Author Topic: Малцинствата  (Read 70619 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Малцинствата
« on: May 09, 2009, 05:15 »
 1. Има турски инерфейс, след него български,англииски,гръцки , македонски и български.
Чудиме се дали да не сложим още албански и боснашки.
Това говори за факта че тука място за расизам няма.Малцината опитващи се расисти тука да спамят или се игнорират или са свити в ъгала.

2. Може да има хора който настрахват от злоба.
Естествено това не сме ние помаците.Ние живеем по целия свят и сепаратизма е налудничава идея.
Откъсването на Родопите е шовинистичен мит с който се изхранват крайните националистически партии.Идеята е да се отклони вниманието за открадените милиарди от комунисттите преди и сега.
Помаци има не само в Родопите . Има и друга планина кадето има помаци - Шар Планина в Македониа, Голо Бърдо в Албания и Косово.
Да не говорим за Турция и Гърция.

3.На места във форума твърде лековато се смесват понятията "помак" и "турчин".
На места във форума твърде лековато се смесват понятията "помак" и "българин".
На места във форума твърде лековато се смесват понятията "помак" и "горанец".
На места във форума твърде лековато се смесват понятията "помак" и "нашенец".
На места във форума твърде лековато се смесват понятията "помак" и "торбеш".
На места във форума твърде лековато се смесват понятията "помак" и "тракиец".
На места във форума твърде лековато се смесват понятията "помак" и "славянин".
На места във форума твърде лековато се смесват понятията "помак" и "богомил".

- Това говори  не само за  богатия мултиетническия ни пройзход.Това говори и за нашето благородтсво и култура на толерантнос към сички.

4. Носталгия по Османската империя - нещо, което го има и сред определена прислойка сред българската общност.
Всеки уважаващ себе си университет изучава османистика.
Тука е мястото където свободно се пише и коментира културата от Османската Империя.

5. За това че в саита влизат хора и представители на институций и хора от различни наций и етноси , говори само
едно - популярност и уникален етнически модел във виртуалния свят.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Малцинствата
« Reply #1 on: May 09, 2009, 07:23 »
Поздравление Метка за постинга! Съжалявам,че е отговор на един преди тебе дето се рег и му изстрих постинга за да се разбере посланието ти,че сме отворени и сайта ни наистина е образец за толерантност и уважение тук!

Offline jemal

• Historian
Ynt: Малцинствата
« Reply #2 on: May 09, 2009, 07:32 »
Otminaha vremenata kogato mojeshe s viso4aishe reshenie da bide zabranqvano, iztrivano ,izgarqno,preimenuvano,vazrodqvano,izselvano,zatvarqno,progonvano i t. n. vsqkakav choveshki poriv za svobodomislie ili inakomislie.Dnes sled pochti 20 godini ot padaneto na rejimite v istochna evropa sme svideteli na kakvi li ne novi mutacii na tozi antichoveshki mantalitet, profanizam i niska kultura,izblici na ksenofobiq i kraen nacionalizam.Edna ot tazi otrovni  gabi /ГЪБИ/e vseizvestnata vi Ataka.tai kato ne obicham gabite ne si gi porachvam i vav virtualnoto  menu.Neka kervanat da prodalji da varvi smelo napred, a kuchetata neka si laqt.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
« Reply #3 on: May 09, 2009, 08:16 »
Никой нищо не ви забранява, кардашим. Нито ви преименува, възродява, изселва и т.н. Ако оставим настрана наистина твърде интересните теории за произхода на родопчани, които се вихрят в този форум - то не бяха траките, тюрките, богомилите, арабите и т.н., и т.н., сайтът наистина е интересен и доста добре направен. Изглежда, вложена е сериозна инвестиция за този проект.

Само че трябва да знаете, че както са отминали онези времена отпреди 20 години, така вече започва да отминава и СЛОБОДИЯТА на прехода. Има една много вулгарна, но също толкова вярна жаргонна приказка в софийския квартал "Сухата река", където живея. Лафът е: "Кой ебал - ебал, кака се ожени". Та така и със СЛОБОДИЯТА. Грешката, която беше направена преди 20 години със създаването на етническата партия ДПС и с постепенното рушене на българската държавност, със сигурност няма да бъде повторена. Грешката, която отродените комунисти направиха с акуширането на измислената македонска нация - също. Етническото инженерство приключи, приятели мюсюлмани.

И не ме обвинявайте в расизъм, защото просто не сте прави. В първия ми постинг, който светкавично изтрихте вчера, обясних, че съм роден в Лудогорието - в гр. Лозница, Разградско. Израснал съм както сред турци, така и сред много българи мюсюлмани. С доста от тях съм приятел и до днес.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #4 on: May 09, 2009, 08:26 »
Здравейте.Аз ви изстрих постингите! Ако искате да сте тук,моля следвайте правилата на Форума ни.Нямам предубеждения,и ако искате да сте тук сред нас малко уважение към съфорумниците преди вас,да е ясно!!!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #5 on: May 09, 2009, 08:34 »
С две думи "България за българите", другите кучета ги яли. Кардешим, ти говориш за двадесет години - период, през който реално 8 години мюсюлмани присъстват в управлението на държавата. Ние ти говорим за повече от 100 години - време, през което мюсюлманин /турчин или помак/ не е заемал висша държавна длъжност. В момента 12% от населението на държавата ни е мюсюлманско. А преди "голямата екскурзия" е било дори повече. Това население според теб няма право на представители в управлението на собствената им държава. И твърдиш, че не си расист  >:(

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #6 on: May 09, 2009, 08:40 »
Постингите на"Българин"  са с цел,ясно ми е откъде пише и за какво с цел,нека се види наистина от Форумистите тук за какво говоря.На мен ми писна от такива,но в името на Демократичноста на сайта да видим за какво се регистрира тук в помак.еu!!!

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #7 on: May 09, 2009, 08:52 »
Моите уважения, Мустафа и Назми, но да се връщаме толкова назад в историята...

Защото, ако погледнем последните 100 години, същото можем да кажем и за "меча на исляма" на Балканите - Република Турция. В тези градове и села в Одринска Тракия, където сега са заселени мюсюлмани от Родопите, преди близо 100 години е имало близо половин милион тракийски българи. Няма да припомням какво се е случило с много от тях по време на Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Нима тогава реформистите на Ататюрк дадоха поне едно висше държавническо място на християнин в Турция - било то българин, арменец или грък?!!!

Като ме обвинявате, че съм расист - мотивирайте се какво расистко има в постингите ми.
Подсещате ме да ви дам линк на две мои статии по темата за Възродителния процес. Преценете сами дали съм расист:

http://www.temanews.com/img/tema/445/10373/31.pdf

http://www.temanews.com/img/tema/503/11946/31.pdf

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #8 on: May 09, 2009, 08:54 »
Явно наскоро е гледал филма "Новото робство" на ТВ "Скат" и затова първата му тема бе за "турцизирането на Родопите". Сега вече започна откровено да си показва рогата с лозунга "Слободията свърши!" /със скрит подтекст "Белене ви чака" или "Вън от България"/. А е избрал и много подходяща тема за своя постинг - тази на вдъхновителите му от Ат.ка.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #9 on: May 09, 2009, 08:59 »
На мене ми е  ясно защо е тук" Българин",и като такъв му казвам да разбере за сайта тук! Да е ясно,всеки регистрирал се тук е Добре дошъл,но не и да се подиграва с един народ.И преди вас" Българин" сайта го е имал и ще го има и след вас бъдете сигурни.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #10 on: May 09, 2009, 09:18 »
Моите уважения, Мустафа и Назми, но да се връщаме толкова назад в историята...

Защото, ако погледнем последните 100 години, същото можем да кажем и за "меча на исляма" на Балканите - Република Турция. В тези градове и села в Одринска Тракия, където сега са заселени мюсюлмани от Родопите, преди близо 100 години е имало близо половин милион тракийски българи. Няма да припомням какво се е случило с много от тях по време на Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Нима тогава реформистите на Ататюрк дадоха поне едно висше държавническо място на християнин в Турция - било то българин, арменец или грък?!!!

Като ме обвинявате, че съм расист - мотивирайте се какво расистко има в постингите ми.
Подсещате ме да ви дам линк на две мои статии по темата за Възродителния процес. Преценете сами дали съм расист:

http://www.temanews.com/img/tema/445/10373/31.pdf

http://www.temanews.com/img/tema/503/11946/31.pdf

Недопустимо е един журналист, претендиращ за обективност, да прави аналогия с Турция. България е в ЕС и трябва да взима пример единствено от западно-европейските демокрации, а не от Турция. Всъщност има и такива журналисти, които постоянно се обръщат на Югоизток - това са придворните на Скат.

Статиите не са расистки , но и в тях постоянно засягаш "етническия модел", визирайки определена политическа партия. Така отново се губи безпристрастностността при отразяване проблемите на малцинствата.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #11 on: May 09, 2009, 09:22 »
България е в ЕС едва от две години, но все още се управлява по ориенталски табиети, приятелю Мустафа. Не го забравяй. А лафът за т.нар. етнически модел не съм го измислил аз, а Ахмед Доган.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt:Малцинствата
« Reply #12 on: May 09, 2009, 09:31 »
Управлението е друга тема, а аз така и не разбрах защо свързваш помаците с ДПС. Всъщност не знам дали знаеш, но обсъждането на политиката не се толерира в този форум.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #13 on: May 09, 2009, 09:34 »
" Българин"- защо не си кажеш защо си тук! Питам,вие ли ще определяте политиката,или само си чешете езиците тук с цел.Аз не виждам полза от присъствието ви ТУК,освен определени цели да сте тук,както и такива като вас преди дето се рег с цел!!!.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #14 on: May 09, 2009, 09:37 »
Запознавам се в движение какво се толерира и какво - не в този форум, защото правилата са ви доста разтегливи и явно тук може да се банва за какво ли не. Що се отнася до ДПС - голямата грешка на българските партии е, че по време на прехода оставиха Родопите в ръцете на партията на Доган. И така българите мюсюлмани, които иначе безкрайно много уважавам, се капсуловаха до такава степен, че да се притесняват дори да проведат какъвто и да е политически разговор с някой външен човек. Това е една от най-големите и непростими грешки на прехода у нас.