Author Topic: Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !  (Read 265675 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Трябва да ти се напомни, изглежда, че тезата за тюрк. произход на българите се поддържа от много бълг. историци, които според вас са лъжци и  роби на пропаганда. Или какво излиза - когато ви харесва какво казват им вярвате, когато не сте доволни: лъжат!

На запад, никой  вече не оспорва тюрк. произход на булгарите. Българите са смес от много азиатско-тюркски племена и племена заселили се по сегашните земи на БГ.
Неоспорим е Тюркският език на Булгари, Печенеги, Кумани, Узи, Огузи, Огури, Гагаузи, Карлуци, Ногайци и много други, които сега са в състава на българската нация. Тези Тюркски племена с времето са си изгубили езика ты като славянските племена били по - калабалък. Ты като държавата се е наричала с името на създателите и т.е. булгарите, то и езикът им са го нарекли български.

feggaria

• Guest
А защо според теб създателите на държавата са имено българите?

Offline razlichna

• Member
  • **
  • priemi se kakavto si za da te priemat i drugite
Никаде не съм казал че е от гръцката азбука а какво мислят гърците за Кирил и Методи и кирилицата не че не четеш но и не отговаряш.

Da Viarno e,kakto kazvat tuk gartsite; dobre che biaxa nashite Kiril i Metodi da vi dadat azbukata inache shtiaxte da si xodite neuki i do dnes. V tova te sa napalno ubedeni i kogato se opitash da sporish s tiax poshturiavar,

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Da Viarno e,kakto kazvat tuk gartsite; dobre che biaxa nashite Kiril i Metodi da vi dadat azbukata inache shtiaxte da si xodite neuki i do dnes. V tova te sa napalno ubedeni i kogato se opitash da sporish s tiax poshturiavar,
По времето на Кирил и Методи е нямало гърци, а византийци. ;) А самите Кирил и Методи са траки с  имена - Църху и Страхота. А азбуката на която пишем днес няма нищо общо с ''измислената'' от тях!
Гърчетата са бесни защо Русите преиемат азбуката и религията от нас, а не тяхната и сега вече от 1 януари 2007 г. кирилицата става официална азбука на Европейския съюз (т.е. ще се използва за служебни цели в ЕС). След въвеждането на еврото като национална валута на страната ни, на новоотпечатваните евробанкноти заедно с латинските и гръцките букви ще бъде отпечатван и надписът „Евро“ на кирилица.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
След въвеждането на еврото като национална валута на страната ни, на новоотпечатваните евробанкноти заедно с латинските и гръцките букви ще бъде отпечатван и надписът „Евро“ на кирилица.

Hayırlı olosun( neka byde po-dobre).
Neka da e 4estito.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
А защо според теб създателите на държавата са имено българите?

Не българите бе мой човек, БУЛГАРИТЕ, тези дето майчиният им език е бил Турски, те са от династията ДУЛО.
От ДУЛО са и основоположниците на Османската Империя, та затова Иван Шишман дава сестра си Кера Тамара на Хан Мурат.( Мурат Хан )

feggaria

• Guest
Не българите бе мой човек, БУЛГАРИТЕ, тези дето майчиният им език е бил Турски, те са от династията ДУЛО.
От ДУЛО са и основоположниците на Османската Империя, та затова Иван Шишман дава сестра си Кера Тамара на Хан Мурат.( Мурат Хан )

Виж сега казва се БЪЛГАРИ! Булгари ги наричат в гръцките и латинските извори, защото нямат звук "ъ". Ама ти едно си знаеш и едно си баеш! Има ГИБИ  и ЛИБИ, което ще рече Гръцки извори за бълг. история и Латински извори за бълг. история, пък има и арабски и арменски извори. Ама вземи и ги прочети най-после!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Виж сега казва се БЪЛГАРИ! Булгари ги наричат в гръцките и латинските извори, защото нямат звук "ъ". Ама ти едно си знаеш и едно си баеш! Има ГИБИ  и ЛИБИ, което ще рече Гръцки извори за бълг. история и Латински извори за бълг. история, пък има и арабски и арменски извори. Ама вземи и ги прочети най-после!

БУЛГАР ( а не българин ) се наричат булгарите в Приволжието, Урал, Казан и пр., което ще рече че това е оригиналното им име също както татар, авар, хунгар, маджар и пр. Булгар ги нарича и Махмут от Кашгар ( Кашгарлъ Махмут) който е бил Тюрколог още през 11 век. Май че трябва да те пратим по старите земи на Булгарите та белким вденеш. ;)

feggaria

• Guest
БУЛГАР ( а не българин ) се наричат булгарите в Приволжието, Урал, Казан и пр., което ще рече че това е оригиналното им име също както татар, авар, хунгар, маджар и пр. Булгар ги нарича и Махмут от Кашгар ( Кашгарлъ Махмут) който е бил Тюрколог още през 11 век. Май че трябва да те пратим по старите земи на Булгарите та белким вденеш. ;)

Българино ювиги, по твоята странна логика днес цяла Мала Азия е населена с БЪЛГАРИ и там се намира държавата България! А Махмут от Кашгар къде е завършил тюркология? Сигурно в Магнаурската школа?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Българино ювиги, по твоята странна логика днес цяла Мала Азия е населена с БЪЛГАРИ и там се намира държавата България! А Махмут от Кашгар къде е завършил тюркология? Сигурно в Магнаурската школа?

Не българи а БУЛГАPИ бе човек. Българите са сегашната смесица миш-маш. ???

Вместо да плямпаш, бегай да четеш и пак ела за проверка. ;D

feggaria

• Guest
Стига си плямпай, не си знаеш историята. Бегай да четеш и пак ела за проверка. :D

Българино ювиги, всеки ден чета българската история. Просто работата ми е такава. Но е добре и ти да започнеш с четенето.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Българино ювиги, всеки ден чета българската история. Просто работата ми е такава. Но е добре и ти да започнеш с четенето.

Едно е да четеш, друго е да знаеш. ;) Тук в ТР има много булгари и татари от Казан и Крим. Ти от кои си?

feggaria

• Guest
Едно е да четеш, друго е да знаеш. ;) Тук в ТР има много булгари и татари от Казан и Крим. Ти от кои си?

От БЪЛГАРИТЕ, които идват по тези земи водени от хан Аспарух, третия син на хан Кубрат, след разпадането на Стара Велика България, сигурно не си чувал за нея. Интересно, ако аз сега отида в Турция без да знам грам турски и само говоря на български, дали ще ме разберат?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
От БЪЛГАРИТЕ, които идват по тези земи водени от хан Аспарух, третия син на хан Кубрат, след разпадането на Стара Велика България, сигурно не си чувал за нея. Интересно, ако аз сега отида в Турция без да знам грам турски и само говоря на български, дали ще ме разберат?

Е, как да не знам ! Нали тук използвам неговото име Курт, тюрките са го наричали Хан Курт, който е внук на Ирнек ( все Турски имена). За езика не се тревожи. Веднага ще научиш Булгаро-Тюркския език защото ти е в кръвта. А пък като видиш че тук има повече хора отколкото в БГ които приличат на теб лесно ще се адаптираш. Та и природа, морета, богатство т.е. никога няма да съжаляваш.  ;)

Offline Mariana

• Forum fan
Е, как да не знам ! Нали тук използвам неговото име Курт, тюрките са го наричали Хан Курт, който е внук на Ирнек ( все Турски имена). За езика не се тревожи. Веднага ще научиш Булгаро-Тюркския език защото ти е в кръвта. А пък като видиш че тук има повече хора отколкото в БГ които приличат на теб лесно ще се адаптираш. Та и природа, морета, богатство т.е. никога няма да съжаляваш.  ;)

Някои не правят разлика между турски и тюркски.

Така всички народи или езици с тюркски произход (които са доста), могат да се и се изкарват турски. Така де що има азери примерно или таджики или узбеки или казахи и пр., всички би трябвало да се наричат турци - не азери, узбеки, таджики, казахи и пр.

Това, впрочем, е нещо подобна на това да не се прави разлика между славянски народи или езици и словенски народ или словенски език примерно. Понеже има много т.нар. славянски народи и езици, но един само народ се нарича словенски днес. И нито хърватите примерно, нито чехите, нито словаците, нито поляците, нито русите, нито сърбите и пр. се наричат и определят така.

Що се отнася до това дали древните българи са били тюрки, дали е точно тюркски техният произход, това е спорна теза. Те са имали контакти с тюркски народи, с културата и езика на тези народи, но много учени не споделят версията за тюркски произход на древните българи.