Mislq 4e ima hora koito da osvetlqt tazi tema .............. kakvo se iziskva ot 4oveka da prieme hristiqnstvoto
Da stane hristiqnin?
"Салейкоу", чадо убаво, кво ти стана така изведнаж с тази усложна тема, чи хептен ма зачуди и 3 - дни и 3-нощи, ия мислех , ни можах да спя и па мислех, мислех, та ма измочи млогу сас соя сложен вапрос!
Ам, кату гльодам ай сейя горните писаници, чилек за да станува "ристиенин", никък ни съ изисквъ млогу, усобену за некав слабоарактерен и пудатлив помак, аку станува дума, малку парици, малку кьяр, малку шашмалогия и ей гу станал бая гулем "ристиенин", ну кой шъ му пуверува на тоя пумак, никой, саму той си и ако има такав новичък "ристиенин" шъ го пратим в другата тема "помаци-ристиени", дету казва "Гелина", ия сам готов да му подаря адно гулему кандилце, като начален армагань!
Виж, сия , аку станува вапрос за меня веднага ти казувам, ия мога да станувам временно "псевдо-ристиянин" , но само аку ма приложе неква убава и каматна "ристиенка" и то да си пийвам кайвьето с нея саму за адна - две седмици и недели, през адин месець и то без да излазям навонка на двора и да си седя на топло в одаятъ и ди гльодам телевидение и да си слушам Помачки песни от транзисторчето дету ми е сложену на горната ракла!
Stoi si myosyolmanka taka maja ti moje da ima oshte 3 jeni i da si paluvate zaedno!!!!1
Ей, Аго "бай ПомаК" , нещо май са си оборкаль, чи то низнайш ли при истинските Помаци (муслимани) - по божий писан закон има само адна гражданско-правно-законна жена, другите са само другарки в живота и то през време на дльога война и мурабьо, дету трае над 100-тина године!
Та ти, зар си решил да воюваш за Помачката кауза и война!