Author Topic: Ot pomashko sybor 2009  (Read 35382 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

fotakiev

• Guest
Ynt: Ot pomashko sybor 2009
« Reply #15 on: April 29, 2009, 14:00 »
На помашкия събор само помашки песни и танци ли трябва да се играят? Да не би някъде да има такъв закон и да съм пропуснала да го прочета! ;)
Ami bi troabvalo na pomashki sybor da ima pomashki pesni i tanci ili ako e niamalo samo pomashki pesni i taznci, pone v temata edinstvennoto klip4e da e s neshto, koeto e ot bita na pomacite....ili pak ne si syglasna?

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #16 on: April 29, 2009, 14:03 »
Пак не съм съгласна,защото има качени и такива! Ама нали ни мързи да се ровим,гледаме кои теми са най-отгоре! :P

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #17 on: April 29, 2009, 14:04 »
Е,този път не бях аз! :D Ама вместо да се радват на клиповете почват,тоя какъв е,оня какъв е! Ами те такъв е,какъвто го играят! ;D
Винаги един танц е красив ако се изпълнява в хармония и от млади момичета.Мисля ,че са засрамили турските танцьорки точно с техни танци.

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #18 on: April 29, 2009, 14:06 »
Ей, хора от един въпрос и от едно пояснение, за да не земе пак да станува нова Балканска мурабьо?   ???

Offline abc

• Forum fan
« Reply #19 on: April 29, 2009, 14:10 »
... какво против шаха имате...

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #20 on: April 29, 2009, 14:11 »
Ей, хора от един въпрос и от едно пояснение, за да не земе пак да станува нова Балканска мурабьо?   ???

Нема страшно! Миролюбиви сме! Ти що подриваш? :)

Offline Gelina

• Forum fan

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #22 on: April 29, 2009, 14:19 »
Съжалевам, че задодох въпрос и направих поеснение и изразих мнение! Шъ чекам да ми казувате кво да думам по-найтатък. И още едно поеснение, със сигурност съм по-голем любител и ценител на различните красоти , хубости и гиздости, ама щом ми требваше да питам и да уточневам да ми развалюватe sled tva dushevnite nasladi! Ей, сига имам душевни терзания и хич нема да мога да заспя! Mlogu slojno i yaca neponyatno za naze se teya forume !   :o

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #23 on: April 29, 2009, 14:20 »
Ami bi troabvalo na pomashki sybor da ima pomashki pesni i tanci ili ako e niamalo samo pomashki pesni i taznci, pone v temata edinstvennoto klip4e da e s neshto, koeto e ot bita na pomacite....ili pak ne si syglasna?
Помашките песни бяха изпълнени от родопчанки християнки/виж снимките,всички ги познавам лично/,ама възродените песни .От Смолянско пак те са ни представяли,докато има много добри помашки състави с непреработен репертоар.

fotakiev

• Guest
« Reply #24 on: April 29, 2009, 14:23 »
Помашките песни бяха изпълнени от родопчанки християнки/виж снимките,всички ги познавам лично/,ама възродените песни .От Смолянско пак те са ни представяли,докато има много добри помашки състави с непреработен репертоар.

Kak taka nepreraboten repertoar?

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #25 on: April 29, 2009, 14:27 »
Съжалевам, че задодох въпрос и направих поеснение и изразих мнение! Шъ чекам да ми казувате кво да думам по-найтатък. И още едно поеснение, със сигурност съм по-голем любител и ценител на различните красоти , хубости и гиздости, ама щом ми требваше да питам и да уточневам да ми развалюватe sled tva dushevnite nasladi! Ей, сига имам душевни терзания и хич нема да мога да заспя! Mlogu slojno i yaca neponyatno za naze se teya forume !   :o

Па си и скромен! :)

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #26 on: April 29, 2009, 14:28 »
Kak taka nepreraboten repertoar?
  Примерно :В оригиналната песен се пее за Фатминка,а се изпълнява от тях се пее Ленече ле?????????Помня много добре как се пееха едно време песните.И те минаха през възродителен процес ,но това е др.тема -да не задълбаваме пак.

fotakiev

• Guest
« Reply #27 on: April 29, 2009, 14:33 »
  Примерно :В оригиналната песен се пее за Фатминка,а се изпълнява от тях се пее Ленече ле?????????Помня много добре как се пееха едно време песните.И те минаха през възродителен процес ,но това е др.тема -да не задълбаваме пак.
V Smoliansko ima li takiva pomashki sybori?

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #28 on: April 29, 2009, 14:37 »
V Smoliansko ima li takiva pomashki sybori?
Ти приятелю да не падаш от Марс.?Та кой ще ти разреши,ако такова нещо се организира ти как мислеш ,дали ще остане без последсвие,А?

fotakiev

• Guest
« Reply #29 on: April 29, 2009, 14:48 »
Ти приятелю да не падаш от Марс.?Та кой ще ти разреши,ако такова нещо се организира ти как мислеш ,дали ще остане без последсвие,А?
:) ne o4akvah takyv otgovor.
V Smolianskiat krai i izobshto zapadnite Rodopi vsiako pomashko selo si ima sybor.Na vseki sybor si se peiat pesni i se igraiat hora..tova malko li e?