Author Topic: Насилието над жените- Nasilieto nad jenite !  (Read 56923 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline oruch

• Senior member
Ади,не защитавам никое течение,а моето лично мнение .Ако някой се чувства със засегнато его,проблема си е негов.Не асоциирам насилието с исляма,и не виждам пък защо исляма да не не се произнесе по този проблем,мнения имат не само течинията а Расулюллах с.а.с.

Offline Metka

• Forum fan
 Оруч,  ти един път каза че брезничани сме голями майтапчий.Това за мене бе най голямия комплимент.Наистина, та днес смехът в България изчезва всекидневно,
може би от въздействието на кризата.
Хората ставаме депресивни и стресирани.Наистина аз като проследих тука във форума от къде дойде думата "пошляпване" и се порових в нета, не ми текна нищо сериозно да направя като коментар.Бих ти се извинил ако съм те засегнал, но ще ме разбереш ако наистина се замислиш, като прочетеш нещата с които почна атаката на клонинга.Аз от една година имах отворена тема за насилието която я бях озаглавил - "Насилието и неговите жертви", тази тема си стои макар че е заключена.Доста голяма е..
Аз в нея почти няма какво да допалня , там съм абсолютно изчерпателен.Ето линка:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,952.0.html

Offline Ади

• Senior member
l

Offline muti6

• Adviser
Slusham vi, i ne viarvam na ushite si!!!
Az ,kazvam drugo:Piite voda ot” izvora”.A vashite vijdania, sa si samo vashi.Vsichko e vapors na interpretacia i agala na vijdane, i poznaniata vi za isliama.

Doverete se na tevsir ot golemite ucheni.Vsichko drugo si e sektanstvo!!
Iskam oshte da otbeleja ,che v isliama niama nasilie!!
I prestanete s tova" potupvane po dupeto":)Zvuchi malko mazohistichno.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Селям Мустафа,по какво по долу цитираното от теб мнение се различава от моето.

Цитат на Мустафа:
"Ще се опитам да коментирам последния клип. Та същият този шейх в интервюто споменава, че "условията за боя" са следните :

1. Към "бой" се прибягва само в краен случай, когато дори и оттеглянето от съпружеското легло не е помогнало
2. Съпругата не трябва да се удря по главата и по гърдите
3. Не трябва да се оставят следи от синини или кръв
4. Да няма счупвания и други увреждания
5. "Боят" не трябва в никакъв случай да става в присъствието на децата.
6. Всяко действие извън тези "правила" се счита за престъпление пред Бога.

Накрая шейхът казва: "Мъжът трябва добре да знае, че съпругата му не е негова вещ и за всяко посегателство срещу нея ще отговаря пред Аллах. Дори и съпругата да му прости, крайната дума е на Господ."

Ха сега, разгледай внимателно тези "изисквания към боя" и май ще излезе, че такъв вид бой преставлява обикновено потупване по дупето."

Коментирах интервюто с шейха. Това не е моето мнение по въпроса за "боя над жената", а коментар върху клипа. Защото на пръв поглед излиза, че този религиознен учен дава наставления как да се бият жените в исляма. Затова ислямофобите са го превели на английски, качили в Интернет и следят да го препращат от форум на форум за да петнят името на религията ни. Това е втория форум, в който коментирам този клип. Бях поканен на лични да го коментирам и във форума на бг мама, но отказах.

Според мен този клип предизвиква повече фитна (раздор), отколкото дава някакви разяснения по проблема.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline oruch

• Senior member

Ха сега, разгледай внимателно тези "изисквания към боя" и май ще излезе, че такъв вид бой преставлява обикновено потупване по дупето."

Извинявай Мустафа това май е твое

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Става дума, че ако е нужно да има "потупване" не трябва да наранява жената, а да и се напомни. А и това потупване не е първата стъпка. Има други стъпки, преди тази с "потупването".

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Мустафа_б сега доволен ли си?
А ти доволен ли си Фотакиев?

Offline fotakiev

• Forum fan
А ти доволен ли си Фотакиев?
Разбира се , че не!И аз не бях съгласен с някой от постингите на Петер, но това не е начина и изобщо не е нормално.
Това което прави Мустафа говори много... Чудя  се кога малко по малко ще се махнат всички "провокатори", по подобен начин...

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Разбира се , че не!И аз не бях съгласен с някой от постингите на Петер, но това не е начина и изобщо не е нормално.
Това което прави Мустафа говори много... Чудя  се кога малко по малко ще се махнат всички "провокатори", по подобен начин...
Фотакиев, разбирам те, но разбери и ти мен. При Петър беше ежедневие да "провокира". Знаеш ли, всеки път като видя в начална страница, че Петър е публикувал, все бях в напрежение дали не е пуснал поредната клевета срещу Исляма и нас мюсюлманите. И дали не е цитирал поредния ислямофоб. А и той много добре знаеше, че тука болшинството сме мюсюлмани. Все едно аз да вляза например в сайта на православие и да публикувам всеки ден за християнството, че е такава она такава и да цитирам християнофоби.

Offline fotakiev

• Forum fan
Фотакиев, разбирам те, но разбери и ти мен. При Петър беше ежедневие да "провокира". Знаеш ли, всеки път като видя в начална страница, че Петър е публикувал, все бях в напрежение дали не е пуснал поредната клевета срещу Исляма и нас мюсюлманите. И дали не е цитирал поредния ислямофоб. А и той много добре знаеше, че тука болшинството сме мюсюлмани. Все едно аз да вляза например в сайта на православие и да публикувам всеки ден за християнството, че е такава она такава и да цитирам християнофоби.
Това е просто форум. Ако Петер всеки път е пускал клевета за исляма, най-нормалното би било да се опровергае.Ако същият или друг като Петер, влезе в православен форум и започне да "провокира" съкрални назе неща,ще се радваме да му обясним гледната си точка, ако започнат обиди,тогава няма да има място при нас.Аз обаче не съм видял нито една обида от Петер!Явно той има мнение по много въпроси и ги споделя,къде друаде освен тук където има мусюлмани.
Струва ми се, че някой хора се приемат по-насериозно от колкото  трябва.И когато не могат да се защитят,стават неадекватни,започват да търсят компромати и подли начини за затваряне на устата на опонента.Това се забеляза много пъти!

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Това е просто форум. Ако Петер всеки път е пускал клевета за исляма, най-нормалното би било да се опровергае.Ако същият или друг като Петер, влезе в православен форум и започне да "провокира" съкрални назе неща,ще се радваме да му обясним гледната си точка, ако започнат обиди,тогава ниама да има място при нас.Аз обаче не съм видял нито една обида от Петер!Явно той има мнение по много въпроси и ги споделя,къде друаде освен тук където има мусюлмани.
Струва ми се, че някой хора се приемат по-насериозно от колкото  трябва.И когато не могат да се защитят,стават неадекватни,започват да търсят компромати и подли начини за затваряне на устата на опонента.Това се забеляза много пъти!
Да Фотакиев, той все е опровергаван, ама той продължава в същия дух. Ние му обяснявахме как стоят нещата в Исляма, ама той като чели изобщо не ни е чел, а продължава да хули Исляма. Как да обясниш на такива? Не си я видял обидата, защото не си мюсюлманин, а ние виждахме и повече от това.
Фотакиев, кои са тези подли начини? И как прецени, че са "подли"? Фотакиев, пак казвам, погледни на нещата и от нашата гледна точка.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Извинявай Мустафа това май е твое

Но и 20-ти пост в същата тема пак е мой :

В друг форум, при съвсем различни обстоятелства - там, където се говори искрено и добронамерено за Исляма, бих се противил дума по дума на казаното от тези "шейхове". Забравяш обаче, кой постна тук тези клипове и каква бе неговата цел.

Оруч, съветвам те, когато ме цитираш да разглеждаш съответния контекст. Или поне прочитай цялата тема.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ха-ха Фотакиев, "на чужд гръб и сто тояги са малко". Хайде заради "свободата на словото" да направим следното - аз ще те псувам всеки ден, а ти ще опровергаваш твърденията ми ;)

Или както се казва - пусне ли се веднъж слух, че сестра ти е к**ва, иди и доказвай после, че нямаш сестра.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Gelina

• Forum fan
Незнам за какво спорите,ама има говорилня! :P Тук е само тема за насилието, ама я добавете в заглавието и "над мъжете"! :D