Медицината мнооогоооо отдавна е бизнес и в по-малка степен хуманна наука. Ако имаш близка приятелка акушерка (от старата школа най- добре) може и да те открехне. След няколко години и в България мисленето по въпроса ще еволюира. Тогава (много след мен във времето) жените ще се обърнат към корените си и ще потърсят извора на Природата.
Аз питам тук за традиции, за символи, кой участва, как се възпитават момичетата от детство за това, което им предстои, обичаи за посрещането на новия човек, символика, някакви тайни за обезболяване (за болката имам друго обяснение аз, различно от конвенционалната медицина и вярвам, че е пряко свързана с психическата нагласа на жената) и т.н.. Дали политиката на псевдолекарите по всяване на страх от болката, усложнения и т.н. е пуснала пипала и в тези райони.
Не ме подхлъзвай, моля те, да изваждам тонове доказателства и то ЛЕКАРСКИ за печалбарството от най-естественото за жената действие. Съжалявам, но разглеждам този акт на ментално ниво (и е в раздел "Традиции", а не "Медицина")!
Имаш ли представа какво означава жената да е активната страна в израждането на собственото си дете и какво се случва днес в "болниците", къдете е един зрител. А за травматизирането на бебето с болничното раждане въобще няма място за съмнение!