Аллах да е доволен от теб, с онова иляхи си спомних за времето на комунизма в България. Така беше както се пее там. И да нямахме джамии се кланяхме по земята, рукахме изани и без минарета и пр. Ако някога дойда в Македония ще искам да си закупя този Мевлид. Село Могорче много ми наподобява на нашите помашки села. Къщите са такива на по два, три ката. Района е същия по брчините живеят и нашите хора в България.
Selam brat!
Bi bilo ubavo da se zapoznaesh so imamot Zekir efendiq,oti se raboti za edna prekrasna licnost,a voedno i nai vliqtelna licnost vo Mogorce.
Az licno imam eden spomen shto go nosam ushte od pred 20 god. od detstvoto,koga so mijo mi i moi bratuced od Labunishta (voinicki priqtel so efendiqta)
bevme vo Mogorce po potraga na rabotnici za firmata na mijo mi vo Sloveniq,pa voedno go posetivme i Zekir ef..
Beshe vreme od rucek i efendiqta na svoqta hanuma i kazha vednash da pripremi ruchek za nas gostite od Labunishta.. iako nie oti ne bevme naqveni inzistiravme
da zamineme i si planiravme da rucame vo gradot Debar.
Efendiqta beshe uporen i ne pocesti so rucek i so zborovite: "sho dal Allah za nas, q sakam da go spodelam so vas bracha, a voedno mi napraifte i golem cest i zadovolstvo sho go posetivte Mogorce i mene lichno!."
Imam mnogu drugari i priqteli vo toa cisto torbeshko selo chii zhiteli inaku vazhat kako nai hrabri i nai gordelivi vo celiot debarski region.