Проблемите с равноправието и насилието над жените според мен идват от мъжете.Защо в църквата и исляма жената е така онеправдана?Отговорът е прост,защото правилата са измисляни от мъже...
Не може да имаме личност над друга.Както казва написалият долното:За Бог е по-маловажен сблъсъка между две планети в някоя галактика,от колкото налагането на една личност над друга..
"Защо говорите толкова настойчиво само за мъжете, а не и за жените? Защото, когато имаш от едната страна един Минотавър, който всяка година изяжда седем души, а от другата страна една овца, която причинява щети на градината, чувстваш, че опасността идва от звяра, а не от овцата. Егоизмът на мъжа изяжда и осквернява всяко крехко и прекрасно чувство, което се зароди в човешкото сърце, тъй като моделът, който следва, изисква той да бъде суров, агресивен, решителен, невъзмутим и, разбира се, да работи като луд независимо дали иска или не, само и само да не бъде оспорен мъжкият му характер.
Скъпи приятелю, може би успяваш да заблудиш мнозина, а и самия себе си, но не можеш да излъжеш мен, защото аз познавам себе си, следователно познавам и теб. Много по-смело и мъжествено е да бъдеш себе си, смачквайки Минотавъра, отколкото да се ограничаваш в рамките налагани ти от други, уж в името на мъжествеността. Самите жени нямат нужда толкова от тях, колкото от това да намерят някой, който да ги обича и да ги подкрепя, защото така се осмисля животът им."