KARAAĞAÇLI POMAK ŞENLİĞİNDEN NOTLAR
Şenliği ateşleyen Niki’nin ardından sahneyi alan Bulgaristan’dan gelen sanatçılar coşkuyu arttırdılar. Horo bütün hızıyla devam etti. Sahneye çıkan stand-up’ çı halkı gülmekten kırıp geçirdi. Ancak ta öğleden beri Karağaaçlı’da olmamızdan dolayı akşam vaktinin gelmesi üzerine biz Manisa’ya dönmek zorundaydık. Dolayısıyla programın akşam faslını göremediğimize üzüldük. Umarım akşamki gösterileri anlatacak bir arkadaşımız çıkar. Bunu özellikle rica ediyorum.
Şenliği izleyen tüm arkadaşlarımızın çekmiş olduğu resim ve videoları bizimle paylaşmasını bekliyorum. Bu şenliğin gelecek yıllarda da yapılmasını diliyorum.
Mustafa Bey keşke sonuna kadar kalıp tüm programı takip edebilseydiniz.Folklor ekiplerimiz geç vakitte çıktı ne yazık ki.Nikolay Slaveev'den sonra Smolyan grubunun muhteşem oyunları vardı.Hakikaten izleyenlere çok keyifli dakikalar yaşattılar.Programın en eğlenceli bölümüydü belki de bu.Onlardan sonra gaydalı ekip çıktı sahneye..
Artık böyle devam edecek derken saz çalan kişi 2. defa çıktı sahneye.Ondan sonra tekrar mehter takımı geldi.Onlardan sonra Karaaçlı ilköğretim okulu öğrencilerinin folklor gösterileri vardı.Biraz ara verdikten sonra türk halk müziği ekibi çıktı tekrar sahneye..
Ancak şunu da belirteyim.Her grup sahneye çıkıp başlayamadan 5-10 dakika mikrofon ayarları yapılıyordu.Bu da programı takip edenleri bir hayli sıktı.
Saat 10'a yaklaşmış ve hala bizim folklor gruplarımız çıkmamıştı.Bir hayli sabırsızdık ve de geç soğuk olduğu için üşümeye başladık.Türk halk müziklerinden sonra kafkas yöresine ait oyun ekibi çıktı sahneye.Neyse ki onlar muhteşemdi ve bizi biraz ısındırdılar, neşemiz yerine geldi.
Nihayet 10 buçuk gibi lajnitsa ile folklor ekiplerimiz sırayla çıkmaya başladı..Hepsi de birbirinden güzeldi çok hoşuma gitti.Şarkılarla birlikte coşan seyirciler de horoları çoktan oluşturmuştu.Ancak bir şarkı çabuk bittiği için horonun da ömrü kısa oluyordu.Yine de herkes halinden memnundu.
Tabi ben Breznitsalı olduğum için bizimkilerin çıkmasını bekliyordum bir an önce ama daha çok beklemek zorunda kaldım.Saat 11'i geçiyordu bizim ekip sahneye çıktığında.Klasik erkek ve kız grubundan oluşuyordu.Önce kız grubu 2-3 şarkı söyledi ve sahneden ayrıldı sonra erkek grubu başladı.Erkek grubu da şarkılarını seslendirdikten sonra kız grubumuz kıyafet değiştirmiş olarak sahneye çıktı.Başlayan müzikle birlikte alışık olmadığımız bir dans gösterisi yaptılar..Herkes çok beğendi, çok farklı bir tarz olmuş çünkü..
Dikkatimi çeken bir nokta da şu oldu.Çoğu folklor ekibi planlamış olduğu şarkı ve oyunlarını sonuna kadar sergileyemedi.Program sunucusu zamanın kısıtlı olduğunu söyleyerek onların şaşkın bakışları arasında uğurluyordu kendilerini..
Saat 12 gibi Karaağaçlı'dan askere gidecek gençler sahneye çıkıp halay çekti..Onlardan sonra ismini hatırlayamadığım iki folklor ekibi daha çıktı.
Saat 1 gibi Nikolay Slaveev tekrar sahneye çıktı.Ancak izleyenlerin çoğu dağılmıştı evlerine..Orda olanlar halay çekmeyi ihmal etmedi yine de..Biz de Nikolay Slaveev sahneden inmeden ordan ayrılmak zorunda kaldık..Program daha devam etmiştir diye tahmin ediyorum.Çünkü Karaağaçlı gençleri sahneye çıkarken sırada daha 5 folklor ekibi var diye söylemişti sunucu..
Sonuç olarak, program daha iyi olabilirdi bence..Folklor ekipleri böyle sonda değil de aralarda çıksa çok daha iyi olurdu..Seneye artık kısmetse..
Saygılarımla KAÇANGAR