е „Психо-физическата подготовка на пожарникаря“.

- Извинете, но нали сега от щаба на Бойко настояват да се обръщаме към него с титлата доктор? Значи има защо?!

- След промените на закона има две степени доктор и доктор на науките. Той е доктор, което съответства на кандидат на науките преди. Но както и да е. През 2005 г. аз го убеждавах, че трябва да бъде поставен и в друга светлина не само като пожарникар и главен секретар, защото той е и човек на науката. Защитил е все пак дисертация. Тогава Цветан каза: „Абе, той много се срамува от тази дисертация. Едва ли ще иска чак доктор да му се казва. Но защо не това обръщение, тази титла е нещо позитивно.“

- И да се разчупи образът му на мачо?

- Е, за мачо не знам. Това вие, жените, го знаете. Но аз имам чувството, че Борисов има комплекс от красивите жени. Ето това е комплексът за малоценност.

Той се обгражда с грозни и не чак дотам интелектуални и умни жени.

Около него няма красива и умна жена. Другият комплекс на Бойко е от миналото, то тегне над него. И то цялото минало, не само това, свързано със СИК и охранителните му фирми. Вижте тази драма с партията. Той отказа да напусне БКП при декомунизацията на МВР. Напусна МВР, но не напусна БКП. Е, как кореспондира това със сегашното му желание да забрани БСП и да бъде последователен антикомунист?!

- Но привлече Вежди Рашидов да работи за него?!

- Там играта е ясна.

Вежди Рашидов може да бъде привлечен от всеки, който му обещае да стане министър.

Това е детската мечта на Рашидов. Оттам, от неосъществяването й, тръгна конфликтът с Доган. Те бяха много близки приятели. Били сме хиляди пъти заедно, преживели сме хиляди ситуации. Доган отказа на Вежди поради две причини - едната е, че той просто няма качества. Другата е, че на ДПС едва ли някой ще даде министерството на културата. При това положение Доган стана най-върлият враг за Вежди. Той е изключително властолюбив човек. И това за неговата свръхгениалност като творец е ала-бала. Защо?! Простият пример сочи, че един гениален творец едва ли би се съгласил да стане министър. Още повече това да му е детската мечта...

- Вежди Рашидов казва, че сте го заплашвали чрез някакъв SMS?

- Заплашвал?! Това е неговата лигавщина. Честитих му, като стана министър, ние бяхме приятели. Казах му нещо, което всеки нормален човек би му казал. Защото те дойдоха на власт с такива обещания... Писах му, че ако до 6 месеца не почнат да ги изпълняват, нещата ще станат страшни за тях, ще получат пренебрежението на народа. Той като разказа за този SMS и си въобрази, че така ще си прави пиар.

- Аз пак ви казвам: Вежди Рашидов се е чувствал заплашен от Вас!

- Е, не е ли малка заплаха - аз му казвам, че народът ще се обърне срещу тях. Естествено е, че се е засегнал. Аз просто му казах истината. Те много лъжи изрекоха и продължават. Помнете с какви цифри работеше Борисов. Стотици милиарди били откраднати. И до ден-днешен продължава тази версия, че държавата едва ли не е ошушкана. Няма такова нещо - не може при 8 милиарда лева фискален резерв за тези 4 години при тройната коалиция държавата да е ошушкана. Ако беше така, защо не прибягнаха до актуализация на бюджета или заем от МВФ, каквито идеи имаха преди изборите. Борисов е големият Зевс. Има два по-малки Зевса - това са Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Останалите също са олимпийски богове.

- При това „звездно“ положение нима Борисов не притежава политически потенциал?

- Той управлява. Може и да няма потенциал, но той управлява, фактор е. Той е министър-председател все пак.

Но понеже е твърде елементарен играч, той не може да притесни никого.

Борисов е много, много предвидим. Достатъчно е да му пуснеш две бълхи и да видиш какво става. Пускаш му две бълхи и на другия ден 5 юргана са изгорени. Е, не е ли така? Той е манипулируем, и то дистанционно. Достатъчно е да му се кажат две неща и той скача. Първанов си направи една много хубава задявка с него и той се хвана като големите шарани веднага на въдицата. Говоря Ви за Симеон Дянков, става дума за прословутите оставки на посланиците в Турция и САЩ. Видяхте как изгърмяха всички, защото наговориха маса глупости. И най-вече Борисов. Като му пуснеш нещо - знаеш неговите реакции, че ще сътвори глупости, и той ги прави. Той е емоционален. Не може един нарцис и човек с комплекси да не е емоционален.

- Вие гледахте пресконференцията на Йорданка Фандъкова по повод избирането й за кмет на София? Забелязахте ли как под формата на шега Бойко подхвърли, че е нямало нужда от избори. Те можели само да си я назначат?!

- Поздравявам Ви за констатацията. Откровено да Ви кажа, нямаше журналист, на когото да му е направило впечатление това, или поне никой не го е казал. Това е той - Месията, който прави всичко в държавата. Хубаво, че журналист го казва. Не видях дори някой от политиците да реагира на това. А то е показателно за отношението към демокрацията. За какво са ми избори, като аз мога да управлявам сам. Като цяло беше гротеска.

Аз вече съм споделял, че може би едната половина на това управление ще отиде в затвора, другата - в лудницата. Защото нали си представяте какво би означавало това. Да вземем примерно министъра на труда и социалните грижи

Емилия Масларова. Тя влиза в затвора.

Следваща килия трябва да е за Тотю Младенов. Нали такава е логиката, трябва да има традиции, приемственост след като досега няма осъден министър, а отсега нататък ще има, то сегашните министри също трябва да влязат в затвора след това. Едната част влизат в затвора, а другата част начело с Бойко трябва да им се пазят места на 4-ти километър или в Карлуково...

- Как виждате развитието на опозицията Георги Първанов Бойко Борисов?

- Публична тайна е, а и логично, разсъждавайки върху психичните особености на личността Борисов, мисля, че неговата цел са именно президентските избори след две години. Защото той много бързо разбра, че не става за министър-председател, защото това е огромна работа. Стратегията е такава - участие на президентски избори. Аз предполагам, че някъде през пролетта ще има една партида отстранени министри от правителството на Борисов, за да може той да продължи да възпроизвежда рейтинга си. Хората да видят, че той не прощава грешките дори на своите. Втора партида очаквам през септември месец - есента. Точно заради това възпроизводство на рейтинга, за да може през 2011 г. той победоносно да се яви за кандидат-президент. Защото президентът в неговите виждания е човек, който може да си приказва, каквото си иска, който няма отговорност за бюджет, пътува по света, няма отговорност за състоянието за хора. Е, от това какво по-добро?!

- Станишев вече е боксовата круша на Борисов...

- Един политик, особено ако претендира, че е десен, трябва да познава психиката на хората в БСП, още повече че самият Бойко е стар комунист.

В момента, в който БСП е подложена на масирана атака, заработва инстинктът за оцеляване, за самосъхранение. При такава атака БСП се обединява, такова сплотяване на партийните редици ще настане и това е поредната груба грешка на Борисов. Освен ако не е нарочна, ако Бойко не изпълнява партийна задача на бившата си партия.

- Как ще коментирате медийната публикация, според която БСП е платила милиони и е изработила план за убийството на Бойко Борисов?

- Това е поръчково изпълнение. От една страна, да навредят на БСП, от друга - да издигнат големия Зевс още повече в очите на хората, които да кажат: „Заплашват Генерала!“ И той да се превърне в жертва. Защото народът обича жертвите. Това е простотия отвсякъде. През тези четири месеца ние много концентрирано преживяваме милиционерщината на Борисов. Казвам - не полицейщината или ченгеджийницата, а типично милиционерските похвати на големия и малкия Зевс.

- Вие богат човек ли сте, г-н Георгиев?

- Богат съм! (Казва го на секундата, без да се замисли)... Толкова много приятели имам, че просто няма по-голямо богатство на света от приятелите.

- Аз Ви питам - богат ли сте в материалния смисъл на думата?!

- Богат материално?! Богат съм на любов и на приятели. Ако ме питаш за собствености, то ще ти кажа, че нямам никаква лична собственост.
 http://www.struma.com/bulgariya/boiko-shte-vkara-polovinata-ot-ministrite-si-v-zatvora-i_3996/

Offline Metka

• Forum fan
Тази новина, предполагам че доста от нашите съворумци - ловци на "ислямисти" ще останат мнго доволни:

САЩ очакват България да приеме затворници от Гуантанамо

САЩ предлагат на България да приеме затворници от Гуантанамо и очакват решението на премиера Бойко Борисов. Специалният пратеник на Съединените щати по закриването на Гуантанамо вече се е срещнал с вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов и е представил информация за конкретни лица, задържани в Гуантанамо и е помолил правителството да разгледа възможността за преселването на тези лица в България.

По неофициална информация става въпрос страната ни да приеме до трима човека. Още не е известно какъв ще е отговорът на премиера Борисов.

След встъпването си в длъжност в началото на тази година Обама издаде заповед за затварянето на Гуантанамо до една година. Съгласно неговото решение 60 арестанти трябва да бъдат изпратени в други държави, тъй като в родните им страни са изложени на риск от мъчения и убийство. Еврокомисарят за правата на човека Томас Хамерберг призова европейските правителства да приемат петдесетина бивши затворници от Гуантанамо, а Франция, Белгия, Италия вече обявиха такава готовност.

"Преселването на задържаните в Гуантанамо е жизнено важно за закриването на местата за задържане, разположени там. Помощта на нашите близки съюзници и партньори ни е нужна, за да постигнем целта, поставена от президента Обама", се посочва в писмо на Даниел Фрийд до премиера Борисов от 7 декември, с което Mediapool разполага.

В средата на юни страните от ЕС постигнаха съгласие за условията, при които ще приемат на своя територия бивши затворници от центъра за задържане на предполагаеми терористи в американската военна база в Гуантанамо.

САЩ ще предадат на европейски страни онези затворници, които са обявени за "невинни" от американските власти. Вашингтон се ангажира да предостави информация за заподозрените в терористична дейност затворници на всяка приемна страна, както и в отделни случаи да поеме разходите по престоя им.

По информация на Mediapool подобно предложение е отправено и на кабинета на Станишев, но било отклонено.

Гуантанамо е град в югоизточната част на Куба. Американската база в Гуантанамо е използвана от военноморската флота на САЩ, като през 2001 г. е изграден и силно охраняван военен затвор. В него са задържани заподозрени в тероризъм и военни престъпления. Третирането на затворниците предизвика скандал, след като стана известно, че някои от тях са били измъчвани по различни начини - физическо насилие, забрана за заспиване, излагане на силен шум, задържане под вода.

http://mediapool.bg/show/?storyid=159696&srcpos=1

EVROPOMAK

• Guest
Тази новина, предполагам че доста от нашите съворумци - ловци на "ислямисти" ще останат мнго доволни:
САЩ очакват България да приеме затворници от Гуантанамо
Ами, то имало адно време, "Бир Заман, Бир Вакът", и Австралия и Америката са приемали само затворници, разбойници, крадци и аййдуци, но глей след несколко години, какви богати и уредени держави станаха от тия приемни пратеници!  :o  ???
Да, не би това да значело, че и ний в "БГ-то" след не много длего време след този прием шье земемь да станем кат тея богати и бохемски държави, ако е така, да идват, да идват!  ;D  :D  ;)

Offline Hat

• Moderator
Манталитет на тукашното население не може да бьде променен десетки години напред.Може би географското положение на страната ни ни предразполага кьм тази разюзданост вьв всяко едно отношение.Сьмнявам се че няколко затворника ще окажат влияние по скоро ние тук ще ги покварим.Четох някаде,че всички западняци посетили Бьлгария за няколко дни та дори и японците след като прекарали чудесно тук само на хапка и пийка сьчетана с млади, красиви и евтини момичета не им се трьгвало от тук.На нас ни трябват много затворници за да се оправим ама наистина много.

Offline nezir_9

• Advanced member
                            Варварска държава! Смазва слабите - деца, болни

Евгений Дайнов 10 години е бил в настоятелството на помощното училище в село Миндя. През това време е видял много удивителни неща. Прочетете изводите му сега, след поредната драма с деца, забравени от държавата в Крумовград.

Първият път е случайност. Вторият път е съвпадение. Третият път е конспирация.

Така пише в наръчника на американските тюлени и си е чиста истина. За последните десетина дена имаме:

1. Скандала с фонда за лечение на деца в чужбина, който до такава степен не лекувал деца в чужбина, че върнал 3/4 от парите си;

2. Скандала с варварското отношение на лекари спрямо попадналите в лапите им родилки;

3. Трагедията в Крумовград, когато три деца се взривиха с бомба, подарена им от един чичко.

Общото в трите случая е демонстративната жестокост, с която държавните институции се отнасят към българските деца. Държавата е потопена не само в корупция, но и в конспирация за упражняване на максимална бруталност спрямо изпадналите в слаба позиция свои малки граждани.

Едни институции отказват да ги лекуват и така - нарочно и съзнателно - ги обричат на смърт. Други третират младите майки като военнопленници, за които не важи Женевската конвенция. Апо социалните домове и помощните училища пък царят садизъм, алчност и най-мрачно варварство. В продължение на

10 г. бях председател на първото в страната училищно настоятелство - на помощното училище в село Миндя. През цялото време се борих с институционализираното варварство, вградено в отношението на системата към децата на нацията. Нито общината, нито държавата се интересуваха как живеят тези деца. Цяло десетилетие не само събирах средства за тях, но дебнех персонала. Защото, ако не дебнех и тероризирах разните му там лелки и възпитатели, те правеха онова, което се прави във всички без изключение подобни заведения в страната.

Крадяха консервите и картофите от кухнята, гепваха дарения, източваха мазута за отопление през зимата. Денем, вместо да водят учебен процес, се напиваха в единствената топла стая, а децата скитаха из селото в търсене на топлина и храна.

Нощем, вместо да дежурят над децата, т.нар. възпитатели се напиваха и нехаеха за поверените им млади животи. По-големите деца бяха ползвани като сексиграчки или като безплатна работна сила. Онези, които можеха да четат и пишат, дължаха това на милозливи селяни, които ги прибираха на топло и ги учеха на елементарно четмо и писмо.

И, разбира се, след като всичко живо само пиеше и крадеше, никой не контролираше кой влиза, кой излиза и какво изобщо става. Не бомба- цял танк Т-72 можеш да вкараш и никому няма да направи впечатление. А междувременно стотици семейства чакат да приемат изоставените деца в домовете си, но държавата не им дава. Общинските комисии не се събират с месеци и години. Защо? Ами за да им е гадно: и на кандидат-родителите, и на децата, оставащи по домовете...

Разликата между Европа и варварството е в отношението към човешкия живот. Във варварските страни животът няма значение. В Европа е висша ценност.

Слабите и клети европейци - болните, родилките, децата, възрастните - се опират на държавните институции, чиято мисия е да смекчат суровостта на живота. В България обаче, ако изпаднеш в положението на слаб, всички държавни институции моментално ти правят мечка Отнасят се към теб с демонстративна жестокост, само защото си слаб. Паднал си им в ръцете и ще те разплачат до девето коляно. Всеки, който е слушал разказ на родилка, знае какъв задушаващ бяс обхваща нормалния гражданин, който веднага започва да си представя как смила от бой съответния лекар.

Всеки, който е наблюдавал как гасне от рак близък човек, знае, че онкоболните биват нарочно убивани от системата - бавно, съзнателно и максимално болезнено. Няма изключения.

Всеки, който е гледал как инвалид се движи с количка, се е питал: “Абе, толкова ли е трудно да се скосят тия тротоари?”

Всеки, който е водил възрастния си родител по болници, е виждал отношението на лекарите: “Що ни занимават с тоя дъртак, дето и бездруго му е време да мре?”

Всеки, който е бил жертва на престъпления, е виждал как “органите” категорично се разсейват или се опитват да изкарат жертвата виновна.

И всеки, който минава покрай старчески дом или лудница, вижда как по двора бродят същински скелети. Е, бродят тогава, когато не са вързани за леглата и налагани от персонала. А приличат на скелети, защото от кухнята се краде абсолютно всичко.

Това, приятели, не е Европа, а най-тъмна Азия отпреди сто години. Жестокостта е дълбоко вградена в самата същност на държавната система. Само някаква решителна и напълно безкомпромисна революция може да се справи с държавната бруталност.

Надежда има, тъй като общественото мнение най-сетне отказа да търпи.

Родилките престанаха да мълчат за инквизициите по родилните домове като за някакъв свой личен срам. Онкоболните направиха истински бойна организация, водеща всекидневна война с държавния садизъм. Има доброволчески организации, които - за разлика от държавата - пращат деца на лечение в чужбина с даренията на обикновения гражданин.

И всички посочиха виновните с пръст: лекари, възпитатели, чиновници, персонал по различните концентрационни лагери, неизвестно защо известни като “домове”.

Дори лекарският съюз разбра, че нещо става, но го изтълкува по свой си начин: “Страната явно няма нужда от лекари.” Хайде сега, сълзи и сополи... Много добре знаят, за какво става дума. Само се правят, че не знаят.

Имаме огромна нужда от лекари (чиновници, даскали, възпитатели). Нямаме нужда от хилядите верни последователи на доктор Менгеле и съмишленици на Адолф Айхман. От такива лекари (възпитатели, чиновници, учители) нямаме нужда. Нямаме никаква нужда от хилядите дребни садисти, пъплещи из система, която е направена така, че българите да имат най-краткия и болезнен живот от всички страни в ЕС.

Според великия философ Карл Попър, демокрацията има само едно преимущество: намалява жестокостта в отношенията между хората. Именно намаляването на жестокостта на системата спрямо гражданите трябва да стане главната, ясна и осъзната стратегическа цел на правителството. Защото, ако институциите продължават да се разправят със слабите и болните с обичайната си демонстративна жестокост, за какъв дявол ни трябваше да сменяме правителството?

Евгений Дайнов
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=306438

Offline Metka

• Forum fan
Осман Октай: ЕС е спуснал списък с 500 души за “отстрелване”! Доган готви бунтове!

Октай и Доган навремето бяха първи приятели, сега са люти врагове

Ахмед Доган подготвя пъклен план за дестабилизиране на България и правителството на Бойко Борисов през зимата. Това обяви в ексклузивно интервю за "ШОУ" Осман Октай - бившата дясна ръка на ДПС-лидера.
Октай е роден на 29 август 1952 г. в село Чернолик, Силистренско. Завършил е полувисшия медицински институт в Хасково. В политиката е от 1990 г. и е един от ръководителите на Движението за права и свободи. В продължение на четири мандата е бил народен представител и дълги години заместник-председател на ДПС. През целия този период е смятан за втория човек в партията на Сокола.

- Какво прави Доган в момента?

- Готви пъклен план. Трескаво организира социални бунтове през зимата. Подготвя дестабилизация на властта. В момента провежда закрити регионални конференции с подбран електорат под предлог, че подготвят национална конференция. И сега казвам нещо изключително важно, заради което приех тази среща. Аз определено смятам, че в момента два са центровете за дестабилизация на властта – единият е Сараите, другият е Президентството.

- Какво ще дестабилизарат по-конкретно тези два центъра?

- ГЕРБ и самия Бойко Борисов. Единият разполага с регионален и електорален ресурс, а другият - с ресурса на службите на разузнаването, на НСО, на Висшия съдебен съвет. Проблемът е, че никой не познава достатъчно добре проблема с етнобалансите в България. Има ли, няма ли етнически конфликт? За разлика от всеобщото мнение, опасността не идва от Кърджали, не е там проблемът за етническия баланс в страната.

Кърджали е един етнически регион, граничещ с Турция и Гърция, т.е. той е затворен оттам от страни на НАТО. Към Кърджалийския регион има един-единствен главен път – от Хасково. Този път снабдява целия регион, цялото движение и поток обслужва само този регион. Доган в Кърджалийско разполага със 7 общински кмета, с 90-ина кмета по села и четири депутатски мандата. Това му е ресурсът. Ако утре Доган мобилизира кметовете си и активистите си и организира бунтове с животновъди и не знам какъв още социален конфликт, като затворят този път, какво става? Ако държавата не се уплаши и един месец не се интересува от тях, тогава Доган ще се хване с местното население за гушите. То ще обърне протестите срещу него. Ще спре спонтанно със собствени сили бунтовете, защото той ще обрече собствените си избиратели на мизерия. Няма да има ефект. Няма да може да уплаши държавата и той добре го разбира. Неговият проблем е Североизточна България. Натам е насочен пъкленият план – Русе, Добрич, Варна, Бургас, Велико Търново, Силистра, Разград и Шумен, та до Айтос.

С какво разполага в този регион? С целия властови ресурс, внедрен за 8 години. За разлика от СИК и ВИС, той не купуваше прокурори и шефове на РДВР-та. Тия политици и ключови фигури той ги назначаваше. Този ресурс днес имитира активност, мимикрира спрямо новата обстановка, но е готов да участва във всеки саботаж на централната власт. Второ, в този обширен регион Доган разполага с 23 мандата, има 30 общини. В тях държи 80 процента от общинските съветници, а населението там е 80 процента турско етническо малцинство. За тия години той успя да изтласка българското население в периферията със социални и икономически действия и сега има кметове в 80 на сто от селата. И сега целият този ресурс той го подготвя на затворените конференции и сбирки за социални бунтове. Има списъчен състав, според който неговите кметове на селата в ролята си на десетници могат да изкарат 100 000 души за едно денонощие, които да блокират целия този регион. Доган добре го знае и се готви за това. Неслучайно казва, че до една година ще има дестабилизация.

- А защо трябва да го прави?

- За да се защити от атаката на властта, от разследванията. Да не се стигне до арести. Както на Юнай Сефер сега, Табакова, кмета на..., Емел Етем, Джевдет Чакъров и другите. Защото

всички тези, когато ги изправят до стената, може да започнат да сътрудничат на властта и да го предадат.

Вече неслучайно започна сондажът с модела на братя Юзеирови в с. Славяново. А има маса провокатори, които са готови по негов сигнал за такива провокации. И сега Доган и неговите глашатаи по джамии, навсякъде, казват – тези безверници не само посегнаха на нашия символ полумесеца, но и на техния – кръста.

- Да не искате да кажете, че това се носи и по молитвите от джамиите?

- Абсолютно навсякъде. И с кабелни телевизии. В тези общини други освен техните кабелни оператори няма. И всичко това е записано, пускат го преди филм, по време на филм и т.н. Всъщност там държавата отсъства. Ако Бойко Борисов не намери много бърз механизъм чрез закона и държавността и не отвоюва този ресурс от Доган, го грози голяма опасност. Заплахата е много голяма. И за него лично. Защо? Защото Гюнай Сефер и другите помнят, че по време на майските събития през 1989 г. Бойко Борисов е присъствал със спецчастите в Дулово и Каолиново. И какво внушават те? Те внушават на смесеното население, включително и на българското, че този човек утре или вдругиден отново ще дойде на барикадите с баретите. Разбирате ли? Те готвят и следващата част от сценария. Да направят буферна зона. От едната страна българското население, а от другата – турското в този протест.

- Нали българското население е изтласкано в периферията?

- Ами именно. Буферът ще бъде към България, това имам предвид. А българите вътре няма да посмеят да си покажат носа. В този смисъл ще направят буферна зона срещу бунтуващите се хора на Доган. Ако утре отидат полицейски части, те няма да дойдат от Варна и Добрич, ами ще пристигнат от другата страна, те ще пресекат от обратната страна. А Доган познава рефлексите на премиера, поне така си мисли, очаква и жандармерия и пр. От една страна, вече е инструктирал и подготвил всички криминални елементи, повечето членове на ДПС. Една скоба – Доган внедрява и продължава да внедрява в членската маса на ГЕРБ такива елементи. Има вече даже

внедрени умишлено общински ръководители на ГЕРБ. Такива, които имат публични домове,

сутеньори и др., които нямат авторитет сред хората.

- А Бойко Борисов се радва, че пробива със структури сред бастионите на Доган?

- Да. Но тези хора са провокатори, за да го дискредитират не само пред турското население, но и изобщо пред България и Европа. И тези хора Доган естествено утре най-напред ще ги вклини между протестиращите. Да не отминаваме и втория център на дестабилизация. Каква е гаранцията, че от президентските и другите служби под тях няма да има също провокатори, които да стрелят и да окървавят протестите? Вече има опит с ефективността от внедряването на такива провокатори. Ако подминем 10 януари 1997 г., нека си спомним, че направиха наскоро същото и със студентските протести във връзка с убийството на студент в Студентски град. Вече имат опит. И сега Доган отново чрез тези хора, за да не бъде изтласкан от Брюксел от входа и изхода на държавата, ще му съдействат безпрекословно. Въпросът е на живот и смърт. Днес Доган и Президентството обслужват едни и същи хора. Даже съм убеден, че има съгласувани действия. И заплахата за България е не само, че ще има дестабилизация в полза на мафията. Това ще бъде процес за

автономитизирането на този регион по модела “Косово”. Запомнете го!

И утре ще видите, че Анкара ще каже: "Ами ние нямаме нищо общо, защото това не е Кърджали." Няколко хора ми вярват по отношение на въпросния сценарий в тази държава, защото са патили и са му сърбали попарата на Доган. Един от тях е Иван Костов. Нужни са спешни мерки. Проблемът е, че срещата ни се отлага, защото Костов трябва да се грижи за баща си, той е много болен, много възрастен човек, казва ми - трябва да го къпя, да го движа и други такива работи.

- Да се върнем на конспирацията за дестабилизацията на държавата. Защо му е на Първанов да играе по дудука на Доган, двамата вече се разплатиха за двата му мандата, спечелени и с гласовете на ДПС?

- Защото Бойко Борисов, за разлика от Първанов, не е подвластен на тези структури. Той е подвластен на ЕС и американците. Или ще отвоюва държавата, или ще си отиде. Знаете ли, че

има един списък на ЕС от 500 души –

черен, червен и зелен. По моя информация от Брюкселски и Натовски източници. Черният е със сто имена на фирми и личности, които трябва незабавно да бъдат извадени от играта. Следващият – до 250, червеният, е с още 150, които постепенно в рамките на година и половина също трябва да бъдат извадени от играта, като се почне от днес. Третият – зеленият, е с личности, които трябва да бъдат със затихващи функции, защото имат съответното отношение към държавността, бизнес администрацията и т.н. И зная добре, че тези, които са получили съответната информация, панически почват да си прехвърлят активите, да разпродават, да изчезват в досегашния си вид.

- Черният списък, предполагам, е нацвъкан с имена на фигури, политици, фирми и обръчи от фирми около Доган, които незабавно трябва да си отидат?

- Ха-ха, от действията на прокуратурата ще стане ясно. Бойко Борисов има задачата да организира и мобилизира отвоюването на държавата. За разлика от тези, които имат локален ресурс. Този ресурс вече е загубил и благоволението на Москва в голямата си част.

- Добре, защо му е на Доган да готви бунтове, след като е богат като Крез и спокойно може да се оттегли на което си иска райско кътче в света и да си гледа кефа?

- Темата за това какво има Доган, доколко разполага с несметни сметки и пр., е обширна и няма нищо общо с мита за богатствата на Доган... Може да се окаже точно обратното.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ

http://www.blitz.bg/news/article/65863

Offline vladoatan

• Member
  • **
                       ЧИЧО ПЕШО ПИШЕ ДО БОЙКО БОРИСОВ

Уважаеми Господин Борисов,

Преди две седмици Вие се обърнахте към бизнеса с призива да даде премии на своите работници..
Аз имам бакалничка, в която работят две жени.
Марчето е вдовица и има 4 години и половина до пенсия. Никъде не я щат, взех я при мен, макар да недочува и това дразни клиентите.
Пенка е била учителка, съкратена е и за нея също няма работа. Взеха я макар не може да сметне 2 и 2, все връща повече и ми бърка в джоба, но ако я уволня няма да има какво да яде.
Този месец няма да мога да си платя тока, такса смет още не съм я платил за миналата година, осигуровки не съм плащал от лятото. На внучето за празниците съм му приготвил едни шоколадови яйца дето им е минал срока, дано да не разбере бабата – за друго няма да имам пари.
Бях решил да не давам премии на Марчето и на Пенка, но като чух за Вашия призив към работодателите – щото и аз се пиша работодател, реших да дам по 100 лева премия. И вече дадох парите. Бях ги отделил да заредя с кори за баница, щото преди Коледа много се търсят кори за баница.
Знаех, че ще загубя клиенти, но нямаше как. Викам правителството ще даде на пенсионерите по 100 лева, трябва да дам и аз.
Сега разбирам, че правителството щяло да даде само по 25 лева.
Да знаех и аз щях да дам по 25 – да не се охарчвам.
Разбрах, господин Борисов, че само толкова пари сте успели да вземете от чиновниците. Че толкова ли им са постни баниците на тези чиновници, след като само съдиите и прокурорите бяха спестили 27 милиона?
И тези 25 лева щели да се дават след празниците.
Ами да знаех и аз, че ще стане така, и аз щях да дам тези 200 лева на 4–и, тогава щях да мога да купя корите, да ги продам по Коледа, да завъртя парите и тогава да дам премиите на Марчето и Пенка. Щях да спечеля 20 лева и да купя на внучето и една кола с дистанционно. Щото цяла година ме моли. И шоколадовите яйца щях да сменя с по-пресни, а онези, с миналия срок, щях да ги пусна на половин цена.
Щяха да се продадат за две минути.
Да, ама като няма синхрон в работата на правителството и частния бизнес, така се получава.
За много години.

Чичо Пешо -предприемач

http://evgenitodorov.blog.bg/politika/2009/12/13/chicho-pesho-pishe-do-boiko-borisov.454072

Offline isa71

• Forum fan

Симеон Дянков
Дянков: В най-тежката част на кризата сме

В момента България се намира в най-тежката част на икономическата криза. Това заяви вчера финансовият министър Симеон Дянков. По думите му според оценките на Европейската комисия в края на годината страната ни ще се намира в добро състояние. Аз очаквах, че дефицитът в хазната ще е около 2,5 млрд. лв., а от всички министерства излязоха допълнителни дефицити от около 1 млрд. лв., посочи Дянков.

Според него за следващата година България ще завърши с най-добър резултат в сравнение с останалите страни от Европейския съюз и ще бъдем номер 1 в Европа по стабилна фискална политика, категоричен е министърът. Според него това не само ще повдигне самочувствието на българите, но ще помогне на страната за влизане в Еврозоната.

http://www.novinar.net/news/diankov-v-naj-tezhkata-chast-na-krizata-sme_MzEzNDs0Nw==.html

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
- Най-накрая и българите достигнаха дъното.
- О, това е добра новина! Значи скоро ще се започнат да се оправят?!
- Не, напротив - почнаха да копаят.

:) :) :)

Offline rcn

• Senior member
- Най-накрая и българите достигнаха дъното.
- О, това е добра новина! Значи скоро ще се започнат да се оправят?!
- Не, напротив - почнаха да копаят.

:) :) :)

Някои се оправят се с 'посещения на добра воля' на банки, трезори, супермаркети преди да им направят инкасо и 'внезапни запознанства' с турски граждани по Вакарелските баири на автомагистрала Тракия

http://www.dnes.bg/crime/2009/12/14/policiiata-izdirva-10-dushi-za-grabeja-na-magistralata-tazi-nosht.82488

Offline isa71

• Forum fan
17.12.09
Сидеров: Яне, ти си хомо! Янев: Прати ми жена си!

И този парламент не се размина с гей скандал. Вчера лидерът на “Атака” Волен Сидеров призова председателя на РЗС Яне Янев да си признае, че е хомосексуалист, “за да му олекне”. В отговор Янев декларира, че е и винаги е бил хетеросексуален и за доказателство Сидеров можел да му прати съпругата си Капка, а той самият да вземе фенер и да им свети.

Драмата, която за малко не прерасна в ръкопашна схватка тръгна в кулоарите на парламента. В една от залите политическата група на РЗС се срещна с дипломати от посолствата на страните от ЕС, на САЩ и др. Според
 http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=317611