Когато ги учил да вярват и да се молят единствено на Аллах (Отец) имах предвид молитвата Отче наш ... от Библията, но и в Корана има подобни стихове, като например:
5: 116. И когато Аллах рече: “О, Иса, сине на Мариам, ти ли каза на хората: “Приемете мен и майка ми за богове освен Аллах!” Рече: “Пречист си Ти! Не ми подобава да казвам това, на което нямам право. Ако бях го казал, Ти щеше да знаеш това. Ти знаеш какво има в душата ми, но аз не зная какво има в Твоята душа. Ти си Всезнаещият неведомите неща.
117. Казах им единствено това, което Ти ми повели: “Служете на Аллах моя Бог и вашия Бог!” И бях им свидетел, докато живеех сред тях. А когато ме прибра, Ти им бе Надзорник. Ти на всяко нещо си свидетел.
118. Ако ги измъчваш те са Твои раби, а ако ги опростиш Ти си Всемогъщия, Премъдрия.”
119. Рече Аллах: “Това е Денят, когато за искрените ще е от полза искреността им.” Техни ще са Градините, сред които реки текат, там ще пребивават вечно и завинаги. Аллах ще е доволен от тях и те ще са доволни от Него. Това е великото спасение.
При мюсюлманите съществува освен ритуално измиване, съществува и ритуално изкъпване. Прави се след като даден човек приеме исляма, след цикъл при жените, след полово снушение и полово облекчение и след като почине човек. Измива се остата и нусът и цялото тяло. Това ритуално искъпване може да се извърши в река, море и пр. след като човек се потопи цялостно. Ритуала се нарича гусюл.
Аз познавам добре Библията и знам каде е този цитат. Но в същото време никаде не пише в Библията, че е ял свинско. Има много признаци за това, че не е ял свинско. Никаде в Библията не е обвиняван от иудеите, че е ял свинско. Защото ако е ял щеше да го обвинят за това.
Примерът ти със снимката не е убедителен. Между това което ми казваш и това което съм виждал по храмовете ви има разлика. Освен това на снимката ясно е фотографиран човека, а на иконата човека Иисус изглежда като европеец, което не отговаря на действителноста. Мога да съм по обедителен, все пак с това се занимавам, но ако упорстваш, ще ти давам и по фрапиращи доказателства.
Ти знаеш много малко за мюсюлманите, а аз знам достатъчно за християните. Може да ти прозвочи като самохвалство, но аз съм в състояние да те уча на християнство. Незабравяй, че аз освен че съм историк, съм и теолог. А един ислямски теолог в БГ е длъжен да научи християнството с цел да се защитава при определени ситуации, защото все пак християнската религия е офицялната религия на страната.